Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πότε να γιορτάσουμε την ΑνναΜαρία?

elisabeth_th
 Share

Recommended Posts

Έχουμε μια κόρη 16 μηνών, την ΑνναΜαρία.

ο λογος για τα 2 ονοματα είναι διοτι την πεθερά μου την λενε Αννα και ο αντρας μου επεμενε για αυτο το ονομα.

Ομως υπαρχει και αλλο εγγονι (απο τον αλλο γιο της πεθερας μου) με το ιδιο ονομα.

ετσι, ειπα, οτι θα ειναι αδικο να γιορταζουν τα 2 ξαδερφακια μαζι την ιδια μερα.

κυριως διοτι η πεθερα μου θελει να μας κανει το τραπεζι καθε φορα, και δεν αφησε περιθωρια στην συννυφαδα μου να γιορταζει και εκεινη με την οικογενεια της και τους δικους της σπιτι της. Οποτε θα καταληγαμε να πηγαινουμε ολοι στις πεθερας μου. Ναι, αλλα το παιδι μου εχει και αλλους συγγενεις που πρεπει να μπορουν να το βλεπουν χωρις να υποχρεωνονται να πηγαινουν σε "ξενο" σπιτι.

Ετσι βρεθηκε η λυση να την πουμε Μαρια, το ονομα της μητερας της πεθερας μου, που δεν ακουσε το ονομα της. Ελα ομως που εμενε ο αντρας μου γαι το Αννα. Ετσι κετεληξαμε στο ΑνναΜαρία, και οχι στο Μαριαννα διοτι δεν αρεσε στον αντρα μου.

Μεθαυριο ειναι της Αγιας Αννης και εγω δεν θελω να την γιορταζω τοτε.

εχω σκεφτει στο Γενεσιο της Θεοτοκου 8 Σεπτεμβριου που την επομενη ειναι Ιωακειμ και Αννης.

εχετε να μου προτεινετε κατι?

Διαφημίσεις

Επειδή κι εγώ αν κάνω ποτέ κόρη θα την βγάλω Άννα Μαρία(το προτιμώ χίλιες φορές από το Μαριάννα),σκέφτομαι ότι θα γιορτάζει και 9 Δεκεμβρίου και 15 Αυγούστου.Απλά επειδή η μία γιορτή θα πέφτει μέσα στο καλοκαίρι,θα κάνει πάρτυ τον Δεκέμβριο!Τώρα στην δική σου περίπτωση ή που θα πρέπει να το πάτε κυκλικά,δηλαδή κάθε χρονιά να γιορτάζετε σε διαφορετικό σπίτι,μια στης πεθεράς σου,μια στο δικό σου και μια στο άλλο ή που θα τρώτε στης πεθεράς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καθένας θα γιορτάζει σπίτι του.Αργότερα που θα μεγαλώσει η κόρη σου και θα καλεί παιδάκια,θα δεις και μόνη σου ότι θα το κανονίζεις αναλόγως την ημέρα,δηλαδή ακόμα κι αν πέφτει Πέμπτη όπως τώρα,θα το κάνεις Σάββατο για να βολεύει τα παιδάκια.

Μήπως,αντί να ψάχνεις άλλες ημερομηνίες,να καταλάβει η πεθερούκλα ότι όσο γιόρτασε,γιόρτασε.Καιρός να αφήσει το μονοπώλιο και να επιτρέψει και σε κανέναν άλλο να γιορτάσει την ημέρα εκείνη.Στο δικό του σπίτι και όχι συνεταιρικά.Λέω εγώ τώρα...

Διαφημίσεις

υπάρχει και η 21 νοεμβρίου για τις μαρίες,εισόδια της θεοτόκου!!

διαφορετικά το μεσημέρι στης πεθεράς και το βράδυ σε σας για την γιορτή της μικρής.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Άννα Μαρία λένε τη βαφτιστήρα μου. Η κουμπάρα μου έλεγε να τη βγάλει Μαρία κ εγώ επέμενα να το συνδυάσει με κάτι άλλο, εξού κ το Άννα-Μαρία.

