Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Το χρονικό μιας ίωσης...

Recommended Posts

29/10 αρχισαν τα 1α συμπτώματα...καταρροή που κρατησε 1 εβδομάδα. πάνω που ειπαμε περασε αρχιζει βήχας που πήγε να εξελιχθεί σε λαρυγγίτιδα αλλα την πηδήξαμε. ο βήχας επέμενε 1 εβδομάδα αλλα ευτυχως χωρις να κάνει ακροαστικά. στην 2η εβδομάδα επάνω ξανακανει συνάχι το οποίο κρατάει αλλη 1 εβδομάδα και ενω ειχε ηρεμίσει κ με τον βήχα κ απλα καθάριζε απο φλέματα εχθές τον ξανάπιασε βήχας!σήμερα μετα απο 20 μέρες(!) ανέβασε πυρετό 38,5 (πρώτη φορά που ανεβάζει αλλα επεσε αμεσως με depon) και φταρνίζεται με μύξες ξανα μανα!ουτε παιδικο να πήγαινε. εντομεταξύ εχει αποκτησει κ ενα κόλλημα μαζί μου και ειναι συνεχεια με το ΜΑΜΑ-ΜΑΜΑ-ΜΑΜΑ στο στόμα.ο γιατρος λεει να μην ανησυχω. τι στο καλό μεταλάσεται ο ιός?κάνει κύκλους? ειναι τα παιδάκια σας μήπως στην ίδια κατάσταση η το ανοσοποιητικό μας ειναι λιγο down που το απεύχομαι??

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Η μικρη μου ειναι 10μισο μηνων και εχει εδω και 4 μερες συναχακι με πολυ λιγο βηχα χωρις ομως πυρετο, πηγαμε για εμβολιο εχθες και την ακροαστηκε η παιδιατρος, ευτυχως ολα ο.κ. Βεβαια εδω και 3 εβδομαδες και εγω και ο συζηγος ειμαστε με μια μονιμη αδιαθεσια... μια διαρροια, μια πυρετο, μια ακροαστικα, μια βηχα.... ειναι δυνατον να μην κολλησει κατι το παιδι?? Ειναι και αυτος ο καιρος ο αρρωστιαρης!!! Μην ανησυχεις μολις ερθει ο καιρος στα φυσιολογικα του θα στρωσουμε και εμεις ολοι γιατι ολος ο κοσμος ειναι αρρωστος..

Ajnwp2.png

οντος ειναι πολλα παιδάκια ετσι. φανταζομαι τι τραβανε οι μανουλες με παιδακια στον παιδικο κ με μικρα μωρα στο σπιτι...2 πραγματα φοβαμαι. τις λαρυγγιτιδες γιατι υπεφερα μικρη και ειναι επικυνδυνες και τα ακροαστικα γιατι σου μενει το κουσουρακι μετα. ευχομαι να μην εχει κανει ακροαστικα. τωρα που μιλησα ξανα με την μαμα μου μου ειπε δεν ξανακανε πυρετο αλλα βηχει τοσο που εκανε εμετο στον υπνο του...επικινδυνο αυτο. ευτυχως του χω πιο ψηλα το κεφαλακι. περαστικα μας

M6bap3.png

cik1p3.png

ειρηνη περαστικα σας!!!!κ εμεις τον προηγουμενο μηνα περασαμε ιωση, εμεινε βηχας, τοσο πολυ που εκανε εμμετο ακομη και στον υπνο της οπως ο δικος σου, την πηγα στο γιατρο ο οποιος μας εδωσε ενα σιροπι, τωρα ομως ολα καλα!!!!

