Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ 6ος ΜΗΝΑΣ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΝΕΡΑΚΙ?

Recommended Posts

Καλησπέρα σε ολες.

Εδω και 1 εβδομαδα ξεκινησαμε να τρωμε κρεμα βανιλια-ρυζαλευρο. Θηλαζω αποκλειστικα και δεν εχω δωσει ποτε ξενο γαλα.

Ξεκινησα με 80ml νερακι και κρεμα σαν χυλος και προοδευτικα ανεβαινω 10-10ml ωσπου να φτασω 120-150ml. Ο γιατρος ειπε να δινω στην αρχη και συμπληρωμα με το γαλατακι μου και νερακι μετα απο 1 ωρα βρασμενο.

Γαλατακι δινω παντα μετα το γευμα, αλλα με το νερακι εχουμε προβλημα. Ο μπεμπης μου δεν παιρνει ΚΑΘΟΛΟΥ μπουκαλι, ουτε καν το γαλα μου δεν πινει απο αυτο. Νερακι ακομη δεν καταφερα να δωσω και ανησυχω....

Καταρχην ειναι απαραιτητο το νερακι αφου πινει γαλα μετα την κρεμα?

Πως θα καταφερω να του δωσω νερακι, εκτος απο μπουκαλι? Αν μου πειτε για κουταλακι δοκιμασα και δεν τα καταφερα, ολο το ριχνει εξω...

Διαφημίσεις

Εδω και 1 εβδομαδα ξεκινησαμε να τρωμε κρεμα βανιλια-ρυζαλευρο. Θηλαζω αποκλειστικα και δεν εχω δωσει ποτε ξενο γαλα.

..

Ξένο γάλα δίνεις τώρα γιατί η κρέμα εκτός από ζάχαρη και τεχνητό άρωμα, περιέχει και αγελαδινό γάλα.

Οι σκόνες αυτές είναι για τις μητέρες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ετοιμάσουν φαγητό για το μωρό τους.

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία χρειάζονται τροφές πλούσιες σε σίδηρο και βιταμίνες: κρέας, λαχανικά, φρούτα.

Αφού θηλάζει, δεν πειράζει που δεν πίνει νερό για την ώρα.

Το νερό μπορεί να το πιει με το κουταλάκι ή το εκπαιδευτικό ποτηράκι.

Οι σκόνες αυτές είναι για τις μητέρες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ετοιμάσουν φαγητό για το μωρό τους.

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία χρειάζονται τροφές πλούσιες σε σίδηρο και βιταμίνες: κρέας, λαχανικά, φρούτα.

εννοείς πως αυτές οι κρέμες δε είναι απαραίτητες;;;

αρκεί μόνο η κρεατόσουπα που κάνουμε σ αυτή την ηλικία;;;;;

εννοείς πως αυτές οι κρέμες δε είναι απαραίτητες;;;

αρκεί μόνο η κρεατόσουπα που κάνουμε σ αυτή την ηλικία;;;;;

Είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιο είδος στον πλανήτη που να χρειάζεται τροφές κουτιού;:shock::shock::shock:

Και αν ναι, πότε εμφανίστηκε αυτό το είδος;

Οι κρέμες αυτές υπάρχουν εδώ και μερικές δεκαετίες!

Αγλαϊα μου δυστυχως εμεις οι νεες και πρωταρες μαμαδες προσανατολιζομαστε και κατευθυνομαστε απο οτι μας λενε οι παιδιατροι, γιατι θεωρουμε πως "αυτοι ξερουν".

Δινω οτι μου ειπε, αν και για να πω την αληθεια μου ειχε πει να ξεκινησω πριν απο 1 μηνα και το καθυστερησα με δικη μου πρωτοβουλια.

Το κουταλακι το δοκιμασα και απετυχα...... Αυτο το ποτηρακι το παιρνω απο φαρμακειο? Ετσι το ζηταω? Ειναι για τοσο μωρακι?

Επισης φρουτα που της ειπα να δωσω,γιατι ο μικρος οποτε του δινω πορτοκαλι το ρουφαει και δειχνει να του αρεσει, ειπε οτι θα αρχισω τον επομενο μηνα γιατι τα εντερακι του ειναι "παρθενο" και μπορει να παθει τροφικη αλλεργια. Οσο για κρεας και λαχανικα δεν ανεφερε τιποτε...

