Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σύλληψη και αποκλειστικός θηλασμός

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Απο οσο εχω καταλάβει κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός . Στην δική μου περίπτωση καθε μηνα κοντά στην περίοδο ενιωθα τάσεις εμετού , και πονάκια σαν να πρόκειται να μου έρθει η περίοδος . Ομως μονο τους τελευαίους 2 μήνες μου ήρθε .

JJBjp3.png

Κλειω στους ποσους μηνες σου ηρθε?Γενικα στους ποσους μηνες αδιαθετει καποια που θηλαζει?Εμεις ειμαστε 3,5 μηνων αλλα εγω ακομανα αδιαθετησω...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Κλειω στους ποσους μηνες σου ηρθε?Γενικα στους ποσους μηνες αδιαθετει καποια που θηλαζει?Εμεις ειμαστε 3,5 μηνων αλλα εγω ακομανα αδιαθετησω...

Εμενα μου ήρθε μετά τον 6ο μήνα , αλλα εχω φίλη που της ήρθε μετά τα 2 χρόνια . Ολα είναι πιθανά και φυσιολογικά .

JJBjp3.png

Εμενα μου ήρθε μετά τον 6ο μήνα , αλλα εχω φίλη που της ήρθε μετά τα 2 χρόνια . Ολα είναι πιθανά και φυσιολογικά .

:shock::shock::shock:

Και ήθελα να κάνω και δεύτερο παιδάκι στο καπάκι! Τρομάρα μου! :lol:

Καλά τώρα θα μου πεις, κάνε πρώτα το πρώτο και βλέπεις και θα έχεις δίκιο.. :D

Nothing you would take... Everything you gave...

Διαφημίσεις

Εμένα ακόμα να μου έρθει περίοδος!!!!

Όταν πήγα στον γυναικολόγο πριν από 1 μήνα περίπου και με είδε μου είπε να μην περιμένω σύντομα με τόοοσα γεύματα αποκλειστικού θηλασμού.

Βέβαια τώρα που σιγά - σιγά αρχίζουμε τις στερεές τροφές ίσως να μου έρθει, αλλά ακόμα τίποτα! Δε με πειράζει καθόλου όμως! Όταν λέω σε καμιά φίλη πως δεν έχω περίοδο εδώ και 16 σχεδόν μήνες (εγκυμοσύνη + θηλασμός) μπορώ να πω ότι οι περισσότερες ζηλεύουν! :lol:

2IW7p3.png

xwifp2.png

Εγώ αδιαθέτησα λίγες μέρες πριν χρονίσει η μπουμπού. Κι εγώ ήθελα παιδάκι στο καπάκι. Δυο μήνες μετά είχα μια βιοχημική (ενώ θήλαζα) και μετά άφησα για λίγο τη σκέψη για δεύτερο παιδάκι.Τώρα είμαι λίγο χύμα, αν τύχει οκ αλλιώς δεν πειράζει.

:shock::shock::shock:

Και ήθελα να κάνω και δεύτερο παιδάκι στο καπάκι! Τρομάρα μου! :lol:

Καλά τώρα θα μου πεις, κάνε πρώτα το πρώτο και βλέπεις και θα έχεις δίκιο.. :D

Αν κάνεις το πρώτο , μπορεί να αλλάξεις γνώμη . Εκτος αν είναι πολυ βολικό το παιδάκι σου και δεν ειναι σαν το δικό μου γεμάτο ενέργεια που με εχει βγάλει off ............

Παντως και εγω κάνω πολλα γευματα θηλασμού , μη σου πω περισσότερα και απο πριν τον 6ο μήνα , παρολο που τρώει και στερεές . Αλλα παρολαυτα μου ήρθε . Αρα είναι και στον οργανισμό .

JJBjp3.png

• 2 years later...
  • Επιστημονική συνεργ.
Είναι δυνατή η σύλληψη ενώ θηλάζω αποκλειστικά?

Επίσης όσο θηλάζω θα έρθει η περίοδος ή μόνο αφού σταματήσω το θηλασμό?

Τοποθετώ απάντηση σε αυτό το ερώτημα, προκειμένου να ενημερωθούν

σχετικά οι μελλοντικοί αναγνώστες:

Συνήθως, όσο διαρκεί ο αποκλειστικός θηλασμός, λόγω ορμονών δεν γίνεται ωορρηξία, οπότε και δεν μπορείτε να συλλάβετε. Όσο διαρκεί αυτό, η περίοδος αναστέλλεται. Όταν όμως αρχίσει το μωρό να τρώει και άλλες τροφές, οι ορμόνες επιτρέπουν την ωορρηξία και, συνεπώς, και τη σύλληψη, οπότε αρχίζει και η περίοδος. Όλα αυτά όμως δεν είναι απόλυτα. Έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις σπάνιες, όπου, ενώ η γυναίκα θηλάζει αποκλειστικά, συμβαίνει ωορρηξία.

Χριστίνα Π. Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

• 2 weeks later...
Είναι δυνατή η σύλληψη ενώ θηλάζω αποκλειστικά?

Επίσης όσο θηλάζω θα έρθει η περίοδος ή μόνο αφού σταματήσω το θηλασμό?

φυσικα και ειναι δυνατη η συλληψη οσο θηλαζεις!

η περιοδος μπορει να ερθει οποιαδηποτε στιγμη ακομα και μετα τα λοχεια -σε πιο σπανιες περιπτωσεις- ενω θηλαζεις αποκλειστικα,και επειδη δεν ξερεις ποτε θα εχεις ωορηξια καλο θα ειναι να προσεχεις εφοσον δεν επιθυμεις εγκυμοσυνη..

η περιοδος μπορει να ερθει λοιπον ασχετα με το ποτε θα σταματησεις να θηλαζεις..εμενα επεστρεψε στους 14 μηνες και τωρα ειμαστε 3,5 χρονων και θηλαζουμε ακομα..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ λοιπόν ήμουν από τις άτυχες, γιατί ενώ ήθελα να απολαύσω ένα διάστημα μετά τον τοκετό, χωρίς περιοδο, στο πρώτο μου ήρθε στους 2,5 μήνες και στο δεύτερο στους 2!!!!! Και όλα αυτά ενώ θήλαζα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!!

y9qxp2.pngGgOLp3.png