Το καλοκαίρι που την έστειλα για ενάμησι μήνα βρεφονηπιακό ήταν έτσι. Μια εβδομάδα μετά που ξεκίνησε άρχισε με πυρετό, μετά βήχα τον οποίο τον είχε, άλλες φορές λίγο άλλες πολύ μέχρι και 10 μέρες μετά τον παιδικό. Πήρε και 2 φορές αντιβίωση μια για τον επίμονο βήχα και μια για το αυτί. Μαζί της άρρωστη κι εγώ με ακροαστικά (πήρα αντιβίωση). Αποφασίσαμε να μην την στείλουμε παιδικό φέτος και να την κρατάει συγγενής μας στο σπίτι. Από αρχές Οκτωβρίου όλο και κάτι θα έχει χωρίς να πηγαίνει παιδικό. Πότε συνάχι πότε βήχα και λιγότερες φορές πυρετό. Η διαφορά με πέρυσι που δεν είχε αρρωστήσει μέχρι 10 μηνών είναι ότι τώρα δουλέυω και όσο να'ναι συναναστρέφομαι κόσμο και έρχονται και τα ξαδερφάκια σπίτι.

Κι εγώ την έχω αυτή την απορία, μεταλλάσσεται ο ιός;

Διαφημίσεις

ειρηνη περαστικα σας!!!!κ εμεις τον προηγουμενο μηνα περασαμε ιωση, εμεινε βηχας, τοσο πολυ που εκανε εμμετο ακομη και στον υπνο της οπως ο δικος σου, την πηγα στο γιατρο ο οποιος μας εδωσε ενα σιροπι, τωρα ομως ολα καλα!!!!

ευχαριστω βρε Ελεανα! ειναι πολυ τρομακτικο αυτο με τον εμετο στον υπνο.περναμε σιροπι αλλα οταν εγινε παραγωγικος ο βηχας το κόψαμε...τωρα παλι απ την αρχη. εχω σιχαθει τον εαυτο μου με τοσο αγχος που βαραω καθε φορα.σε ψυχαναλυτη με βλεπω ετσι οπως το παω

M6bap3.png

cik1p3.png

Το καλοκαίρι που την έστειλα για ενάμησι μήνα βρεφονηπιακό ήταν έτσι. Μια εβδομάδα μετά που ξεκίνησε άρχισε με πυρετό, μετά βήχα τον οποίο τον είχε, άλλες φορές λίγο άλλες πολύ μέχρι και 10 μέρες μετά τον παιδικό. Πήρε και 2 φορές αντιβίωση μια για τον επίμονο βήχα και μια για το αυτί. Μαζί της άρρωστη κι εγώ με ακροαστικά (πήρα αντιβίωση). Αποφασίσαμε να μην την στείλουμε παιδικό φέτος και να την κρατάει συγγενής μας στο σπίτι. Από αρχές Οκτωβρίου όλο και κάτι θα έχει χωρίς να πηγαίνει παιδικό. Πότε συνάχι πότε βήχα και λιγότερες φορές πυρετό. Η διαφορά με πέρυσι που δεν είχε αρρωστήσει μέχρι 10 μηνών είναι ότι τώρα δουλέυω και όσο να'ναι συναναστρέφομαι κόσμο και έρχονται και τα ξαδερφάκια σπίτι.

Κι εγώ την έχω αυτή την απορία, μεταλλάσσεται ο ιός;

ασε γιατι το ενδεχομενο του παιδικου κακος μεν αλλα το αποκλειω γιατι θα παθαινω απανωτα εγκεφαλικα καθε φορα. να ναι καλα η μανουλα μου. αυτο με την μεταλλαξη θα το ρωτησω στον doctor κ ας με πει παλι τρελη...

M6bap3.png

cik1p3.png

ασε γιατι το ενδεχομενο του παιδικου κακος μεν αλλα το αποκλειω γιατι θα παθαινω απανωτα εγκεφαλικα καθε φορα. να ναι καλα η μανουλα μου. αυτο με την μεταλλαξη θα το ρωτησω στον doctor κ ας με πει παλι τρελη...

κ εγω της ιδιας αποψης ειμαι για τον παιδικο... απανωτα τα εγκεφαλικα δεν λες τιποτα!!!! εμενα η πεθερουλα μου θα την εχει γιατι η μαμα μου ειναι στο νησι!!

