Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Recommended Posts

Γεια σαs, με την γυναικα μου εχουμε συνεχωs διαφωνιεs για τουs γονειs μαs

o εναs βρισκει λαθη στουs γονειs του αλλου διχωs να μπορεσουμε να ξεπερασουμε τιν αντιπαλοτιτα αυτη,φτανονταs ακομα και σε σημειο να σκεφτομαστε χωρισμο.Ειμαστε 2 χρονια παντρεμενοι και ολεs μαs οι διαφωνιεs ξεκινουν απο εκει(γονειs)

τα πεθερικα μου καταγονται απο την επαρχια και βρισκονται πολλα χιλιομετρα μακρια μαs,μαs επισκεπτονται τακτικα μενωνταs αρκετο χρονικο διαστημα στο σπιτι μαs (διχωs να αναλογιζονται οτι και εμειs θελουμε τον χρονο μαs και τον χορο μαs στο σπιτι) βεβαια η γυναικα μου τουs δικαιολογει διχωs να ενδιαφερεται για την δυσκολη κατασταση που επιβιωνουμε μαζι τουs

οι γονειs μου παλι ειναι απο την φυση τουs τοση διακριτικη που εχουμε φτασει σε σημειο η γυναικα μου να τουs κατηγορει για αδιαφορια προs το προσωπο μαs!(αλλου μπορουνε και πανε στο σπιτι μαs ομωs για ερθουν θελουν αιτηση)

εχουμε συζητησει απειρεs φορεs οτι δεν αξιζει να ασχολουμαστε με το θεμα ουτε τον γονιων μου ουτε των πεθερικων μου αλλα αυτο δεν ξεπερνιεται με τιποτα οπωs φαινεται στον οριζοντα και ειμαστε ενα βημα πριν τον χωρισμο

αιτια γελια την θεωρω αλλα με εχει κουρασει υπερβολικα το θεμα

πωs μπορει να ξεπεραστει ενα τετοιο προβλημα?

Διαφημίσεις

το πρόβλημα σας είναι ότι δίνετε σημασία στο πρόβλημα

βασικά πρέπει να αποφασίσετε ότι πάει, οι γονείς, σάς τελείωσαν

είναι σαν να τσακώνεστε ποιος είχε γράψει καλύτερα στις πανελλήνιες

παντρευτήκατε - πάτε για άλλα, πιο ωραία πιο μεγάλα

(και οι ρόλοι θα ξαναμοιραστούν στο έργο)

ΥΓ σχετικά με τις επισκέψεις, μάλλον κάθε οικογένεια είχε διαφορετικό κώδικα συμπεριφοράς

πρέπει να φτιάξετε κι εσείς τον κώδικα κοινωνικής συμπεριφοράς της οικογένειας σας και οι άλλες οικογένειες να τον σεβαστούν (δηλ. ποιός έρχεται στο σπίτι, πως, για πόσο κλπ)

Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους.Οι ανθρωποι στην επαρχια ειναι αλλης νοοτροπιας.Ειναι ανοιχτοι και φιλιξενοι.Ανοιγουν τα σπιτια τους και χαιρονται

να φιλοξενουν κοσμο.Αυτο ειναι και ενα χαρακτηριστικο της φυλης μας.Η φιλοξενια.

Τωρα,αντιλαμβανεσαι πως για τον καθενα οι γονεις του ειναι αξιωμα.Και δεν δεχομαστε ευκολα κριτικη για τους γονεις μας.

Η γυναικα σου λοιπον που δεν τους βλεπει συχνα τους θελει στο σπιτι.Και αυτο ειναι κατι που θα πρεπει να σεβαστεις.Αν την αγαπας,δεν μπορει να εισαι αρνητικος στους ανθρωπους που την γεννησαν και την μεγαλωσαν.Αν την σεβεσαι οφειλεις να τους σεβεσαι.Προφανως και η υπαρξη αλλων προσωπων στο σπιτι,φερνει αναστατωση,αλλα για την γυναικα σου ειναι η οικογενεια της οπως εισαι και εσυ.

Τωρα αν οι δικοι σου ειναι διακριτικοι,ορθως.Ομως εαν δεν πατανε και καθολου μηπως παραειναι διακριτικοι?

Γνωμη μου ειναι πως θα πρεπει να το δειτε ο καθενας απο την πλευρα του αλλου.ΑΝΤΙΛΕΙΦΘΕΙΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.ΒΑΛΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ.

