Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

3 μηνων υπνος -συμπεριφορα

Recommended Posts

Καλησπερα,

Θα ήθελα να κάνω κάποια ερώτηση σχετικά με την συμπεριφορά του μπόμπιρα μας γιατί μας απασχολεί και εμένα και τη γυναίκα μου η ανυσυχία του μικρού μας ειδικα τις τελευταίες ημέρες.

Καταρχήν να διευκρινήσω αν έχει σημασία ότι θηλάζει αποκλειστικά καθόλου μπιμπερό.

Πριν από μία περίπου εβδομάδα διαπιστώσαμε ότι άρχισε κάποια ανυσηχία με απότομα κλάματα ακόμα και μες στον ύπνο του και ήθελε κάποιες βόλτες για να ηρεμεί το αποτέλεσμα ηταν να ηρεμεί τον βάζαμε στο ριλαξ τον κουνούσαμε λίγο και κοιμόταν και καμία φορά κοιμόταν με την πιπιλα. Το βράδυ συνήθως κοιμόταν από τις 11 εως τις 6 και ήμασταν σχετικά καλά.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες δεν μπορούμε να τον κάνουμε καλά εχει μπουρού γρίνα σχεδόν όλη μέρα ...θέλει να τον κάνουμε βόλτες πάνω κάτω ... γκρινιάζει. Τον βάζει η γυναίκα μου στο στήθος και παλεύει ... το μόνο που έχει ως αποτέλεσμα είναι να τον κοιμίζει δίπλα της ξαπλωμένο με το στήθος στο στόμα ... όταν κοιμηθεί και πάει να τον βγάλει απο το στήθος ξυπνάει. Είναι και φορές που πραγματικά νυστάζει αλλά δεν μπορεί να κοιμηθεί και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί. Πήγαμε στον γιατρό τον είδε είπε ότι δεν είναι κρυωμένος είδε αυτάκια κτλ και είπε ότι ειναι οκ από δόντια μας είπε ότι είναι πολύ νωρίς και ίσως λεεί να τον ενοχλεί ο νοτιας ...δεν ξέρω γιατί έχει κάνει αυτή την στροφή και ειδικα την γυναικα μου την έχει βγάλει off. έχετε καμία ιδέα είναι κάποια φάση που την περνάνε? Α! και μέρα δεν συζητάμε να κάτσει σε ριλαξ ή καρεκλάκι (στο καρεκλάκι για κανένα δεκάλεπτο) ... δεν τον αφήνουμε να κλαίει ποτέ και να μην τον πιάσουμε (το θεωρούμε λάθος) ... ουφ μακροσκελές μύνημα αλλά θέλουμε τα φώτα σας :)

Διαφημίσεις

μη το λετε οτι ειναι νωρις για δοντια.η μεγαλη μου κορη εβγαλε το πρωτο δοντι 4.5 μηνων .ισως να ειναι και αυτο.ολη αυτη η συμπεριφορα μου κανει για δοντια παντως

πιστεύω ότι είναι φάση..έτσι όπως ξεκίνησε, έτσι απότομα θα σταματήσει..τα έχουν αυτά τα σκαμπανεβάσματα τα μωράκια..εγώ μπορώ να πω ότι στο χρόνο ευχαριστήθηκα ύπνο..μέχρι τότε από 3-9 ξυπνήματα τη νύχτα..υπομονήηηηηη...

επειδή συμβουλευόμαστε αρκετά συχνά από την εγκυμοσύνη τις εμπειρίες που αναφέρετε στο φορουμ αυτό (είδικα την γυναίκα μου την έχει βοηθήσει πάρα πολύ) ...το πρώτο που σκεφτήκαμε ήταν δοντάκια παρόλο που μας το απέκλεισε ο γιατρός θεωρόντας ότι είναι πολύ νωρίς... απλά κυρίως με ανησυχεί μην τα φτήσει η γυναίκα μου που πρέπει καθέ τρεις και λίγο να τον βάζει στο στήθος παρά το ίδιο το μωρό (παρόλο που νιώθω ότι και αυτό κουράζετε πολύ) ... και δυστηχώς είναι κάτι (το στήθος εννοώ) που εγώ ως μπαμπάς δεν μπορώ να κάνω και πολλά ...και τα πρωινά δουλεύω μέχρι αργά όποτε ούτε σε αυτό μπορώ να συμμετάσχω πολύ ... ελπίζω να περάσει γρήγορα γιατί θα τα φτήσει η καημενούλα η γυναίκα μου!

