Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θηλασμος και γαλακτοκομικα

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Η λίστα που μου έδωσε η παιδιατρός μας και σύμβουλος θηλασμού για το πότε να εισάγουμε τί, στη διατροφή του μωρού λέει:

Γαλακτοκομικά(τυρί,γιαούρτι, βούτυρο)…..10μηνών

Εγώ τότε έδωσα γιαούρτι πρόβειο και αργότερα τυρί.

Μετά το χρόνο ειδικά, καλό δεν είναι να τρώνε απ' όλα?

zhGbp3.png

εγώ (θηλάζοντας): "βγάζει;;"

απάντηση κόρης που πίνει γάλα: "βααδει βααδει"

εγώ: "τι βγάζει;"

απάντηση:"αλα με μει" (γάλα με μέλι) :-)

Η λίστα που μου έδωσε η παιδιατρός μας και σύμβουλος θηλασμού για το πότε να εισάγουμε τί, στη διατροφή του μωρού λέει:

Γαλακτοκομικά(τυρί,γιαούρτι, βούτυρο)…..10μηνών

Εγώ τότε έδωσα γιαούρτι πρόβειο και αργότερα τυρί.

Μετά το χρόνο ειδικά, καλό δεν είναι να τρώνε απ' όλα?

Eυχαριστω για την απαντηση!

Τωρα περναει μια ιωση το μωρο με βηχα και καταρροη, μολις γινει καλα θα ξεκινησω να του δινω κατσικισιο γιαουρτι σαν τριτο γευμα το απογευμα.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

• 2 weeks later...

Υπάρχει άραγε περίπτωση να έβλαψα το μωρό μου επειδή ξεκίνησα να του δινω τωρα επιπλεον γαλακτοκομικα? Μεχρι τωρα θηλαζε μονο-τωρα ξεκινησαμε το κατσικισιο γιαουρτι,τρωει λιγο καθε μερα.

Διαβασα ενα βιβλιο για την διατροφη των βρεφων και η βαση της πυραμιδας για αυτη την ηλικια λεει οτι ειναι τα γαλακτοκομικα.Μηπως του εκανα ανεπανορθωτη ζημια?:(:(:(:(:(:(

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

καλέ, μην αγχώνεσαι! Αν το μωρό θηλάζει ανεμπόδιστα και δεν έχεις επιβάλλει το "πρωί - βράδυ" τότε παίρνει όσο ασβέστιο χρειάζεται από το γάλα σου!

Επίσης εκτός από γιαούρτι μπορείς να της δώσεις λίγο κίτρινο τυράκι, όχι πολύ αλμυρό, ας πούμε κρητική γραβιέρα, συνήθως τους αρέσει και το μασούν εύκολα

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

καλέ, μην αγχώνεσαι! Αν το μωρό θηλάζει ανεμπόδιστα και δεν έχεις επιβάλλει το "πρωί - βράδυ" τότε παίρνει όσο ασβέστιο χρειάζεται από το γάλα σου!

Επίσης εκτός από γιαούρτι μπορείς να της δώσεις λίγο κίτρινο τυράκι, όχι πολύ αλμυρό, ας πούμε κρητική γραβιέρα, συνήθως τους αρέσει και το μασούν εύκολα

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση(θα κοιμηθω πιο ησυχη) .Ολη μερα τριβελιζει αυτο το πραγμα στο μυαλο μου και με στεναχωρει.

Μεχρι 11μιση μηνων ημουν σπιτι ετρωγε φρουτα και φαι και θηλαζε οποτε ηθελε.

Μετα επεστρεψα στη δουλεια και τωρα θηλαζει πρωι,απογευμα,βραδυ, και ολη νυχτα οσο συχνα θελει.

Ελπιζω να ηταν αρκετο.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Μια χαρά είστε!

Τα θηλαστικά σε όλον τον κόσμο δεν τρώνε άλλα γαλακτοκομικά, μόνο το γάλα της μαμάς τους

Xιλια ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

και ερχομαι και αναρωτιεμαι και εγω...ποσο κακο της εχω κανιε που της δινψ γιαουρτι απο τον 6ο μηνα και μαλιστα οχι τα παιδικα αλλα τα κανονικα???αγελαδινα και κατσικισιο -προβειο (πιο μετα) και εδω και κανα μηνα τρωει και φετα και κιτρινα τυρια ????φρουτα ετρωγε πρωι και επειδη δεν ηεθλα να δωσωκρεμες και παλι σκετα φρουτα το απογευμα δεν ηθελε τα εβαζα μα γιαουρτι και τα εκανα παραλλαγες...εχω κανει βλακεια???

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

και ερχομαι και αναρωτιεμαι και εγω...ποσο κακο της εχω κανιε που της δινψ γιαουρτι απο τον 6ο μηνα και μαλιστα οχι τα παιδικα αλλα τα κανονικα???αγελαδινα και κατσικισιο -προβειο (πιο μετα) και εδω και κανα μηνα τρωει και φετα και κιτρινα τυρια ????φρουτα ετρωγε πρωι και επειδη δεν ηεθλα να δωσωκρεμες και παλι σκετα φρουτα το απογευμα δεν ηθελε τα εβαζα μα γιαουρτι και τα εκανα παραλλαγες...εχω κανει βλακεια???

Aυτο που καταλαβα ειναι οτι αν τα γαλακτοκομικα ειναι υπερβολικα πολλα δεν γινεται καλη απορροφηση του σιδηρου.Εαν δεν εχετε τετοιο θεμα τοτε δε νομιζω να υπαρχει προβλημα.

Ας μας πουν ομως και οι πιο καταρτισμενες μαμαδες.

Εγω ημουν στο αλλο ακρο (καλως-κακως) και δεν εδινα καθολου.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις