Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

που κάνατε σαλπιγγογραφία


Recommended Posts

Καλημέρα! Έχω μπει στη διαδικασία εξετάσεων μετά από 2 παλίδρομες εγκυμοσύνες και μία από τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω είναι σαλπιγγογραφία. Μήπως είναι εύκολο να μου πείτε που κάνατε και πόσο σας στοίχισε; Και επίσης σημαντικό σε πόσο χρόνο σας έκλεισαν ραντεβού.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • iouliam

    iouliam 4 δημοσιεύσεις

  • newbie G

    newbie G 4 δημοσιεύσεις

  • haido

    haido 3 δημοσιεύσεις

  • mir

    mir 3 δημοσιεύσεις

Εγώ την έκανα στην ΕΥΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗ Θεσσαλονίκης και μου στοίχισε 130 ευρώ + το υγρό που σου χορηγούν, το οποίο μου ζήτησαν να το αγοράσω εγώ. Αυτό στοίχισε 25 με συμμετοχή δημοσίου. Ραντεβού κλείνεις μόλις σου έρθει περίοδος γιατί η σαλπιγγογραφία πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένη μέρα του κύκλου, αν θυμάμαι καλά μεταξύ 8ης-11ης, αλλά δεν βάζω και στοίχημα, γιατί έχει ένα χρόνο που την έκανα.

Link to comment
Share on other sites

εγω εχω κανει 2 την κανεις ακριβως την μερα που λεει η newbie G 8-11ης.

εμενα μου στοιχισε 150? και την εκανα σε ακτινολογικο εδω στην Καλαματα.

δεν κραταει πολυ ωρα και μετα πας σπιτι σου.

στο Ικα τουλαχιστον εδω δεν την κανουν.

 

καλα αποτελεσματα!!

668bab1939.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τη σαλπιγγογραφία δεν τη δικαιολογεί κανένα ταμείο, την κάνεις ιδιωτικά, αναγκαστικά.

 

maria-elpida, μπορώ να ρωτήσω γιατί έκανες 2 φορές σαλπιγγογραφία;

Link to comment
Share on other sites

εκανα οταν ειχα την πρωτη αποβολη και διαπιστωσαμε διαφραγματικη μητρα και εκανα αλλη μια μετα την υστεροσκοπηση για να δουμε την διαφορα.

θα επρεπε να κανω διαγνωστικη υστεροσκοπηση παλι αλλα ηταν πολλα τα λεφτα (Αρη μου) και επελεξα την σαλπιγγογραφια ως πιο οικονομικη λυση.

668bab1939.png

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κοριτσια προσεξτε που θα πατε για σαλπιγγογραφια!!Εγω την πρωτη την εκανα στο Ελενα και μου μου εβγαλαν βουλομενες και τις δυο σαλπιγγες σε σημειο που δεν διορθωνεται και οταν τις πηγα στο γιατρο μου μου λεει δεν πας και στο μητερα που κανουν διακοσες σαλπιγγογραφιες τη μερα. Πηγα και ολα ηταν οκ και αποδειχθηκε αφου πριν 7 μηνες ειχα φυσιολογικη συλληψη.

ΥΓ :Νομιζω πηρα 1 ωρα πριν την εξεταση ενα buscopan plus για να μην κανω συσπαση απο τον πονο!

Link to comment
Share on other sites

Το ταμειο των δημοσιων καλυπτει τη σαλπιγγογραφια(τουλαχιστον ετσι ηταν ως τον Αυγουστο).

Εγω την εκανα τον Αυγουστο στο Μητερα και πληρωσα μονο το φαρμακο.

Link to comment
Share on other sites

Το ταμειο των δημοσιων καλυπτει τη σαλπιγγογραφια(τουλαχιστον ετσι ηταν ως τον Αυγουστο).

Εγω την εκανα τον Αυγουστο στο Μητερα και πληρωσα μονο το φαρμακο.

