Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Εδω και 2 μηνες αντιμετωπιζουμε ενα προβλημα με τον γιο μας .Ο μικρος ειναι 2 1/2 χρονων και παει παιδικο σταθμο απο 16 μηνων ,εγω ειμαι εγκυος στον 8ο μηνα της εγκυμοσυνης .

Ο μικρος απο περσι που ξεκινησε στον παιδικο δεν αντιμετωπισαμε κανενα προβλημα και ολη η χρονια κυλησε πολυ καλα. Φετος απο το Σεπτεμβρη οταν ξαναγραφτηκαμε δεν ενθουσιαστηκε αλλα επειτα εμπαινε με χαρα στο σχολικο . Απο τα μεσα Οκτωβρη και μετα ομως το παιδι ξυπναει και η πρωτη λεξη που λεει ειναι δεν θελω να παω σχολειο ..Για να ντυθει και να παει γινεται κανονικη μαχη με κλαμματα καθε πρωι .Στο σχολειο μου λενε οτι ειναι πολυ καλα και πολυ ησυχος . Τα απογευματα που γυρναει ειναι νευρικος αλλα οχι κλαμμενος ή κατι αναλογο ..Απο τον Οκτωβρη και μεχρι τωρα το παιδι εχει γινει σταδιακά πολυ πιο νευρικο και πολυ πιο απαιτητικο με αποκορυφωμα τις τελευταιες 10 μερες που πλεον ξυπναει στις 4 καθε πρωι με σπαρακτικα κλαμματα και λεει οτι δεν θελει να παει σχολειο και ζηταει αγκαλιες για να κοιμηθει ..

Δεν ξερουμε ειλικρινα τι φταιει ...

προσαρμογη στο σχολειο μετα απο 1 χρονο ???

οτι προσεχως καταφθανει και ο μπεμπης ??

περναει ασχημα στο σχολειο ??ή μας κανει απλα καπριτσια??

 

παντως η κατασταση που βιωνουμε καθε μερα ειναι πολυ ψυχοφθορα ..

σκεφτομασταν να ζητησουμε την βοηθεια παιδοψυχολογου να μας κατευθυνει αν πρεπει να αλλαξουμε σχολειο ή να γινει διακοπη ή αν πρεπει να επιμεινουμε ...

 

Σκεφτηκα να αλλαξω σχολειο αλλα φοβαμαι οτι εχει δεχτει πολλες αλλαγες (αλλαγη δωματιου, το νεο μωρο)και ισως αλλη μια αλλαγη ειναι πολυ για τον μικρο μας..

 

Αν αλλες μανουλες εχουν βιωσει κατι αναλογο θα ηθελα να ακουσω και αλλες γνωμες ..

cca53e644d.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Η προσαρμογή έχει δύο στάδια,το πρώτο είναι να βγάζει αντίδραση στο σχολείο με κλάματα και ιστορίες και το δεύτερο είναι να βγάζει αντίδραση στο σπίτι.το κά8ε παιδί βιώνει ξεχωριστά την προσαρμογή σε άλλα παίρνει πιο πολύ καιρό το κά8ε στάδιο και άλλα πολύ λιγότερο!και εμένα η μικρή μου την πρώτη εβδομάδα είχαμε κλάματα ,τώρα πηγαίνει σχεδόν με χαρά αλλά όταν γυρίζει σπίτι είναι όλο ζουζουνιές για να την χαιδολογήσουμε.ξέρει οτι ο αδερφός της είναι σπίτι με την μαμά και όταν γυρίζει διεκδικεί την δική της ώρα με την μαμά!ψάξτο το 8έμα με το σχολείο,μπορεί η νηπιαγωγός που έχει να μην είναι και τόσο καλή.μπορεί όμως και να είναι και ίσως κάποιο άλλο παιδάκι να του δυσκολεύει την ζωούλα του με ζουζουνιές!οι νηπιαγωγοί αν δεν πιέσεις δεν 8α σου πουν ΠΟΤΕ οτι το παιδί σου έχει περίεργη συμπεριφορα στο σχολείο ή οτι έίναι σε ''κόντρα''με κάποιο άλλο παιδί.το πας σε ιδιωτικό η σε δημόσιο?

yqVVp2.pngms8nrdk5f.png

Link to comment
Share on other sites

ο μικρος παει σε ιδιωτικο σταθμο .στον ιδιο που πηγαινε και περσι .εχει την ιδια δασκαλα ..αν τον ρωτησεις αν περναει καλα στο σχολειο σου λεει οχι..το θεμα προσαρμογης δεν ξερω αλλα το αποκλειω μιας και εχει περασει μια ολοκληρη σχολικη χρονια και ηδη εχουμε διανυσει 3 μηνες απο την δευτερη σχολικη χρονια..

