Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Να την σταματησω?

Recommended Posts

Η μικρη μου πηγαινει φετος προνηπιο και απο ιωσεις εχει κολλησει μια φορα με πυρετο,δεκατα δηλαδη και απο κει και περα καποιες φορες ειναι με μυξουλες και μπουκωμα,τιποτα το ιδιαιτερο δηλαδη.Το θεμα ειναι οτι εγω τον Φλεβαρη θα γεννησω την μπεμπα και δεν ξερω τι πρεπει να κανω με το σχολειο της.Να την κρατησω σπιτι για λιγο καιρο μετα τη γεννηση της μικρης? Να την σταματησω τελειως για αυτη τη χρονια απο φοβο μηπως αρρωστησει το νεογνο?..η απλα να την στελνω κανονικα και ο θεος βοηθός? Δε ξερω εχω προβληματιστει πολυ..θελω να ρωτησω και τη παιδιατρο αλλα δε μου εχει δωθει η ευκαιρια να παω απο κει ακομα.Σκεφτομαι οτι το σχολειο της αρεσει και ισως δεν ειναι καλο να την σταματησω και να μεινει σπιτι με το μωρο...θα παει και εκεινη πισω μαθησιακα,ηδη εχει μαθει αρκετα πραγματα..κοινωνικοποιειται κτλ.Απο την αλλα...βοηθεια δεν εχω..τι θα κανω αμα αρρωσταινει το μωρο? και ειδικα τοσο μικρο? δεν ειναι επικυνδινο???

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Διαφημίσεις

Γνώμη μου είναι να μην την σταματήσεις αλλά να ξεκινήσεις από τώρα στο σπίτι μια αγωγή πολύ καλής υγιεινής. Δηλαδή πλένουμε πάντα τα χεράκια μας όταν κάνουμε κάτι, δεν σκουπίζουμε τη μύτη μας με τα χέρια ή την μπλούζα και μετά συνεχίζουμε ακάθεκτες αλλά σκουπίζουμε τη μυτούλα με χαρτί και μετά πλένουμε και τα χεράκια μας.

Αν μάθει πριν έρθει το μωρό αυτούς τους απλούς κανόνες νομίζω ότι το μωρό δεν θα κινδυνέψει ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Ήμουν στην ίδια φάση με εσένα, ξεκίνησα τον μεγάλο προνήπιο όταν το μικρό ήταν 3 μηνών... Δεν σου κρύβω ότι περάσαμε ΜΑΥΡΟ χειμώνα με τις ιώσεις, το έχω γράψει και σε άλλα posts πόσο υπέφερα, νόμιζα ότι ζούσα έναν εφιάλτη που δεν τελείωνε. Αρρώσταινε το μωρό συ-νε-χει-α. Ήμουν κι εγώ στο τσακ να τον σταματήσω και ίσως τον σταματούσα εάν η κατάσταση γινόταν επικίνδυνη για το μωρό, όμως ήμουν σε στενή επικοινωνία με την παιδίατρο, και τελικά δεν χρειάστηκε να σταματήσει το παιδί. Ζυγίζεις τα πράγματα και βλέπεις πώς θα πάει. Να την σταματήσεις εκ των προτέρων δεν πιστεύω ότι είναι το καλύτερο. Δες πώς θα πάει και ανάλογα πράξε. Είσαι σε καλύτερη φάση απ' ό,τι ήμουν εγώ, γιατί εγώ τράβηξα ΟΛΟ το χειμώνα, ενώ για σένα πρόκειται πρακτικά για 3-4 μήνες μέχρι το καλοκαίρι. Δες πώς θα κυλήσει, δεν πιστεύω ότι δεν θα κολλήσει τίποτα το μωρό, όμως επίσης πιστεύω (εκ των υστέρων το λέω, γιατί όταν το ζούσα ήμουν απελπισμένη) ότι όλα αντιμετωπίζονται. Άλλωστε πάντα γενιέται ένα νέο αδελφάκι, τι να κάνουν τα πρώτα παιδάκια, να αποκοπούν από όλα;

wjhKp3.png

c5dop3.png

Κι εμένα ο μικρός μου αρρώστησε πρώτη φορά 20 ημερών, κολλησε απο τον μεγάλο, παρόλο που δεν πήγαινε παιδικό. Ευτυχώς δεν του το γύρισε σε καμια βρογχιολίτιδα, αλλά τα είχα παίξει από το άγχος.

