Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δοντάκια ...τόσο νωρίς ?????

Recommended Posts

Εδώ και 2 μέρες η μπέμπα μου φέρεται πολύ περίεργα....

Πρώτον πολλά σάλια.

Δεύτερον "δαγκώνει" συνέχεια τα χέρια της και δείχνει πως αυτό την ανακουφίζει !!!!

Το ίδιο μπορεί να κάνει με το δικό μου δάχτυλο, με την θηλή του μπιμπερό...Ακόμα και κάτι παιχνιδάκια οδοντοφυίας που μας είχαν κάνει δώρο, ενώ μέχρι τώρα δεν τους έδινε καμμία σημασία, τώρα τα βάζει στο στόμα και τους δίνει και καταλαβαίνουν !!!

Βέβαια όλα αυτά συνοδεύονται από γκρίνια και ανησυχία !!!

Είναι δυνατόν να βγάζει δοντάκια από τώρα;

Υπάρχει κάποιος τρόπος να την ανακουφίσω και κατά προέκταση να την ηρεμίσω ???

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

το ότι τα κάνει αυτά από τώρα, είναι μεν ένας δείκτης αλλά δεν είναι και απαραίτητο ότι θα βγάλει δοντάκι

κι εμάς από τόσο ξεκίνησε και τώρα έσκασε το πρώτο του (κυνόδοντας κι ολας :lol: )

κι άλλα παιδάκια ξεκινούν από τόσο νωρίς να τρώγονται αλλά το δόντι σκάει στους 9....11 μήνες....

παρόλα αυτα, ακόμα κι αν βγάλει τώρα δόντι... δεν είναι κάτι το περίεργο ή το "κακό"... ναι μπορεί να συμβεί να βγάλει από τώρα

σκέψου ότι υπάρχουν μωράκια που βγαίνουν απ την κοιλιά της μαμάς τους κι έχουν δοντάκι :wink:

όσο για το τι ανακουφίζει...

επειδή είναι μικρούλι το δικό σου κι ακόμα δεν μπορεί να πιάσει τα αντικείμενα που είναι για τα δόντια, ίσως το βοηθήσει να του τρίβεις εσύ τα ούλα...

εμείς του βάζαμε τα δάχτυλα μας στο στόμα και τα δάγκωνε με πάθος :lol:

κι ακόμα του τα δίνουμε δλδ :lol:

Πρώτον πολλά σάλια.

Δεύτερον "δαγκώνει" συνέχεια τα χέρια της και δείχνει πως αυτό την ανακουφίζει !!!!

Το ίδιο μπορεί να κάνει με το δικό μου δάχτυλο, με την θηλή του μπιμπερό...Ακόμα και κάτι παιχνιδάκια οδοντοφυίας που μας είχαν κάνει δώρο, ενώ μέχρι τώρα δεν τους έδινε καμμία σημασία, τώρα τα βάζει στο στόμα και τους δίνει και καταλαβαίνουν !!!

kai emena akribos etsi kanei edo kai 10 meres!!! polla ma polla salia kai ta xeria oli mera sto stoma! ego nomizo oti apla exei anakalupsei to stoma kai ta xeria ths kai ths aresei na paizei me auta.

Πρώτον πολλά σάλια.

kai emena akribos etsi kanei edo kai 10 meres!!! polla ma polla salia kai ta xeria oli mera sto stoma! ego nomizo oti apla exei anakalupsei to stoma kai ta xeria ths kai ths aresei na paizei me auta.

Κοριτσια, μια απο τα ιδια και εμεις οι συνομιληκες!!!

Νομιζω και εγω οτι ειναι πιο πολυ οτι ανακαλυψαν τα χερια και του δινουν και καταλαβαινει....:lol::lol::lol:

Και πολλα σαλια ολη μερα!!!

