Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός μόνο πρωί-βράδυ (ενδιάμεσα στέρεες). Θα μου κοπεί το γάλα?

Recommended Posts

Εδώ και έναν μήνα περίπου, η μικρή άρχισε τις στέρεες, τις οποίες τρώει με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση. Το πρωί φρούτα, το μεσημέρι λαχανικά και το απόγευμα ρυζάλευρο. Εγώ λείπω 10 ώρες την ημέρα στην δουλειά, και έτσι την θηλάζω το πρωί πριν φύγω και το βράδυ πριν κοιμηθεί. Επειδή τρώει τόσο καλά τα στέρεα γεύματά της, δεν ζητάει γάλα τις υπόλοιπες ώρες, και χαίρομαι γιατί δεν πίνει πιά ξένο, όπως είχαν αναγκαστεί να της δώσουν αφού σύντομα μου τελείωσαν τα αποθέματα μητρικού όταν ξεκίνησα δουλειά. Τελευταία νιώθω ότι μου μειώνετε το γάλα γιατί μετά από 10 ώρες στην δουλειά δεν πρήζεται το στήθος όπως παλιά. Επίσης, η μικρή μου ξυπνάει και μες στην νύχτα , συχνά περισσότερες από μία φορές, ενώ παλιότερα κοιμόταν συνεχόμενα μέχρι το πρωί.

Θα ήθελα πολύ την γνώμη σας από ότι γνώσεις ή εμπειρίες έχετε. Λέτε να μου έχει μειωθεί το γάλα? Υπάρχει περίπτωση να μου κοπεί με αυτούς τους ρυθμούς? Λέτε να ξυπνάει επειδή πεινάει? Μήπως θα πρέπει να της δίνω και συμπλήρωμα μετά τον θηλασμό το βράδυ?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

RPNkp3.png

Διαφημίσεις

μαρακι είναι φυσιολικό άυτό που περιγράφεις. Το γάλα σου δεν θα σου κοπεί. θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Πρωί-βράδυ. Και λογικό ειναι το στήθος πλέον να μην πρήζεται. Συνέχισε έτσι και μην αγχώνεσαι. Να χαίρεσαι που η μικρή σου τρώει καλά. Εγώ θήλασα 9 μήνες και δεν υπήρχε πρόβλημα. Όταν του διέκοψα τεέιως το γάλα μου ξυπνούσε το βραδυ κάποιο καιρό, αλλά δεν του έδινα εξτρα γάλα. Ετσι πήρε τη σειρά του και ο μικρός μου!!!

Όσο για τα βραδινα ξυπνήματα να σκέφτεσαι ότι μπορεί να είναι ακόμα και πονάκια από δόντια. Εχει βγάλει κανένα??

5Nstp3.png

vgDUp3.png

Μερικές μαμάδες καταφέρνουν να διατηρήσουν γαλουχία με δυο θηλασμούς για λίγο καιρό αλλά τελικά το πόσο διάστημα κρατάει αυτό και το αν επαρκεί για τις ανάγκες του παιδιού εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Το γάλα είναι η κύρια τροφή του παιδιού και στο δεύτερο εξάμηνο, οπότε αν δεν θες να καταφύγεις στο ξένο γάλα και αν θες να θηλάσεις όσο περισσότερο γίνεται, προσπάθησε να θηλάζεις περισσότερες φορές.

Τα ξυπνήματα μπορεί να οφείλονται σε διάφορες αιτίες, μια είναι και ότι της λείπεις μέσα στη μέρα και αναπληρώνει την απουσία σου. Προσωπικά τα βλέπω σαν μια θαυμάσια ευκαιρία για θηλασμό και διατήρηση της παραγωγής, μιας και οι ορμόνες βοηθούν περισσότερο τη νύχτα. Αν παίρνεις το μωρό μαζί σου στο κρεβάτι τηρώντας κάποιους κανόνες ασφαλείας, μπορείς να μην χάνεις τον ύπνο σου και η μικρή να παίρνει αυτό που χρειάζεται.

