Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΘΗΛΑΣΜΟΥ;


Recommended Posts

Γεια σε όλες και σε όλους...!

Η κόρη μου είναι 9 μηνών και θηλάζουμε ακόμα!Δεν έχει πιει ποτέ συμπλήρωμα και δεν παίρνει πιπίλα!!Με τον ύπνο ποτέ δεν είχε καλή σχέση...και φυσικά πάντα κοιμάται στο στήθος...!Γενικά ξυπνάει πολλές φορές μέσα στη νύχτα και ησυχάζει πάλι μόνο θηλάζοντας!!!!Τις τελευταίες όμως μέρες τα πράγματα έχουν χειροτερέψει...!Κλαίει σπαρακτικά όταν τη βγάζω από το στήθος...και μόλις τη βάλω στην κούνια γίνεται χαμός...!Ακόμα και στο κρεβάτι μας που την πήρα 2 βράδια τώρα....κοιμάται με πολύ κλάμα...!Και την μέρα ενώ γενικά είναι πολύ ήσυχο και χαρούμενο μωρό...τις τελευταίες μέρες κλαίει συνέχεια...!Η παιδίατρος δεν βρήκε κάτι (πονόλαιμος...αυτιά...κλπ). Έχω την εντύπωση ότι βγάζει νέο δοντάκι αλλά δεν είμαι σίγουρη!

Αυτή είναι η κατάσταση.

Το ερώτημα είναι το εξής:

Όλοι μου λένε ότι αν κόψω το θηλασμό...το παιδί θα βρει το ρυθμό του, θα ηρεμήσει, θα μπει σε πρόγραμμα και θα κοιμάται τα βράδια. Μου λένε ότι πλέον με έχει κάνει πιπίλα...ότι το γάλα μου δεν επαρκεί και πεινάει και επιμένουν να κόψω το θηλασμό. Ισχύει κάτι τέτοιο; Θα βελτιωθεί η καταστάση με το μπουκάλι;

Περιμένω σύντομα μια απάντησή σας...πλησιάζει το βράδυ και ανατριχιάζω...

Απεγνωσμένη...

 

Ξυπνάς και γίνεται η ζωή απ' την αρχή...ξυπνάς και γίνομαι παιδί...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Lalala να σου ζήσει το μικράκι σου και συγχαρητήρια που έχετε φτάσει ως εδώ. Περάσαμε και περνάμε συχνά πυκνά τα ίδια (και είμαστε 13 μηνών και). Έχω φίλες που αποθήλασαν για το λόγο αυτό και πραγματικά το πρόβλημά του λύθηκε. Έχω και φίλες που όμως το πρόβλημα έγινε χειρότερο ή συνέχισε και για πολύυυυυυυ περισσότερο καιρό. Επίσης έχω φίλες που δε θήλασαν ποτέ κι όμως ταλαιπωρήθηκαν με τον ύπνο των παιδιών τους.

 

Για μένα ο θηλασμός είναι ένα πανίσχυρο όπλο ενάντια σε ό,τι κάνει το παιδί μου να νιώθει άσχημα. Δόντια, εκνευρισμός, ίωση, οτιδήποτε. Επέλεξα λοιπόν να μη δοκιμάσω να δω τι θα γίνει με το ξένο γάλα και αν όντως θα ταβλιαστεί (όπως χαρακτηριστικά μου λένε). Να κάνεις αυτό που πραγματικά νιώθεις ότι σου ταιριάζει και για τα ζητήματα ύπνου κοίτα το θέμα με το the no cry sleep solution για μερικές ήπιες προτάσεις για τον ύπνο.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση σου απάντηση...

Κατά βάθος και εγώ πιστεύω ότι με το ξένο γάλα δεν θα λυθεί το πρόβλημα...!Δεν μου αρέσει να την ακούω να κλαίει...δεν θέλω όμως να την μάθω να κοιμάται στο κρέβατι μας...(μέχρι τώρα δεν είχε πρόβλημα με την κούνια...τώρα δυο νύχτες απέκτησε,...)...τι να πω....θα προσπαθήσω να κάνω υπομονή....αν και ταλαιπωρούμαστε και οι δύο τελικά...