Τωρα για γκρινια, δεν νομιζω οτι εχει αυξηθει, εμεις λιγη γκρινια ειδικα το απογευμα σχεδον παντα εχουμε!! :shock:

η αληθεια ειναι πως το καθε παιδακι μπορει να βγαλει σε διαφορετικη ηλικια δοντακι. αλλο 2 μηνων αλλο 5 και αλλο 13 μηνων. η μπεμπα μου απο 2 μηνων ειχε ξεκινησει σαλια, δαχτυλα στο στομα κ ανησυχια ιδιαιτερα τα απογευματα. καθε μερα λοιπον εγω περιμενα να σκασει το περιβοητο δοντακι... :D:D:D το αποτελεσμα ηταν να βγαλει το πρωτο της 10 μηνων και μεχρι να γινει 11 εβγαλε αλλα 4. αν παρατηρησετε τα ουλα του μωρου σας φαινεται ποτε πρηζεται και ποτε ειναι δοντακι. αν εχουν ακομα τη γραμμουλα στα ουλα, εχετε καιρο ακομα για δοντακι.. :wink::wink::wink:

φιλικα παντα

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ...ΥΓΕΙΑ...

Διαφημίσεις

η αληθεια ειναι πως το καθε παιδακι μπορει να βγαλει σε διαφορετικη ηλικια δοντακι. αλλο 2 μηνων αλλο 5 και αλλο 13 μηνων. η μπεμπα μου απο 2 μηνων ειχε ξεκινησει σαλια, δαχτυλα στο στομα κ ανησυχια ιδιαιτερα τα απογευματα. καθε μερα λοιπον εγω περιμενα να σκασει το περιβοητο δοντακι... :D:D:D το αποτελεσμα ηταν να βγαλει το πρωτο της 10 μηνων και μεχρι να γινει 11 εβγαλε αλλα 4. αν παρατηρησετε τα ουλα του μωρου σας φαινεται ποτε πρηζεται και ποτε ειναι δοντακι. αν εχουν ακομα τη γραμμουλα στα ουλα, εχετε καιρο ακομα για δοντακι.. :wink::wink::wink:

φιλικα παντα

Χαχα το ίδιο πάθαμαμε και εμείς. Από 3 μηνών είχαμε σάλια και όποτε γκρίνιαζε λέγαμε βγάζει δόντια τρο παιδί. Περιμέναμε , Περιμέναμε , Περιμέναμε και τελικά το 1ο δόντι έσκασε στους 14 μήνες ....

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Αντε προσθεστε αλλη μια φαφούτα στη λίστα.Απο 3 μηνων έχει η μπεμπα μας σαλια δακτυλα δικα της κ οχι μονο στο στομα και δοντακι δεν βγαλαμε ακομα-τωρα ειμαστε 8 μηνων-. Η αληθεια ειναι οτι τον πρωτο καιρο καθημερινα περιμεναμε να φανει αλλα μετα σκεφτηκαμε πως δεν υπαρχει ουσιαστικος λογος ανησυχιας και βιασυνης.Οποτε ειναι να βγει θα βγει.Η ΦΥΣΗ ξερει πολυ καλα τον ρόλο της.

• 5 months later...

Η Ηλιάνα μου είναι 15 μηνών και δεν έχει βγάλει ακόμη κανένα δόντι. Τα κάτω δόντια της αχνοφαίνονται μέσα από τα ούλα εδώ και 6 μήνες, αλλά δε λένε να σκάσουν μύτη. Είναι φυσιολογικό που έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η οδοντοφυιά της ή να αρχίσω να ανησυχώ; Γνωρίζετε κάποια άλλη παρόμοια περίπτωση, μήπως και ησυχάσω η μάνα;

Η Ηλιάνα μου είναι 15 μηνών και δεν έχει βγάλει ακόμη κανένα δόντι. Τα κάτω δόντια της αχνοφαίνονται μέσα από τα ούλα εδώ και 6 μήνες, αλλά δε λένε να σκάσουν μύτη. Είναι φυσιολογικό που έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η οδοντοφυιά της ή να αρχίσω να ανησυχώ; Γνωρίζετε κάποια άλλη παρόμοια περίπτωση, μήπως και ησυχάσω η μάνα;

Εμείς βγάλαμε το πρώτο δόντι λίγο πριν κλείσουμε τους 15 μήνες. Σε ένα μήνα είχε βγάλει 7!!! και μάλιστα ανώδυνα!!!

