Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

χαμηλο βαρος!να δωσω συμπληρωμα;;;;;;;;;

Xristina.

Recommended Posts

κοριτσια sos........μολις ειδα τις καμπυλες και καταλαβα πως ειμαστε κατω απο τα χαμηλοτερα ορια.............θηλαζω αποκληστικα τα διδυμακια μου ενα αγορι ένα κοριτσι.το κοριτσι γεννηθηκε 2100 και στις 9 εβδομαδες που ζυγιστηκε ηταν 3700 ενω το αγορι γεννηθηκε 2900 και ειναι 4550.ο παιδιατρος μου μιλησε για συμπληρωμα αλλα ημουν τελειως αρνητικη μηπως τελικα πρεπει να δωσω;;;;;;;:confused::confused::confused::confused::confused:

να σημειωσω οτι κανουμε ελευθερο θηλασμο δλδ τρωμε ολη τη μερα:?::?::?::?:

εχω πανικοβληθει!!!!!!!

lMz8p3.png[

Διαφημίσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=70367

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40798

απαντησε στις ερωτησεις στο δευτερο λινκ για να μπορεσουν οι πιο εμπειρες και η αγλαια να σε βοηθησει

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 36+4

Β. Το φύλο του βρέφους Κ Α

Γ. Τον τρόπο τοκετού: (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΣΤΟ ΚΟΡΟΤΣΙ 9 ΚΑΙ 14 ΣΤΟ ΑΓΟΡΙ 11 ΚΑΙ14,8

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΚΑΙ ΤΑ 2 ΓΙΑ ΙΚΤΕΡΟ.Το κοριτσι 50 ωρες και το αγορι 36.Επισης το και τα 2 μετα τον τοκετο μπηκαν στη μενν προληπικα για παρακολουθηση για μερικες ωρες και στο κοριτσι χορηγηθηκε οξυγονο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

9-10 κ 2100 α 2900

13/10 κ 2080 α 2850

26/10 κ 2430 α 3270

18/11 κ3290 α 4100

10/12 κ 3700 α4550

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

απο τις 12 το βραδυ εως τις 56 το απογευμα κανουν 6-8 γευματα και μετα τις 7 εως τις 12 που θα κοιμηθουν μπορει να τρων ανα μισαωρο, ωρα. τεταρτο ή και συνεχεια.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε ολα

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. symphony medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

μερικες φορες αντλω μεταξυ 12-6 τη νυχτα για 20 λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). κ 6-9 α 7-10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο κ 2-4 α 2-5

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... το αγορι,ο Μιχαηλ, ξεκινησε να θηλαζει απο 17 ημερων και το κοριτσι, η Ελενη, απο30.μεχρι τοτε επιναν κυριως δικο μου αντλημενο και περιπου 100 ml frisolac το καθενα.απο τη στιγμη που ξεκινησε να θηλαζει ο Μιχαηλ επινε 2-3 φορες την εβδομαδα απο 60ml frisolac.Η Ελενη ξεκινησε να θηλαζει και παραλληλα μετα απο καθε θηλασμο επινε δικο μου συμληρωμα απο60 εως90 το οποιο σταδιακα μειωθηκε.στη συνεχεια επινε κι αυτη2-3 φορες frisolac απο 60.Eδω και 10 μερες δεν εχω δωσει καθολου συμπληρωμα.ΟΜιχαηλ θελει να ειναι συνεχεια στο στηθος ενω η Ελενη ειναι πιο σταθερη.Το βραδδυ και οι 2εχουν πονακια.

επισης εχω παρει μαγια μπυρας 4*7 και φενουγκρικ 3*3

lMz8p3.png[

Συγχαρητήρια, η προσπάθειά σου είναι συγκινητική και τα καταφέρνεις εξαιρετικά!

Γιατί ανησυχείς για τό βάρος; Βάζουν πολύ καλό βάρος, το κορίτσι 25,4γρ τη μέρα και το αγόρι 26,2γρ τη μέρα. Ο μέσος όρος είναι 25γρ τη μέρα, άρα είστε πάνω από τον μέσο όρο!

jv42p3.png

DfUyp2.png

• 2 weeks later...

ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση...εγω φυσικα καθυστερησα να απαντησω γιατι με δυο μωρα που θηλαζουν συνεχως και μονο 2 χερια μου είναι εξαιρετικα δυσκολο:-D:-D

η προσληψη βάρους είναι σχετικα καλή αλλα με ανησυχει οτι στις καμπυλες αναπτυξης του ΠΟΥ είμαστε κάτω απο τα χαμηλότερα όρια:roll::roll::(

χθες ζυγιστήκαμε πάλι και ο Μιχαήλ εφτασε τα 5100 και η Ελένη τα 4230.....θαα δω τις καμπυλες πάλι να δω που βρισκόμαστε...............

lMz8p3.png[

Διαφημίσεις

ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση...εγω φυσικα καθυστερησα να απαντησω γιατι με δυο μωρα που θηλαζουν συνεχως και μονο 2 χερια μου είναι εξαιρετικα δυσκολο:-D:-D

η προσληψη βάρους είναι σχετικα καλή αλλα με ανησυχει οτι στις καμπυλες αναπτυξης του ΠΟΥ είμαστε κάτω απο τα χαμηλότερα όρια:roll::roll::(

χθες ζυγιστήκαμε πάλι και ο Μιχαήλ εφτασε τα 5100 και η Ελένη τα 4230.....θαα δω τις καμπυλες πάλι να δω που βρισκόμαστε...............