Λοιπόν... γνώμη μου είναι να γιορτάζει το παιδι όταν πρέπει κι όχι όταν θέλετε εσείς. Κανονικά γιορτάζει το 1ο όνομα, απλά μπορείτε να συνεννοηθείτε μεταξύ σας για τις μέρες κ τελειώνει η ιστορία. Μην προβληματίζεσαι!!!!

Γιατί να κάνεις το χατήρι της πεθεράς σου? Θα τη γιορτάζεις στις 9 Δεκεμβρίου στο σπίτι σου!!! Κάνεις τη γιορτή του παιδιού σου και αν θέλει να έρθει και η πεθερά. Αν δεν θέλει να κάτσει σπιτάκι της με τις φίλες της να κάνει τη γιορτή της. Πολύ απλό!!!

εχω δυο μπουμπουκακια

Επειδή κι εγώ αν κάνω ποτέ κόρη θα την βγάλω Άννα Μαρία(το προτιμώ χίλιες φορές από το Μαριάννα),σκέφτομαι ότι θα γιορτάζει και 9 Δεκεμβρίου και 15 Αυγούστου.Απλά επειδή η μία γιορτή θα πέφτει μέσα στο καλοκαίρι,θα κάνει πάρτυ τον Δεκέμβριο!Τώρα στην δική σου περίπτωση ή που θα πρέπει να το πάτε κυκλικά,δηλαδή κάθε χρονιά να γιορτάζετε σε διαφορετικό σπίτι,μια στης πεθεράς σου,μια στο δικό σου και μια στο άλλο ή που θα τρώτε στης πεθεράς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καθένας θα γιορτάζει σπίτι του.Αργότερα που θα μεγαλώσει η κόρη σου και θα καλεί παιδάκια,θα δεις και μόνη σου ότι θα το κανονίζεις αναλόγως την ημέρα,δηλαδή ακόμα κι αν πέφτει Πέμπτη όπως τώρα,θα το κάνεις Σάββατο για να βολεύει τα παιδάκια.

αυτα ακριβως ηθελα να γραψω..

συμφωνω φιλεναδα Χριστινακι!

εγω γιορταζω την ιδια μερα με την ξαδελφη μου και με μια θεια μας.

οταν ημασταν μικρες πηγαιναμε μια χρονια στον εναν και μια στον αλλον.

τωρα που παντρευτηκαμε κανουμε καθεμια σπιτι της.

668bab1939.png

αυτα ακριβως ηθελα να γραψω..

συμφωνω φιλεναδα Χριστινακι!

εγω γιορταζω την ιδια μερα με την ξαδελφη μου και με μια θεια μας.

οταν ημασταν μικρες πηγαιναμε μια χρονια στον εναν και μια στον αλλον.

τωρα που παντρευτηκαμε κανουμε καθεμια σπιτι της.

Ε ναι βρε κορίτσια!Έχω ακούσει για πεθερές που απαιτούν να ακουστεί το όνομά τους...αλλά να απαιτούν να έχουν και τα πνευματικά δικαιώματα της αγίας,της οποίας το όνομα έχουν και να μην μπορεί κανένας άλλος να γιορτάσει στο σπίτι του,πρώτη φορά το ακούω!!Ήμαρτον κύριε...Αλλά ξέρω εγώ τί τους χρειάζεται...να μαζευτούν εκείνη την ημέρα όλοι οι γνωστοί και φίλοι των άλλων δύο οικογενειών και να γίνει μπάτε σκύλοι αλέστε... και κανείς να μην κουνάει χέρι να βοηθήσει,μια και δικό τους σπίτι είναι και την δική τους γιορτή γιορτάζουν...θα σας πω εγώ αν θα το επαναλάβουν την επόμενη χρονιά...:)

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!!

ειναι λιγο θεμα εδω, διοτι μενουμε σε χωριο και οι 3 οικογενειες μενουμε πολυ κοντα και με τον αδερφο του αντρα μου υπαρχουν κοινες παρεες.

Μαλλον θα καταληξουμε 9 Σεπτεμβρη (8Σεπτεμβρη Γεννηση Θεοτοκου-Μαρία και 9 Σεπτεμβρη Ιωακειμ και Άννης)

Βεβαια, φετος ουτως ή αλλως δεν θα γιορτασουμε λογω εγκυμοσυνης αλλα εδω πολλες φορες ερχονται και απροκλητοι.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...