Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν δέχονται επισκέψεις το πρωί

Recommended Posts

Τελικά σε κάθε παιδικό σταθμό που παίρνεις ο καθένας σου λέει το δικό του...

Εδώ και δύο μέρες παίρνω τηλ σε έναν παιδικό σταθμό να μιλήσω με την υπεύθυνη και όλο λείπει σε εξωτερικές δουλειές...τελικά εχτές την βρήκα και αφού μου έκανε μια μικρή ενημέρωση τηλεφωνικά μου είπε να περάσω απο εκεί όποτε θέλω απογευματινές ώρες....Εγώ λοιπόν της είπα ότι θέλω να έρθω πρωί..."όχι μου λέει δεν δέχομαι πρωινές ώρες επειδή εγώ ειμαι νηπιαγωγός και έχω το βρεφικό τμήμα" ...(και σκεφτόμουν εγώ μα καλά τόσες μέρες εκείνη λείπει)

της απαντώ λοιπόν ότι για μένα είναι σημαντικό να έρθω σε ώρα που είναι τα παιδιά εκεί για να δω το κλίμα που υπάρχει και μου λέει ότι δεν το δέχονται αυτό στον παιδικό διότι τα παιδιά ξεμυαλίζονται (καραμέλα το έχουν κάνει αυτό πια).

Έπίσης μου είπε ότι αν είναι να πάω απο εκεί απόγευμα, να πάω μετά τις 5 Μαϊου επειδή θα λείπει για πάσχα...(το βρεφικό όσο αυτή θα κάνει διακοπές ποιός θα το κρατάει???? η βοηθός λογικά)

τελικά της είπα ευχαριστώ και το έκλεισα...και ρωτώ τώρα εγώ....

"Αφού κυρά μου σε παίρνω 2 μέρες και λείπεις συνέχεια,΄γεγονός που σημαίνει ότι κάποιος άλλος κρατάει το βρεφικό τήμα που έχεις εσύ, και αφού έχεις χρόνο να πάς και διακοπές άρα δεν πνίγεσαι στην δουλειά όπως ύποστηρίζεις... Δεν μπορείς να δεχτείς κάποιον υποψήφιο πελάτη για μισή ώρα για να τον ενημέρώσεις το πρωί?????????"

Βρωμάει πολύ το πράγμα τελικά μου φαίνεται σε αυτή την περίπτωση!!!!

Διαφημίσεις

Οι περισσότεροι παιδικοί σταθμοί είναι κλειστοί την άλλη εβδομάδα (ευτυχώς όχι ο δικός μας)..Πάντως δεν την πολυβλέπω να σκοτώνεται για νέους πελάτες...Μήπως το ραντεβού σου πάει άδικα;

mamavasia,

από αυτά που διαβάζω ο παιδικός "δε λέει".

Για μένα, ο υπεύθυνος ή διευθυντής ή όπως στο καλό λέγεται, πρέπει να είναι μόνο αυτό και αν χρειάζεται να υποστηρίζει τους υπόλοιπους και όχι να δουλεύει σταθερά σε ένα τμήμα.

Αλήθεια, ποιός παιδικός είναι?

αν σου τα είπε ακριβώς έτσι όπως τα γράφεις σίγουρα λίγο περίεργο είναι. δεν γίνεται δηλαδή να κρατάς ένα τμήμα και να λειπεις για εξωτερικές δουλειές δυο μέρες.

μήπως το είπε διαφορετικά και ακουστηκε ετσι αλλα εννοούσε κατι άλλο?

ποιος ξέρει.

αν σου είπε ότι τα παιδιά ξεμυαλίζονται είναι μια όχι πολυ ωραία έκφραση για τα παιδιά.

Τα παιδιά όταν είναι απασχολημένα με δραστηριότητες δεν ασχολούνται πολύ εάν καποιος κοίτάξει για 10 δευτερόλεπτα απο την ανοιχτή πόρτα για να δεί τι κάνουν.

Τώρα εάν δεν έχουν χώρο διαθέσιμο ειναι αλλο θέμα - μιας και μπορεί όλες οι τάξεις να είναι γεμάτες και να μην υπάρχει γραφείο. Τότε σίγουρα δεν γίνεται να γίνει ενημέρωση στην ίδια τάξη που είναι και τα παιδιά.

αν υπάρχει γραφείο όμως γίνεται το ραντεβού.

όμως παρόλα αυτά όπως έγραψα και σε αλλο τόπικ, είναι καλύτερο για τον γονέα να εχει ενα ραντεβού αλλη ώρα όπου να μπορεί να ρωτήσει για τα πάντα χωρίς να νιώθει ότι κρατάει την διευθύντρια απο καποια άλλη δουλειά

όπου το πρωι υπάρχουν πάντα πάρα πολλές δουλειές που είναι να γίνουν, τηλέφωνα, έκτακτα, που και η διευθύντρια να μην μπορεί να αφιερώσει τόση ώρα για να ρωτήσει ο γονέας όλα αυτα που είναι καλό να ρωτήσει.

και είναι πολύ σημαντικό απο την αρχή να καλύπτονται όλα τα θέματα, και να μην βρίσκεται μετά ο γονέας προ απροόπτων και να μην ξέρει τι να κάνει και το παιδί του ήδη έχει προσαρμοστεί εκεί.

απο πρίν πρεπει να ρωτιούνται όλα και πιστεύω ότι τις πρωινές ώρες όταν υπαρχουν παιδιά και δασκάλες και και και και, δεν θα είναι εφικτό να γίνει κατι τέτοιο σωστά.

όσον αφορά την ατμόσφαιρα με τα παιδια και τις δασκάλες, μπορεί να "ξεχάσει" ο γονέας κάτι καταλάθος στο γραφείο και να περάσει την επομένη να το πάρει εκτάκτως και έτσι να δει λίγο την ατμόσφαιρα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Από φίλη βρεφονηπιοκόμο που δουλεύει σε ιδιωτικό σταθμό έχω γίνει πολύ καχύποπτη με παρόμοιες οριοθετήσεις του χρόνου επίσκεψης.

Κατ'αρχήν, ακόμη κι αν έχουν πολλές δουλειές, είπαμε ότι ο διευθυντής πρέπει να είναι μόνο διευθυντής, αρά λογικά πρέπει να έχει το χρόνο να ασχοληθεί με τον δυνάμει πελάτη του.

Το δεύτερο και χειρότερο είναι αυτό που μου λέει αυτή η φίλη: είναι σαφώς υπεράριθμα τα παιδιά στις τάξεις. Όταν τελειώνουν το μάθημα, λοιπόν, κάθονται όοοοοολα μαζί και "τακτοποιούν", δηλαδή κρύβουν ουσιαστικά τα επιπλέον τραπεζάκια και καρεκλίτσες, οπότε ο γονιός που θα έρθει θα δει λιγότερα τραπεζάκια και θα πιστέψει αυτό που του λένε, ότι στην τάξη είναι χ παιδιά και όχι 2χ.

Οπότε, νομίζω κι εμένα θα μου άναβε κόκκινο λαμπάκι αν μου έλεγαν όχι εκείνη την ώρα. Είμαι κι εγώ στο ψάξιμο τώρα και αυτό θα είναι το πρώτο που θα ρωτάω: θέλω να εμφανίζομαι στην πιο άσχετη στιγμή, τελεία και παύλα.

Διαφημίσεις

Ουτε που μου ειχε περασει ποτε απο το μυαλο οτι μπορει να μας κοροιδευουν τοσο πολυ!!! Εγω απλα φανταστηκα οτι τακτοποοιουν, καθαριζουν κλπ. Πολυ λιγοι σταθμοι παντως μου ειπαν ελατε οποτε θελετε. Οι περισσοτεροι κλεινουν ραντεβου κι αν πηγαινα ενα τεταρτο νωριτερα, τους πετυχαινα να σφουγγαριζουν σχεδον ολους. Το καλυτερο θα ηταν το ντου, αλλα εγω ντρεπομουν οταν μου κανονιζαν ραντεβου απο το τηλεφωνο να εμφανιστω αλλη στιγμη.Κακως βεβαια γιατι ετσι θα ειχα σωστη εικονα.Πιστευω ομως πως θα επρεπε να κανω 2 φορες απροβλεπτη εμφανιση, γιατι μια φορα καλη η κακη εντηπωση μπορει να ηταν απο καλη η κακη τυχη για την ιδιοκτητρια.

Σοβαρα ντρεπεσαι να κανεις "ντου"?

Εγω παλι γιατι δεν ντρεπομαι καθολου? Μηπως ειμαι γαιδουρα? :D Τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα θα παω σε ωρα που δεν με περιμενουνε.. ετσι για να αναβουνε λιγο τα αιματα και να ανεβαινουν οι πιεσεις :lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ναι ντρεπομαι πολλες φορες δυστυχως και μονο σε καλο δε μου βγαινει. Στον σταθμο που θα τον γραψω εννοειται οτι θα κανω δυο τουλαχιστον ντου το μηνα κι ας ντρεπομαι. Σε αυτους που πηγαινα για να επιλεξω δεν τα καταφερα.Και μετα με τρωει η ανασφαλεια αν κανουν καποια πραγματα η οχι και τι μπορει να κρυβουν.Ολοι οι γνωστοι μου θεωρουν οτι ειμαι υπερβολικη που ανησυχω τοσο για την ασφαλεια και οτι κανενα παιδακι δεν επαθε τιποτα σοβαρο σε παιδικο σταθμο αλλα τα περισσοτερα ατυχηματα συμβαινουν στο δημοτικο σχολειο γιατι δεν τα προσεχουνοπως στο σταθμο.

