Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Με έπιασε η ψυχή μου σήμερα

Recommended Posts

Στο δημοτικό που δουλεύω υπάρχει μια κατάσταση που μόνο τραγική τη χαρακτηρίζεις.

Ενα κοριτσάκι της Α δημοτικού υποσιτίζεται. Με όλη την έννοια της λέξεως παιδιά.

Η μάνα του είναι στον κόσμο της, δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει αλλά κάποιοι συνάδελφοι μου είπαν οτι εκδίδεται για εξευτελιστικά ποσά. Έχει κι άλλα παιδια πιο μεγάλα (και ίσως πιο μικρά, δεν ξέρω), ο πατέρας σε χειρότερη κατάσταση.

Το κοριτσάκι έρχεται σχολείο χωρίς να έχει φάει τίποτα, κάθεται στο ολοήμερο (χωρίς να έχει φαγητό μαζί του) και είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, κοιτάζει τα άλλα που τρώνε πχ φακές.

Πάντα πάμε και του παίρνουμε από το φούρνο τυρόπιτες κλπ αλλά δεν είχαμε αντιληφθεί μέχρι τώρα την σοβαρότητα της κατάστασης. Η αδερφή της πάει γυμνάσιο και έρχεται και την παίρνει από το ολοήμερο. Μάνα δεν έχει εμφανιστεί.

Μετά απο συζήτηση στο γραφείο με άλλους δασκάλους συμφωνήσαμε να επικοινωνήσουμε με το Χαμόγελο του παιδιού για να παρέμβουν.

Επίσης ανέλαβα να του φτιάχνω γάλα κάθε πρωί και ένας άλλος να του φτιάχνει τοστ στο διάλειμμα-πηγαμε και ψωνίσαμε-.

Ειλικρινά κορίτσια μου το παιδάκι σήμερα ήταν σε κατάσταση χάλια, κατάχλωμο και σερνόταν-ποιος ξέρει απο πότε είχε να φάει η ψυχούλα μου.

Μόλις έφαγε το κολατσιό , επανήρθε το χρώμα στα μαγουλάκια της.

Κρίμα. Ποιος ξέρει τι έχει περάσει το μικρούλι.:(:(:(

ΥΓ Είναι τελειώς άσχετο αυτόι που θα πω τώρα αλλά είναι ένα πολυ όμορφο κοριτσάκι, πως μπορούνε ρε γμτ!!

Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας γιατί έχει μαυρίσει η ψυχή μου

Διαφημίσεις

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

καταρχην μπραβο που δειχνετε τετοια ευαισθησια αλλα καντε οτι ειναι να κανετε γρηγορα γιατι το σχολειο κλεινει για γιορτες και ενας θεος ξερει τι θα γινει.....το χαμογελο τι ειπε???Αστυνομια δε μπορει αν επεμβει???η κκοινωνικη λειτουργος???

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Πω τι μας λες τωρα??? καντε κατι και για τα υπολοιπα παιδια κριμα ρε γαμωτο και αν μπορουμε εμεις να βοηθησουμε απο εδω πες μας!!!

Μικροί μου μπόμπιρες εισαστε ολη μου η ζωή!!!!!

Διαφημίσεις

Αναρωτιέμαι τί στο καλό τα θέλουν τα παιδιά και δεν τα δίνουν για υιοθεσία... Ποσο χειρότερα μπορούν να περάσουν;;;; Εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι άραγε;

Η αντισύληψη στοιχίζει κι η έκτρωση ακόμη περισσότερο.Δεν τα θέλουν τα παιδιά.

vickoulina,απευθυνθείτε και στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου σας για να αναλάβει κάποιος την επίβλεψη του παιδιού/οικογένειας κι εκτός σχολικών ωρών.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Πριν από λίγες μέρες άκουγα το συνήγορο του παιδιού στην τηλεόραση! Θέμα η παιδική φτώχεια! Έλεγε ακριβώς αυτό, ότι πολλά παιδιά υποσιτίζονται! Είναι προφανές ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες πρέπει να ασχοληθούν με την οικογένεια στο σύνολό της! Όμως παιδιά πολύ φοβάμαι ότι τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν με το πέρασμα του χρόνου! Μακάρι να μη βγώ αληθινή ...