Δες τις καμπύλες στο βιβλιάριο των παιδιών που είναι για ελληνόπουλα, αφενός, αφετέρου μην ασχολείσαι τόσο με τις καμπύλες. Ο ρυθμός πρόσληψης βάρους και η σωστή ψυχοκινητική ανάπτυξη των μωρών είναι πιο σημαντικά από τις απόλυτες τιμές του βάρους του κάθε μωρού.

Ακόμα κι αν έχουν χαμηλό ρυθμό πρόσληψης, που δεν ισχύει με όσα σου είπε ήδη και η Palladin, με ξένο γάλα αυτά τα μωρά πάνε συνήθως χειρότερα.

Η προσπάθειά σου είναι αξιοθαύμαστη- δες να χαρείς την επιτυχία τού να έχεις πράγματι τα μωρά (2!!!) στο στήθος απευθείας μετά από τόσες μέρες με μπιμπερό και χωρίς συμπλήρωμα πλέον και μην χολοσκάς με το βάρος τους. Όλα πάνε καλά!

(Από μαμά με μωρό πάντα στην κατώτατη καμπύλη βάρους, με άπειρες ανησυχίες μέχρι να χωνέψω ότι το μωρό μου είναι απλά λεπτό :)).

θα συμφωνησω με τις κοπελες και θα σου πω κι εγω ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!

τα καταφερνεις μια χαρα!!!!!!!!!!!

(αλλη μια μαμα με λεπτο μωρο...)

keep breastfeeding!!!!!

83hKp3.png

ευχαριστω πολυ κοριτσια μου δινετε κουραγιο και επιμονη για να συνεχισω:-P:razz::-Pτωρα πια είμαστε 4300 η ελενη και 5400 ο μιχαηλ....είχαμε και τρεχαματα με πραασινα κακα και στους δυο και ο Μιχαηλ εμφανισε αίμα και βλεννες:shock::-(:-(μου είπαν πως είναι αλλεργια σε οτιδηποτε αγελαδινο και να κάνω αυστηρη διαιτα....οταν όμως ρωτησα την παιδιατρο αν υπαρχει περιπτωση να εχει αλλεργια και σε κατι άλλο μου είπε πως αποκλείεται.εγω κανω αποχη απο όλα τα αγελαδινα αλλα παλι βλεπω αιματακι.....στο φορουμ διαβασα πως υπαρχουν παιδακια με διαφορες αλλεργιες που εχουν τα ίδια συμπτωματα.να σημειωσω πως η παιδιατρος μας είναι γνωστη συμβουλος θηλασμου...

lMz8p3.png[

ευχαριστω πολυ κοριτσια μου δινετε κουραγιο και επιμονη για να συνεχισω:-P:razz::-Pτωρα πια είμαστε 4300 η ελενη και 5400 ο μιχαηλ....είχαμε και τρεχαματα με πραασινα κακα και στους δυο και ο Μιχαηλ εμφανισε αίμα και βλεννες:shock::-(:-(μου είπαν πως είναι αλλεργια σε οτιδηποτε αγελαδινο και να κάνω αυστηρη διαιτα....οταν όμως ρωτησα την παιδιατρο αν υπαρχει περιπτωση να εχει αλλεργια και σε κατι άλλο μου είπε πως αποκλείεται.εγω κανω αποχη απο όλα τα αγελαδινα αλλα παλι βλεπω αιματακι.....στο φορουμ διαβασα πως υπαρχουν παιδακια με διαφορες αλλεργιες που εχουν τα ίδια συμπτωματα.να σημειωσω πως η παιδιατρος μας είναι γνωστη συμβουλος θηλασμου...

Για να φύγει η πρωτείνη του αγελαδινού γάλακτος από τον οργανισμό σου θέλει περίπου 4 εβδομάδες αποχής. Πιο πριν είναι λογικό να μην βλέπεις διαφορά στα κακά του μωρού.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να αποκλείσει κανείς ένα μωρό με αλλεργία στο αγελαδινό να έχει και άλλες αλλεργίες... Απλά το αγελαδινό είναι η συνηθέστερη και εκδηλώνεται με πράσινα κακά, αίμα, βλέννες.

Υπομονή και καλή συνέχεια.

Διαφημίσεις