Από την άλλη, μπορείς να περιορίσεις τα στερεά γεύματα μόνο στις ώρες της απουσίας σου και να θηλάζεις μόνο, όταν είσαι με το μωρό. Επίσης, τα σαββατοκύριακα μπορείς να μετριάζεις τις στερεές και να δίνεις προβάδισμα στο θηλασμό, για να παίρνεις έξτρα ώθηση στην παραγωγή.

Αν και το δικό μου παιδί ήταν μεγαλύτερο όταν γύρισα στη δουλειά, μια πρακτική μου ήταν να βάζω ξυπνητήρι στις 6, έβαζα το μωρό να θηλάζει και ξανακοιμόμουν, εκείνη μπορεί να θήλαζε συνεχόμενα μέχρι το τελικό μου ξύπνημα ή μπορεί να έκανε έναν σύντομο θηλασμό αρχικά και λίγο πριν φύγω, την ξαναθήλαζα, οπότε ήμουν σίγουρη ότι είχε πάρει αρκετό γάλα. Έτσι δεν πεινούσε και σύντομα το πρωί, οπότε μειωνόταν τα στερεά που έτρωγε στην απουσία μου και θήλαζε περισσότερο, όταν επέστρεφα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

μαρακι είναι φυσιολικό άυτό που περιγράφεις. Το γάλα σου δεν θα σου κοπεί. θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Πρωί-βράδυ. Και λογικό ειναι το στήθος πλέον να μην πρήζεται. Συνέχισε έτσι και μην αγχώνεσαι. Να χαίρεσαι που η μικρή σου τρώει καλά. Εγώ θήλασα 9 μήνες και δεν υπήρχε πρόβλημα. Όταν του διέκοψα τεέιως το γάλα μου ξυπνούσε το βραδυ κάποιο καιρό, αλλά δεν του έδινα εξτρα γάλα. Ετσι πήρε τη σειρά του και ο μικρός μου!!!

Όσο για τα βραδινα ξυπνήματα να σκέφτεσαι ότι μπορεί να είναι ακόμα και πονάκια από δόντια. Εχει βγάλει κανένα??

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Έχει βγάλει τα δύο κάτω από 4 1/2 μηνών αλλά τα 2 πάνω που μάλλον πρέπει να βγαίνουν τώρα την ταλαιπωρούν πολύ περισσότερο απ΄ότι φαίνεται.

RPNkp3.png

Μερικές μαμάδες καταφέρνουν να διατηρήσουν γαλουχία με δυο θηλασμούς για λίγο καιρό αλλά τελικά το πόσο διάστημα κρατάει αυτό και το αν επαρκεί για τις ανάγκες του παιδιού εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Το γάλα είναι η κύρια τροφή του παιδιού και στο δεύτερο εξάμηνο, οπότε αν δεν θες να καταφύγεις στο ξένο γάλα και αν θες να θηλάσεις όσο περισσότερο γίνεται, προσπάθησε να θηλάζεις περισσότερες φορές.

Τα ξυπνήματα μπορεί να οφείλονται σε διάφορες αιτίες, μια είναι και ότι της λείπεις μέσα στη μέρα και αναπληρώνει την απουσία σου. Προσωπικά τα βλέπω σαν μια θαυμάσια ευκαιρία για θηλασμό και διατήρηση της παραγωγής, μιας και οι ορμόνες βοηθούν περισσότερο τη νύχτα. Αν παίρνεις το μωρό μαζί σου στο κρεβάτι τηρώντας κάποιους κανόνες ασφαλείας, μπορείς να μην χάνεις τον ύπνο σου και η μικρή να παίρνει αυτό που χρειάζεται.

Από την άλλη, μπορείς να περιορίσεις τα στερεά γεύματα μόνο στις ώρες της απουσίας σου και να θηλάζεις μόνο, όταν είσαι με το μωρό. Επίσης, τα σαββατοκύριακα μπορείς να μετριάζεις τις στερεές και να δίνεις προβάδισμα στο θηλασμό, για να παίρνεις έξτρα ώθηση στην παραγωγή.