Πριν από λίγες μέρες άκουγα το συνήγορο του παιδιού στην τηλεόραση! Θέμα η παιδική φτώχεια! Έλεγε ακριβώς αυτό, ότι πολλά παιδιά υποσιτίζονται! Είναι προφανές ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες πρέπει να ασχοληθούν με την οικογένεια στο σύνολό της! Όμως παιδιά πολύ φοβάμαι ότι τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν με το πέρασμα του χρόνου! Μακάρι να μη βγώ αληθινή ...

Και που εισαι ακόμα οχι οτι δεν ευθυνονται οι γονεις αλλα θα ηπάρξουν και γονεις που δεν θα μπορουν να ταισουν τα παιδιά τους!!

Μικροί μου μπόμπιρες εισαστε ολη μου η ζωή!!!!!

Στο δημοτικό που δουλεύω υπάρχει μια κατάσταση που μόνο τραγική τη χαρακτηρίζεις.

Ενα κοριτσάκι της Α δημοτικού υποσιτίζεται. Με όλη την έννοια της λέξεως παιδιά.

Η μάνα του είναι στον κόσμο της, δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει αλλά κάποιοι συνάδελφοι μου είπαν οτι εκδίδεται για εξευτελιστικά ποσά. Έχει κι άλλα παιδια πιο μεγάλα (και ίσως πιο μικρά, δεν ξέρω), ο πατέρας σε χειρότερη κατάσταση.

Το κοριτσάκι έρχεται σχολείο χωρίς να έχει φάει τίποτα, κάθεται στο ολοήμερο (χωρίς να έχει φαγητό μαζί του) και είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, κοιτάζει τα άλλα που τρώνε πχ φακές.

Πάντα πάμε και του παίρνουμε από το φούρνο τυρόπιτες κλπ αλλά δεν είχαμε αντιληφθεί μέχρι τώρα την σοβαρότητα της κατάστασης. Η αδερφή της πάει γυμνάσιο και έρχεται και την παίρνει από το ολοήμερο. Μάνα δεν έχει εμφανιστεί.

Μετά απο συζήτηση στο γραφείο με άλλους δασκάλους συμφωνήσαμε να επικοινωνήσουμε με το Χαμόγελο του παιδιού για να παρέμβουν.

Επίσης ανέλαβα να του φτιάχνω γάλα κάθε πρωί και ένας άλλος να του φτιάχνει τοστ στο διάλειμμα-πηγαμε και ψωνίσαμε-.

Ειλικρινά κορίτσια μου το παιδάκι σήμερα ήταν σε κατάσταση χάλια, κατάχλωμο και σερνόταν-ποιος ξέρει απο πότε είχε να φάει η ψυχούλα μου.

Μόλις έφαγε το κολατσιό , επανήρθε το χρώμα στα μαγουλάκια της.

Κρίμα. Ποιος ξέρει τι έχει περάσει το μικρούλι.:(:(:(

ΥΓ Είναι τελειώς άσχετο αυτόι που θα πω τώρα αλλά είναι ένα πολυ όμορφο κοριτσάκι, πως μπορούνε ρε γμτ!!

Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας γιατί έχει μαυρίσει η ψυχή μου

:-(:-(:-(:-(

και εγω θελω να πω ενα μεγαλο μπραβο που τουλαχιστον κατι κανετε εσεις για την ψυχουλα αυτη...

Μπραβο που βοηθατε με φιλοτιμο και ευαισθησια! Τετοια παιδακια εχουν πρακτικες και αμεσες αναγκες. Ελπιζω το χαμογελο του παιδιου να ενδιαφερθει, ειναι κριμα για το παιδακι. Η κοινωνκη προνοια ελαβε ποτε καμια καταγγελία για την οικογενεια;

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Διαφημίσεις

Όσο σκέφτομαι ότι τέτοιες μέρες γιορτινές (και άλλες βέβαια μέρες, αλλά αυτές είναι που σε βαράνε στο φιλότιμο), υπάρχουν φατσούλες λυπημένες, και πεινασμένες, τρελαίνομαι! :(

Ένα μπράβο και από εμένα, και εύχομαι το χαμόγελο του παιδιού να κινηθεί γρήγορα!