Εννοείται ότι κάνεις "εφόδους"!!!! Εγώ έχω τους δικούς μου από το 2003 στο σταθμό και ακόμα κάνω εφόδους!!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Και εγώ σκέφτομαι να κάνω εφόδους αλλά εγώ έχω την άλλη απορία. Ο παιδικός που έχω βρεί έχει εξωτερική πόρτα αυλής η οποία ανοίγει με κουδούνι απο μέσα και πριν σου ανοίξουν σε ρωτάνε ποιά είσαι...Και σκέφτομαι μήπως όταν θα κάνω τα ντου θα μου λένε περιμένετε να σας φέρουμε έξω το παιδί και δεν ανοίγουν...

Βέβαια εγώ σκέφτομαι να εξηγηθώ απο πριν με την διευθύντρια.

Διαφημίσεις

Κανονικά αυτά δεν επιτρέπεται να γίνονται, εννοώ το να μην μπορείς να πας ότι ώρα θέλεις στο σχολείο και να τσεκάρεις. ΟΚ δεν ειναι σωστό και ωραίο να είσαι μπάστακας κάθε μέρα στο σχολείο γιατί αν μη τι άλλο αναστατώνονται τα παιδάκια και χαλάει η ροή του προγράμματός τους. Αλλά μία φορά την εβδομάδα δικαιούσαι να "ξεχνάς" να του βάλεις το πρωί το γιαουρτάκι του π.χ. μαζί του.... ε?? :wink:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Εγω δεν αναζητω διακαιολογιες οταν κανω ντου.. Απλα μπαινω και τους λεω χαμογελαστα"γεια σας ηρθα να δω τι κανετε... :P "

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Δυστυχώς και εγώ όταν είχα ξεκινησει να ψαχνω για βρεφικό σταθμό αντιμετώπισα την ίδια εικόνα. Να μην δέχονται επισκέψεις πρωινές ώρες. Οταν γινόταν αυτό εγώ έκλεινα ένα απογευματινό ραντεβού με άλλο όνομα και πήγαινα το πρωί στο σταθμό με άλλο όνομα ( το κανονικό ) :wink: .

Ετσι αναγκαστηκα έμπαινα μέσα αλλά πάντα διαπιστωνα παρατυπίες.

Εστειλα τα παιδιά μου στους σταθμους που μου άνοιξαν διαπλατα την πορτα τους και με αφησαν να μπω και να δω τι συμβαινει κατα την ώρα παραμονης των παιδιων εκει.

Φυσικά πάντα με ΕΛΕΓΧΟ!

Ακόμα και τώρα ποτέ μα ποτε δεν μπορείς να εισαι σιγουρος για το αγγελουδι σου........

g07Lp2.png

• 1 month later...

Εγώ στον παιδικό σταθμό που γράψαμε τελικά τα κορίτσια και ξεκινάνε αυτές τις μέρες, πήγα μόνο την πρώτη φορά με προγραμματισμένο ραντεβού αλλά από κει και πέρα έχω κάνει τουλάχιστον 3 απροειδοποίητες επισκέψεις με αφορμή διαδικαστικά θέματα που ήθελα να διευθετήσω ώστε να έχω πλήρη εικόνα του τί γίνεται πριν πάνε οι μικρές.

Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από αυτά που είδα αλλά το ίδιο σκοπεύω να κάνω τακτικά και στη συνέχεια για να είμαι σίγουρη.

Άλλωστε ένας βασικός λόγος που επιλέξαμε αυτό το σταθμό είναι ακριβώς αυτός, ότι όταν ζητήσαμε ξενάγηση -που δεν ήταν προγραμματισμένη- μας άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες όλων μα όλων των χώρων, τάξεων, κουζίνας ,ύπνου κτλ και είδαμε στην πράξη τί γίνεται.

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

• 5 months later...

Mε βοηθησαν πολυ αυτα που διαβασα εδω...

Ειχα παει σε εναν ιδιωτικο σταθμο πριν μια βδομαδα απροειδοποιητα και ειδα ολους τους χωρους...

σε εναν αλλον μου κλεισανε ραντεβου το ακυρωσα και πηγα σημερα απροειδοποιητα μιλησα με καποια κοπελα αλλα μου ειπε οτι δεν γινεται να δω τον χωρο γιατι ακριβως ξεμυαλιζονται τα παιδια...μου ειπε να παω η 7¨30 το πρωι οταν ανοιγει η 3 το μεσημερι( 3:30 κλεινει)

δεν μου αρεσε καθολου αυτο και μαλλον δεν θα παω καθολου καν να το δω...

θα παω το παιδι μου στον αλλον που μου ανοιξαν διαπλατα τις πορτες...

Ευχαριστω!!!

Διαφημίσεις