Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποτελέσματα αιματολογικής εξέτασης

margiota

Recommended Posts

Σήμερα πήρα τα αποτελέσματα από και κάποιες τιμές είναι πιο χαμηλές. Να σημειώσω ότι τις εξετάσεις μας τις έδωσε η γιατρός αλλά το διασταύρωσα και από άλλες μανούλες ότι τις δίνει σε όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Δλδ δεν είχε παρουσιάσει η μικρή κάποια προβλήματα. Είναι απλά προληπτικές.

Λοιπόν η αιμοσφαρίνη είναι 10 με ΦΤ 10.5-14, Αιματοκρίτης 31.9 ΦΤ 31.2-42, Μέσος Όγκος Ερυθρών(MCV) 64.8 ΦΤ 72-88, Κρεατινίνη 0.2 ΦΤ 0.2-0.8, Οξαλοξική Τρανσαμινάση (SGOT) 37 ΦΤ <31, Σίδηρος 24 ΦΤ 37-145 και Φερριτίνη (ευτυχώς φυσιολογική) 90.2 ΦΤ 7-120.

Την Πέμπτη έχουμε ραντεβού με την παιδίατρο και θα ήθελα όποια γνωρίζει να μου πει ποια θα πρέπει να είναι η σωστή συμβουλή της γιατρού. Απλά θέλω να είμαι προετοιμασμένη. Αν μου πει να δώσω βιταμίνες (π.χ. Σίδηρο που είναι και χαμηλός) θα είναι εντάξει?

Η μικροβιολόγος σύστησε να κάνει και ο σύζυγος εξετάσεις μήπως έχει στίγμα (εγώ δεν έχω) γιατί κάτι τέτοιο της φαίνεται από τις εξετάσεις της μικρής. Βέβαια είπε ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πριν τα 4 χρόνια αλλά αν δεν έχει ο πατέρας τότε δεν θα υπάρχει περίπτωση να έχει!!!!!!

Αυτά!:)

Ευχαριστώ...

Διαφημίσεις

Σήμερα πήρα τα αποτελέσματα από και κάποιες τιμές είναι πιο χαμηλές. Να σημειώσω ότι τις εξετάσεις μας τις έδωσε η γιατρός αλλά το διασταύρωσα και από άλλες μανούλες ότι τις δίνει σε όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Δλδ δεν είχε παρουσιάσει η μικρή κάποια προβλήματα. Είναι απλά προληπτικές.

Λοιπόν η αιμοσφαρίνη είναι 10 με ΦΤ 10.5-14, Αιματοκρίτης 31.9 ΦΤ 31.2-42, Μέσος Όγκος Ερυθρών(MCV) 64.8 ΦΤ 72-88, Κρεατινίνη 0.2 ΦΤ 0.2-0.8, Οξαλοξική Τρανσαμινάση (SGOT) 37 ΦΤ <31, Σίδηρος 24 ΦΤ 37-145 και Φερριτίνη (ευτυχώς φυσιολογική) 90.2 ΦΤ 7-120.

Την Πέμπτη έχουμε ραντεβού με την παιδίατρο και θα ήθελα όποια γνωρίζει να μου πει ποια θα πρέπει να είναι η σωστή συμβουλή της γιατρού. Απλά θέλω να είμαι προετοιμασμένη. Αν μου πει να δώσω βιταμίνες (π.χ. Σίδηρο που είναι και χαμηλός) θα είναι εντάξει?

Η μικροβιολόγος σύστησε να κάνει και ο σύζυγος εξετάσεις μήπως έχει στίγμα (εγώ δεν έχω) γιατί κάτι τέτοιο της φαίνεται από τις εξετάσεις της μικρής. Βέβαια είπε ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πριν τα 4 χρόνια αλλά αν δεν έχει ο πατέρας τότε δεν θα υπάρχει περίπτωση να έχει!!!!!!

Αυτά!:)

Ευχαριστώ...

Πανω κατω οι αιματολογικες της κορης σου μοιαζουν με αυτες του γιου μου.

