Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παιδικος σταθμος και Δηλωση στην Εφορια .

Recommended Posts

Παιδια περνανε οι αποδειξεις των παιδικων σταθμων για τη φορολογικη μας δηλωση ; Αν ναι ξερει κανεις σε πιο κωδικο πρεπει να περασουμε τη δαπανη ;

Διαφημίσεις

Στ) Των διδάκτρων που πληρώνονται για φροντιστήρια στο σχολείο ή φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Η έκπτωση εδώ αφορά έως 220 ευρώ για κάθε ένα μέλος της οικογένειας που παρακολουθεί τα μαθήματα.

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SITE http://members.lycos.co.uk/eltee/modules.php?name=News&file=article&sid=873

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ

* Για τη διενέργεια δεξιώσεων γάμων και βαπτίσεων, ανεξάρτητα από τον χώρο που πραγματοποιούνται (π.χ. σε αίθουσες ξενοδοχείων, κοσμικές ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, υπαίθριους χώρους, κτήματα κ.α.), καθώς και αυτές που καταβάλλονται σε κάθε είδους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας και ειδικότερα σε κέντρα διασκέδασης (κοσμικές ταβέρνες, καμπαρέ, νάιτ κλαμπ, μπουάτ, χορευτικά κέντρα), σε εστιατόρια, ταβέρνες και ψαροταβέρνες με ή χωρίς ζωντανή μουσική, σε πιτσαρίες, ψητοπωλεία, σουβλατζίδικα, μεζεδοπωλεία, ουζερί, ζυθοπωλεία και σνακ μπαρ και μόνο με την προϋπόθεση ότι παρέχονται σε αυτά γεύματα με παροχή σερβιρίσματος. Εξαιρούνται οι δαπάνες σε εστιατόρια ταχείας εξυπηρέτησης (φαστ φουντ) και σε αυτά που βρίσκονται σε ξενοδοχεία και πλοία.

http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15260&m=D05&aa=1

Διαφημίσεις

ρώτησα κι εγώ τη λογίστρια εδώ στην εταιρία...

ούτε αυτή το ήξερε και την έβαλα και το έψαξε :lol:

στις ξένες γλώσσες και φροντιστήρια μπαίνει :wink:

μπορεί να είναι λίγο το ποσό αλλά... μπαίνει

α καλά! σόρρυ ... δεν ειμαι ξανθιά! απλά κάνω παρέα με μερικές ξανθιές! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Eπειδή είχα μπερδευτεί ρώτησα έναν εφοριακό στη ΔΟΥ της περιοχής μου και μου είπε οτι τα δίδακτρα ιδιώτικων σχολείων και παιδικών σταθμών δεν εκπίπτουν οπότε δεν τα έβαλα. Ισχύει μόνο για φροντιστήρια, ιδιαίτερα και ξένες γλώσσες. Τι να πω δεν ξέρω...

NVZ0p3.png 

Διαφημίσεις

δυστηχώς τα δίδιακτρα των παιδικών σταθμών και σας το λεω επιβεβαιωμένα δεν περνάνε. Τώρα αν θέλετε βάλτε τα στη στήλη για τις δαπάνες ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων ξεν.γλωσών μήπως και δεν τα δει ο υπάλληλος και τις περάσει.....

Αν καταθέτεις τη δήλωση ηλεκτρονικά, απλά κρατάς τις αποδείξεις, δεν τις καταθέτεις στην εφορία. Ωστόσο σε περίπτωση ελέγχου, αν τα έχεις βάλει, θα πληρώσεις πρόστιμο φαντάζομαι...

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

• 3 weeks later...

ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ. ΤΙΣ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ κ.α. ΚΑΙ ΠΕΡΣΥ & ΦΕΤΟΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΙΣΩ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΩ. ΑΡΑ ΕΙΜΑΙ 100% ΣΙΓΟΥΡΗ.

• 2 years later...

Διαφημίσεις

Καλημέρα Μαριλίνα

πολύ ενδιαφέρον αυτό για τι αποδείξεις μιλάμε όμως αυτές που είναι παροχής υπηρεσιών ή και για τα τροφεία π.χ από τον δημόσιο σταθμό της κόρης μου μας δίνουν απόδειξη είσπραξης εισφορών (τροφεία) αυτές μπαίνουν ??? :D

Να μην σε ζαλίζω αν έχεις κάποιο μαιλ από υπεύθυνο τμήμα θα μπορούσες να μου το στείλεις μέσω π.μ να ρωτήσω η ίδια ??

Ευχαριστώ :P

Φέτος μπαίνουν όλες οι αποδείξεις του έτους 2010 (supermarket, λαϊκή, βενζίνη, service αυτοκινήτων, διόδια κλπ) γενικά όλα εκτός από λογαριασμούς, ΔΕΗ, νερό, εισιτήρια ΜΜΜ. Για να έχει κάποιος το αφορολόγητο πρέπει να έχει αποδείξεις. Υπολογίστε χονδρικά ότι για κάθε απόδειξη γλυτώνετε 10% του ποσού μέχρι οι αποδείξεις να φτάσουν τις 15000 ευρώ ατομικά ή 30000 ευρώ η οικογένεια, από εκεί και πάνω δεν μετράνε. Μπαίνουν στον κωδικό 049 εκτός από τις αποδείξεις που μπαίνουν σε άλλους κωδικούς (πχ ιατρικές δαπάνες, δωρεές κλπ). Υποθέτω βέβαια ότι δεν μπορεί κάποιος να βάλει περισσότερες αποδείξεις από το εισόδημά του.

Μπορείτε να κατεβάσετε τις οδηγίες και το έντυπο Ε1 από εδώ :

http://www.skai.gr/files/1/pdf/forologia2011.pdf