Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΑΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ HELP


Recommended Posts

Ρε κορίτσια μήπως ξέρετε κάτι παραπάνω?

 

Ακούω διάφορα. Βασικά αυτό που άκουσα τελευταία είναι ότι μόλις γεννηθεί το παιδί είναι καλύτερο να το γράψεις στο δικό σου βιβλιάριο υγείας του ΙΚΑ και όχι στου άντρα σου γιατί θα πάρεις παραπάνω χρήματα.

 

Ισχύει κάτι τέτοιο? Ξέρει καμία έμπειρη ίσως?

 

Επίσης αυτά που παίρνεις απο το ΙΚΑ είναι επίδομα για τον 1ο μήνα το συμπλήρωμα απο τον εργοδότη σου και τον βασικό μισθό για τους υπόλοιπους 3. Συμπληρώνοντας απο τον ΟΑΕΔ για να φτάσει τον μισθό που έπειρνες απο την εργασία σου. Τέλος το επίδομα τοκετού 881,00.

 

Παίρνεις τίποτα άλλο βρε κορίτσια?

xOSvp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αν ο άντρας σου έχει ικαι αυτός ΙΚΑ ναι είναι προτιμότερο να το έχεις εσύ προστατευόμενο μέλος. Αν είναι όμως σε καλό ταμείο πχ.Δημοσίου δεν αξίζει το κόπο.

 

Και για να σου απαντήσω υπάρχει μία μικρή προσαύξηση στην επιδότηση του ΙΚΑ όταν υπάρχουν προστατεύομενα μέλη!

Link to comment
Share on other sites

χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη, μία ε΄ρωτηση:

εγώ έχω αφάλιεα ικα και ο άντρας μου εθνικής αμύνης (είνια στρατιωτικός) που σημαίνει καλύτερη ασφάλεια από εμένα. μου είπαν ότι μπορώ να ασφαλίσω το μωτό εγώ τώρα για να πάρω 10% άυξηση στο επίδομα λοχείας που σημαίνιε 150€ έξτρα και μετά από 1 εβδομάδα να πάω και να αλλάξω την ασφάλεια, να την γυρίσω δηλαδή στην εθνική άμυνα. ισχύει κάτι τέτοιο? μπόρω να αλλάξω ασφάλεια σε 1 εβδομάδα? είναι δύκολη διαδικασία? πως γίνεται?? γνωρίζει κανείς?

 

ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

στο ταμειο του αντρα σου παρε τηλ κ πες οτι ασφαλισαμε το παιδι στην δικια μου ασφαλεια μπορω να αλλαξω ταμειο,πιστευω οτι θα ξερουν να σου απαντησουν.Παντως αν χρειαστει ποτε το παιδι νοσοκομειο πιστευω οτι ποτε δεν θα το πας στο 401, θα το πας η στο παιδων η σε καποιο ιδιωτικο οποτε καμια ασφαλεια δεν τα πληρωνει ολα στα ιδιωτικα

Link to comment
Share on other sites

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟΣ. ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΔΟΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ (ΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ...) ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΓΝΑ. ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ) ΟΜΩΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ, ΜΑΣ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ 30€ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ (ΟΣΕΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ) ΤΩΝ 10€ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΟΛΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλησπέρα σε όλους, θα πάω αύριο στο Ι.Κ.Α για να πάρω το επίδομα λοχείας και το βοήθημα. Κάπου είχα διαβάσει οτι χρειάζεται πρώτα να δηλώσω το παιδί στο δικό μου βιβλιάριο, για να πάρω τα χρήματα με μια προσαύξηση 10%? Ίσχύει και αν ναι, πως γίνεται η δήλωση του παιδιού στο Ι.Κ.Α?Χρειάζεται κάτι επιπλέον, πέρα από τα απαραίτητα χαρτιά που θέλουν για να πάρουμε τα επιδόματα? Σας ευχαριστώ πολύ

.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ισχυει αυτό με το 10%. θέλει να εχεις μαζί την ληξιαρχική πράξη γεννήσεως και νομίζω οτι πρέπει να κάνει μια υπευθυνη δηλωση ο σύζυγος οτι δεν είναι ασφαλισμένο στο δικό του ταμείο (στη δίνει το ΙΚΑ).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα, έχω να κάνω και εγω μια ερώτηση...