Γιατί Θεέ μου, δίνεις αξίωμα σε τέτοιους απ-άνθρωπους να γίνουν γονείς, γιατί; :( :( :( :(

1.png

Όταν ο ήλιος θα πάψει να ανατέλλει, ίσως τότε να πάψω να σου λέω σ΄αγαπώ...

ενα μεγαλο μπραβο,και απο εμενα....

θεε μου ,ας το βοηθησει καποιος το παιδι.....

1. Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες.

Το χαμόγελο του παιδιού θα στείλει κοινωνική λειτουργό στην οικογένεια.

Αχ κορίτσια μου δεν θέλω μπράβο γιατί πραγματικά νιώθω οτι δεν κάνω όσα μπορώ. Με τέτοιες οικογένειες δεν βγάζεις άκρη. Αμαρτία ίσως που το λέω αλλα θέλω να της το πάρουν, πιστεύω σε ανάδοχη οικογένεια το κοριτσάκι θα είναι πολύ καλύτερα.

Το παιδάκι δε λέει πολλά γιατί είναι και ανώριμο συναισθηματικά (εμ βέβαια, τι θα ήταν?)

Διαφημίσεις

Αναρωτιέμαι τί στο καλό τα θέλουν τα παιδιά και δεν τα δίνουν για υιοθεσία... Ποσο χειρότερα μπορούν να περάσουν;;;; Εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι άραγε;

κοίτα επειδή δεν ξέρουμε όντως τι γίνεται...μπορεί ο πατέρας να είναι άρρωστος και η μάνα να μην θέλει να το κάνει....αλλά επειδή είπε η κοπέλα πως εκδίδεται για πολυ λίγα λεφτά μάλλον τα έχουν ανάγκη....και είναι λογικό να στερούνται το φαγητό αν έχουν ένα σωρό έξοδα.....και δεν περισευουν για φαγητο....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Το χαμόγελο του παιδιού θα στείλει κοινωνική λειτουργό στην οικογένεια.

Αχ κορίτσια μου δεν θέλω μπράβο γιατί πραγματικά νιώθω οτι δεν κάνω όσα μπορώ. Με τέτοιες οικογένειες δεν βγάζεις άκρη. Αμαρτία ίσως που το λέω αλλα θέλω να της το πάρουν, πιστεύω σε ανάδοχη οικογένεια το κοριτσάκι θα είναι πολύ καλύτερα.

Το παιδάκι δε λέει πολλά γιατί είναι και ανώριμο συναισθηματικά (εμ βέβαια, τι θα ήταν?)

δεν σε κατηγορώ αλλά μήπως να μίλαγες με την αδερφή της πρώτα και να κάνεται έναν έρανο στο σχολειο να τους βοηθησετε?με τρόφιμα και λίγα χρήματα.....ότι μπορεί ο καθένας....μπορεί στο βάθος να υπάρχει πολυ σοβαρότερο πρόβλημα....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Zopiron θα συμφωνήσω μαζί σου...μάνα που εκδίδεται, όμορφο κοριτσάκι που υποσιτίζεται...πού πάει το μυαλό μας?

Βικουλίνα κάντε κορίτσι μου ό,τι μπορείτε για να προλάβετε το κακό, αν δεν έχει γίνει ήδη...δεν σώζονται αυτές οι καταστάσεις ούτε με εράνους ούτε με φιλανθρωπίες Χριστουγεννιάτικες ούτε με τη μια φορά που θα φάει το παιδί στο σχολείο. Κάποια μέρα δεν θα ξανάρθει, και τότε θα είναι πολύ αργά. Εξάλλου πιθανότατα υπάρχουν κι άλλα παιδιά στην οικογένεια που έχουν ανάγκη από την ίδια βοήθεια. Κι η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μόνο η παρέμβαση από την πολιτεία, ωστε να απομακρυνθούν τα παιδιά από αυτό το περιβάλλον και να τα αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς.