Αν και το δικό μου παιδί ήταν μεγαλύτερο όταν γύρισα στη δουλειά, μια πρακτική μου ήταν να βάζω ξυπνητήρι στις 6, έβαζα το μωρό να θηλάζει και ξανακοιμόμουν, εκείνη μπορεί να θήλαζε συνεχόμενα μέχρι το τελικό μου ξύπνημα ή μπορεί να έκανε έναν σύντομο θηλασμό αρχικά και λίγο πριν φύγω, την ξαναθήλαζα, οπότε ήμουν σίγουρη ότι είχε πάρει αρκετό γάλα. Έτσι δεν πεινούσε και σύντομα το πρωί, οπότε μειωνόταν τα στερεά που έτρωγε στην απουσία μου και θήλαζε περισσότερο, όταν επέστρεφα.

Σ'ευχαριστώ πολύ κι εσένα για την απάντηση. Όταν ξυπνάει το βράδυ την παίρνω μαζί μου στο κρεβάτι και εννοείτε ότι την θηλάζω.

Όσο για τις ώρες που είμαι σπίτι, τότε μόνο την θηλάζω αφού γυρνάω συνήθως γύρω στις 6:30-7:00 το απόγευμα που έχει ήδη φάει το τελευταίο γεύμα στερεάς, αλλά δεν πεινάει μέχρι που πάει για ύπνο γύρω στις 8:30-9:00. Μερικές φορές που της έδωσα γάλα για να ξαλαφρώσω γυρνώντας απ΄την δουλειά, στις αρχές που πρηζόμουν, μου τα'χε βγάλει και το σταμάτησα. Για λίγο καιρό ξαλάφρωνα λίγο με το θήλαστρο αλλά τελευταία δεν πρήζομαι πια. Το ΣΚ την θηλάζω και ενδιάμεσα αφού συνήθως είμαστε έξω και διευκολύνει πολύ περισσότερο ο θηλασμός απ΄το να κουβαλάμε όλα τα σύνεργα για τις άλλες τροφές, αλλά και για να διεγείρω λίγο το σύστημα μήπως και αυξήσω την παραγωγή. Τις μέρες όμως που τις δίνω και ενδιάμεσα, το βράδυ νιώθω ότι το γάλα μου δεν επαρκεί. Ελπίζω να μην μου κοπεί:-(

RPNkp3.png

Διαφημίσεις

Όσο για τις ώρες που είμαι σπίτι, τότε μόνο την θηλάζω αφού γυρνάω συνήθως γύρω στις 6:30-7:00 το απόγευμα που έχει ήδη φάει το τελευταίο γεύμα στερεάς, αλλά δεν πεινάει μέχρι που πάει για ύπνο γύρω στις 8:30-9:00.

Εννοείς ότι, όταν γυρνάς στο σπίτι, δεν θηλάζει αμέσως; Αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι οι στερεές που παίρνει όταν λείπεις είναι υπεραρκετές. Μπορείς να ζητήσεις στο τελευταίο της γεύμα πριν γυρίσεις να μειώσουν κάπως την ποσότητα και να το μεταθέσουν αρκετά νωρίτερα (δηλαδή 1-2 ώρες πριν την επιστροφή σου), ώστε να είναι πεινασμένη, όταν επιστρέφεις, και να θηλάσει με όρεξη.

Εννοείς ότι, όταν γυρνάς στο σπίτι, δεν θηλάζει αμέσως; Αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι οι στερεές που παίρνει όταν λείπεις είναι υπεραρκετές. Μπορείς να ζητήσεις στο τελευταίο της γεύμα πριν γυρίσεις να μειώσουν κάπως την ποσότητα και να το μεταθέσουν αρκετά νωρίτερα (δηλαδή 1-2 ώρες πριν την επιστροφή σου), ώστε να είναι πεινασμένη, όταν επιστρέφεις, και να θηλάσει με όρεξη.

Το έχω δοκιμάσει και αυτό, να την θηλάσω μόλις γυρίσω και μου τα έβγαλε. Το χειρότερο όμως ήταν ότι μετά δεν είχα αρκετό γάλα το βράδυ πριν κοιμηθεί, γιατί μεσολαβούν μόνο 2 ώρες και το στήθος μου έχει σταματήσει να παράγει τόσο σύντομα αρκετή ποσότητα.

RPNkp3.png

Το έχω δοκιμάσει και αυτό, να την θηλάσω μόλις γυρίσω και μου τα έβγαλε. Το χειρότερο όμως ήταν ότι μετά δεν είχα αρκετό γάλα το βράδυ πριν κοιμηθεί, γιατί μεσολαβούν μόνο 2 ώρες και το στήθος μου έχει σταματήσει να παράγει τόσο σύντομα αρκετή ποσότητα.

Είσαι σίγουρη ότι δεν την είχαν ταΐσει πρόσφατα ή ότι δεν ήταν τυχαίο;

Αυτό που λες ότι δεν είχες γάλα μετά, δεν ισχύει. Το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό. Ανάμεσα στους θηλασμούς μπορεί να αποθηκεύεται μια πολύ μικρή ποσότητα στο στήθος που δεν είναι συγκρίσιμη με αυτό που πίνει στη συνέχεια. Άρα το μωρό πάντοτε βρίσκει γάλα, όταν θηλάζει, αρκεί να έχει υπομονή να θηλάσει τα πρώτα λεπτά. Αν δεν έχει (συνήθως τα μεγαλύτερα μωρά ξέρουν τι να περιμένουν), τότε βοηθούμε το στήθος με μαλάξεις.

Επίσης, η μικρή μου ξυπνάει και μες στην νύχτα , συχνά περισσότερες από μία φορές, ενώ παλιότερα κοιμόταν συνεχόμενα μέχρι το πρωί.

Μαρακι, λοιπον...κι εμενα απο τοτε που μπηκαμε στις κρεμες (σχεδον 1,5 μηνα τωρα...) μου χαλασε το προγραμμα του υπνου. Ενω απο πριν σαραντησει κοιμοταν 8 βραδυ-8 πρωι, τωρα κοιμαται στις 8 το βραδυ, μεν, αλλα ξυπναει οριστικα στις 5,30 το πρωι, και εν τω μεταξυ ξυπναει κανα δυο φορες για την πιπιλα του. Λες να φταινε οι τροφες? Δε ξερω....εχω ψιλοξενερωσει παντως....

Εγω προς το παρον κανω 3 θηλασμους την ημερα και ολα καλα με το γαλα...Ουτε εμενα πρηζεται το στηθος, εκτος απο την πρωτη εβδομαδα που απο 6-7 θηλασμους πεσαμε στους 3. Μετα προσαρμοστηκε το σωμα μου....

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αμαρέττο, ισχύει αυτό που λες ότι το γάλα παράγεται επιτόπου. Όμως η μικρή μου, επειδή είχε συνηθίσει να έχω υπερπαραγωγή, ποτέ δεν έκανε προσπάθεια να φάει. Το γάλα πεταγόταν στο στόμα της. Έτσι τώρα, αν της δώσω απόγευμα και μετά βράδυ, το βράδυ κλαίει στο στήθος και δεν το θέλει γιατί δεν βγάζει έτσι όπως το'χει συνηθίσει. Ίσως να βγάζει αλλά όχι με την φόρα που το θέλει και νευριάζει. Έτσι έχω αποφασίσει, εφόσον δεν φτάνει για απόγευμα και βράδυ, καλύτερα να της το δίνω βράδυ που κοιμάται και στο στήθος και απόγευμα της δίνουν ρυζάλευρο.

Ράννια, αυτό με τον ύπνο μου'χει αλλάξει τα φώτα. Τι να φταίει? Από 2 μηνών και μετά μου κοιμόταν όλη νύχτα! Τι έπαθε τώρα? Πολύ κουραστικό. Ειδικά αμά δουλεύεις κιόλας. Καλό κουράγιο!

RPNkp3.png

Διαφημίσεις

εφόσον δεν φτάνει για απόγευμα και βράδυ,

Το θέμα είναι ότι όσο πιο αραιά θηλάζεις, τόσο μειώνεται η παραγωγή σου, αυτό είναι φαύλος κύκλος.

Αν μπορώ μόνο με πρωί-βράδυ να διατηρήσω γαλουχία, δεν με πειράζει. Η μικρή δέχεται τόσο καλά τις στερεές και εκεί που ήταν σχεδόν στάσιμη τον προηγούμενο μήνα στο βάρος και στο ύψος, τώρα έβαλε αρκετό και απ΄τα δύο. Φαίνεται πως το γάλα μου μόνο δεν την κάλυπτε την καημενούλα μου.

Αρκεί να μην μου κοπεί με αυτούς τους ρυθμούς. Αυτό φοβάμαι. Υπάρχει καμμιά μαμά που να θηλάζει μόνο πρωί-βράδυ και για πόσο καιρό το κατάφερε?

RPNkp3.png

• 2 weeks later...
σε 20 μερες ξεκιναμε κ εμεις στερεες κ ηθελα να ρωτησω,εμενα μεχρι τωρα τρωει καθε μια ωρα, με τις στερεες θα αραιωσει ο θηλασμος???

Ειναι πολυ μικρη για να ενταχθει κανονικα στις στερεες ετσι ωστε να μειωθει ο θηλασμος. Εμενα ξεκινησε με φρουτα 1 γευμα και λαχανικα αλλο 1 (που δεν το ετρωγε) και ενω συνήθως θηλαζε περιπου 8 φορες ημερησιως, με το ξεκινημα θηλαζε τις ιδιες ή και περισσοτερες. Τώρα που ενταχθηκε κανονικα με φρουτα, κυρίως γευμα και γιαουρτι τη θηλαζω 4-6 φορες την ημερα (περισσοτερες το βραδυ....:?).

Αυτο που θέλω να ρωτησω ειναι ότι η παιδιατρος στο "προγραμμα" που μου εδωσε λεει οτι πρεπει να πινει περιπου 600ml γαλα την ημερα, οι 4-6 φορες που τη θηλαζω να καλυπτουν αραγε αυτες τις αναγκες?? Γνωριζει κάποια μανουλα???

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Διαφημίσεις

Αν μπορώ μόνο με πρωί-βράδυ να διατηρήσω γαλουχία, δεν με πειράζει. Η μικρή δέχεται τόσο καλά τις στερεές και εκεί που ήταν σχεδόν στάσιμη τον προηγούμενο μήνα στο βάρος και στο ύψος, τώρα έβαλε αρκετό και απ΄τα δύο. Φαίνεται πως το γάλα μου μόνο δεν την κάλυπτε την καημενούλα μου.

Αρκεί να μην μου κοπεί με αυτούς τους ρυθμούς. Αυτό φοβάμαι. Υπάρχει καμμιά μαμά που να θηλάζει μόνο πρωί-βράδυ και για πόσο καιρό το κατάφερε?

Maraki2108 και εγώ όταν ξεκινήσαμε τις στερεές θήλαζα μόνο πρωί και βράδυ και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Το στήθος μου δεν πρηζόταν καθόλου κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά το γάλα έβγαινε κανονικά όταν θήλαζα το μωρό. Αυτό κράτησε μέχρι και τον 12. μήνα.

Maraki2108 και εγώ όταν ξεκινήσαμε τις στερεές θήλαζα μόνο πρωί και βράδυ και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Το στήθος μου δεν πρηζόταν καθόλου κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά το γάλα έβγαινε κανονικά όταν θήλαζα το μωρό. Αυτό κράτησε μέχρι και τον 12. μήνα.

Ευχαριστώ πολύ. Κι εγώ σ'αυτή την φάση είμαι νομίζω. Το στήθος δεν πρήζεται πιά αλλά πίνει γάλα. Ελπίζω να μου κρατήσει κι εμένα τόσο.