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου και θα συμφωνήσω με την Iride. Βλέποντας και κάνοντας. Το μεγάλο ζόρι είναι που δεν έχεις βοήθεια, να περνάνε έστω και λίγες ώρες χώρια. Γιατί όταν είναι άρρωστα και τα δυο...'ασε, μην τα συζητάς...

oLsdp2.png

Καλημερα!!Ετσι ακριβως ημασταν εμεις περσι!Γεννησα 28 Δεκεμβρη....η αληθεια ειναι πως ημουν αποφασισμενη σε αρχικη φαση τουλαχιστον να μη σταματησω τον μεγαλο απο το σχολειο...κι ετσι εκανα!Ο χειμωνας δεν ηταν ευκολος παρ΄ολα αυτα δε πιστευω οτι θα ηταν κατι διαφορετικο αν ειχα σταματησει τον μεγαλο...το μωρο ηταν συνεχεια με μυξες και βηχα και πολλες φορες χρειαστηκε να τον παμε στη γιατρο αλλα μεχρι εκει!Μονο μυξες!Ετσι συνεχιζουμε και φετος!Με το καλο να ρθει το μωρακι σου κοριτσι μου!! :) :)

Κάθε φορά που θες να πας μπροστά.......πήγαινε πίσω και πάρε ΦΟΡΑ!!

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω πολυ!!! Ελπίζω κι εγω να πανε ολα καλα και να μην εχουμε προβληματα.

Το καλο ειναι οτι η μικρη δεν αρρωσταινει συχνα ουτε βαρια ευτυχως.! Επίσης εχω ακούσει οτι με το θηλασμο το μωρο περνει αντισωματα και δεν κινδυνευει το πρωτο καιρο.Όπως και να χει προσπαθω να δω τη θετικη εκδοχη γιατι αν τα δω αλλιως θα την σταματησω σιγουρα!

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Καλημέρα και με το καλό το μωράκι σου. Εγώ πέρισι που ήμουν στην ίδια θέση μετά από συμβουλή του γιατρού τον σταμάτησα για 6 μήνες (από Σεπ μεχρι Μαρ). Ένα απλό μπούκωμα του μεγάλου (που πλέον έχει αντισώματα και αντιμετωπίζει στο πόδι τις περισσότερες ιωσεις) μπορεί να ήταν ίωση με πυρετό για ένα νεογέννητο και πυρετός για νεογέννητο σημαίνει νοσηλεία. Στη θέση σου θα τη σταματούσα τουλάχιστον μέχρι τέλος Μαρτίου. Μετά ανοίγει ο καιρός και έχεις λιγότερες πιθανότητες να φέρει κάποια ίωση σπίτι.

LlIEp3.pngOjjvp3.png

Απλα προσεχε αρκετα τις επαφες μεταξυ των παιδιων σε περιπτωση αρρωστιας. Και στο λεω γιατι η κοπελα απο κατω μας εχει δυο παιδακια. Το κοριτσι 4 χρονων κουβαλησε απο παιδικο ιωση. Κολλησε ο μπεμπης 4 μηνων την ιωση, εκανε πνευμονια και 1 μηνα μπαινοβγαιναν στα νοσοκομεια. Καλα ολα, αλλα θελει ΦΟΒΕΡΗ προσοχη. Εγω ειμαι τερας φοβου με αυτα. Η κοπελα δε απο κατω οταν εγινε αυτο σε μελλοντικη ασθενεια της μεγαλης κορης πλεον στελνει τον μπεμπη στην πεθερα της.......ειναι να μην καεις απο χυλο φυσας και το γιαουρτι που λενε. Απλα κοιτα να κρατας τις επαφες στο ελαχιστο στις αρχες και μεγαλη καθαριοτητα και ανοιχτα παραθυρα να αεριζεται ο χωρος δυο φορες την μερα. Ακομα και σε μενα με την προγονη μου η γιατρος μας ειπε φοβερη προσοχη και να μειωνω επαφες οταν το μεγαλο ειναι αρρωστο....Αλλα να σταματησει απο παιδικο μονο και μονο για αυτο δεν ξερω. Αν περναει καλα εκει. Θα ειναι και εξτρα πολυτιμη βοηθεια για σενα οταν θα εχεις τα χερια σου γεματα τους πρωτους μηνες του μπεμπη. Δεν ξερω......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Πάντως έχω να πω ότι καμία μαμά από τις φίλες μου (μαμάδες των συμμαθητών του γιου μου) δεν σταμάτησε το πρώτο παιδάκι από το σχολείο όταν γεννήθηκε το δεύτερο! Δηλαδή αν το πρώτο πάει α' δημοτικού και έχει αδελφάκι νεογέννητο το σταματάμε από το σχολείο? Η προσοχή και η υγειινή χρειάζονται (βασικά χρειάζονται ακόμη και αν δεν υπάρχει νεογέννητο, πόσο μάλλον!), αλλά εάν είναι τα παιδάκια στο ίδιο σπίτι, όσο και να προσέξεις θα κολλήσει το ένα με το άλλο! Και συμβουλευόμαστε πάντα την παιδίατρο. Για παράδειγμα όταν είχα το δεύτερο νεογέννητο, η παιδίατρος ήξερε τι κυκλοφορούσε τη συγκεκριμένη εποχή και με συμβούλεψε να παρατείνω λίγο τις διακοπές των Χριστουγέννων (είναι στο μπαμ των ιώσεων). Να μην πάει σχολείο το παιδί μία εβδομάδα πριν, κάθεται τις δύο εβδομάδες διακοπών, και να μην πάει μία εβδομάδα μετά. Αλλά κορίτσια.... ακριβώς εκείνο τον μήνα που το μεγάλο έμεινε εκτός σχολείου για 4 εβδομάδες αρρωστήσαμε ΟΛΟΙ! Μιλάμε εγώ με υψηλό πυρετό, ο μεγάλος μου γιος και πήγαμε το μικρό στη μαμά μου για 2 μέρες. Αλλά αρρώστησε και εκείνο! Δεν είναι μόνο το σχολείο, δυστυχώς! Επίσης νεογέννητο και πυρετός δεν σημαίνει σε όλες τις περιπτώσεις νοσηλεία! Αυτές είναι οι δικές μας εμπειρίες και γνώμες, άκου και την παιδίατρο τι θα σε συμβουλεύσει, εκείνη και αν έχει εμπειρία!