Μην ξεχνας ομως πως και οι δικοι της και οι δικοι σου ειναι οι πιο κοντινοι σας ανθρωποι και στην ουσια ειναι η οικογενεια σας.

Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους.Οι ανθρωποι στην επαρχια ειναι αλλης νοοτροπιας.Ειναι ανοιχτοι και φιλιξενοι.Ανοιγουν τα σπιτια τους και χαιρονται

να φιλοξενουν κοσμο.Αυτο ειναι και ενα χαρακτηριστικο της φυλης μας.Η φιλοξενια.

Τωρα,αντιλαμβανεσαι πως για τον καθενα οι γονεις του ειναι αξιωμα.Και δεν δεχομαστε ευκολα κριτικη για τους γονεις μας.

Η γυναικα σου λοιπον που δεν τους βλεπει συχνα τους θελει στο σπιτι.Και αυτο ειναι κατι που θα πρεπει να σεβαστεις.Αν την αγαπας,δεν μπορει να εισαι αρνητικος στους ανθρωπους που την γεννησαν και την μεγαλωσαν.Αν την σεβεσαι οφειλεις να τους σεβεσαι.Προφανως και η υπαρξη αλλων προσωπων στο σπιτι,φερνει αναστατωση,αλλα για την γυναικα σου ειναι η οικογενεια της οπως εισαι και εσυ.

Τωρα αν οι δικοι σου ειναι διακριτικοι,ορθως.Ομως εαν δεν πατανε και καθολου μηπως παραειναι διακριτικοι?

Γνωμη μου ειναι πως θα πρεπει να το δειτε ο καθενας απο την πλευρα του αλλου.ΑΝΤΙΛΕΙΦΘΕΙΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.ΒΑΛΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ.

Μην ξεχνας ομως πως και οι δικοι της και οι δικοι σου ειναι οι πιο κοντινοι σας ανθρωποι και στην ουσια ειναι η οικογενεια σας.

συμφωνω απολυτα!!!!!!!

Δε εχει και νοημα εξαλλου να γκρινιαζετε απλα για να γκρινιαζετε αν δεν δινετε και καποια λυση.Καθηστε κατω ηρεμα κι αγαπημενα πειτε ο καθενας το προβλημα του και βρειτε μια λυση που να ικανοποιει και τους 2.Μετα ο καθενας θα συζητησει με τους δικους του και θα προσπαθησει να επιβαλλει τη λυση που επιλεξατε.Να τρωγεστε χωρις αποτελεσμα ειναι λιγο χαζο.

Επισης θεωρω οτι συνηθως ο καβγας αρχιζει επιδη ο καθενας βιαζεται να υπερασπιστει τους δικους του κατι το οποιο το θεωρω λαθος μεγαλο.Μπορεις για παραδειγμα οταν η γυναικα σου σου κανει καποιο παραπονο για τους γονεις σου να της λες "Εχεις δικιο βρε αγαπη μου,αλλα μη τους ξεσινεριζεσαι κι εσυ,κανε και λιγο οτι δεν καταλαβαινεις."

Αν αντι αυτου βιαζεσαι να θυμωσεις και να τους υπερασπιστεις κατηγορωντας τη οτι ειναι υπερβολικη και λαθος ενω οι γονεις σου ειναι οι αλανθαστοι εκει το εχασες το παιχνιδι...μετα ειναι λογικο να τσακωθειτε.

Φυσικα το ιδιο ισχυει και απο την πλευρα της γυναικας σου.

Διαφημίσεις

Επαναλαμβανω πως προυποθεση ειναι να σεβεστε ο ενας τον αλλο και μαζι να σεβεστε τους γονεις σαςκαι τους γονεις του αλλου.Αλλα θεωρω ανωριμο να εχετε φτασει στο σημειο χωρισμου εξαιτιας των γονιων της που ερχονται στο σπιτι κ.τ.λ.Ε, και που θα πανε?Σε ξενοδοχειο ή θα τους ζητησετε ενοικιο που ρχονται?Γνωμη μου ειναι πως αν οντως υπαρχει θεμα δεν ειναι οι γονεις η αιτια αλλα αλλα θεματα που μπορει να εχετε ως ζευγαρι.Για δειτε σε αυτη την κατευθυνση.Ισως βρειτε κατι εκει.