ΤΟ non-cry sleep είναι βιβλίο;

Να σου ζήσει και σενα το παιδάκι σου,...και πάλι ευχαριστώ....

 

Ξυπνάς και γίνεται η ζωή απ' την αρχή...ξυπνάς και γίνομαι παιδί...

Link to comment
Share on other sites

Εδώ http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=134 θα βρεις δυο τρία σχετικά θεματάκια γι' αυτή τη μέθοδο, αλλά και για το ζήτημα του ύπνου σε εχέση με το θηλασμό. Φυσικά θα βρεις και άλλες προτάσεις, που απλά εμένα δε μου ταιριάζουν και γιαυτό δε στις προτείνω. Κάνε δυο τρεις ημέρες υπομονή πάντως μήπως όντως είναι δόντι ή κάποιο άλμα ανάπτυξης. Επίσης μήπως έχεις ωορηξία ή περίοδο γιατί έχω παρατηρήσει ότι εκείνες τις μέρες μειώνεται η ροή και λύσσάει για στήθος κι ο δικός μου.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Γεια σου μανούλα . 9 μηνών είναι το μωράκι σου ή 6 ? (το τικεράκι λέει 6)

Τελοσπάντων . Αν είναι δοντάκια τότε το πρόβλημα σίγουρα δεν θα λυθεί με αποθηλασμό και μαλιστα θα ταλαιπωρείσαι περισσότερο , αφου δεν θα ξέρεις πως να το ηρεμήσεις .

Εγω εχω ενα μωράκι 9 μηνων και για 3 μηνες ξυπνούσε συνέχεια το βράδυ . Τώρα είναι λίγες μέρες που βλέπω βελτίωση σημαντική και ελπίζω να συνεχίσει . Ειμαι πλεον πεπεισμένη οτι εφταιγαν τα δοντάκια , αντε και λιγο το αγχος αποχωρισμού που ξεκινάει στην ηλικία των 6 μηνών .

Και στα δυο ο θηλασμός λειτουργεί παρηγορητικά και δεν θα τον αλλαζα για το μπουκάλι .

JJBjp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ευχαριστω για την απάντηση σου Κλειω...

9 μηνων ειναι η κορουλα μου...απλά το τικεράκι είναι λάθος....

Ουτε εγώ θέλω να βάλω μπουκάλι....

Συνεχίζω με θηλασμό και έχει ο Θεός....

 

Ξυπνάς και γίνεται η ζωή απ' την αρχή...ξυπνάς και γίνομαι παιδί...

Link to comment
Share on other sites

Όλοι μου λένε ότι αν κόψω το θηλασμό...το παιδί θα βρει το ρυθμό του, θα ηρεμήσει, θα μπει σε πρόγραμμα και θα κοιμάται τα βράδια. Μου λένε ότι πλέον με έχει κάνει πιπίλα...ότι το γάλα μου δεν επαρκεί και πεινάει και επιμένουν να κόψω το θηλασμό. Ισχύει κάτι τέτοιο; Θα βελτιωθεί η καταστάση με το μπουκάλι;

 

Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα μωρά ξυπνάνε το βράδυ, τα περισσότερα δεν θηλάζουν γιατί απλά αυτά είναι πλειοψηφία.

 

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά που πονάνε, φοβούνται, ανησυχούν, κλαίνε ανεξάρτητα από το αν θηλάζουν ή όχι, αυτά που δεν θηλάζουν είναι πιο δύσκολο να τα παρηγορήσει κανείς.

 

Αυτοί οι όλοι έχουν δει παιδιά να μεγαλώνουν;

 

Έχουν θηλάσει τα παιδιά τους και έλυσαν τα προβλήματά τους μόλις έκοψαν το θηλασμό;

 

Δεν θήλασαν γιατί δεν είχαν γάλα;

 

Αν δεν θήλασαν πώς ξέρουν τα προβλήματα που δημιουργεί ο θηλασμός και προτείνουν λύσεις;

 

Από όσα γράφεις φαίνεται ότι αυτοί οι όλοι υποστηρίζουν ότι το παιδί σου: -Κλαίει εξαιτίας του θηλασμού.

-Δεν κοιμάται εξαιτίας του θηλασμού.

-Δεν έχει πρόγραμμα εξαιτίας του θηλασμού.

-Σε έχει κάνει πιπίλα γιατί το παιδί σου γεννήθηκε γνωρίζοντας τι είναι πιπίλα (και όχι γνωρίζοντας τι είναι στήθος) και εσύ η κακούργα δεν του έδωσες πιπίλα που θέλει και του δίνεις στη θέση της το φθηνό υποκατάστατο, το στήθος σου.

-Δεν τρέφεται ικανοποιητικά γιατί το γάλα σου επαρκούσε τόσους μήνες και τώρα που το παιδί τρώει και άλλες τροφές λιγόστεψε χωρίς λόγο και αιτία, απλά τελείωσε!

 

 

Αυτοί οι όλοι μπορούν να σου υπογράψουν ότι τα προβλήματα θα λυθούν μόλις κόψεις το θηλασμό;

 

Αν όταν κόψεις το θηλασμό, το παιδί συνεχίσει να κλαίει και μάλιστα χειρότερα, τότε τι προτείνουν; Να επαναφέρεις το θηλασμό; Ή μήπως το πρόβλημά τους είναι ότι εσύ θηλάζεις και τους ενοχλεί;

 

Πιστεύεις ότι αυτοί ενδιαφέρονται πράγματι για το καλό του παιδιού σου; Ή μήπως λένε ό,τι ανοησία τους κατέβει προκειμένου να μη συνεχίσεις το θηλασμό που τόσο πολύ τους ενοχλεί;

 

Οι ερωτήσεις είναι για γενικότερο προβληματισμό και κυρίως για να τις θέσεις σε αυτούς τους όλους για να σου απαντήσουν.

 

Το να προτείνουν αποθηλασμό σε ένα τόσο μικρό παιδί είναι ανήθικο και ανεύθυνο. Βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ανάπτυξη ενός παιδιού με περισσευούμενη ανευθυνότητα και ελαφρότητα.

Link to comment
Share on other sites

Αγλαία....μετά που διάβασα την απαντηση σου...ενιωσα πολύ καλύτερα....!

Όσες μου λένε να κόψω το θηλασμό δεν θήλασαν ποτέ...ή θήλασαν για πολύ λίγο δίνοντας και συμπλήρωμα...!Είναι όσες με θεωρούσαν τρελή που τους πρώτους δύο μήνες...το μωρό ήταν συνέχεια στο στήθος μου μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία...υποστηρίζοντας ότι του κάνω κακό στο στομάχι...!Και ναι..πράγματι πιστεύουν ότι μετά την εισαγωγή των στερεών τροφών...το γάλα μου έπαψε να έχει αξία....!Βλέποντας και το πόσο ταλαιπωρούμαστε με τον ύπνο....υποστηρίζουν ότι ο θηλασμός δεν αξίζει και ότι θα το μετανιώσω...γιατί κάνω ένα παιδί κακομαθημένο και κολλημενο πάνω μου....!

Η λύση για αυτούς είναι το ξένο γάλα...καθώς υποστηρίζουν ότι μόλις το δώσω στο παιδί αμέσως μαγικά θα λυθούν όλα μου τα προβλήματα!

Ένα είναι το σίγουρο...(και μετά που διάβασα το μήνυμα σου...) ότι δεν θα κόψω το θηλασμό....!

Η μόνη απορία μου είναι:Μήπως όντως αν είναι τόσες πολλές ώρες στο στήθος....υπερφορτώνεται το στομάχι της και πονάει;

Δεν ξέρω τι θα κάνω με το θέμα του ύπνου...αλλά τουλάχιστον αποφάσισα τι θα κάνω με το θέμα του θηλασμού.....ααααααααχχχχχχχχ!!!!!!!!!!

 

Ξυπνάς και γίνεται η ζωή απ' την αρχή...ξυπνάς και γίνομαι παιδί...

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί για όλα φταίει ο θηλασμός!