wjhKp3.png

c5dop3.png

Διαφημίσεις

Η μικρη μου πηγαινει φετος προνηπιο και απο ιωσεις εχει κολλησει μια φορα με πυρετο,δεκατα δηλαδη και απο κει και περα καποιες φορες ειναι με μυξουλες και μπουκωμα,τιποτα το ιδιαιτερο δηλαδη.Το θεμα ειναι οτι εγω τον Φλεβαρη θα γεννησω την μπεμπα και δεν ξερω τι πρεπει να κανω με το σχολειο της.Να την κρατησω σπιτι για λιγο καιρο μετα τη γεννηση της μικρης? Να την σταματησω τελειως για αυτη τη χρονια απο φοβο μηπως αρρωστησει το νεογνο?..η απλα να την στελνω κανονικα και ο θεος βοηθός? Δε ξερω εχω προβληματιστει πολυ..θελω να ρωτησω και τη παιδιατρο αλλα δε μου εχει δωθει η ευκαιρια να παω απο κει ακομα.Σκεφτομαι οτι το σχολειο της αρεσει και ισως δεν ειναι καλο να την σταματησω και να μεινει σπιτι με το μωρο...θα παει και εκεινη πισω μαθησιακα,ηδη εχει μαθει αρκετα πραγματα..κοινωνικοποιειται κτλ.Απο την αλλα...βοηθεια δεν εχω..τι θα κανω αμα αρρωσταινει το μωρο? και ειδικα τοσο μικρο? δεν ειναι επικυνδινο???

Κατάρχήν με το καλό να έρθει το μωράκι σου. Αν θηλάσεις και μάλιστα αποκλειστικά προτείνω να μη σταματήσεις τη μεγάλη απ' το προνήπιο. Προσπάθησε να την κρατάς μακριά από το μικρό τον πρώτο καιρό και μάθε της να φροντίζει και για τα θέματα υγιεινής και νομίζω θα τα πάτε καλά.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Περαστικα στην μικρουλα σου. Και εμας καπως ετσι ηταν η πρωτη χρονια με τον μεγαλο αρρωστο συνεχομενα απο τον Οκτωβρη μεχρι τον Μαρτη. Αυτο το διαστημα ο μκρος εκανε δυο φορε πυρετο την επομενη ενος εμβολιου και απο μια διαφορετικη ιωση απο τον μεγαλο τον Μαρτη.

wQjhp2.png f6fAp2.png

Με το καλό το καινούριο μπεμπάκι! Γνώμη μου είναι να μη σταματήσεις το μεγάλο παιδί. Θα είναι το σχολείο κάτι δικό του και θα σου αφήνει χρόνο να ασχοληθείς αποκλειστικά με το μωρό. Ναι θα ξανακάνει προσαρμογή και γκρίνιες και ζήλιες, αλλά τελικά θα είναι καλύτερα από το να το έχεις στο σπίτι να πήζει και να σε πήζει.

Για το θέμα των ιώσεων έχεις ένα δίκιο, μάλιστα την πρώτη χρονιά τα περισσότερα παιδιά (και εμείς οι δασκάλες) αρρωσταίνουν συχνά.

