Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

ναι ο ευκάλυπτος γενικώς κάνει καλό...

και αυτό ρώτα όμως τον γιατρό σου πρώτα γιατί άλλοι τον κατηγορούν για αλλεργίες....

και αποθηλασε επιτελους!

αντισταμινικό...

αλλιώς δεν περνάει, τουλάχιστον σε μας...

με συμβουλή του γιατρού μας βέβαια....

τι αντισταμινικο δινεις στην μικρουλα σου?

εμεις εχουμε περιπου 20 μερες βηχα. πηραμε aerius ... τιποτα

πηραμε xozal.... τιποτα , πηραμε aerolin .... τιποτα.....

και ο βηχας συνεχιζει. Η παιδιατρος μας μου ειπε πως ειναι κατι αλλεργικο και επιμενει λογω καιρικων συνθηκων,ατμοσφαιρας,υγρασιας κτλ

μου εχει κανει 2 φορες εμμετο απο τον πολυ βηχα και τα φλεμματα.

An angel in the book of my life wrote down my baby's birth... Then whispered as she closed the book "... too beautiful for earth " .........

Διαφημίσεις

Πάντως ψάχνοντας στο internet βρήκα ότι το μέλι είναι το καλύτερο "αντιβηχικό" φάρμακο. "Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι πριν τον ύπνο είναι ότι καλύτερο" έγραφε σε πάρα πολλά άρθρα.

Θα το δοκιμάσω.

Τώρα πως θα καταφέρω να της δώσω το μέλι είναι μία άλλη υπόθεση.

Μήπως με τη σύριγγα σαν φάρμακο?

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Από την εμπειρία μου και από πολλές συζητησεις με την παιδίατρό μας: έχει μεγάλη σημασία τί είδους βήχας είναι. Είναι ξηρός? Την πιάνει κυρίως το πρωί, όταν κουράζεται, όταν κοιμάται ή και στο άσχετο?

Την τελευταία φορά π.χ. σε μας ξεκίνησε ξηρόβηχας το πρωί. Της έδωσα λοιπόν αντιισταμινικό για την βλέννη. Μετά έγινε πιο μαλακός. Μετά ανέβηκε και χαμηλός πυρετός. Το είχε γυρίσει σε βρογχίτιδα (ήπια βέβαια).

Τώρα παίρνει ήδη αρκετές μέρες εισπνεόμενα δύο ειδών + αντιισταμινικό και ο βήχας έχει σταματήσει. Όπου να'ναι σταματάω και τα εισπνεόμενα.

Για το vicks μού είπε η παιδίατρος ότι δεν επιτρέπεται σε μικρά παιδιά λόγω των αναθημιάσεων που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Γνώμη μου είναι ότι εφ'όσον δεν την βοηθάει το αντιισταμινικό, μίλα με γιατρό. Είναι εποχή ιόσεων. Μπάς και γλιτώσετε την αντιβίσωση?

ADYsp2.png

Πάντως ψάχνοντας στο internet βρήκα ότι το μέλι είναι το καλύτερο "αντιβηχικό" φάρμακο. "Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι πριν τον ύπνο είναι ότι καλύτερο" έγραφε σε πάρα πολλά άρθρα.

Θα το δοκιμάσω.

Τώρα πως θα καταφέρω να της δώσω το μέλι είναι μία άλλη υπόθεση.

Μήπως με τη σύριγγα σαν φάρμακο?

Εγώ τής το δίνω στο γάλα της.

ADYsp2.png

να ρωτησω κατι? λετε οτι ο "υγρος" βηχας δηλ με φλεματα και μυξα, μπορει να ειναι αλλεργικος? επειδη ειχα την εντυπωση πως μονο ο επιμονος ξεροβηχας συνδεεται με αλεργιες και συνεπως αντισταμινικα. ή οχι?

Διαφημίσεις

να ρωτησω κατι? λετε οτι ο "υγρος" βηχας δηλ με φλεματα και μυξα, μπορει να ειναι αλλεργικος? επειδη ειχα την εντυπωση πως μονο ο επιμονος ξεροβηχας συνδεεται με αλεργιες και συνεπως αντισταμινικα. ή οχι?

και γω έτσι νομίζω...

σε αυτήν την περίπτωση σιροπάκι αντιβλεννητικό και καλός καθαρισμός μύτης...

και αποθηλασε επιτελους!

Δεν ειμαι σίγουρη κι εγώ. Πάντως έχω ακούσει και για αλλεργική βρογχήτιδα. Η κόρη μου έχει πάθει αρκετές φορές βρογχήτιδα και ο βήχας δεν ήταν ξηρός.

Θέλω να πω ότι μήπως η αλλεργική βρχγήτιδα καταρρίπτει αυτό που λέει ότι μόνο ο επίμονος ξηρόβηχας συνδέεται με αλλεργία.