cca53e644d.png
Link to comment
Share on other sites

τότε πρέπει να ψάξεις καλύτερα τι γίνεται στον στα8μό!ειδικά σε ιδιωτικό σου τα παρουσιαζουν όλα τέλεια,έχω δουλέψει σε ιδωτικό και μας έλεγε η υπεύθυνη οτι τα παρα λεμε στους γονείς!δεν 8έλω να σε τρομάζω πάντως.ρώτα μήπως κάποιο παιδάκι του έχει μεγαλύτερη 'συμπά8εια'και τον ενοχλεί συνέχεια ή αν παίζει με άλλα παιδάκια.πιεσέ τους όμως!αλλιώς όλα 8α στα βγάζουν ρόδινα!δεν μπορεί το παιδί ξαφνικά να μην 8έλει να πάει σχολείο,δεν είναι τρελλό.κάτι δίνεται αφού λες οτι ξυπνάει με κλάματα!

yqVVp2.pngms8nrdk5f.png

Link to comment
Share on other sites

το εχουμε συζητησει πολλες φορες με την δασκαλα του και μου λεει οτι αυτη η συμπεριφορα πηγαζει απο ανασφαλεια για τον ερχομο του μπεμπη..Μας ειπαν επισης οτι προσπαθει να γινει το δικο του (να κατσει δλδ σπιτι)και καλο θα ειναι να μην του γινονται ολα τα χατηρια γιατι μετα η επανοδος στον παιδικο θα ειναι πολυ δυσκολη..

Παντως γενικως παρουσιαζει αρνηση ..αρνηση να ντυθει , να αλλαξει πανα ..

 

Φαιη σε ευχαριστω πολυ για την συζητηση ..

cca53e644d.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ιωάννα μου μήπως περνάτε την φάση άρνησης και είσαστε στο όχι συνέχεια.Ηλικιακά ταιριάζει ο Χρήστος.Να περνάει προσαρμογή ακόμα δεν νομίζω δεν είναι ότι τον ξεκίνησες τώρα παιδικό.Επίσης σου έχω πει να επιμείνεις, έστω και με απειλές αν χρειαστεί ότι θα πάρεις το παιδί, για να σε αφήσουν να το παρακολουθήσεις στο σχολείο. Ή πήγαινε σε άσχετη ώρα να τον πάρεις νωρίτερα ώστε να βρεθούν εξ απροόπτου και να δεις αν όντως είναι εντάξει στο σχολείο.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Link to comment
Share on other sites

Ας μην τα ρίχνουμε όλα στον ερχομό του μωρού. Εγω προσωπικά θα ανησυχούσα σοβαρά για το τι γίνεται στο σχολείο. Καπρίτσιο και να ξυπνά το παιδί κλαίγοντας μες το χάραμα;;;

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Link to comment
Share on other sites

Kατά την ταπεινή μου γνώμη το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις το παιδάκι σου και να πας μία μέρα για πληροφορίες σε κάποιον άλλο στα8μο.πάρε τις πληροφορίες και ψάξε.όσο εσύ 8α ενημερώνεσαι απο την διευθύντρια του σταθμου μπορείς να αφήσεις τον μικρούλη στην τάξη στην οποία 8α είναι αν τον γράψεις!αν δεις οτι το παιδί δεν έχει αυτή την συμπεριφορά και είναι πιο ήρεμο γραψε τον εκεί,αν έχει την ίδια συμπεριφορά ζήτα την βοή8εια ειδικού!το μόνο που έχεις να χάσεις είναι ένα απόγευμα!αν και νομίζω οτι το 8έμα το έχει με τον στα8μό.ελπίζω να έχουμε σύντομα νέα σου!

Υ.Γ υπάρχει λύση για όλα,όλα φτίαχνουν με υπομονή αρκεί να είσαι πάαντα διπλα στο παιδάκι σου!σου στέλνω πολύ 8ετική ενέργεια.

yqVVp2.pngms8nrdk5f.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα....

 

Σημερα ευτυχως κοιμηθηκε καλα...μονο με το που ξυπνησε η πρωτη λεξη που ειναι δεν θα παω σχολειο ...κλασσικα εκλαιγε και δεν ηθελε να ντυθει ..εστειλα το παιδι μου με τον αντρα μου στον παιδικο ...με το που εφτασε ελεγε μην φυγεις μπαμπα...εκατσε μαζι του αρκετη ωρα και οταν εφυγε επαιζε χαρουμενος με αλλα παιδια..ηδη εχω κανει επαφη και με αλλον παιδικο απλα προσπαθω να του δωσω λιγο χρονο ακομη για να μην βιωσει αλλη μια αλλαγη ...ευχαριστω για τις απαντησεις..

cca53e644d.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...