Αν του κοψω την κρεμα και τον συνεχισω με το γαλα μου μονο ειναι λες καλυτερα????

Απλασου αναφερω πως απο βαρος ειμαστε καλα,γεννηθηκε 2.750 και 48 ποντους και στους 5,5 μηνες ηταν 8.500 και 72 ποντους.

Διαφημίσεις

Είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιο είδος στον πλανήτη που να χρειάζεται τροφές κουτιού;:shock::shock::shock:

Και αν ναι, πότε εμφανίστηκε αυτό το είδος;

Οι κρέμες αυτές υπάρχουν εδώ και μερικές δεκαετίες!

δηλαδή τι προτείνεις να δίνουμε το απόγευμα αντί αυτές τις κρέμες;;;;;

Αγλαϊα μου δυστυχως εμεις οι νεες και πρωταρες μαμαδες προσανατολιζομαστε και κατευθυνομαστε απο οτι μας λενε οι παιδιατροι, γιατι θεωρουμε πως "αυτοι ξερουν".

αχ αυτοί οι παιδίατροι μας έχουν κάψει.......

περισσότερο μας μπερδεύουν παρά μας βοηθάνε.....

εγώ είμαι μαμα για δεύτερη φορά και σήμερα νιώθω να τα μαθαίνω όλα από την αρχή....

οι νεες και πρωταρες μαμαδες προσανατολιζομαστε και κατευθυνομαστε απο οτι μας λενε οι παιδιατροι, γιατι θεωρουμε πως "αυτοι ξερουν".

μπορείτε να ψάχνετε για τους πιο αξιόπιστους!

Το κουταλακι το δοκιμασα και απετυχα...... Αυτο το ποτηρακι το παιρνω απο φαρμακειο? Ετσι το ζηταω? Ειναι για τοσο μωρακι?

το βρίσκεις και στα φαρμακεια και στα καταστήματα με είδη για μωρά

είναι εντάξει για την ηλικία του

Επισης φρουτα που της ειπα να δωσω,γιατι ο μικρος οποτε του δινω πορτοκαλι το ρουφαει και δειχνει να του αρεσει, ειπε οτι θα αρχισω τον επομενο μηνα γιατι τα εντερακι του ειναι "παρθενο" και μπορει να παθει τροφικη αλλεργια. Οσο για κρεας και λαχανικα δεν ανεφερε τιποτε...

Ξεκινάμε με τα λιγότερο αλλεργιογόνα φρούτα: μήλο, αχλάδι, μπανάνα

(ένα-ένα, όχι όλα μαζί) και τα λαχανικά: καρότο, πατάτα, κολοκυθάκι

με λίγο λάδι και λεμόνι στο πιάτο

το πορτοκάλι το εισάγουμε αρκετά αργότερα γιατί είναι από τα αλλεργιογόνα

Τα υπόλοιπα που λέει ο παιδίατρος δεν τα σχολιάζω. Τι έτρωγε το μωρό του ανθρώπου πριν λίγες δεκαετίες που δεν είχαμε κρέμες; Τι έτρωγε πριν 2000 χιλιάδες χρόνια;

Αν του κοψω την κρεμα και τον συνεχισω με το γαλα μου μονο ειναι λες καλυτερα????

Αφού το μωρό ενδιαφέρεται για στερεές δεν έχεις λόγο να το καθυστερείς.

Ξεκινάς από αύριο με τα φρούτα ή τα λαχανικά και βλέπεις πώς τα δέχεται.

Απλασου αναφερω πως απο βαρος ειμαστε καλα,γεννηθηκε 2.750 και 48 ποντους και στους 5,5 μηνες ηταν 8.500 και 72 ποντους.

Ειδικά για τα μωρά που παίρνουν τόσο βάρος, οι κρέμες είναι επικίνδυνες γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε παχυσαρκία.

δηλαδή τι προτείνεις να δίνουμε το απόγευμα αντί αυτές τις κρέμες;;;;;

φρούτα ή λαχανικά, ό,τι τρώει και τις άλλες ώρες!

(και δεν είναι αυτό που προτείνω εγώ, είναι αυτό που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων κλπ φορείς...)

φρουτόκρεμα τώνε το πρωί και κρατόσουπα με λαχανικά το μεσημέρι.....