Η δική μας η παιδιατρος, η οποια ειναι παραλληλα και αιματολογος μας εδωσε σιδηρο σε σταγονες για πεντε ημερες, μας ειπε οτι θελει να δει τις αιματολογικες εξετασεις σχετικα με το στιγμα που ειχαμε κανει με τον συζυγο ( αν και της ειπα οτι ο συζυγος δεν εχει αλλα εχω εγω αυτη μας ειπε οτι μπορει να εχει και ο συζυγος εναν συγκεκριμενο τυπο στιγματος, παρολαυτα να μην ανησυχουμε) και τελος μας ζητησε να επαναλαβουμε την εξεταση μετα απο εναν μηνα και να της παμε και ενα πλακακι για να κανει και αυτη εξεταση σαν αιματολογος. Σε γενικες γραμμες ομως ηταν καθησυχαστικη.

Ελπιζω να βοηθησα.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Μου κάνει εντύπωση γιατί η γιατρός σας θεώρησε απαραίτητο προληπτικά να υποβληθείτε σε αυτή τη δοκιμασία.

Εμάς μας είπαν να περιμένουμε να τις κάνουμε μετά τον πρώτο χρόνο κι έτσι έγινε.

Ήταν χαμηλές και ακολουθούμε θεραπεία με σίδηρο.

Όπως θα δεις στο θέμα που σε παραπέμπω... είχε επηρεαστεί ο δείκτης του στίγματος.

Μετά από επαναληπτικές έπειτα από σχεδόν δυο μήνες θεραπείας είχε ανέβει ο σίδηρος εντός ορίων, αλλά η φερριτίνη τίποτα.

Η γιατρός μας εξήγησε ότι πρώτα ανεβαίνει ο σίδηρος και όταν αποκατασταθεί, η περίσσειά του θα αποθηκευτεί και έτσι θα ανέβει και η φερριτίνη. Δηλαδή η φερριτίνη είναι μια "εικόνα" της αποθήκης σιδήρου του οργανισμού.

Η παιδίατρος μου δεν με πίεσε να σταματήσω να τον θηλάζω, παρόλο που σαν γιατρός δεν είναι άκρως φιλική με το θηλασμό.

Ελπίζω να η δική σας γιατρός να είναι. :D

9Af0p2.png

εμας μας ειπε οτι στον τεταρτο μηνα προβλεπεται να γινονται στο παιδι αιματολογικες. Οπως προειπα ειναι και αιματολογος και ισως δειχνει λιγο παραπανω ενδιαφερον.Μου κανει εντυπωση που εσεις κανατε μετα το χρονο. Μπορει να παιζει ρολο που στην δικη μας περιπτωση υπηρχε και μια υπονοια ουρολοιμωξη(τελικα δεν ισχυε κατι τετοιο)

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ.

Από ότι κατάλαβα θα πρέπει να περιμένω να δώσει θεραπεία με σίδηρο.

Μου κάνει εντύπωση γιατί η γιατρός σας θεώρησε απαραίτητο προληπτικά να υποβληθείτε σε αυτή τη δοκιμασία.

Εμάς μας είπαν να περιμένουμε να τις κάνουμε μετά τον πρώτο χρόνο κι έτσι έγινε.

Μάλλον είναι η τακτική της. Έχω μιλήσει και με άλλες μητέρες που έχουν την ίδια παιδίατρο και είχε δώσει και σε αυτές στον όγδοο μήνα να κάνουν

εξετάσεις. Και είναι μητέρες που δεν θηλάζαν άρα τις δίνει σε όλα τα παιδιά.

Αυτό που "μπέρδεψε" την μικροβιολόγο είναι η φερριτίνη που είναι σε ΦΤ. Θα δούμε.........

Η παιδίατρος μου δεν με πίεσε να σταματήσω να τον θηλάζω, παρόλο που σαν γιατρός δεν είναι άκρως φιλική με το θηλασμό.

Ελπίζω να η δική σας γιατρός να είναι. :D

Ευτυχώς είναι υπερ και παρ' όλο που στις αρχές υπήρχε θέμα βάρους ποτέ δεν έκανε λόγo για συμπλήρωμα. Είναι και μητέρα 2 παιδιών και τα έχει θηλάσει και τα 2 πέρα από χρόνο..... Μάλλον παίζει και αυτό τον ρόλο του

Σας ευχαριστώ και πάλι.:-D

Μια που βρήκα χρόνο να σας γράψω και τα νέα μας (μήπως και βοηθήσουν κάποια άλλη μανούλα)

Οι τιμές για την ηλικία της είναι φυσιολογικές και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έτσι είπε η παιδίατρος και όλα καλά.... Ούτε βιταμίνες ούτε τίποτα. Ήταν πολύ ικανοποιημένη από την φερριτίνη γιατί δείχνει ότι αφομιώνει το σίδηρο μια χαρά.