Όσο για τα άλλα κορίτσια, το στήθος προσαρμόζεται στις ανάγκες του μωρού. Αν το μωρό δέχεται καλά τις στέρεες, όπως το δικό μου, δεν θα θέλει έξτρα γάλα, οπότε θα μειωθούν οι θηλασμοί. Το γάλα όμως θα υπάρχει όποτε το χρειάζεται το μωρό.

RPNkp3.png

Ειναι πολυ μικρη για να ενταχθει κανονικα στις στερεες ετσι ωστε να μειωθει ο θηλασμος. Εμενα ξεκινησε με φρουτα 1 γευμα και λαχανικα αλλο 1 (που δεν το ετρωγε) και ενω συνήθως θηλαζε περιπου 8 φορες ημερησιως, με το ξεκινημα θηλαζε τις ιδιες ή και περισσοτερες. Τώρα που ενταχθηκε κανονικα με φρουτα, κυρίως γευμα και γιαουρτι τη θηλαζω 4-6 φορες την ημερα (περισσοτερες το βραδυ....:?).

Αυτο που θέλω να ρωτησω ειναι ότι η παιδιατρος στο "προγραμμα" που μου εδωσε λεει οτι πρεπει να πινει περιπου 600ml γαλα την ημερα, οι 4-6 φορες που τη θηλαζω να καλυπτουν αραγε αυτες τις αναγκες?? Γνωριζει κάποια μανουλα???

Αυτό είναι ένα θέμα με τον θηλασμό. Δεν ξέρεις ποτέ πόσο πίνει. Αν όμως βλέπεις ότι δεν πεινάει, το πιθανότερο είναι ότι καλύπτονται οι ανάγκες του. Το βασικότερο νομίζω είναι να τους δίνουμε γάλα όποτε και όσο το ζητάνε. Είναι αδύνατο να μετρήσεις πόσο πίνει, αλλά τουλάχιστον του προσφέρεις όποτε θέλει και ελπίζεις ότι έχει πάρει όσο χρειάζεται. Αλλιώς, το πολύ πολύ να σου ξυπνάει την νύχτα (όπως η δικιά μου) οπότε και του ξαναδίνεις. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή αν την κακομαθαίνω, αλλά έτσι κάνω, κι ας τους να λένε.

RPNkp3.png

Αυτό είναι ένα θέμα με τον θηλασμό. Δεν ξέρεις ποτέ πόσο πίνει. Αν όμως βλέπεις ότι δεν πεινάει, το πιθανότερο είναι ότι καλύπτονται οι ανάγκες του. Το βασικότερο νομίζω είναι να τους δίνουμε γάλα όποτε και όσο το ζητάνε. Είναι αδύνατο να μετρήσεις πόσο πίνει, αλλά τουλάχιστον του προσφέρεις όποτε θέλει και ελπίζεις ότι έχει πάρει όσο χρειάζεται. Αλλιώς, το πολύ πολύ να σου ξυπνάει την νύχτα (όπως η δικιά μου) οπότε και του ξαναδίνεις. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή αν την κακομαθαίνω, αλλά έτσι κάνω, κι ας τους να λένε.

Κι εμενα αναπληρωνει το βραδυ....

Σ'ευχαριστω για την απαντηση. Ρωτησα και την Αγλαια σχετικα με αυτο και μου ειπε οτι με 4-6 φορες καλύπτονται οι αναγκες τις, οπότε ησυχασα λιγακι..

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

• 1 month later...

Θα ηθελα να ρωτησω την μανουλα που ανοιξε αυτο το θεμα εαν καταφερε τελικα να διατηρησει γαλουχια με 2 θηλασμους?

τ αγορακι μου ειναι 6,5 μηνων και εδω και μια εβδομαδα λογω φορτου εργασιας και μετακομισης ειναι ολη μερα με τη γιαγια και θηλαζει μονο πρωι και βραδυ ,αυτο θα συνεχισει τουλαχιστον για 2 εβδομαδες ακομη.