Διαφημίσεις

δεν νομίζω ότι είναι θέμα πείνας. Βάρος μάλιστα παίρνει κανονικά.περισσότερο χρησιμοποιεί το στήθος σαν πιπίλα. πιπιλίζει (χωρίς απαραίτητα να τρώει) κοιμάται και αν σηκωθεί η γυναίκα μου απο δίπλα του σε 5-10 λεπτα ξυπνάει... Για να του βάλουμε πιπίλα δεν το δέχετε τις τελευταίες μέρες με τίποτα. Και όταν τον πάρει αγγαλιά για να τον ταίσει τον πιάνει μία υπερκινητοτικότητα (στο 90% των φορών που θα τον ταίσει) και παλεύει σαν το αγριμάκι. (αυτό βέβαια το έκανε σχέδον πάντα γιατί είχε πρόβλημα με ΓΟΠ που έχει ομολογουμένως μειωθεί στο ελάχιστο πλέον). ελπίζω να ξεκαθάρισα τι συμβαίνει.

η γλωσσα του ειναι ασπρη ?η μηπως την βγαζει συνεχεια εξω?επειδη ειπες οτι δε δεχεται πιπιλα και κλαιει στο στηθος...δε ξερω πιο πολυ για δοντια μου κανει ολο αυτο εκτος κ αν ειναι στοματιτιδα γιαυτο ρωταω αν ειναι ασπρη η γλωσσα.ποσες μερες ειναι ετσι?

καλημέρα,

νομίζω ότι περνάει άλμα ανάπτυξης. Και μάλλον κάνει περισσότερες θηλαστικές κινήσεις για να αυξήσει την παραγωγή της μαμάς του. ΄Ολα τα συμπτώματα που έχετε δείχνουν αυτό. Κάποια άλματα κρατάνε κάποιες εβδομάδες περισσότερο και άλλα κάποιες λιγότερες.

Και εδώ στο φορουμ έχουν μιλήσει για άλματα. εάν δεν τον βρείς πές μου μου να σου πω που είναι.

Σε αυτές τις εβδομάδες τα παιδιά είναι ανήσυχα . Θέλουν συνέχεια την ύπαρξη των γονιών γιατί φοβούνται λόγω των καινούργιων κατορθωμάτων που κάνουν. Δεν κοιμούνται καλά και συνέχεια είναι στο στήθος. Για τα παιδιά που θηλάζουν ειδικά γιατί ο δικός μου σε αυτές τις εβδομάδες συνήθως δεν τρώει καλά.

Ψάξε και θα δείς ότι περνάτε άλμα...

Lr4cp2.pngIP5up2.png

• 3 weeks later...

λοιπόν ο μπέμπης έγινε 3 μηνών και κάτι ημερών. εδώ και μερικές μέρες θέλει να τρώει πολύ συχνά σχεδόν κάθε ώρα και πολύ (δλδ. έως και 45' κάθε φορά) ενώ ως τώρα έτρωγε κάθε 2-3 ώρες και για 'ενα δεκάλεπτο. ξαφνικά δείχνει να μη μπορεί να χορτάσει. θηλάζω αποκλειστικά και δε θέλω να του δώσω ξένο. λέτε να μη χορταίνει? γενικά έχει μια νευρικότητα αυτές τις μέρες και δε μπορώ να καταλάβω που οφείλεται..

Διαφημίσεις

λοιπόν ο μπέμπης έγινε 3 μηνών και κάτι ημερών. εδώ και μερικές μέρες θέλει να τρώει πολύ συχνά σχεδόν κάθε ώρα και πολύ (δλδ. έως και 45' κάθε φορά) ενώ ως τώρα έτρωγε κάθε 2-3 ώρες και για 'ενα δεκάλεπτο. ξαφνικά δείχνει να μη μπορεί να χορτάσει. θηλάζω αποκλειστικά και δε θέλω να του δώσω ξένο. λέτε να μη χορταίνει? γενικά έχει μια νευρικότητα αυτές τις μέρες και δε μπορώ να καταλάβω που οφείλεται..

Γεια σου lloullou. Πράγματι καλό είναι να ψάξεις στη ενότητα του θηλασμού και κυρίως στα άλματα ανάπτυξης.

Είναι βάβαιο πως το μωρό σου είναι σε άλμα ανάπτυξης και προσπαθεί να σου αυξήσει την παραγωγή. Σε λίγες μέρες όλα θα στρώσουν ξανα. Υπόμονη.

Επίσης, το ίδιο έχω να προτείνω και στον kritikostas.

Καλή συνέχεια :-)

iCNap3.png