Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσα γεύματα πρέπει να κάνει ένα μωρό 3 μηνών;;;

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια! Θηλάζω αποκλειστικά των 3 μηνών γιο μου και τις τελευταίες μέρες το μωρό συμπληρώνει μετά βίας 6 γεύματα γιατί όλο θέλει να κοιμάται... Προχθές κοιμόταν από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 7 το πρωί και ενδιάμεσα έφαγε μόλις μιάμιση φορά... Δηλαδή μέσα σε 14 ώρες έφαγε μιάμιση μόνο φορά... Έχω ανησυχήσει λίγο γιατί τους πρώτους 2 μήνες έτρωγε συνέχεια, συνέχεια όμως... και τώρα μετά βίας να φάει κάθε 3 με 4 ώρες. Είναι 7 κιλά με βάρος γέννησης 3460. Πρέπει να ανησυχώ; Κατά τα άλλα είναι πολύ ζωηρός... Πείτε καμιά γνώμη!:?

eMWap2.png?5pVCTyDY

Διαφημίσεις

δεν χρειάζεται να ανησυχείς! το μωρό σου διπλασίασε στο 3μηνο το αρχικό του βάρος, όπως συνήθως γίνεται, και τα 7 κιλά είναι μια χαρούλα! εφόσον δεν έχει πρόβλημα βάρους (εννοείται ότι θα συνεχίσεις να τον παρακολουθείς), γνωρίζει μόνος του πότε και πόσο πεινάει. κάνε το σταυρό σου καλύτερα που σου βγήκε μωρό υπναράδικο!!! για δες τι τραβάνε και οι μανούλες που ξαγρυπνάνε μέρα νύχτα στα άλλα threads! να το χαίρεσαι!

κ εγω πιστευω πως ειναι οκ να τρωει καθε 4-5 ωρες οπως λες.πρεπει στο 24ωρο να κανει περιπου 5 με 6 γευματα.ωστοσο εξετασε κ την περιπτωση στοματιτιδας γιατι τοτε δε τρωνε τα μωρα.κοιτα αν η γλωσσα του ειναι ασπρη

κ εγω πιστευω πως ειναι οκ να τρωει καθε 4-5 ωρες οπως λες.πρεπει στο 24ωρο να κανει περιπου 5 με 6 γευματα.ωστοσο εξετασε κ την περιπτωση στοματιτιδας γιατι τοτε δε τρωνε τα μωρα.κοιτα αν η γλωσσα του ειναι ασπρη

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις! Είχα συνηθίσει να τρώει πολύ και τώρα μου φαίνεται περίεργο που δεν τρώει κάθε 1 ώρα...:rolleyes:

Η γλώσσα του είναι κανονική απλώς τις τελευταίες μέρες τη βγάζει πολύ συχνά έξω σαν φιδάκι:confused::confused:...

Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι...

eMWap2.png?5pVCTyDY

Διαφημίσεις

μηπως ειναι στοματιτιδα?τοτε κανουν ετσι τη γλωσσα γιαυτο το λεω/την ειδε ο γιατρος?γιατι αν ειναι θα πρεπει κ εσυ να βαζεις κρεμα στο στηθος κ το μωρο στο στομα

• 3 weeks later...

Κορίτσια επανέρχομαι στο θέμα γιατί μετά από ένα διάστημα μιας εβδομάδας που επανήλθε στα γνωστά τρώγοντας συνέχεια, τώρα πάλι εδώ και κάτι μέρες δεν έχει όρεξη. Κάνει μετά βίας 4-5 γεύματα τη μέρα και προτιμά να κοιμάται, ιδίως τα πρωινά. Μεσολαβούν ακόμα και περισσότερες από 7 ώρες μεταξύ των γευμάτων... Η αλήθεια είναι ότι όταν πεινάσει πραγματικά τρώει πολύ αλλά δεν ξέρω αν αυτό αρκεί. Τον πιέζω για να φάει και ενδιάμεσα αλλά τεντώνεται πίσω και κλαίει. Φοβάμαι μη μου ελαττωθεί το γάλα... Είναι φυσιολογικό ή υπάρχει πρόβλημα;; Κατά τα λοιπά είναι ζωηρός όπως παλιά...

eMWap2.png?5pVCTyDY

εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα τηλέφωνο τον παιδιατρό μου να τον ενημερώσω για καλό και για κακό...

εμένα 3,5 μηνών ήταν 5 κιλά (βάρος γέννησης 3 κιλά) και θυμάμαι έκανε σίγουρα 10-12 γεύματα το 24 ωρο (ναι, δεν ξέρω πως άντεξα... όλη μέρα και όλη νύχτα)

εύχομαι να'σαι απλά τυχερή και να μην συμβαίνει κάτι άλλο πχ να'ναι λίγο αδιάθετο το μωράκι σου...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις κορίτσια! Ο μπέμπης μου γεννήθηκε 3460 και στις αρχές Δεκεμβρίου ήταν 7245, δηλαδή από βάρος είμαστε καλά. Η παιδίατρος είπε ότι τώρα έχει μεγαλώσει και είναι φυσιολογικό να τρώει λιγότερο, ίσως είναι συμπτωματικό και να τον ζυγίσουμε σε καμιά βδομάδα για να δούμε μήπως χάσει βάρος. Ανέβασα το θέμα για να δω αν και άλλοι μπέμπηδες σ' αυτήν την ηλικία των 3,5 μηνών έχουν αντιδράσει ανάλογα... Είναι δυνατόν να μην πεινάει;; Σήμερα ας πούμε, έφαγε με τα πολλά 3.30 π.μ. και από τότε δεν έχει ζητήσει από μόνος του να φάει αλλά τον πιέζω εγώ και έχει κάνει κάποια μικρά γεύματα. Δεν ξέρω, τι να πω, θα δείξει... Πάντως κορίτσια μου έχουν λείψει οι συνεχείς θηλασμοί των 10 φορών την ημέρα:-D:roll::roll:!!!

eMWap2.png?5pVCTyDY

Διαφημίσεις

• 6 years later...