Ajnwp2.png

Δεν μεταλλάσσεται ο ιός... απλώς κυκλοφορούν πολλοί και με διαφορετικά ή ίδια συμπτώματα. Εμείς από αρχές Σεπτέμβρη μέχρι τώρα είμασταν σύνολο 20 μέρες απόλυτα καλά. Το κακό είναι ότι ό,τι ιό κουβαλάει η μικρή τον κολλάμε αυτόματα κι εμείς με καθυστέρηση μίας δύο ημερών! Δεν είχα αρρωστησει ποτέ στη ζωή μου και τώρα είμαι συνέχεια άρρωστη!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Δεν μεταλλάσσεται ο ιός... απλώς κυκλοφορούν πολλοί και με διαφορετικά ή ίδια συμπτώματα. Εμείς από αρχές Σεπτέμβρη μέχρι τώρα είμασταν σύνολο 20 μέρες απόλυτα καλά. Το κακό είναι ότι ό,τι ιό κουβαλάει η μικρή τον κολλάμε αυτόματα κι εμείς με καθυστέρηση μίας δύο ημερών! Δεν είχα αρρωστησει ποτέ στη ζωή μου και τώρα είμαι συνέχεια άρρωστη!

κ που τις τσακώνουμε ρε γ@μωτο μου ολες?? η αλήθεια ειναι πως οταν τον πήγα στον γιατρό μου ειπε να μην τον κυκλοφορω κ τον συναναστρεφω για καποιο διαστημα με κόσμο ωστε να μην κολλήσει κ αλλες ιώσεις και τον ταλαιπωρήσει καιρό. εγω η ηλίθια τον βρήκα υπερβολικό κ ολο και καπου πηγαιναμε...ο τελευταιος ''μολυσμένος'' ηταν ο αδερφος μου που μισχυριζοταν πως ειναι καλα οταν ηρθε σπιτι ενω τον ακουγα μπουκωμενο κ την αλλη μέρα ηταν ταβλα με πυρετο.

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Δεν φταίει ο αδερφός σου. Οι ιοί έχουν κι ένα χρόνο εκκόλαψης που δεν τον αντιλαμβάνεσαι. Μπορεί εγώ να έχω αρπάξει ιό και να το καταλάβω μετά από δύο ή τρεις μέρες που θα εκδηλωθεί.

Όχι ο γιατρός σου δεν ήταν υπερβολικός. Από την άλλη νομίζω πως το να κολλήσει το παιδί σε αυτή την ηλικία και κανά δυο ιούς βοηθάει να ισχυροποιήσει το ανοσοποιητικό του (αν δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας). Το θέμα είναι πως αντέχεις εσύ να το βλέπεις άρρωστο και πως όταν είναι άρρωστο πρέπει να είσαι από πάνω του.

Πάντως κι εγώ θα τον έβγαζα έξω στη θέση σου γιατί τα παιδιά δεν μεγαλώνουν σε γυάλα.

όσο για το που τις τσακώνουμε ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι ο ακόλουθος που μου έρχεται στο μυαλό:

Κυκλοφορείς με το παιδί στο καρότσι. Στέκεσαι κάπου και δίπλα έρχεται ένας με ιό, φτερνίζεται (και φυσικά δεν προφυλάσσει με το χέρι του). Τα σταγονίδια πέφτουν πάνω στα χέρια (ή/και κατευθείαν στα μάτια) του μικρού που μετά θα τα βάλει στο στόμα του... οπότε απέκτησε τον συγκάτοικο εύκολα γρήγορα και ανώδυνα :lol:

Θες άλλο ένα;

Σε σταματάει συμπαθέστατη και υγιέστατη κυρία στο δρόμο και χαϊδεύει το παιδί στο χέρι. Δεν ξέρει ότι είναι άρρωστη αλλά είχε ακουμπήσει τα χέρια της στα μάτια λίγα λεπτά πριν.... πάρε πάλι τον συγκάτοικο ;)

(Λορέτα Ποντικίνα)

Δεν φταίει ο αδερφός σου. Οι ιοί έχουν κι ένα χρόνο εκκόλαψης που δεν τον αντιλαμβάνεσαι. Μπορεί εγώ να έχω αρπάξει ιό και να το καταλάβω μετά από δύο ή τρεις μέρες που θα εκδηλωθεί.

Όχι ο γιατρός σου δεν ήταν υπερβολικός. Από την άλλη νομίζω πως το να κολλήσει το παιδί σε αυτή την ηλικία και κανά δυο ιούς βοηθάει να ισχυροποιήσει το ανοσοποιητικό του (αν δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας). Το θέμα είναι πως αντέχεις εσύ να το βλέπεις άρρωστο και πως όταν είναι άρρωστο πρέπει να είσαι από πάνω του.

Πάντως κι εγώ θα τον έβγαζα έξω στη θέση σου γιατί τα παιδιά δεν μεγαλώνουν σε γυάλα.

το τελευταιο που σκεφτομαι ειναι η προσοχη που χρειαζεται οταν ειναι αρρωστος. εχω μερες να κοιμηθω πανω απο 4ωρο(μη σου πω 3ωρο) αλλα κουραση καθολου δεν νιωθω.περισσοτερο με κουραζει το μυαλο μου με τα απιθανα σεναρια που δημιουργει...αυτο με την γυαλα το λεω συχνα στον εαυτο μου κ συνερχομαι καπως

M6bap3.png

cik1p3.png

Εμείς παλι παθαμε την ίωση του ΙΚΕΑ όπως την έχω ονομάσει γιατι 2 φορές έχουμε παει στο ΙΚΕΑ με τη μικρή και τις 2 την επομένη το βράδυ αρρώστησε. Σύμπτωση;;; Θα μου πεις τόσα παιδιά και μωρά σε κλειστο χώρο όλο και κατι θα έχουνε... Εμάς λοιπόν έκανε ένα πυρετό 38, την αλλη μέρα δέκατα, μετά τίποτα. Σήμερα ξεκίνησε φτέρνισμα με καταρροή και βήχας αλλά μόνο όταν κοιμαται και όταν τρώει σαν να πνιγεται...σας έχει τύχει;; Τι μπορεί να είναι;; Και ανορεξία...εκεί που έτρωγε τα παντα τώρα από λιγο και με πίεση...ουφ ουφ....

Οσο για το έξω που λετε άμα βγει μια βολτουλα σε ένα παρκο ας πούμε δεν κάνει κακό, αλλά σούπερ μαρκετ, εμπορικά κέντρα, παιδότοποι κλπ καλύτερα να αποφευχθουν για λίγο τώρα που ο οργανισμός είναι καταβεβλημένος.

Περαστικα σε όλους και όλες.....

Εμείς παλι παθαμε την ίωση του ΙΚΕΑ όπως την έχω ονομάσει γιατι 2 φορές έχουμε παει στο ΙΚΕΑ με τη μικρή και τις 2 την επομένη το βράδυ αρρώστησε. Σύμπτωση;;; Θα μου πεις τόσα παιδιά και μωρά σε κλειστο χώρο όλο και κατι θα έχουνε... Εμάς λοιπόν έκανε ένα πυρετό 38, την αλλη μέρα δέκατα, μετά τίποτα. Σήμερα ξεκίνησε φτέρνισμα με καταρροή και βήχας αλλά μόνο όταν κοιμαται και όταν τρώει σαν να πνιγεται...σας έχει τύχει;; Τι μπορεί να είναι;; Και ανορεξία...εκεί που έτρωγε τα παντα τώρα από λιγο και με πίεση...ουφ ουφ....

Οσο για το έξω που λετε άμα βγει μια βολτουλα σε ένα παρκο ας πούμε δεν κάνει κακό, αλλά σούπερ μαρκετ, εμπορικά κέντρα, παιδότοποι κλπ καλύτερα να αποφευχθουν για λίγο τώρα που ο οργανισμός είναι καταβεβλημένος.