 

Εμένα πέρσι μου είπε γιατρός συμβεβλημένη με το δημόσιο ότι δεν την καλύπτει κι ότι απλά παίρνεις πίσω 20 ευρώ από τον ΟΠΑΔ. Εκτός κι αν μας λένε ψέματα οι γιατροί για να πηγαίνουμε να τα "σκάμε" κανονικά στα ιδιωτικά κέντρα. Πάντως εδώ Θεσσαλονίκη, ξέρω κόσμο που ήταν για εξωσωματική στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και για σαλπιγγογραφία τους έστελναν έξω.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που λεω το λεω θετικα γιατι εκανα η ιδια την εξεταση και δεν νομιζω οτι εχει να κανει με τον τοπο.

Απο το καλοκαιρι ο ΟΠΑΔ εχει προχωρησει σε περικοπες στην ασφαλιστικη καλυψη οσον αφορα εξετασεις οπως υπερηχογραφημα και αντισωματα θυρεοειδους αδενα(κι αυτο απο προσωπικα εμπειρια γιατι τα πληρωσα κανονικα:40 για αντισωματα και 20 το υπερηχογραφημα).

Τι να πω newbie G,δεν βρισκεις ακρη με αυτη τη συντεχνια!

Αν εχεις ασφαλιση Δημοσιου να ρωτας ατομα που εχουν κανει την εξεταση που σ ενδιαφερει η στον ΟΠΑΔ γιατι αν περιμενεις απο τους γιατρους καηκες.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λοιπόν εγώ την έκανα τη Δευτέρα στον Κελεμουρίδη.Πλήρωσα 200? (πιο ακριβά από τις τιμές που διάβασα παραπάνω) και τόσο μου είχαν ζητήσει και σε άλλα γνωστά διαγνωστικά που ρώτησα. Μάλλον έχει ακριβύνει η εξέταση. Από τον ΟΠΑΔ μου την είχαν θεωρήσει κανονικά, αλλά όπου και να ρώτησα δεν δεχόντουσαν την κάλυψη του ταμείου.Σήμερα πήγα να θεωρήσω κάποιες άλλες εξετάσεις και ρώτησα. Μου είπαν ότι μπορώ κανονικά να πάω με την απόδειξη και τη θεώρηση και να γίνει επιστροφή χρημάτων. Τώρα τι ποσό ακριβώς και πότε...άγνωστο...θα σας πω μόλις μάθω.

3642568b00.png

 

599c236a6c.png

Link to comment
Share on other sites

Έχω ΟΠΑΔ και από το ψάξιμο που είχα κάνει, είχα δει ότι τη σαλπιγγογραφία ΔΕΝ την καλύπτει το ταμείο.

Έκανα το Φεβρουάριο στο Λητώ. Νομίζω ότι κόστισε γύρω στα 140 ευρώ. Είχα πιει δύο buscopan, μία ώρα πριν την εξέταση. Δεν πόνεσα, παρόλο που οι σάλπιγγες μου είναι άστα να πάνε!

Καλά αποτέλεσματα, εύχομαι!

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια κι εγώ είμαι από Θεσσαλονίκη και έκανα σαλπιγγογραφία όταν προσπαθούσα για παιδάκι. Φοβόμουν απίστευτα γιατί είχα ακούσει τρομερά πράγματα για το πόσο επώδυνη και δύσκολη εξέταση είναι. Αποφάσισα λοιπόν να την κάνω με νάρκωση, γιατί δεν αντέχω τον πόνο και ήθελα να είμαι ήρεμη. Η γιατρός όμως, που στη συνέχεια μου έκανε την εξωσωματική, μου πρότεινε να την κάνω στην κλινική γένεσις με έναν γυναικολόγο, τον κύριο Ξηρομερίτη και μου υποσχέθηκε ότι δεν θα πονέσω καθόλου. Πράγματι πήγα, αποφασισμένη να ναρκωθώ. Ο κύριος Ξηρομερίτης όμως, πολύ ήρεμα μου εξήγησε ότι η εξέταση θα γίνει με μεγάλη προσοχή και δεν θα πονέσω καθόλου και τελικά με έπεισε. πραγματικά δεν κατάλαβα τίποτα. Μου κόστισε λίγο παραπάνω (200 μέσα και το σκιαστικό) αλλά χαλάλι!!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαρσιτώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις, βέβαια πολύ Θεσσαλονίκη είδα και εμένα με βολεύει Αθήνα. Θα το ψάξω λίγο και βλέπουμε, ούτως ή άλλως Ιανουάριο θα την κάνω γιατί τώρα οι κατάλληλες μέρες πέφτουν παραμονή Χριστουγέννων και μετά και αφού περιμένω και άλλες απαντήσεις δε θέλω να πάω τέτοιες μέρες.