ΑΛΛΑ

(και με κίνδυνο να μπω σε πολύ προσωπικά χωράφια και συγχώρεσέ με γιαυτό αλλά έχω μόνο καλή πρόθεση) θηλάζοντας το μωρό σου κινδυνεύει λιγότερο. Οι περισσότερες φίλες μου όταν απέκτησαν τα δεύτερα παιδιά τους, τα πρώτα τους πήγαιναν παιδικό ή νηπιαγωγείο και είδα ότι εκείνα που θήλαζαν είτε δεν αρρώσταιναν καθόλου είτε τα πέρναγαν όλα πολύ ελαφριά. Χρακτηριστικότερο όλων το μωρουλινάκι μιας πολύ κολλητής μου φίλης που πέρασε ανεμοβλογιά παρακαλώ τριών μηνών με τρία (3) σπυράκια με πολύυυυυ πιο ελαφριά μορφή από το μεγαλύτερο παιδάκι.

Μίλα και με το γιατρό σου κι αν χρειαστείς επιπλέον πληροφορίες για το θηλασμό υπάρχουν όλες στη διάθεσή σου εδώ http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=89

FLcUp3.png0BQfp3.png

Kαλημέρα σε όλες και φυσικα όλες μας να χαιρόμαστε τα παιδάκια μας και να ειναι υγιέστατα.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζα και εγώ όταν γεννήθηκε η κορούλα μου,με τον μεγάλο μου που πήγαινε προνήπια.Είμαι και εγώ μόνη μου και δεν έχω βοήθεια απο πουθενά.Η μητέρα μου δουλευει και η πεθερά μου είναι στη καβάλα και ειλικρινά πολύ χαίρομαι για αυτό.Τα προνήπια του ήταν μακριά και δε μπορούσα με ενα βρεφος να το τραβολογάω και αυτό απο εδώ και εκεί.Τον σταμάτησα λοιπόν και με τη μικρη δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.Η αλήθεια είναι όμως τώρα που το σκέφτομαι ήταν οτι και αυτό το καήμενο το μεγάλο μου εννοώ είχε μαραζώσει μέσα.Και τώρα αν ήμουν σε αυτή τη σκέψη το τι να κάνω ειλικρινά ακομη δε θα ηξερα ποια θα ήταν η καλύτερη λύση και για τα 2 παιδιά.

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

καλημερα και με το καλο....

λοιπον ...εμενα η μεγαλη παει φετος παιδικο...το μικρο το θηλαζω ακομη....οτι εχει φερει η μεγαλη το μικρο μεχρι μπουκωμα να εχει φτασει και βηχα...η μεγαλη χειροτερα...το μαϊο κολλησαμε ολοι μια γαστρεντεριτιδα (μεχρι και εγω ) που δε πηγαινε σχολειο ακομη..μονο το μωρο δεν επαθε τιποτα..οταν γυρισα απο το μαιευτηριο περσυ δεκεμβριο η μεγαλη μου ηρθε απο τη γιαγια της τιγκα στη μυξα και τπ βηχα και αντε να της πεις μη πας στο μωρο κοντα....η μικρη νεογεννητο τιποτα ....τι θελω να πω....οτι ειτε παει σχολειο ειτε οχι δε θα ζειτε ολοι κλεισμενοι σε μια γιαλα...αν δε σου φερει η κορη σου ιωση μπορει να φερει ο μπαμπας η γιαγια κλπ κλπ ...και αν της κοψεις το παιδικο θα τσαντιστει με το μικρο και θα ριξει εκει την ευθυνη....αποψη μου παντα μη κοψεις τιποτα...απλα οταν ειναι λιγο αρρωστη εξηγεισε της...οταν ητανε η δικια μου αρρωστη δε πηγαινε κοντα στη μικρη γιατι ηξερε οτι ααν παει το μικρο θα πρεπει να παει νοσοκομειο ετσι της λεγαμε και απο μονη της δε πηγαινε....καλο πλυσιμο χερια κλ που σου ειπαν και οι αλλες...:wink:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

Κατά την γνώμη μου μην την σταματησεις απο το σχολείο της. Εγω όταν γεννησα την μικρή μου, ο μεγαλος πήγαινε στον παιδικό κανονικα, ουτε μια μερα δεν τον κρατησα σπίτι. Ηταν μονίμως αρρωστος γιατι ειχε κρεατακια και αμυγδαλές, με μύξούλες συνεχεια και η μικρη δεν αρρωστησε ούτε μια φορά. Φετος για πρωτη φορά πηρε αντιβιωση, που κολησε μια ιωσούλα απο το σχολειο που πηγαινει. Πηγαινουν στο ιδιο σχολειο, αλλα ο μεγαλος ακομα δεν αρρωστησε.

Θα ειναι και καλυτερα για σενα να την στελνεις, για να ασχολεισαι περισσότερο με το μωρακι σου (αγκαλίτσες, ζουζουνιες όταν η μεγαλη δεν θα ειναι σπίτι για να μην υπάρχουν ζήλιες!)