loukomamy Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 Για πρώτη φορά αγόρασα απο τη λαική μας τσουκνίδα και εντυπωσιάστηκα απο τη γεύση που έδωσε στη σούπα, συγκεκριμένα σε κοτόσουπα. Λένε οτι η τσουκνίδα είναι πολύ οφέλημη, αλλά μήπως να την αποφεύγω για τον μικρό μου που είναι 2 ετών? Εσείς τη χρησιμοποιείτε στα φαγητά σας (σούπες, πίτες) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
culte Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 Η τσουκνίδα είναι πολύτιμη πηγή μετάλλων (σίδηρος, πυρίτιο, κάλιο, θείον, μαγγάνιο κ.α.) και χλωροφύλλης. Στα φύλλα της υπάρχει μυρμηκικό οξύ καθώς και τανίνες και βιταμίνες Α και C. Χρησιμοποιήθηκε από την ιατρική για τις αιμοστατικές, αντιδιαβητικές και διουρητικές της ιδιότητες. Ο Ιπποκράτης τη χρησιμοποίησε κυρίως για την αντιμετώπιση γυναικολογικών προβλημάτων. να την βάζεις χωρίς δισταγμό κοριτσάκι!! Quote και αποθηλασε επιτελους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
loukomamy Posted November 8, 2010 Author Share Posted November 8, 2010 Αυτά διάβασα και εγω. Εσύ την χρησιμοποιείς Ρινίω? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fistikaki Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 σε πιτες, την χρησιμοποιουν πολυ, λουκ.. στην κρητη κανουν θαυματα με τσουκνιδα, σε παρα πολλα φαγητα!! σε σουπα δεν την εχω φαει, αλλα απ οσο ξερω οι ξαδερφες μου δινουν κανονικα πιτουλα στα παιδια τους, απο μικρη ηλικια... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loukomamy Posted November 8, 2010 Author Share Posted November 8, 2010 σε πιτες, την χρησιμοποιουν πολυ, λουκ.. στην κρητη κανουν θαυματα με τσουκνιδα, σε παρα πολλα φαγητα!! σε σουπα δεν την εχω φαει, αλλα απ οσο ξερω οι ξαδερφες μου δινουν κανονικα πιτουλα στα παιδια τους, απο μικρη ηλικια... Για τις πίτες (τύπου χορτόπιτες) το ήξερα και εγω. Στην κοτόσουπα ήταν μούρλια λέμε. Φανταστική μυρωδιά. Την τσάκισε ο Σαρκοζί τη σουπα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
culte Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 σε πίτα την έχω φάει... σε σουπίτσα ποτέ!!! Quote και αποθηλασε επιτελους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts