Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Θυμάστε μήπως αν είχατε καθόλου συσπάσεις ας πούμε στον 6ο, 7ο μήνα ;;;

Επειδή εγώ δεν θυμάμαι στην πρώτη μου εγκυμοσύνη - ήμουνα λίγο στον κόσμο μου-, αλλά τώρα (είμαι στον 7ο) και έχω τουλάχιστον 3-4 (μπορεί και παραπάνω) την ημέρα.

Μόλις τώρα πήρα τον γιατρό τηλέφωνο και μου είπε να διπλασιάσω το μαγνήσιο και να δω αν θα ελαττωθούν ...

Διαφωτίστε με λίγο....

Υπάρχει περίπτωση να προκληθεί πρόωρος ? Λέτε να πάμε για εφταμηνήτικο ;;;;;

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Διαφημίσεις

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εγώ είχα συσπάσεις πιο πολλές στον 6ο-7ο παρά τώρα... Στη γιατρό μου που το είπα μου έδωσε κάτι χαπάκια αλλά δε θυμάμαι πως τα λένε :oops:

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Σοφια,μου θυμησες ακριβως τη δικη μου περιπτωση!διπλασιασα το μαγνησιο και δεν ειχα προβλημα.εμενα πετρωνε η κοιλια μου συνεχεια!!39η εβδομαδα γεννησα,μην αγχωνεσαι!

578611j1nly6hq0l.jpg691278l0h4xhyt8z.gif

Ναι μην ανησυχεις!Κι εγω ειχα και μια φιλη με ειχε αγχωσει πολυ, αλλα ο γιατρος μου ειπε να παιρνω παραπανω μαγνησιο και οτι αν δεν ειχα και πονους γεννας ταυτοχρονα οι συσπασεις δεν μας πειραζουν.Ειναι προπαρασκευαστικες για τη μητρα.Κι εγω 38η εβδ. γεννησα

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

Κι εμενα πετρωνει η κοιλια μου κια βαραινει απο τις συσπασεις κανα δυο φορες την ημερα και ειμαι στον εβδομο και μου ειπε πληρη ξεκουραση και οταν με πιανουν να ηρεμω και να καθομαι. Ειναι ψιλοφυσιολογικες λογω του οτι προπονειται η μητρα. Αν πολλαπλασιαζονται παντως δεν ειναι οτι καλυτερο. Θελει επισκεψη στον doctor...

Κι εμενα πετρωνει η κοιλια μου κια βαραινει απο τις συσπασεις κανα δυο φορες την ημερα και ειμαι στον εβδομο και μου ειπε πληρη ξεκουραση και οταν με πιανουν να ηρεμω και να καθομαι. Ειναι ψιλοφυσιολογικες λογω του οτι προπονειται η μητρα. Αν πολλαπλασιαζονται παντως δεν ειναι οτι καλυτερο. Θελει επισκεψη στον doctor...

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΕΤΡΩΝΕΙ?

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ

my baby was my reborn...

Πετρώνει, εννοούμε γίνεται σκληρή (μόνο εσύ το νοιώθεις αυτό - όχι άλλος αν την ακουμπήσει) και την νοιώθεις βαριά κάτω χαμηλα...

Μπορεί να έχεις κι εσύ συσπάσεις και να μην τις έχεις καταλάβει (εξάλου συμβαίνουν καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά μόνο προς το τέλος γίνονται αντιληπτές) ή μπορεί και να μην έχεις ακόμη (που μάλλον είναι και το καλύτερο).

Εγώ φαντάσου δεν θυμάμαι να είχα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη... αλλά χθες που το συζητούσα με τον άντρα μου, μου είπε ότι του έλεγα και τότε ότι είχα αλλά δεν θυμάται από πότε... (εντάξει είπαμε -ήμουνα στην κοσμάρα μου-).

Μιμίκα, δυστυχώς την πλήρη ξεκούραση την έχω ξεχάσει γιατί δουλεύω μέχρι τιε 5 και μετά έχω ένα ζουζούνι που δεν είναι σωστό να με βλέπει συνέχεια να κάθομαι και να ξαπλώνω... Επίσης έχω και ό,τι δουλειές δεν φορτώνω στην μαμά μου να κάνει...

Δεν νομίζω ότι αυξάνονται πάντως, απλά από τότε που το παρατήρησα είναι σταθερά 4-5. Θα δώ τώρα και με το μαγνήσιο τί θα γίνει και βλέπουμε...

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Πετρώνει, εννοούμε γίνεται σκληρή (μόνο εσύ το νοιώθεις αυτό - όχι άλλος αν την ακουμπήσει) και την νοιώθεις βαριά κάτω χαμηλα...

Μπορεί να έχεις κι εσύ συσπάσεις και να μην τις έχεις καταλάβει (εξάλου συμβαίνουν καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά μόνο προς το τέλος γίνονται αντιληπτές) ή μπορεί και να μην έχεις ακόμη (που μάλλον είναι και το καλύτερο).

Εγώ φαντάσου δεν θυμάμαι να είχα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη... αλλά χθες που το συζητούσα με τον άντρα μου, μου είπε ότι του έλεγα και τότε ότι είχα αλλά δεν θυμάται από πότε... (εντάξει είπαμε -ήμουνα στην κοσμάρα μου-).

Μιμίκα, δυστυχώς την πλήρη ξεκούραση την έχω ξεχάσει γιατί δουλεύω μέχρι τιε 5 και μετά έχω ένα ζουζούνι που δεν είναι σωστό να με βλέπει συνέχεια να κάθομαι και να ξαπλώνω... Επίσης έχω και ό,τι δουλειές δεν φορτώνω στην μαμά μου να κάνει...

Δεν νομίζω ότι αυξάνονται πάντως, απλά από τότε που το παρατήρησα είναι σταθερά 4-5. Θα δώ τώρα και με το μαγνήσιο τί θα γίνει και βλέπουμε...

μερικες φορες νιωθω εντελως ανενημερωτη παροτι εχω διαβασει απιστευτα πολυ γενικοτερα στην ζωη μου και ποσο μαλλον καθολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης μου....δεν γνωριζω την διαφορα μεταξυ συσπασεων και πονακιων ουτε μεταξυ ζιπουνακι φανελακι,σφηνακι κλπ........θα τα μαθω ποτε/????????????????

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

όχι ακόμααααα!!!! φάμπρικα έχει γίνει το σπίτι!!!!ευτυχώς έχω πολλά εργατικά χέρια βοηθείας από τις φίλες μου και την νονά και το νονό της και θα τελειώσουμε σχετικά γρήγορα πιστεύω!!

Τώρα που είπατε για συσπάσεις πονάει όλη η λεκάνη μου ... Τι να πρωτοπονέσει δεν ξέρω... Κοιλίτσα, μέση πλάτη ώμοι αυχένας τα πόδια μου... όλα σας λέω :cry: Αλλά κοντεύουμε κάνε κουράγιο Νίκη (λέω εγώ τώρα...αλλά ποιος με ακούει :lol::lol::lol: )

Για την ώρα δεν είχα καθόλου συσπάσεις ή μπορεί απλά να μην τις κατάλαβα. Γενικά νίωθω περδίκι εκτός από το γεγονός ότι έχω γίνει τεράστια (από 49 έφτασα τα 64κιλά και συνεχίζω). Πονάνε αυτές οι συσπάσεις ? Υπαρχει περίπτωση να εμφανιστούν 1-2 μέρες πριν τον τοκετό ή να τις περιμένω νωρίτερα?

Νίκη μου πώς υπολογίζεις τον 9ο από την 36η εβδομάδα ή ότι σε ένα μήνα ακριβώς έχεις ΠΗΤ?

Σοφία, και εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν είχα τόσες όσες στη δεύτερη, που χρειάστηκε μάλιστα να πάρω και μαγνήσιο.

Να παρατήσεις τις πολλές δουλειές, να κάνεις μόνο τα βασικά και μόλις νιώθεις τη σύσπαση, να ξαπλώνεις ... Εγώ αυτό έκανα και τα κατάφερα μια χαρά... Δουλειά-ξαπλα, δουλειά-ξάπλα, μου έπαιρνε βέβαια όλη μέρα για να ξεσκονίσω αλλά τι να έκανα; Ως και κουρτίνες κατέβασα με αυτη τη μέθοδο, σκούπιζα κάτω από τα κρεβάτια κτλ. Όλα αυτά στους τελευταίους μήνες καθώς είχα άδεια και με έπαιρνε να το κάνω. Όσο για το ζουζουνάκι σου βρες ξεκούραστα παιχνίδια να παίζετε μαζί., που να μπορείς να έισαι για λίγο τουλάχιστον ξαπλωμένη :wink:

Διαφημίσεις

ilonkaki εγώ έχω πιθανή ημερομηνία τοκετού στις 19/6/2006

Τελευταία περίοδο είχα στις 12/9/2007

Εδώ στο site λέει ότι είμαι στην πρώτη μέρα του 9ου. Είμαι ή δεν είμαι?

:cry:

Εδώ στο site λέει ότι είμαι στην πρώτη μέρα του 9ου. Είμαι ή δεν είμαι?
. Αν το λέει έτσι είναι. Εγω έχω μπερδευτει με τους μήνες και μεχρι ΄πριν λίγο καιρό μετρούσα βδομάδες ενώ τώρα μετρώ αντίστροφα τις μέρες μέχρι τη διχοτόμηση :lol:

Τώρα περιμένουμε τον τοκετό... Πάει αυτό ήτανε ποτέ δε θα ξαναείναι τόσο κοντά μου η ζοουζούνα μου θα μου την πάρουνεεεεεε :cry::cry::cry: Θέλω να είμαι άλλους 9 μήνες έτσι...Γίνεταιιιι ?

Εγώ πάλι θέλω να τον δω και να τον ταράξω στα φιλάκια. 100 το πρωί, 100 το μεσημέρι και 100 το βράδυ. Τον περιμένω πως και πως γιατί βαρέθηκα να μιλάω στην κοιλιά μου.

100 το πρωί 100 το βράδυ? Σαν το βούρτσισμα των μαλλιών ακούγεται :lol::lol::lol: Χαζομαμάαααααααα :P

40 παιδιά δεν θα κάνουμε, οπότε αυτά που θα κάνουμε να τα χαρούμε με την ψυχή μας και ασ΄τα κακομάθουμε και λίγο. Δεν θα πάθουν και τιποτα.

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση...

Τελικά ο γιατρός μου έδωσε και κάτι χαπάκια (pre par) να πάρω τα οποία όμως μου έφεραν ταχυκαρδία, μυοχαλάρωση και ύπνο ύπνο ύπνο....

Έτσι την Πέμπτη έφυγα από τη δουλειά και την Παρασκευή δεν ήρθα καθόλου.... Σήμερα επέστρεψα πάλι και είμαι λίγο καλύτερα... Συσπάσεις έχω πάλι κανα δυο αλλά αυτά τα χάπια με έχουν καταστρέψει... Σήμερα θα τον πάρω τηλ για να τα σταματήσω....

Πάντως έχω παρατηρήσει ότι όταν είμαι ξάπλα δεν έχω συσπάσεις... Όταν κάθομαι ή περπατάω έχω !!!

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Τα pre par είχα πάρει και εγώ... Και είχα τρομερές ταχυκαρδίες και εγώ και τα σταμάτησα τελικά... Αλλά αφού τα σταμάτησα δεν είχα και ιδιαίτερες συσπάσεις οπότε όλα καλά :oops:

θέλεις ξεκούραση & ξάπλα... προφανώς και τα χάπια αυτά σε βάζουν με το ζόρι να τα κάνεις :)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.