άρα το απόγευμα λίγο φαγητό από το μεσημέρι ή λίγα φρούτα......

ή τη μια μέρα φρούτα και την άλλη λαχανικά.....

δεν είναι όμως πολλά τα φρούτα για ένα μωρό;;;;

άσχετη είμαι..... ερωτήσεις κανω......

δε τις πολυγούσταρα ποτε αυτές τις κρέμες.....

Διαφημίσεις

Τα φρουτα ειπες ενα - ενα, δηλαδη αυριο το απογευμα αντι για κρεμα να δωσω πχ μηλο, πως το κανω?

Θα το λιωσω στο μπλεντερ σκετο?

Ποσο καιρο θα δινω μηλο? Οταν δωσω επομενο φρουτο απλα θα εισαγω το καινουργιο και διατηρω οτι εχω ηδη δωσει?

Επισης ποτε να δινω λαχανικα και πως τα προετοιμαζω?

Συγχωρεσε με για τον καταιγισμο αλλα οπως καταλαβαινεις ειμαι ασχετη αλλα προθυμη να κανω το καλυτερο ;);););););)

(και δεν είναι αυτό που προτείνω εγώ, είναι αυτό που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων κλπ φορείς...)

και αν το μωρο ειναι ευαισθητο και παθει καμια αλλεργια ποιος θα παρει την ευθυνη μετα που η μαμα του θα κανει αλλα απο αυτα που της ειπε ο γιατρος της?μηπως εκεινος που ξερει προσωπικα το μωρακι το εχει προτεινει για καποιο λογο?αυτα που λεει ο Π.Ο.Υ ισχυουν για ολους?οταν εγω ημουν μωρο τρωγαμε τελειως διαφορετικα πραγματα αποτι το δικο μου τωρα,η μανα μου το ιδιο,η γιαγια μου και παει λεγοντας.πριν 2000 χρονια πολλα γινονταν διαφορετικα!προτεινω να ακουμε τις συμβουλες των γιατρων μας για καλο και για κακο...

qcKmp2.png

και αν το μωρο ειναι ευαισθητο και παθει καμια αλλεργια ποιος θα παρει την ευθυνη μετα που η μαμα του θα κανει αλλα απο αυτα που της ειπε ο γιατρος της?μηπως εκεινος που ξερει προσωπικα το μωρακι το εχει προτεινει για καποιο λογο?

γιατί να πάθει αλεργία;;;;;;;;;;

αφού έτσι κι αλλιώς τρώει και φρούτα και λαχανικά.... απλά το απόγευμα αντί για κρέμα θα τρώει ή φρούτα ή λαχανικά......

αυτοί οι παιδίατροι μας έχουν κάψει εμάς που τους ακούσαμε τυφλά.......

οταν εγω ημουν μωρο τρωγαμε τελειως διαφορετικα πραγματα αποτι το δικο μου τωρα,η μανα μου το ιδιο,η γιαγια μου και παει λεγοντας.πριν 2000 χρονια πολλα γινονταν διαφορετικα!προτεινω να ακουμε τις συμβουλες των γιατρων μας για καλο και για κακο...

ναι φυσικά.... εμένα η μάνα μου δεν είχε ιδέα για το αλάτι και το μέλι..... και για τόσα άλλα.....

καλησπέρα κι απο μενα!

Εμενα τις κρεμες δεν τις ηθελε με τιποτα, ούτε να τις δει. Οπότε τρώει το πρωι φρουτοκρεμα, το μεσημερι κρεας/κοτοπουλο με λαχανικα ή ζυμαρικα και το απογευμα γιαουρτακι. Τη θηλάζω γυρω στις 5 φορες, 2 τη μερα και 3-4 το βραδυ:rolleyes: Νερακι πρεπει να δινεις γιατι τους προκαλει αρκετη διψα και η μικρη μου συγκεκριμενα θελει οπωσδήποτε για να φευγει το φαγητο από το στομα. Δεν μπορει με τιποτα... Εγω βάζω μεσα στη φρουτοκρεμα και λιγο κουακερ λιωμενο σε ζεστο νερο και φυσικα μετα στο μπλεντερ.