Περαστικα σε όλους και όλες.....

αυτο το πνιξιμο που λες απ τις μυξουλες θα ναι. ορο!πολυ ορο!περαστικα κ σε σας...

(ασε ikea κ carefour τζιζ...)

M6bap3.png

cik1p3.png

ειρηνη τι ελεγα χθες οτι ειμαστε καλα, ομως χθες βραδυ η μικρη μου ανεβασε πυρετο ειχε 38,2 σημερα ομως καλα!τι επαθε παλι δεν ξερω, δευτερα καναμε το εμβολιο της ανεμοβλογιας. καθε φορα οταν παμε στο γιατρο μετα απο κατι μερες η μικρη αρρωσταινει...

τι να πω...θα τρελαθω

Διαφημίσεις

Βρε eleana82 τι δεν ξέρεις αφού το γράφεις: Κάνατε το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς. Είναι λογικό να σηκώσει λίγο πυρετό η μικρή! Δεν σου το είχε πει η παιδίατρος; Το "μετά από κάτι μέρες αρρωσταίνει" είναι εξαιτίας των εμβολίων ;)

(Λορέτα Ποντικίνα)

Τις οδηγίες χρήσης του εμβολίου ΕΣΥ τις διάβασες; (αυτό πρώτη φορά το ακούω από γιατρό!)

(Λορέτα Ποντικίνα)

Τις οδηγίες χρήσης του εμβολίου ΕΣΥ τις διάβασες; (αυτό πρώτη φορά το ακούω από γιατρό!)

εγω δεν τις διαβασα, αλλα ο γιατρος μας μας ειπε οτι δεν θα ανεβασει πυρετο, μονο οταν καναμε το ΜΜΡ εβγαλε κατι σπυρακια, πυρετο ομως δεν εκανε!!!!!το καθε παιδι αντιδρα διαφορετικα στο καθε εμβολιο!!!!!τι να πω μπορει να ειναι απτο εμβολιο ή παλι να κολλησαμε καμια ιωση........:-(

τελικα οτι απευχεσαι αυτο παθαινεις...

τον πήγα σήμερα στον doctor γιατι μου εδειχνε κ το αυτακι του σαν να ποναει ειχε κάνει και πυρετό χθες εχει και το χουρχουρητό στο στήθος ε δεν αντεξα να περιμένω αλλο. του βρήκε ασθματική βροχίτιδα ή αλλιώς σπαστική βροχίτιδα κοινώς ακροαστικά! το αυτακι του εχει κυψελίδα γι αυτο τον ενοχλεί. του καθαρισε μονο το 1 γιατι στο αλλο δεν κάθεται. του ειπα πως δεν βάζω μπατονέτες κ μου ειπε πως καλα κάνω. σ αυτη τη φάση επειδή ειναι ήπιο του εδωσε μονο σιροπάκι κ κάτι σταγόνες για το αυτι. αν επιμείνει πάνω απο βδομάδα θα πάρει εισπνεόμενο. στην προκειμένη περίπτωση προήλθε απο ίωση αλλα αν του ξαναεμφανίσε το ίδιο θα πρέπει να το ψάξουμε για αλλεργικό ασθμα. δεν ξέρω αν γνωρίζεται...΄πέρυσι τετοιο καιρό νοικιάσαμε σπίτι το οποίο μας το παρέδωσαν βαμένο καθαρισμένο κ αφου μπήκαμε γεμισε όλο το σπίτι μούχλα κ υγρασία. η προηγούμενη ενοικος εφυγε γι αυτο ακριβως τον λόγο αλλα μας το ειχαν αποκρύψει φυσικά οι ιδιοκτήτες γνωρίζοντας πως εχουμε βρεφος. Το μάθαμε στην πορεία αφου έψαξα την κοπέλα κ την βρήκα. η ίδια ειχε αντέξει σ αυτό το σπίτι 2 χρονια καθως δεν ειχε οικονομική δυνατότητα να φύγει. ειχαν σαπίσει οοολα της τα έπιπλα απο την υγρασία. εμεις μείναμε απο σεπτέμβρη μεχρι μάρτη αναγκαστκά. εκει λοιπόν ειχε κανει την πρώτη κρίσή απνιας ο μικρός κ ταλαιπωρήθηκε αρκετα. ολο το σπίτι ηταν σε αθλια κατάσταση κ μεις να καθαρίζουμε με χλωρίνες καθε τόσο κ να κοιμόμαστε σε ενα δωμάτιο ολοι μαζι. οποιο ηταν πιο καθαρό. με τα πολλά φύγαμε αλλα ολο με τρώει αν ανέπτυξε κάποια αλεργία εκει μέσα μιας εκει εζησε απο 4μιση εως και 10 περίπου μηνών. θα μου πείτε τι σημασία εχει μιας κ το αποτελεσμα μετράει. ασθμα ομως δεν εχει κανεις απο μας απ οσο ξερω. εγω ειχα αλλα θεματα αλλα οχι ασθμα. οποτε αν ειναι αλεργια και δεν ειναι κληρονομικη σιγουρα απο καπου αποκτήθηκε

