Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

Recommended Posts

Για πρώτη φορά αγόρασα απο τη λαική μας τσουκνίδα και εντυπωσιάστηκα απο τη γεύση που έδωσε στη σούπα, συγκεκριμένα σε κοτόσουπα.

Λένε οτι η τσουκνίδα είναι πολύ οφέλημη, αλλά μήπως να την αποφεύγω για τον μικρό μου που είναι 2 ετών?

Εσείς τη χρησιμοποιείτε στα φαγητά σας (σούπες, πίτες) ?

Διαφημίσεις

Η τσουκνίδα είναι πολύτιμη πηγή μετάλλων (σίδηρος, πυρίτιο, κάλιο, θείον, μαγγάνιο κ.α.) και χλωροφύλλης. Στα φύλλα της υπάρχει μυρμηκικό οξύ καθώς και τανίνες και βιταμίνες Α και C. Χρησιμοποιήθηκε από την ιατρική για τις αιμοστατικές, αντιδιαβητικές και διουρητικές της ιδιότητες. Ο Ιπποκράτης τη χρησιμοποίησε κυρίως για την αντιμετώπιση γυναικολογικών προβλημάτων.

να την βάζεις χωρίς δισταγμό κοριτσάκι!!

και αποθηλασε επιτελους!

σε πιτες, την χρησιμοποιουν πολυ, λουκ..

στην κρητη κανουν θαυματα με τσουκνιδα, σε παρα πολλα φαγητα!! σε σουπα δεν την εχω φαει, αλλα απ οσο ξερω οι ξαδερφες μου δινουν κανονικα πιτουλα στα παιδια τους, απο μικρη ηλικια...

σε πιτες, την χρησιμοποιουν πολυ, λουκ..

στην κρητη κανουν θαυματα με τσουκνιδα, σε παρα πολλα φαγητα!! σε σουπα δεν την εχω φαει, αλλα απ οσο ξερω οι ξαδερφες μου δινουν κανονικα πιτουλα στα παιδια τους, απο μικρη ηλικια...

Για τις πίτες (τύπου χορτόπιτες) το ήξερα και εγω. Στην κοτόσουπα ήταν μούρλια λέμε. Φανταστική μυρωδιά. Την τσάκισε ο Σαρκοζί τη σουπα...

Διαφημίσεις