Χριστέ μου...πόσες φορές ακόμα θα το δούμε αυτό το έργο?

Zopiron θα συμφωνήσω μαζί σου...μάνα που εκδίδεται, όμορφο κοριτσάκι που υποσιτίζεται...πού πάει το μυαλό μας?

Βικουλίνα κάντε κορίτσι μου ό,τι μπορείτε για να προλάβετε το κακό, αν δεν έχει γίνει ήδη...δεν σώζονται αυτές οι καταστάσεις ούτε με εράνους ούτε με φιλανθρωπίες Χριστουγεννιάτικες ούτε με τη μια φορά που θα φάει το παιδί στο σχολείο. Κάποια μέρα δεν θα ξανάρθει, και τότε θα είναι πολύ αργά. Εξάλλου πιθανότατα υπάρχουν κι άλλα παιδιά στην οικογένεια που έχουν ανάγκη από την ίδια βοήθεια. Κι η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μόνο η παρέμβαση από την πολιτεία, ωστε να απομακρυνθούν τα παιδιά από αυτό το περιβάλλον και να τα αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς.

Χριστέ μου...πόσες φορές ακόμα θα το δούμε αυτό το έργο?

Χριστέ μου, να μην έχει πάθει χειρότερα κακά το κοριτσάκι :cry:

Μαζευουμε τρόφιμα για κάποιες οικογένειες αλλά δεν είναι το πρόβλημα αυτό εδω. Και να της δωσουμε τρόφιμα, δεν προκειται να ταίσει το παιδί. Όποτε θυμάται το ταίζει.

Πάντως και το κοριτσάκι που πάει γυμνάσιο κρίμα είναι, δεν λέει πολλά, έχει κενό στο βλέμμα, τραγικά πράγματα.

Προφανώς κάτι δεν πάει καλά με αυτήν την οικογένεια.

Πριν όμως κόψουμε το χέρι, ας προσπαθούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να το γιατρέψουμε.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επαφή με την μητέρα δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα ότι δεν θέλει το παιδί της, ακόμα και αν είναι εταίρα.

Ίσως απλά βοηθώντας αυτήν την οικογένεια με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, όχι απαραίτητα και αποκλειστικά περιμένοντας από τα διάφορα ιδρύματα, είτε με κάποια ψυχολογική συμπαράσταση, είτε με σπιτικό φαγητό, είτε διαβάζοντας καμιά φορά το παιδάκι ή παίζοντας μαζί του, με πολλούς τρόπους τελοσπάντων, μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν στερηθεί την παρουσία ανθρώπων που να έχουν ενδιαφέρον ανθρώπινο και να τους δώσει μία παρηγοριά, με οποιονδήποτε τρόπο.

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο για ένα παιδί, ακόμα και στην χειρότερη κατάσταση να αποκόπτεται από την οικογένειά του, εφόσον μάλιστα και αυτό δεν έχει ερωτηθεί ή δεν επιθυμεί.

Προτού απομακρύνουμε το παιδί από το σπίτι του, καλό είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε το σπίτι του. Ακόμα και αν οι γονείς δεν έχουν την πνευματική δυνατότητα να ενεργήσουν σωστά, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του ίδιου του οικογενειακού περιβάλλοντος, πρίν προβούμε σε κατακερματισμό του.

Δεν είναι εύκολο, αλλά αν γίνει μία προσπάθεια, θα είναι καλύτερα για όλους.

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Χριστέ μου, να μην έχει πάθει χειρότερα κακά το κοριτσάκι :cry:

Μαζευουμε τρόφιμα για κάποιες οικογένειες αλλά δεν είναι το πρόβλημα αυτό εδω. Και να της δωσουμε τρόφιμα, δεν προκειται να ταίσει το παιδί. Όποτε θυμάται το ταίζει.