M6bap3.png

cik1p3.png

ειρηνη περαστικα σας!!

Ευχαριστω βρε Ελεάνα μου. κ αγυριστα επίσης. κ σε σας περαστικα αν κ νομίζω κ σου ευχομαι να ειναι απ το εμβόλιο. κ της φίλης μου εκανε σ αυτο το εμβόλιο πυρετο!

M6bap3.png

cik1p3.png

Kι εμένα ο μπεμπάκος μου είναι 5 μηνων και αφού είχα συναχωθει εγώ τον κόλλησα!:(

Ειναι τωρα 5 μερες που έχει μυξούλες και βήχα μόνο οταν καταπίνει μυξούλες-κυρίως στον ύπνο το ή όταν γυρίζει το κεφαλάκι προς τα πάνω.

Του βαζω πολύ φυσ.ορό και την "μυξορουφήχτρα" αρκετες φορες την ημέρα.Ελπίζω να μας περάσει και να μπορέσουμε να κάνουμε το εμβόλιο μας την άλλη εβδομάδα.

Δεν εχω μιλησει με την γιατρό μας (αφού ηταν μόνο μυξούλες), αλλά τώρα με τα ακροαστικα με ανησυχήσατε και θα πάρω να ρωτήσω...

QqmLp3.png

Kι εμένα ο μπεμπάκος μου είναι 5 μηνων και αφού είχα συναχωθει εγώ τον κόλλησα!:(

Ειναι τωρα 5 μερες που έχει μυξούλες και βήχα μόνο οταν καταπίνει μυξούλες-κυρίως στον ύπνο το ή όταν γυρίζει το κεφαλάκι προς τα πάνω.

Του βαζω πολύ φυσ.ορό και την "μυξορουφήχτρα" αρκετες φορες την ημέρα.Ελπίζω να μας περάσει και να μπορέσουμε να κάνουμε το εμβόλιο μας την άλλη εβδομάδα.

Δεν εχω μιλησει με την γιατρό μας (αφού ηταν μόνο μυξούλες), αλλά τώρα με τα ακροαστικα με ανησυχήσατε και θα πάρω να ρωτήσω...

στα μωρακια η αλήθεια ειναι πως αργουν να φυγουν οι μυξουλες. το μονο που μπορεις να κανεις ειναι αυτο που κανεις ηδη.ορο. αν δεις οτι κραταει πανω απο βδομαδα δεν το πας μια βολτα γιατι ειναι και μικρουλι...περαστικα

παντως στον γιατρο γινοταν της τρελης κ ολα με απιστευτο βηχα. ακομη κ μωρακια μια σταλιτσα μωρε

M6bap3.png

cik1p3.png