δοκιμασα να τον θηλασω μες την νυχτα αλλα κοιμαται τοσο βαθια που δεν γινεται

επισης λογω της απουσιας μου κανει 4 στερεα γευματα

τελικα διατηρειται η γαλουχια μονο με 2 θηλασμους?

lb0op2.png

• 2 weeks later...

κορίτσια κι εγω θα ήθελα να μάθω αν διατηρείται η γαλουχια με 2 θηλασμους.

η μπέμπα μου είναι 7 μηνών και μετά απο 6 μήνες αποκλειστικού θηλασμού εδω και 1 μήνα που αρχίσαμε στερεές τρώει με πολύ όρεξη και μεγάλες ποσότητες όποτε δεν θέλει γάλα.

θηλάζει μόνο το πρώι και το βράδυ.για πόσο καιρό λέτε οτι θα διατηρηθεί η γαλουχία?

Καλησπέρα. Τους πρώτους 5 μήνες θήλασα αποκλειστικά το γιο μου, μόλις μπήκαμε στον 6ο ξεκινήσαμε φρουτόκρεμα- κρέμα βανίλια και στον 7ο ξεκινήσαμε κρεατόσουπα. Για τρεις μήνες θήλαζα μόνο πρωί βράδυ χωρίς συμπλήρωμα, μέχρι που κατάλαβα κάποια στιγμή ότι δε χόρταινε. Τώρα πλέον είμαστε σε φάση αποθηλασμού.

Καλησπέρα. Τους πρώτους 5 μήνες θήλασα αποκλειστικά το γιο μου, μόλις μπήκαμε στον 6ο ξεκινήσαμε φρουτόκρεμα- κρέμα βανίλια και στον 7ο ξεκινήσαμε κρεατόσουπα. Για τρεις μήνες θήλαζα μόνο πρωί βράδυ χωρίς συμπλήρωμα, μέχρι που κατάλαβα κάποια στιγμή ότι δε χόρταινε. Τώρα πλέον είμαστε σε φάση αποθηλασμού.

Καλησπέρα και σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!

ελπιζω να συνεχίσω κι έγω!έλεγα να θηλάσω μέχρι 9ο!

τώρα θηλάζεις και ύστερα δίνεις και συμπλήρωμα?

Να 'σαι καλά! Τις πρώτες 20 μέρες θήλαζα κι έδινα συμπλήρωμα 120-150 μλ. Τώρα πια δίνω μόνο ξένο και θηλάζω κάθε 2-3 μέρες, καθώς είμαι έγκυος και θέλω να σταματήσω το θηλασμό. Καλή επιτυχία σου εύχομαι!

γειά σας & από εμένα. εγώ κράτησα θηλασμό με 2 μόνο γεύματα ( πρωϊ-βράδυ ) από τον 5ο έως τον 14ο μήνα στην κόρη μου. γύρω στον 9ο είχα & εγώ την αίσθηση ότι δεν την έφτανε το γάλα γιατί θήλαζε τη νύχτα κάθε 1 ώρα & κοιμόταν μόνο στο στήθος. αυτό ήταν & το μεγάλο ζόρι με τη δουλειά, αφού ήμουν μονίμως άϋπνη. επίσης ακόμα & αν είχε μόλις φάει το φαγητό της, μόλις με έβλεπε χαλούσε τον κόσμο να τη βάλω στο στήθος. θεώρησα λοιπόν ότι κοβόταν το γάλα, είχα ήδη ξεπεράσει το μήνα θηλασμού του γιου, οπότε ήμουν ξανά πρωτάρα... ευτυχώς το συζήτησα με την παιδίατρο & η απάντηση ήταν... "ξέχνα το! δεν υπάρχει περίπτωση μια υγιής μαμά να μην έχει αρκετό γάλα για το υγιές μωρό της. μετά από τόσο καιρό ξαφνικά;" με έφερε αντιμέτωπη με τον όρο " σύνδρομο αποχωρισμού" που αφορά συνήθως θηλάζοντα μωρά γύρω στον 9ο με 10ο μήνα. ψάξτε το λίγο πριν αποθηλάσετε, αν αυτός είναι ο μόνος λόγος