Εγώ από τότε που την έπαθα μιλάω κατ'ευθείαν με την παιδίατρο. Ακούει τον βήχα από το τηλέφωνο σε πρώτη φάση για να τον χαρακτηρίσει. Και από εκεί κι έπειτα βλέπωντας και κάνοντας.

ADYsp2.png

ναι ο ευκάλυπτος γενικώς κάνει καλό...

και αυτό ρώτα όμως τον γιατρό σου πρώτα γιατί άλλοι τον κατηγορούν για αλλεργίες....

τον εχω χρησιμοποιησει αρκετές φορές, κ ειδικά κ για το μπούκωμα ειναι καλός!!

βράζω σε ενα κατσαρολάκι και το βάζω κάτω δίπλα στη κούνια του την ώρα που κοιμάται

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

τον εχω χρησιμοποιησει αρκετές φορές, κ ειδικά κ για το μπούκωμα ειναι καλός!!

βράζω σε ενα κατσαρολάκι και το βάζω κάτω δίπλα στη κούνια του την ώρα που κοιμάται

Πώς δηλαδή? Αγοράζεις ευκάλυπτο αποξηραμένο και τον βράζεις? Ή χρησιμοποιείς αιθέριο έλαιο?

Ο πατέρας μου έχει δέντρα ευκάλυπτου στο νησί. Να του πω δηλαδή να μου φέρει κανένα τσουβάλι φύλλα να τα αποξηράνω?

ADYsp2.png

Διαφημίσεις

Eγω παντως που μιλησα με την παιδιατρο μας πριν λιγες μερες μου ειπε να μην ανησυχω ειναι η εποχη τετοια και κυκλοφορουν και ιωσουλες με βηχα και μυξουλες.Μου ειπε πως αν δεν εχουμε πυρετο δεν χρειαζεται αντιβιωση.. να το παλευουμε με αντισταμινικα αλλα και παλι λογω του καιρου (υγρασια,αφρικανικη σκονη κτλ) ολος ο κοσμος ειναι μπουκωμενος...

και οντως... ολος ο κοσμος ετσι ειναι...

τι να πω???? στεναχωριεμαι που βηχει ακομα και μες στον υπνο της αλλα γαμωτο φοβαμαι και τα πολλα τα φαρμακα...

An angel in the book of my life wrote down my baby's birth... Then whispered as she closed the book "... too beautiful for earth " .........

Δεν ειμαι σίγουρη κι εγώ. Πάντως έχω ακούσει και για αλλεργική βρογχήτιδα. Η κόρη μου έχει πάθει αρκετές φορές βρογχήτιδα και ο βήχας δεν ήταν ξηρός.

Θέλω να πω ότι μήπως η αλλεργική βρχγήτιδα καταρρίπτει αυτό που λέει ότι μόνο ο επίμονος ξηρόβηχας συνδέεται με αλλεργία.

Εγώ από τότε που την έπαθα μιλάω κατ'ευθείαν με την παιδίατρο. Ακούει τον βήχα από το τηλέφωνο σε πρώτη φάση για να τον χαρακτηρίσει. Και από εκεί κι έπειτα βλέπωντας και κάνοντας.

Xa xa και η δικιά μου παιδίατρος το ιδιο κάνει τον ακουει τον βήχα απο το τηλέφωνο και μου φαίνετε πολυ αστείο την δικιά μου την λενε γαβριήλη μηπως εχουμε την ιδια??

Μικροί μου μπόμπιρες εισαστε ολη μου η ζωή!!!!!

Πώς δηλαδή? Αγοράζεις ευκάλυπτο αποξηραμένο και τον βράζεις? Ή χρησιμοποιείς αιθέριο έλαιο?

Ο πατέρας μου έχει δέντρα ευκάλυπτου στο νησί. Να του πω δηλαδή να μου φέρει κανένα τσουβάλι φύλλα να τα αποξηράνω?

βασικά ενας γνωστός μου που εχει μου δίνει, όχι αποξηραμένα στη φυσική τους μορφη!!

δοκιμασέ το , κάνει πολυ καλό κ ειναι ότι πιο φυσικό!!!

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

βασικά ενας γνωστός μου που εχει μου δίνει, όχι αποξηραμένα στη φυσική τους μορφη!!

δοκιμασέ το , κάνει πολυ καλό κ ειναι ότι πιο φυσικό!!!

Tα φυλλα ευκαλυπτου εχουν πολυ πιο ηπια μυρωδια. Το ελαιο μυριζει πιο εντονα. Εγω χρησιμοποιω και τα δυο.

• 2 weeks later...

Από χθες έχουμε βήχα κ το βράδυ έκανε εμετό βγάζοντας μόνο βλέννα. Ο παιδίατρος μου είπε ότι αυτό είναι πολύ καλό κ μου είπε ορούς κ ίσως κ ατμούς με βιξ. Τι μορφή βιξ ζητάω στο φαρμακείο και πως το χρησιμοποιώ?

pJO3p2.pngB6Ndp2.png