Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΣΙΖΚΕΙΚ


Recommended Posts

Eφτιαξα σημερα πρωτη φορα τσιζκεικ, χωρις να ψησω το μπισκοτο ή ολο το γλυκο.

 

Επισης η γεμιση μου φαινεται λιγο νερουλη και αναρωτιεμαι αν επρεπε να βαλω ζελατινη.

 

Εκανα την εκδοχη χωρις αυγα.

 

Εσεις τι κανετε?Το ψηνετε?Βαζετε στην κρεμα ζελατινη?Με αυγα ειναι καλυτερο?

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Kαλημέρα, εγώ ψήνω λίγο το μπισκότο μόνο, και στην κρέμα δεν βάζω αυγά,αλλα πρέπει να χτυπήσεις πολύ καλά την κρεμα γάλακτος για να να δεσει και να μην ειναι νερουλή. Εγω δεν βάζω στην κρέμα ζελατίνη.

Χτυπάω την κρέμα γαλακτος με λίγο ζάχαρη να γινει σφικτή σαντιγύ και σιγά σιγά προσθέτω και το τυρί φιλαδέλφεια, ανακατέυω σιγά σιγά και ετοιμη η κρέμα μου. Αφου κρυώσει το μπισκότο βάζω απο πάνω την κρέμα την αφήνω για λίγο στο ψυγειο να παγώσει και μετά βάζω τη μαρμελάδα που μας αρέσει.

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

Link to comment
Share on other sites

Kαλημέρα, εγώ ψήνω λίγο το μπισκότο μόνο, και στην κρέμα δεν βάζω αυγά,αλλα πρέπει να χτυπήσεις πολύ καλά την κρεμα γάλακτος για να να δεσει και να μην ειναι νερουλή. Εγω δεν βάζω στην κρέμα ζελατίνη.

Χτυπάω την κρέμα γαλακτος με λίγο ζάχαρη να γινει σφικτή σαντιγύ και σιγά σιγά προσθέτω και το τυρί φιλαδέλφεια, ανακατέυω σιγά σιγά και ετοιμη η κρέμα μου. Αφου κρυώσει το μπισκότο βάζω απο πάνω την κρέμα την αφήνω για λίγο στο ψυγειο να παγώσει και μετά βάζω τη μαρμελάδα που μας αρέσει.

 

Καλημερα και ευχαριστω για την απαντηση.

Δυστυχως νομιζα οτι δεν επρεπε να την χτυπησω πολυ την κρεμα γαλακτος και το μειγμα βγηκε νερουλο.

 

Μετα στο ψυγειο καλυπτεις το γλυκο με μεμβρανη ή οχι?

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγω παλι το κανω με φυτική κρέμα γάλακτος και αν βιαζομαι τρομερα εννοειτε με Μορφατ! Βγαινει παντα αριστο και νοστιμοτατο! Επισης δεν βαζω αυγα....και δεν ψήνω το μπισκοτο.

 

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι το κανω με φυτική κρέμα γάλακτος και αν βιαζομαι τρομερα εννοειτε με Μορφατ! Βγαινει παντα αριστο και νοστιμοτατο! Επισης δεν βαζω αυγα....και δεν ψήνω το μπισκοτο.[/QUOT

 

 

και σφιγγει τοσο ωστε να κοβεται με το μαχαιρι χωρις να εχει ζελατινη?

 

Εμενα η συνταγη που μου εδωσαν εχει: κρεμα γαλακτος χτυπημενη, τυρι κρεμα, ενα γαλα ζαχαρουχο. (για την κρεμα)

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι το κανω με φυτική κρέμα γάλακτος και αν βιαζομαι τρομερα εννοειτε με Μορφατ! Βγαινει παντα αριστο και νοστιμοτατο! Επισης δεν βαζω αυγα....και δεν ψήνω το μπισκοτο.[/QUOT

 

 

και σφιγγει τοσο ωστε να κοβεται με το μαχαιρι χωρις να εχει ζελατινη?

 

Εμενα η συνταγη που μου εδωσαν εχει: κρεμα γαλακτος χτυπημενη, τυρι κρεμα, ενα γαλα ζαχαρουχο. (για την κρεμα)

 

Ναι κοκκαλο γινεται! Το κανω απο την προηγουμενη ημερα εννοειτε που θα το σερβιρω!! μισο να στην δωσω

http://www.sintagespareas.gr/sintages/tsiz-keik-eikolo-kai-nostimo.html

 

εδω λεει με μορφατ αλλα εγω την κανω με οτι εχω ευκαιρο στο σπιτι, συνήθως εχω φυτική σαντιγη για ζαχαροπλαστική, ειναι ενα λαχανι συσκευασια στο ψυγειο μαζι με τις ζωικες κρεμες και εχει ενα κορνε με σαντιγή σαν εικονα απο εξω. Βγαινει εξισου καλη και χωρις αλλες μετατροπες απλα οταν το κανω με φυτική κρεμα γαλακτος δεν βαζω το ζαχαρουχο γαλα αλλα προσθέτω ζάχαρη αχνη κατα βούληση αναλογα ποσο γλυκο το θελω , ποσο μεγαλη αντιθεση να εχει με το λεμονι.

