Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μικρές κυστες ενδομητρίωσης - αντιμετώπιση????

Recommended Posts

κορίτσια θα ήθελα τη γνώμη σας για αλλη μια φορά..

Εκτος τον γολγοθα της εξωσωματικής, τώρα εμφανίστηκαν 2 μικρες κυστούλες ενδομητρίωσης (2-3εκ) στην δεξια μου ωοθήκη. Στο παρελθον (10 χρονια πριν) είχα κάνει αφαιρέση κύστη ενδομητρίωσης 9εκ (πάλι δεξια ωοθήκη).

Ο γιατρός μου μου είπε να μην δώσω σημασία γιατί αυτές δεν επηρεάζουν την εξωσωματική αλλα εγώ ανησυχώ μήπως μεγαλώσουν και τρεχω και δεν φτανω.

Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι μου είπε ότι όσο και αν μεγαλώσουν δεν υπάρχει πρόβλημα και συγκεκριμένα όταν του ανέφερα για το χειρουργείο που είχα κάνει μου απάντησε ότι ο γιατρός μου τότε ίσως το έκανε για τα λεφτα!!!!

Είχε καμια από εσάς παρόμοια εμπειρία????

• 1 month later...

Διαφημίσεις

κορίτσια θα ήθελα τη γνώμη σας για αλλη μια φορά..

Εκτος τον γολγοθα της εξωσωματικής, τώρα εμφανίστηκαν 2 μικρες κυστούλες ενδομητρίωσης (2-3εκ) στην δεξια μου ωοθήκη. Στο παρελθον (10 χρονια πριν) είχα κάνει αφαιρέση κύστη ενδομητρίωσης 9εκ (πάλι δεξια ωοθήκη).

Ο γιατρός μου μου είπε να μην δώσω σημασία γιατί αυτές δεν επηρεάζουν την εξωσωματική αλλα εγώ ανησυχώ μήπως μεγαλώσουν και τρεχω και δεν φτανω.

Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι μου είπε ότι όσο και αν μεγαλώσουν δεν υπάρχει πρόβλημα και συγκεκριμένα όταν του ανέφερα για το χειρουργείο που είχα κάνει μου απάντησε ότι ο γιατρός μου τότε ίσως το έκανε για τα λεφτα!!!!

Είχε καμια από εσάς παρόμοια εμπειρία????

Δεν θα βρεις απάντηση που να σε κάνει να νιώσεις ασφαλής...

Μου έχουν κάνει μέχρι τώρα 2 λαπαροσκοπικά για κύστες και ο ένας λέει έτσι και ο άλλος αλλιώς...

Εγώ ξέρω ότι ο οργανισμός μου τις φτιάχνει. Τελευταία έχω μια κύστη στην δεξιά ωοθήκη που την λένε ''σοκολατοειδή''. Αυτές έμαθα ότι κάνουν και ενδομητρίωση...

Δεν εμπόδισε την 2η προσπάθεια εξωσωματικής αλλά δεν ήταν και επιτυχής.

Φταίει αυτό- δεν ξέρω.

Το σίγουρο είναι αν μια κύστη είναι στην ωοθήκη καταλαμβάνει χώρο που θα μπορούσε να λειτουργήσει για την ανάπτηξη ωαρίων (στην εξωσωματική).

Τώρα καλό θα ήταν να συμβουλευτείς και κάποιον πιο ειδικό (εκτός απο τον γιατρό σου στην εξ/κη).

Καλή επιτυχία

Συγνώμη που θα σε στεναχωρήσω αλλά κάτι δε σου λέει καλά ο γιατρός σου. Οι κύστες ενδομητρίωσης εφόσον ξεπεράσουν κάποια εκατοστά και δεν μικραίνουν με την λήψη αντισυλληπτικών, τότε αφαιρούνται χειρουργικά, οπότε καλά έκανες και έκανες το πρώτο χειρουργείο.

Οι κύστες στη διάρκεια της εξωσωματικής μπορεί να επηρεάζουν, μπορεί και όχι ένα κύκλο διέγερσης. Σημαντικό είναι να τις παρακολουθείς από την αρχή. Εφόσον προϋπάρχουν, τότε οι ορμονικές εξετάσεις της δεύτερης ημέρας και συγκεκριμένα η Ε2 και η LH θα δείξουν κατά πόσο είναι ενεργές οι κύστες. Αν είναι ενεργές, τότε η διέγερση δεν συνεχίζεται καθώς όλες τις ορμόνες θα τις τραβάν αυτές και δε θα μεγαλώνουν τα ωάρια. Αν δεν είναι ενεργές (και άρα οι δυο ορμόνες θα είναι πολύ χαμηλά) ή παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της διέγερσης τότε μπορεί να μην επηρεάσουν την διαδικασία. Και πάλι ένας έμπειρος και καλός γιατρός μπορεί να κρίνει σωστά.

Για παράδειγμα, έχω κάνει προσπάθεια με κύστη, που φάνηκε στις ορμονικές ότι ήταν ανενεργή και την απορόφησαν στην διάρκεια της ωοληψίας μαζί με τα ωάρια, οπότε καθάρισαν οι ωοθήκες. Μάλιστα είχα θετικό, που για άσχετους λόγους δεν προχώρησε.

Φίλη πρόσφατα είχε κύστες και συνέχισε κανονικά την διέγερση. Οι κύστες όμως ήταν ενεργές και της ανέβαζαν ψευδώς όλες τις μετρήσεις. Έτσι έφτασαν να είναι τεράστιες οι κύστες και να μην μεγαλώνουν τα ωάρια. Φτάσαν μέχρι την ωοληψία και εκεί φάνηκε πως τα ωάρια ήταν χάλια.

Ελπίζω στη δική σου περίπτωση να ισχύει το ίδιο που έγινε με εμένα.