Το μωράκι μου είναι γενικά ήσυχο, το είχε πιάσει μια μέρα και έκλαιγε και δεν μπορούσα να το παρηγορήσω με τίποτα, τι το είχα αγκαλιά, τι το θήλαζα τίποτα. Τελικά μετά από λίγο κοιμήθηκε, μάλλον ήταν κουρασμένο και δεν βολευόταν να κοιμηθεί. Η πρώτη ερώτηση που μου έκανε η μαμα μου ήταν "Μήπως δεν του φτάνει το γάλα σου??"Και πάντα όταν κλαίει αυτό είναι το πρώτο που μου λέει! Λές και δεν μπορεί να κλαίει για κάτι άλλο!

Κάνε ότι νομίζεις καλύτερο για το μωράκι σου. Και αν δεν του φτάνει το γάλα σου μόνο με περισσότερους πιο συχνούς θηλασμούς θα αυξηθει..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Link to comment
Share on other sites

Όσες μου λένε να κόψω το θηλασμό δεν θήλασαν ποτέ...ή θήλασαν για πολύ λίγο δίνοντας και συμπλήρωμα...!

 

Πολύ καλά, όταν σου δίνουν τις συμβουλές θα τους ρωτάς αμέσως

-θήλαζες και μόλις το έκοψες λύθηκαν τα προβλήματα;

-θήλαζες αποκλειστικά;

και πάντα θα λες

-Ααααααα κατάλαβα! Η δική μας περίπτωση είναι πολύ διαφορετική!

 

Είναι όσες με θεωρούσαν τρελή που τους πρώτους δύο μήνες...το μωρό ήταν συνέχεια στο στήθος μου μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία...υποστηρίζοντας ότι του κάνω κακό στο στομάχι...!

Ααααα, μάλιστα!

Το μητρικό γάλα είναι η μόνη τροφή που μπορεί να ανεχτεί ακόμη κι ένα μωρό με γαστρεντερίτιδα που δεν μπορεί να πιει ούτε νερό.

 

Και ναι..πράγματι πιστεύουν ότι μετά την εισαγωγή των στερεών τροφών...το γάλα μου έπαψε να έχει αξία....!

Δηλαδή κάτι άλλαξε στο γάλα σου; Από γάλα έγινε νερό;

 

Το στήθος σου από πού έμαθε ότι το παιδί σου τρώει στερεές; Αυτές του το είπαν ή εσύ έσκαψες το λάκκο σου;

 

 

Βλέποντας και το πόσο ταλαιπωρούμαστε με τον ύπνο....υποστηρίζουν ότι ο θηλασμός δεν αξίζει και ότι θα το μετανιώσω...γιατί κάνω ένα παιδί κακομαθημένο και κολλημενο πάνω μου....!

 

Δικό σου είναι το παιδί, θα το κάνεις ό,τι θελεις! Και κακομαθημένο και κολλημένο πάνω σου!

Αυτές ας κάνουν κουμάντο τα δικά τους παιδιά.

 

Τα παιδιά στην Κρήτη τα θήλαζαν μέχρι να πάνε σχολείο (δημοτικό, τότε δεν είχαν άλλα σχολεία). Έγιναν κακομαθημένα και κολλημένα στη μάνα τους;

Από όσο ξέρω οι Κρητικοί που θήλαζαν μέχρι να πάνε σχολείο, ήταν αυτοί που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Μακεδονικό Αγώνα!

Μήπως να ρωτήσεις μερικούς παλιούς να μάθεις περισσότερα;

 

 

Η μόνη απορία μου είναι:Μήπως όντως αν είναι τόσες πολλές ώρες στο στήθος....υπερφορτώνεται το στομάχι της και πονάει;

Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο χαζό ένα μωρό! Δηλαδή θηλάζει ενώ ξέρει ότι αυτό του δημιουργεί πρόβλημα στο στομάχι;

 

Δεν ξέρω τι θα κάνω με το θέμα του ύπνου...αλλά τουλάχιστον αποφάσισα τι θα κάνω με το θέμα του θηλασμού.....ααααααααχχχχχχχχ!!!!!!!!!!

Το θέμα δεν είναι ο ύπνος αλλά η αιτία της ταλαιπωρίας.

Αν το πρόβλημα είναι τα δόντια, θα μπορούσε το μωρό να πάρει κάποιο παυσίπονο, συζήτησέ το με το γιατρό.

Αν δεν είναι αυτό, τότε θα πρέπει να βρείτε τι έχει.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...