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι δεν ψήνω τίποτα, δεν βάζω αυγα ούτε ζελατίνη!!! Ούτε νερουλό βγαίνει....

 

την κρέμα την φτιάχνω έτσι.....

 

Χτυπάω την κρέμα γαλακτος με λίγο ζάχαρη να γινει σφικτή σαντιγύ και σιγά σιγά προσθέτω και το τυρί φιλαδέλφεια, ανακατέυω σιγά σιγά και ετοιμη η κρέμα μου.

 

 

 

το μπισκότο με λιωμένο βουτυρο, το αφήνω στο ψυγειο να σταθεί μετά απλώνω το τυρι κρέμα και ξαναβάζω στο ψυγείο...πριν σερβίρω βάζω την μαρμελάδα - σάλτσα αρεσκείας μας....ΕΤΟΙΜΟ

Link to comment
Share on other sites

 

Ναι κοκκαλο γινεται! Το κανω απο την προηγουμενη ημερα εννοειτε που θα το σερβιρω!! μισο να στην δωσω

http://www.sintagespareas.gr/sintages/tsiz-keik-eikolo-kai-nostimo.html

 

εδω λεει με μορφατ αλλα εγω την κανω με οτι εχω ευκαιρο στο σπιτι, συνήθως εχω φυτική σαντιγη για ζαχαροπλαστική, ειναι ενα λαχανι συσκευασια στο ψυγειο μαζι με τις ζωικες κρεμες και εχει ενα κορνε με σαντιγή σαν εικονα απο εξω. Βγαινει εξισου καλη και χωρις αλλες μετατροπες απλα οταν το κανω με φυτική κρεμα γαλακτος δεν βαζω το ζαχαρουχο γαλα αλλα προσθέτω ζάχαρη αχνη κατα βούληση αναλογα ποσο γλυκο το θελω , ποσο μεγαλη αντιθεση να εχει με το λεμονι.

 

Eυχαριστω πολυ κalamaraki!!!!!:-D

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ πάλι δεν ψήνω τίποτα, δεν βάζω αυγα ούτε ζελατίνη!!! Ούτε νερουλό βγαίνει....

 

την κρέμα την φτιάχνω έτσι.....

 

 

 

 

 

το μπισκότο με λιωμένο βουτυρο, το αφήνω στο ψυγειο να σταθεί μετά απλώνω το τυρι κρέμα και ξαναβάζω στο ψυγείο...πριν σερβίρω βάζω την μαρμελάδα - σάλτσα αρεσκείας μας....ΕΤΟΙΜΟ

 

Τωρα καταλαβαινω το λαθος.Την χτυπησα λιγο την σαντιγυ και την εριξα μεσα στο μειγμα με το ζαχαρουχο και το τυρι, μπλουμ και οχι λιγη-λιγη.

 

Τωρα θα το φαμε αυτο οπως βγει και θα το ξαναεπιχειρησω το αλλο ΣΚ.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα! Εγω χτυπάω 2 κρεμες τυρι, 1 ζαχαρουχο και 1 χυμο λεμονιου. Ειναι ωραια και σφιχτη!!!:wink:

 

 

Eπειδη ειμαι ακομα τελειως αρχαρια στα γλυκα.Τα χτυπας ολα μαζι στο μιξερ ή τα ανακατευεις με το χερι.Εχει διαφορα πως θα ανακατεψουμε?

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites

αυτη τη συνταγη την πηρα απο μιαμαμα μιας φιλης. ειναι τελειο στη γευση πολυ ελαφρη και ευκολο! ειναι καταλληλη και για ατομα που εχουν προβλημα με ζαχαρο και τετοια..

 

1. Anakateveis 2 paketa mpiskota ptimper i digestive me liomeno voutiro becel kai stronis to migma san vasi sto purex.

 

2. Xtupas sto mixer 1 krema torre (oxi olokliri) se santigi kai prosthetis 1 flitzani zaxari axni kai 1 paketo filadelfia light.

 

3. Stroneis to migma pano apta mpiskota.

 

4. Vazeis psigio na pagosi

 

5. Prostheteis marmelada vatomouro, fraoula i vussino.

 

εγω προσωπικα ριχνω και λιγες σταγονες κονιακ η γκραντ μαριερ στο μπισκοτο. επισης αντι για κρεμα τορρε βαζω τη γιοτης που τη χτυπας με γαλα και γινετε σαντιγη.(σορυ για τα greeklish αλλα την εκανα αντιγραφη απο αλλου..)