Θα εισαγεις πρωτα το μηλο για 3 μερες. Σιγα σιγα 2-3 κουτ. τη πρωτη μερα και σταδιακα το εισαγεις, αν αρεσει τη 3η μερα δωστο και ολο. Μετα προσθετεις νεα γευση μπανανα, επισης για 3 μερες. Μπορεις να τη δινεις παραλληλα με το μηλο που εχεις δοκιμασει.

Ουσιαστικα η διαδικασια ειναι να εισαγεις καθε νεα γευση για 3 μερες και φυσικα μπορεις να την ανακατευεις με ηδη δοκιμασμενη.

Τωρα για τα λαχανικα, επισης μπορεις να τα ξεκινησεις απο τωρα σαν απογευματινο. Θα πρεπει ομως να προσεξεις να μην πέσει νεα γευση σε φρουτα και νεα σε λαχανικο. Καθε φορα ένα νεο υλικο.

Αυτες ειναι οδηγιες που μου δόθηκαν από τη παιδίατρο μου.

Ααα να προσθεσω ότι αυτα τα χτυπας στο μπλεντερ και προσθετεις και λιγο νερακι και να γινει αραιο κυριως στην αρχη, αλλά και για να χτυπιουνται πιο ευκολα. Πολύ προσοχη στο μηλο γιατι αφηνει κομματακια πολυ επικίνδυνα.

Τέλος το νερό εμεις εχουμε πάψει να το βραζουμε.

Ουφ, αυτα... (τα ολίγα :mrgreen:)

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Να συμπληρωσω τα φρουτα και τα λαχανικα που προτεινουν γι αυτη την ηλικια ειναι μπανανα, αχλαδι, μηλο και καροτο, πατατα, κολοκυθακι. Τα λαχανικα τα βραζεις και μετα μπλεντερ.

Διαφημίσεις

Εμενα τις κρεμες δεν τις ηθελε με τιποτα, ούτε να τις δει. Οπότε τρώει το πρωι φρουτοκρεμα, το μεσημερι κρεας/κοτοπουλο με λαχανικα ή ζυμαρικα και το απογευμα γιαουρτακι.

τι ζυμαρικό δίνεις;;;; κι από πόσο μηνών το δίνεις;;;;;

το ζυμαρικό και το γιαούρτι σου τα είπε ο παιδίατρος;;;;

και αν το μωρο ειναι ευαισθητο και παθει καμια αλλεργια ποιος θα παρει την ευθυνη μετα που η μαμα του θα κανει αλλα απο αυτα που της ειπε ο γιατρος της?

το 50% των μωρών που εμφανίζουν αλλεργία, την εμφανίζουν στα γαλακτοκομικά

οι κρέμες αυτές περιέχουν αγελαδινό γάλα

οι γιατροί που τις προτείνουν τα ξέρουν αυτά αλλά δεν διστάζουν να τις προτείνουν ακόμη και σε μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά και δεν έχουν εκτεθεί σε τέτοια ποσότητα γαλακτοκομικών ποτέ πριν

μηπως εκεινος που ξερει προσωπικα το μωρακι το εχει προτεινει για καποιο λογο?

Αυτός ο λόγος θα πρέπει να αναγράφεται τουλάχιστον σε ένα ιατρικό εγχειρίδιο, θα πρέπει να έχει δημοσιευτεί σε καποιο επιστημονικό περιοδικό.

Μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί αυτό.

Οι γιατροί που τις προτείνουν το κάνουν μόνο για ένα λόγο: για τα δωράκια που παίρνουν από τις εταιρείες!

αυτα που λεει ο Π.Ο.Υ ισχυουν για ολους?

Ο Π.Ο.Υ. δίνει πολλές οδηγίες για να καλύψει όλες τις περιπτώσεις.

Nutrition

Infant and Young Child

Complementary Feeding

http://whqlibdoc.who.int/publications/2002/924154614X.pdf

Βιβλίο για τη διατροφή του παιδιού

Complementary feeding: Family foods for breastfed children

http://www.who.int/bookorders/anglais/detart1.jsp?sesslan=1&codlan=1&codcol=93&codcch=177

Global Strategy for Infant and Young Child Feeding

http://www.who.int/nutrition/publications/gs_infant_feeding_text_eng.pdf

Στον 6ο μηνα μου ειπε φρουτα πρωι, λαχανικα απογευμα. Από τον 7ο ζυμαρικα τα κλασσικά οχι χωριατικα με αυγα κλπ. Επίσης ναι και στο γιαουρτι και σε μαλακα τυρακια τυπου γκουντα και φυσικα ολοπαχα. Βεβαια για το γιαουρτι καποιοι παιδιατροι λενε όχι από τοσο νωρις γιατι μπορει αν δεν κανω λαθος για αλλεργία, αλλά στη δικια μου όλα καλα.