 

Εχθές πήγα στο ΙΚΑ και πληρώθηκα για το επίδομα κυοφορίας, όλα πηγαν καλά, ζήτησα και την γνωστή εξουσιοδότηση για να παραλάβει ο σύζυγος το επιδομα λοχείας και το βοήθημα τοκετού.

Μου είπε η υπάλληλος ότι μετά τη γέννηση πρέπει να γράψω και το παιδί στο βιβλίαριο, εγω θέλω να το γράψω στο δικό μου για να πάρω και αυτό το 10% στα επιδόματα, αλλά τώρα αφού θα παει ο άντρας μου θα μπορέσει να γράψει το μωρό στο δικό μου βιβλιάριο???

Θέλει και εκεί εξουσιοδότηση???

Τι πρέπει να κάνω ξέρει κανεις??? Ξέρει κανεις τη διαδικασία???

Mammyblue, αν ξέρεις και οποιοσδήποτε άλλος θα με βοηθήσει!

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, εξουσιοδότηση δεν χρειάζεται. Θα υπογράψει ο άντρας σου μια υπεύθυνη δήλωση ότι θα δηλωθεί το μωρο στο δικό σου βιβλιάριο. Εμένα μπήκαν στο δικό μου βιβλιάριο γιατί ο άντρας μου δεν είχε υπεύθυνη δήλωση απο μένα. Η εξουσιοδότηση χρειάζεται μόνο για τα επιδόματα.

«Δικαίωμα δεν είναι κάτι που σου δίνει κάποιος, αλλά κάτι που κανείς δεν μπορεί να σου πάρει». Ramsey Clark

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη λίγο... Σου είπαν ότι ΠΡΕΠΕΙ να γράψεις το παιδί στο δικό σου βιβλιάριο? Με ποιο δικαίωμα? Άλλο αν σου είπαν ότι για να πάρεις +10% πρέπει να γράψεις το παιδί στο δικό σου βιβλιάριο και άλλο ότι πρέπει να το γράψεις οπωσδήποτε στο βιβλιάριό σου. Για διευκρινήσέ το μας σε παρακαλώ

pJO3p2.pngB6Ndp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Όχι, το ασφαλίζουμε αφού γεννηθεί.

Και μπορούμε μετά να του αλλάξουμε ασφάλιση;

Υπάρχει περΊπτωση να διοριστώ στο δημόσιο αργότερα, τώρα έχω ΙΚΑ.

ITKtp2.png

Feiyp2.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα!

Θέλω να ρωτήσω σχετικά με το επίδομα κυοφορίας και λοχείας,

αν το δικαιούται κάθε ασφαλισμένη του ΙΚΑ με συμπληρωμένα 200 ενσημα.

Άκουσα ότι παίζει ρόλο που θα ασφαλιστεί το παιδί, στο δικό μου το βιβλιάριο ή στου άντρα μου.

Μια γνωστή μου, ασφάλισαν το παιδί της στου άντρα της και πήραν 500 ευρώ ΜΟΝΟ.

Υπάρχει κάποιο κρυφό παραθυράκι για να μην σου το δώσουν?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

το μονο που ξερω ειναι οτι αν ασφαλισεις το παιδι στο ονομα σου και οχι του πατερα παιρνεις κατι παραπανω (ετσι εγινε με τη κουμπαρα μου)....τωρα για το ποσο που παιρνει ο καθενας εινια αναλογα με τις εκαστοτε αποδοχες που παιρνεις....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Καλησπερα. Μηπως καποια γνωριζει ποσες μερες θελει να βγει η ληξιαρχικη πραξη γεννησης του μωρου; Για να υπολογισω ποτε περιπου θα παει ο αντρας μου στο ικα να παρει το επιδομα λοχειας κ το βοηθημα τοκετου. Α! Τα παιρνει επιτοπου η΄ μετα απο μερες; Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

μουτσουνα καλησπερα!

 

μολις γεννησεις με το καλο παιρνεις το χαρτι απο το νοσοκομειο το δινεις στον αντρα σου και τον στελνεις στο ληξιαρχειο να δηλωσει το παιδι(μεσα σε 10 μερες)..εκει του δινουν τη ληξιαρχικη πραξη γεννησης.αν θελετε να δηλωσετε και το μικρο ονομα του μωρου πρεπει να πατε μαζι.για τα χρηματα δεν γνωριζω τι κανει το ικα αλλα το τεβε στα δινει αμεσως με επιταγη ημερας...λογικα το ιδιο θα κανουν κι αυτοι

Αγορακια μου σας λατρευω!!
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...