Η αρχική μου σκέψη ήταν το Λητώ γιατί είχα διαβάσει και σε άλλο θέμα τα καλύτερα, αλλά μετά την άσχημη εμπειρία που είχα τη Δευτέρα εκεί για άλλες εξετάσεις το αποκλείω. Γενικά έχω αρχίσει να διαπιστώνω από την εμπειρία μου σε δύο ιδιωτικά Λητώ και Ιασώ ότι πολύ βιτρίνα για το τίποτα. Αν όλα πάνε καλά νομίζω θα προτιμήσω δημόσιο για τοκετό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

εγω την εκανα στις 20/1 στο Αλεξάνδρα. πληρωσα 12,00 περιπου και τους ειχα παει και το φαρμακο. την εξεταση μου και το φαρμακο μου το ειχε γραψει ο γυναικολογος του ικα. ειχα παρει και εγω παυσιπονα πριν. ο πονος ηταν υποφερτος, μετα εφυγα κανονικα, δεν πονουσα. πρεπει να γινει 9η με 12η ημερα του κυκλου. αν παρεις οταν ξεκινησει η περιοδος θα σου κλεισουν ραντεβου. την απαντηση την περνεις την επομενη μερα.

8trrp3?r=1303817841
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τελικά έκλεισα στο Αρεταίειο για την επόμενη Τρίτη. Για κόστος και τα υπόλοιπα θα σας ενημερώσω την άλλη βδομάδα για να ξέρουν όποιες χρειαστεί να κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα! σαλπιγγογραφια εκανα στο ΙΑΣΩ(14/10/10) κοστισε 150euro

μου ειχαν πει δυο ωρες πριν την εξεταση να παρω δυο BUSCOPAN παυσιπονα.

την απαντηση την πηρα την ιδια μερα.

8HiKp2.png
Link to comment
Share on other sites

εγω θα τιν κανω παπαγεωργιου νοσοκομειο ειναι στιν θεσνικη κ θα πληρωσω 100ευρω κ μενα μου τιν εγραψε ο γυναικολογοσ στο ικα.στο αλεξανδρα γιατι τοσο λιγο πληρωσες?

Link to comment
Share on other sites

Mύριαμ πότε θα την κάνεις στο Παπαγεωργίου? Εγώ την Πέμπτη 3 Φεβ. και ανησυχώ λίγο. Αν εσύ την κάνεις πριν από μένα, θα σε πάρω τηλ. -αν συμφωνείς- να σε ρωτήσω πώς πήγε. Σου είπαν να πάρεις παυσίπονο πριν? Εμένα ναι.

 

Ξέρεις κανείς το κόστος στο Παπαγεωργίου?

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια εγω θα την κανω την δευτερα στις 31/01 στο euromedica κοστιζει γυρω στα 100ευρω.

μου δωσαν και ενα χαρτι προετοιμασιας, 1 μερα πριν να παρω τα vibramicin και 2 ωρες πριν την εξεταση buscopan.

δεν εχω αγωνια, αλλα αντιθετως ανυπομονω γιατι εχω ακουσει για παρα πολλες περιπτωσεις που μετα απο σαλπιγγογραφια εγινε η συλληψη!

τη δευτερα θα σας πω τις εντυπωσεις μου.

Link to comment
Share on other sites

Την έκανα σήμερα στο Παπαγεωργίου, κόστος 93 ?. Μου είπαν ότι προσκομίζοντας τα τιμολόγια στο ταμείο μου -ΤΣΜΕΔ- παίρνω κάτι πίσω.

 

Δεν πόνεσα παρά ελάχιστα. Ο γιατρός εξαιρετικός!!! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ευγένεια και ο επαγγελματισμός του.