Σας ευχαριστω κοριτσια.

Περιμενω και αλλες μαμαδες να μου πουνε τι κανουν.

Πρεπει να αγορασω μπλεντερ!!!!!!!!!

Μπορείς να τρίψεις το μύλο και το αχλάδι στο μούλτι ή στον τρίφτη του χεριού (στις λεπτές τρύπες)

τι ζυμαρικό δίνεις;;;; κι από πόσο μηνών το δίνεις;;;;;

το ζυμαρικό και το γιαούρτι σου τα είπε ο παιδίατρος;;;;

εμενα ζυμαρικα και γιαουρτι τρωει απο 9.5-10 μηνων τοτε τα ξεκινησαμε,οσο για τη κοπελα που εβαλε το θεμα νομιζω οτι δε τρωει ακομα φρουτα και λαχανικα αλλα μονο την απογευματινη.αλλεργια μπορει να παθει γιατι ο οργανισμος του μπορει να μην ανεχεται ορισμενες τροφες,ειναι πολυ μικρουλι ακομα για φαγητο νομιζω.

qcKmp2.png

Σας ευχαριστω κοριτσια.

Περιμενω και αλλες μαμαδες να μου πουνε τι κανουν.

Πρεπει να αγορασω μπλεντερ!!!!!!!!!

Εμενα πινει λιγο νερο ακομα που ειναι 11 μηνων.

Με το εκπαιδευτικο ποτηρακι δεν πολυεπινε, επινε με το κουταλι αρχικα, μετα με πλαστικο ποτηρι απευθειας αλλα λερωνοταν, και εδω και λιγες μερες πινει με το καλαμακι!

Οσον αφορα στο διατροφολογιο, εμεις ειμαστε σχετικα πισω στις στερεες..λιγο φουτο το πρωι, ελαχιστο φαγητο -κρεατοχορτοσουπα το μεσημερι και κραταω και λιγο απο το μεσημεριανο και το δινω το απογευμα.

κατα τα αλλα γαλα.

υγ. στην ηλικια σας δεν ετρωγε ΤΙΠΟΤΑ απο στερεες τροφες. μεχρι 8 μηνων δεν ειχε δοκιμασει τιποτα, δεν ηθελε! συνεπεσε και με την περιοδο των διακοπων μας...να πω την αληθεια δεν πολυπροσπαθησα, μας βολεψε ολους πολυ:cool:

εμένα παιδιά το πορτοκάλι μου το έβαλε πρώτο................

Κι εμενα το πορτοκαλι μου ειπε αργοτερα, αλλά εχω ακουσει και σε αλλους που το δίνουν πρώτο, ειναι καθαρα θεμα γιατρου.

Πασχαλιτσα, αν εχεις το multi με τις 2 λεπιδες που κοβουμε το κρεμμυδι κλπ. κάνει εξαιρετικη δουλεια κυριως αν προσθεσεις και λιγο νερακι.

Πάντως όλες αυτες οι κρεμες ειναι περιττές.

Κι εμενα το πορτοκαλι μου ειπε αργοτερα, αλλά εχω ακουσει και σε αλλους που το δίνουν πρώτο, ειναι καθαρα θεμα γιατρου.

είναι καθαρά θέμα ασχετοσύνης!

όταν ανακάλυψαν ότι τα πορτοκάλια έχουν άφθονη βιταμίνη C, άρχισαν να τα προτείνουν για τα μωρά

Όταν αυξήθηκαν οι αλλεργίες τόσο πολύ που δεν ήξεραν τι να κάνουν, μελέτησαν το θέμα και κατέληξαν στο να συστήνουν πρώτα τα φρούτα που είναι λιγότερο αλλεργιογόνα. Αυτό συνέβη πριν 2-3 δεκαετίες αλλά μερικοί γιατροί έχουν να ενημωρωθούν από τότε!