Πάντως και το κοριτσάκι που πάει γυμνάσιο κρίμα είναι, δεν λέει πολλά, έχει κενό στο βλέμμα, τραγικά πράγματα.

Γιατί δεν προσπαθεί κάποιος να προσεγγίσει την αδερφή του που έρχεται και το παίρνει; Ας πούμε να τη ρωτήσετε για τη μητέρα, να τη ρωτήσετε αν χρειάζεται κάποιον να μιλήσει; Κάτι...

Γιατί δεν προσπαθεί κάποιος να προσεγγίσει την αδερφή του που έρχεται και το παίρνει; Ας πούμε να τη ρωτήσετε για τη μητέρα, να τη ρωτήσετε αν χρειάζεται κάποιον να μιλήσει; Κάτι...

μαλλον ένας ειδικός σε αυτά τα θέματα θα μπορουσε να μιλήσει με τα παιδιά...και επειδη είναι μέρες Αγάπης....ας δώσουμε πρώτα την αγάπη μας και μετά να καταδικάσουμε την μάνα....ή οποιονδήποτε στην οικογένεια....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Προφανώς κάτι δεν πάει καλά με αυτήν την οικογένεια.

Πριν όμως κόψουμε το χέρι, ας προσπαθούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να το γιατρέψουμε.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επαφή με την μητέρα δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα ότι δεν θέλει το παιδί της, ακόμα και αν είναι εταίρα.

Ίσως απλά βοηθώντας αυτήν την οικογένεια με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, όχι απαραίτητα και αποκλειστικά περιμένοντας από τα διάφορα ιδρύματα, είτε με κάποια ψυχολογική συμπαράσταση, είτε με σπιτικό φαγητό, είτε διαβάζοντας καμιά φορά το παιδάκι ή παίζοντας μαζί του, με πολλούς τρόπους τελοσπάντων, μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν στερηθεί την παρουσία ανθρώπων που να έχουν ενδιαφέρον ανθρώπινο και να τους δώσει μία παρηγοριά, με οποιονδήποτε τρόπο.

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο για ένα παιδί, ακόμα και στην χειρότερη κατάσταση να αποκόπτεται από την οικογένειά του, εφόσον μάλιστα και αυτό δεν έχει ερωτηθεί ή δεν επιθυμεί.

Προτού απομακρύνουμε το παιδί από το σπίτι του, καλό είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε το σπίτι του. Ακόμα και αν οι γονείς δεν έχουν την πνευματική δυνατότητα να ενεργήσουν σωστά, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του ίδιου του οικογενειακού περιβάλλοντος, πρίν προβούμε σε κατακερματισμό του.

Δεν είναι εύκολο, αλλά αν γίνει μία προσπάθεια, θα είναι καλύτερα για όλους.

Συμφωνώ απόλυτα!

Το διάβασα και στεναχωρήθηκα πολύ. Παρακαλώ να ενημερώνεις το θέμα με οτι καινούριο μαθαίνεις. Ελπίζω το χαμόγελο να πράξει γρήγορα. Δεν μπορω να σκέφτομαι πως άλλα παιδάκια υποφέρουν και τα δικά μας τα μεγαλώνουμε σαν πρίγκιππες-σσες. Σε ποια περιοχή είναι?

θυμαστε που ειχαν πει στις ειδισεις οτι 2 γονεις αφησαν το μηνων βρεφακι να πεθανει απο ασιτια επειδη μεγαλωναν ενα διαδικτυακο μωρο???

και αναρωτιεμαι!ενα μωρο οταν πειναει ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ!εδω η δικια μου κ αν περασει μιση ωρα παραπανω ξεσηκωνει τον κοσμο!αναρωτιεμαι αυτο το μωρο ΠΟΣΟ εκλαιγε και για ποσες ωρες η μερες????και δε το ακουγαν?εστω κ για να μη το ακουν ας το ταιζαν εστω κ με το ζορι!θα ειχε σκασει στο κλαμα το καημενουλι μεχρι που πεθανε!!!