Αυτά!!!!:D

Σας ευχαριστώ

• 3 months later...
Κορίτσια σας ευχαριστώ.

Από ότι κατάλαβα θα πρέπει να περιμένω να δώσει θεραπεία με σίδηρο.

Μάλλον είναι η τακτική της. Έχω μιλήσει και με άλλες μητέρες που έχουν την ίδια παιδίατρο και είχε δώσει και σε αυτές στον όγδοο μήνα να κάνουν

εξετάσεις. Και είναι μητέρες που δεν θηλάζαν άρα τις δίνει σε όλα τα παιδιά.

Αυτό που "μπέρδεψε" την μικροβιολόγο είναι η φερριτίνη που είναι σε ΦΤ. Θα δούμε.........

Ευτυχώς είναι υπερ και παρ' όλο που στις αρχές υπήρχε θέμα βάρους ποτέ δεν έκανε λόγo για συμπλήρωμα. Είναι και μητέρα 2 παιδιών και τα έχει θηλάσει και τα 2 πέρα από χρόνο..... Μάλλον παίζει και αυτό τον ρόλο του

Σας ευχαριστώ και πάλι.:-D

Margiota προφανως εχουμε την ιδια γιατρο, σημερα πηγαμε για το εμβολιο, ειμαστε 7 μηνων, και της ειπα οτι θηλαζουμε ακομα.Απο τον προηγουμενο μηνα μου ειπε να δινω για ενα μηνα μονο μοσχαρι, γιατι τα παιδια που θηλαζουν τεινουν να εχουν ελλειψη σιδηρου. Αυτη τη φορα μου ειπε οτι μπορουμε να αρχισουμε και κοτοπουλο και τον αλλο μηνα που θα παω να εχω κανει και εξετασεις αιματος για να ειμαστε σιγουροι οτι ο μικρος δεν εχει ελλειψη σιδηρου.

Το θεμα ειναι οτι εγω λυπαμαι το παιδακι να το τρυπαμε διχως λογο και εδω τιθεται το ερωτημα μου , καλο ειναι προληπτικα να τις κανουμε τις εξετασεις ή ψαχνουμε αφορμη γιατι , καθε φορα που παω με ρωταει τρωμε απ'ολα και κρεμα ,αν δεν του αρεσει η φαριν λακτε δοκιμασε μπισκοτοκτεμα ή ριζαλευρο δεν μου ειπε ποτε "αν δεν του αρεσει η κρεμα συνεχισε το θηλασμο" και εχουν αρχισει να με πιανουν τα νευρα μου:mad:. Μηπως βλεπει λιγο πιο μακρια και ψαχνει αφορμη?

dhmhtrianna+ πιστεύω ότι αν θεωρείς πως θα ταλαιπωρηθεί το παιδάκι σου μη κάνεις τις εξετάσεις! Εγώ τις έκανα μετά από πολύ σκέψη και βλέποντας την πως αντιδράει στα εμβόλια. Γενικά είναι πολύ καλη και δεν έχει κλάψει σχεδόν ποτέ. Επίσης επειδή σαν άνθρωπος είμαι της πρόληψης και κάνω και εγώ τακτικά εξετάσεις για αυτό το θεώρησα φυσιολογικό.

Άκουσε και λίγο το ένστικτό σου. αν δεν μπορείς να σκεφτείς καν το παιδί σου να μπαίνει σε αυτή την διαδικασία άσ' το!!!

Η γιατρός σου λέει απλά συμβουλές. Εσύ και ο άντρας σου είστε αυτοί που θα πάρουν τις αποφάσεις. Εγώ της έχω πει ευθέως ότι τον θηλασμό θα τον σταματήσω όποτε νιώσω ότι πρέπει.

Η δική της γνώμη είναι θηλασμός μέχρι τον χρόνο. Η γνώμη της όμως και τπτ παραπάνω. Δεν βασίζετε σε κάποια επιστημονικά δεδομένα. Αυτό το έχουμε συζητήσει!

Επίσης της έχω πει ότι δεν θέλω με το παραμικρό φάρμακα και το έχει σεβαστεί και ας έχουμε περάσει 2 λαρρυγγίτιδες.