Μην ανησυχείς θα βγουν που θα πάνε :wink:

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι που έχει πάψει πια να έχει σάλια, όπως παλιότερα κι ούτε φαίνεται να την ενοχλούν ιδιαίτερα τα ούλα της. Δεν έχω δηλαδή καμιά ένδειξη ότι θα εμφανιστεί κάποιο δοντάκι πολύ γρήγορα. Η παιδίατρος μας είπε πως, αν δεν εμφανιστεί δόντι μέχρι τους 18 μήνες, να συμβουλευτούμε οδοντίατρο. :roll:

Διαφημίσεις

Εμάς το πρώτο δοντάκι έσκασε στους 8-9 μήνες, αλλά είχαμε συμπτώματα από 3 μηνών... Πάντως το πρώτο δόντι έχει περιθώριο να σκάσει από τους 6 μήνες έως τους 15 περίπου. Αυτός είναι ο κανόνας, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Η Νικολέττα μου τώρα έχει 6 δοντάκια και πρησμένα ουλάκια (έρχονται και άλλα...)

ΕΜΕΙΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 2ΔΟΝΤΑΚΙΑ 4ΜΗΝΩΝ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ.ΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑ.ΤΗΣ ΕΒΑΖΑ ΜΙΑ ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΥΛΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΟΥΖΟ.ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΜΑΡΕ ΛΙΓΑΚΙ.ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΑΙ 8ΜΩΝΩΝ 10 ΔΟΝΤΙΑ.ΚΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!201038vgqjw0c1wn.gif

Frene, ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Θα κοιτάξω να της στείλω ένα μήνυμα. Εγώ είμαι νηπιαγωγός σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Όπου μπορώ να φανώ χρήσιμη για εσάς, ευχαρίστως :!:

Αυτές οι αλοιφές με το ούζο κατά πόσο είναι ακίνδυνες για τα μωρά :?: Πολλές γνωστές μου βάζουν στα ούλα του μωρού τους, αλλά εγώ είμαι καχύποπτη ως προς τη δράση τους και τα συστατικά τους. Από τη στιγμή που, όταν θηλάζουμε, δεν πίνουμε ούτε στάλα αλκοόλ, μήπως και περάσει στο γάλα του παιδιού, πώς να αλοίφω τα ούλα του με αλοιφή ούζο, που οπωσδήποτε ένα μέρος της το καταπίνει και δε νομίζω αυτό να είναι ό,τι το καλύτερο για τον οργανισμό του; Γνωρίζει κάποια από εσάς κάτι πιο εμπεριστατωμένα γι΄αυτές;

Διαφημίσεις

Αυτές οι αλοιφές με το ούζο κατά πόσο είναι ακίνδυνες για τα μωρά :?: Πολλές γνωστές μου βάζουν στα ούλα του μωρού τους, αλλά εγώ είμαι καχύποπτη ως προς τη δράση τους και τα συστατικά τους. Από τη στιγμή που, όταν θηλάζουμε, δεν πίνουμε ούτε στάλα αλκοόλ, μήπως και περάσει στο γάλα του παιδιού, πώς να αλοίφω τα ούλα του με αλοιφή ούζο, που οπωσδήποτε ένα μέρος της το καταπίνει και δε νομίζω αυτό να είναι ό,τι το καλύτερο για τον οργανισμό του; Γνωρίζει κάποια από εσάς κάτι πιο εμπεριστατωμένα γι΄αυτές;

Εγω ξερω καποιες φυτικές (εχει και η weleda) που δεν εχουν ουζο (νομιζω καμια μαρκα δεν έχει ουζο ) αλλα εχουν ...ωχ πως το λεμε ελληνικά? Fenchel .... εχει κολλησει το μυαλο μου ... τελος παντων ενα λαχανικό που μυριζει σαν ουζο :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Υπάρχει και μια χωρίς αλκοόλ και ζαχαρη...bexadent και νομίζω είναι πιο αποτελεσματική...Πάντως ο παιδιατρός μου είπε δεν εχουν νοημα αυτες οι κρέμες, εφόσον αμεσως ξεπλένονται απο το σάλιο και επιπλέον ο πόνος δεν είναι επιφανειακός αλλα από μέσα από τα ούλα και ανακουφίζεται μόνο με πίεση , για αυτό δαγκώνουν ότι βρούν!

eNeap2.pngNziDp2.png