Στην ΕΥΡΩΔΙΑΓΝΩΣΗ μου είπαν τηλεφωνικά , κόστος 270 (!) ? και ότι δεν δικαιολογεί κανένα ταμείο. Απαράδεκτο, αν τελικά πάρω πίσω από το ΤΣΜΕΔΕ.

 

ΠΟΛΎ ευχαριστημένη από το δημόσιο Παπαγεωργίου, και τα αποτελέσματα -δόξα τω Θεώ -καλά!...

Link to comment
Share on other sites

Την έκανα προχθές στο Αρεταίειο, στοίχισε 21 το φάρμακο και 23,8 η εξέταση. Πόνος στιγμιαίος και ανεκτός. Είχα διαβάσει και ακούσει τόσα που ήμουν λίγο φοβισμένη αλλά τελικά καμία σχέση. Ο γιατρός πολύ καλός και προσεκτικός, με ρώταγε συνέχεια αν είμαι καλά, ήταν γρήγορος και δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Χμ...εγώ την έκανα πριν 1 μήνα περίπου στο Γαία του Ντυνάν και πλήρωσα περίπου 300 ευρώ! Μάλλον με πιάσανε κορόιδο..:oops: Και έχω ΙΚΑ. Λέτε να παίρνω τίποτα πίσω;; Βέβαια ο γιατρός και οι βοηθοί του πολύ καλοί και τα αποτελέσματα τα πήρα την επόμενη το πρωι.

 

Τώρα για τον πόνο, εξαρτάται... Καλό είναι να έχουμε πάρει πριν Buscopan γιατί ενώ η τοποθέτηση του σαλπιγγογράφου είναι εύκολη (νιώθουμε μόνο ελάχιστα πονάκια, σαν πόνους περιόδου), στην περίπτωση που οι σάλπιγγες είναι βουλωμένες (όπως οι δικές μου), το υγρό δεν περνάει και εκεί ίσως να πονέσουμε λίγο.

 

Ο γιατρός θα πρέπει να πιέσει λίγο γιατί αν υπάρχουν μικρές συμφήσεις, αυτές με την πίεση διαλύονται και έτσι μπορεί μετά από 1-2 μήνες να υπάρξει φυσιολογική σύλληψη.

Πάντως ο πόνος είναι το λιγότερο και είναι και στιγμιαίος. Το βασικό είναι να γίνει η εξέταση όταν χρειάζεται για να ξέρουμε πού βαδίζουμε!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Koρίτσια εγώ έκανα σαλπιγγογραφία σε ακτινολογικό κέντρο τον 11/2010 στην πόλη που ζω (μικρή επαρχιακή) και πλήρωσα 300 ευρώ !!!! :evil: και δεν μου έκοψαν και απόδειξη !!!! :evil: ούτε ο ακτινολόγος αλλά ούτε και ο γυναικολόγος (κατά τα άλλα ειλικρινά πολύ καλός επιστήμονας)... κι΄εγώ το ούφο μετά το πέρας της εξέτασης , όταν τους πλήρωσα, ντράπηκα να ζητήσω απόδειξη... όμως στη συνέχεια τον επόμενο μήνα και με βάση αυτήν την συγκεκριμένη σαλπιγγογραφία πέρασα την γνωστή επιτροπή ΙΚΑ για τα φάρμακα της εξωσωματικής και εκεί έμαθα φυσικά οτι το ΙΚΑ δικαιολογεί και όλες τις εξετάσεις που προηγούνται για τον σχηματισμό φακέλου ενώπιον της επιτροπής... (οπότε αν είχα απόδειξη σίγουρα θα τα έπαιρνα τα λεφτά πίσω) ... γι΄ αυτό αν είστε ασφαλισμένες στο ΙΚΑ τουλάχιστον ζητήστε απόδειξη ...δεν ξέρω βέβαια αν το ΙΚΑ δίνει πίσω τα χρήματα της συγκεκριμένης εξέτασης μόνο σε περίπτωση που περνάς επιτροπή για εξωσωματική αλλά όπως και να΄χει έπρεπε να το είχα ψάξει περισσότερο...

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...