1-2-3MPOMPIRES!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ειδες...τελικαι ειναι ποσο γλυκο το θες...εμενα το ενα φλυτζανι αχνη μου φαινεται παααρα πολυ...εμεις το προτιμαμε ποιο ξυνο και βαζω τεσσερις κουταλιες σουπας αχνη και αρκετο λεμονακι

 

Link to comment
Share on other sites

Ειδες...τελικαι ειναι ποσο γλυκο το θες...εμενα το ενα φλυτζανι αχνη μου φαινεται παααρα πολυ...εμεις το προτιμαμε ποιο ξυνο και βαζω τεσσερις κουταλιες σουπας αχνη και αρκετο λεμονακι

 

ναι βασικα καιμενα μαρεσει λιγο πιο ξινο. καμια φορα βαζω απλα πιο πολυ φιλαδερφια και βγαζει πιο εντονη γευση. επισης παιζει πολυ ρολο και η μαρμαλαδα που βαλεις. αν ειναι ξυνουτσικη τοτε κανει αντιθεση και ειναι ωραιο. εγω αρχικα εκανα αλλη συνταγη. αλλα ειχε πολλα πραγματα μεσα και κρεμες γαλακτος και πολλα αυγα κτλ. συν που επρεπε να βαλω ζελατινη γιατι την πρωτη φορα το τρωγαμε απτο ταψι με κουταλι επειδη ειχε βγει νερουλη.χαχαχα και κοπος και ρισκο και ΘΕΡΜΙΔΕΣ! οποτε κατεληξα προς το παρον σε αυτη τησυνταγη της φιλης μου

1-2-3MPOMPIRES!!!

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια δεν κρατιέμαι..Θα σας δώσω και τη δική μου συνταγή...

Αλέθω 250gr petite-beure, προσθέτω σε αυτά 90γρ λιωμένο βούτυρο και στρώνω το μίγμα σε φόρμα με σούστα. Ψήνω στους 170 για 15'.

Βάζω σε μία λεκάνη 1φλυτζ. ζαχαρούχο και 3κουτ. χυμό λεμονιού και χτυπάω με το μίξερ. Προσθέτω 1κουταλάκι ξύσμα λεμονιού και 500γρ. Φιλαδέλφεια. Χτυπάω πάλι και προσθέτω στο μίγμα 1φλυτζ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη. Ανακατεύω απαλά και στρώνω πάνω από το μπισκότο. Μαρμελάδα συνήθως βάζω τη γέμιση για τάρτες κεράσι του σουπερμάρκετ. Και βγαίνει απίστευτο.

 

Πηγή: Μικρή Ελληνική Κουζίνα (Σοφίας Σκούρα)

Link to comment
Share on other sites

Κακως ξεκινησα να το φτιαξω πριν σας ρωτησω..........Οι ιδεες σας ειναι φοβερες και αν ειχα υλικα θα μου ερχοταν να φτιαξω ακομα ενα τωρα!!!!!!!!!!!!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites

φτιαξτε το τσιζκεικ του Παρλιαρου με αμυγδαλοψιχα.....ειναι εγγυηση,αλλα θελει ακριβης ποσοτητες...αλλωστε ειναι ζαχαροχημικος ο τυπος.....το εχω φτιαξει απειρες φορες,το εφτιαξα και για ενα τραπεζι φιλης του Αγ.Δημητριου και εκανε θραυση...

Link to comment
Share on other sites

Eπειδη ειμαι ακομα τελειως αρχαρια στα γλυκα.Τα χτυπας ολα μαζι στο μιξερ ή τα ανακατευεις με το χερι.Εχει διαφορα πως θα ανακατεψουμε?

 

Τη κρεμα με το ζαχαρουχο και στο τελος το λεμονι. Δοκιμασε το!!

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

  

Link to comment
Share on other sites

Τη κρεμα με το ζαχαρουχο και στο τελος το λεμονι. Δοκιμασε το!!

 

 

Θα το δοκιμασω γιατι το τσιζκεικ μου βγηκε νοστιμο μεν, σουπα δε!!!:oops::cry:

 

Το εφτιαξα το πρωι στις 10 και το εβγαλα πριν απο λιγο σε υγρη μορφη!:twisted:

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites

φτιαξτε το τσιζκεικ του Παρλιαρου με αμυγδαλοψιχα.....ειναι εγγυηση,αλλα θελει ακριβης ποσοτητες...αλλωστε ειναι ζαχαροχημικος ο τυπος.....το εχω φτιαξει απειρες φορες,το εφτιαξα και για ενα τραπεζι φιλης του Αγ.Δημητριου και εκανε θραυση...

 

Μήπως έχεις την συνταγή?

Link to comment
Share on other sites

σας δίνω και το δικό μου cheesecake που το φτιάχνω χρόνια...με επιτυχία

 

υλικά για τη βάση

250γραμ μπισκότα digestive

125γραμ βούτυρο φρέσκο λιωμένο

 

εκτέλεση για τη βάση

τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.ετοιμάζουμε μια φόρμα με διάμετρο 20εκ, βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε καλά για να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει.

 

υλικά για την κρέμα

600γρ τυρί mascarpone

60γρ ζάχαρη άχνη

200ml κρέμα γάλακτος(35% λιπαρά)

 

εκτέλεση για την κρέμα

ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί και τη ζάχαρη για λίγο και προσθέτουμε την κρέμα. ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα πάνω από τη βάση και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα,ώστε να είναι λεία. το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες(εγώ το αφήνω 10-12 ώρες)

πριν το σερβίρουμε βάζουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας...

(εγώ βάζω μαρμελάδα φράουλα)

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...