Δως της να καταλάβει τι ακριβώς θέλεις. Από την άλλη δεν είσαι υποχρεωμένη να της πεις και κάτι. Άκου τι σου λέει και απλά εφαρμόζεις αυτά που θεωρείς εσύ καλύτερα!

Καλή συνέχεια...

Υ.Γ. Εγώ τουλάχιστον έχω εκτιμήση στην συγκεκριμένη γιατρό ότι στους πρώτους μήνες είχαμε πρόβλημα με το βάρος και ποτέ δεν μου είπε να δώσω συμπλήρωμα!

dhmhtrianna+ πιστεύω ότι αν θεωρείς πως θα ταλαιπωρηθεί το παιδάκι σου μη κάνεις τις εξετάσεις! Εγώ τις έκανα μετά από πολύ σκέψη και βλέποντας την πως αντιδράει στα εμβόλια. Γενικά είναι πολύ καλη και δεν έχει κλάψει σχεδόν ποτέ. Επίσης επειδή σαν άνθρωπος είμαι της πρόληψης και κάνω και εγώ τακτικά εξετάσεις για αυτό το θεώρησα φυσιολογικό.

Άκουσε και λίγο το ένστικτό σου. αν δεν μπορείς να σκεφτείς καν το παιδί σου να μπαίνει σε αυτή την διαδικασία άσ' το!!!

Η γιατρός σου λέει απλά συμβουλές. Εσύ και ο άντρας σου είστε αυτοί που θα πάρουν τις αποφάσεις. Εγώ της έχω πει ευθέως ότι τον θηλασμό θα τον σταματήσω όποτε νιώσω ότι πρέπει.

Η δική της γνώμη είναι θηλασμός μέχρι τον χρόνο. Η γνώμη της όμως και τπτ παραπάνω. Δεν βασίζετε σε κάποια επιστημονικά δεδομένα. Αυτό το έχουμε συζητήσει!

Επίσης της έχω πει ότι δεν θέλω με το παραμικρό φάρμακα και το έχει σεβαστεί και ας έχουμε περάσει 2 λαρρυγγίτιδες.

Δως της να καταλάβει τι ακριβώς θέλεις. Από την άλλη δεν είσαι υποχρεωμένη να της πεις και κάτι. Άκου τι σου λέει και απλά εφαρμόζεις αυτά που θεωρείς εσύ καλύτερα!

Καλή συνέχεια...

Υ.Γ. Εγώ τουλάχιστον έχω εκτιμήση στην συγκεκριμένη γιατρό ότι στους πρώτους μήνες είχαμε πρόβλημα με το βάρος και ποτέ δεν μου είπε να δώσω συμπλήρωμα!

Εχω την ιδια αποψη και γι'άυτο συνεχιζει να ειναι η γιατρος μας απλα ,με ολα αυτα που διαβαζω εδω εχουν μπει ψιλοι στα αυτια μου και αναρωτιεμαι ,βρε λες??? Για αυτο και ρωταω θα το σκεφτω γιατι και εμενα ειναι γενικα βολικος , σημερα δεν εκλαψε καθολου.Εσυ οταν την πηγες για εξετασεις την θηλαζες οσο της επαιρναν αιμα?

Διαφημίσεις

Εχω την ιδια αποψη και γι'άυτο συνεχιζει να ειναι η γιατρος μας απλα ,με ολα αυτα που διαβαζω εδω εχουν μπει ψιλοι στα αυτια μου και αναρωτιεμαι ,βρε λες??? Για αυτο και ρωταω θα το σκεφτω γιατι και εμενα ειναι γενικα βολικος , σημερα δεν εκλαψε καθολου.Εσυ οταν την πηγες για εξετασεις την θηλαζες οσο της επαιρναν αιμα?

Όχι δεν χρειάστηκε. Την έβαζα στο στήθος στα πρώτα εμβόλια, αλλά μετά άρχισε να είναι "χαλαρή". Έτσι δεν την έβαλα ούτε όταν της έπαιρναν αίμα. Αν δεις τα σκούρα δεν είναι κακό να τον βάλεις....

Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι υπάρχουν ελάχιστοι γιατροί που να γνωρίζουν ακριβώς πως να καθοδηγήσουν ένα παιδί που θηλάζει (και στην Σύρο μάλλον δεν υπάρχει κανένας). Τουλάχιστον η παιδίατρος αυτή δείχνει ότι προσπαθεί...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...