Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ.....

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ....

μπηκε ο Νοεμβρης και ακομα το ολοημερο σχολειο δεν εχει λειτουργησει.....και αφου αποφασησα να μαθω ποιος ευθυνετε για αυτο....βρηκα εννοειτε τοιχο!ο ενας ριχνει το μπαλακι στον αλλον...(τι προτοτυπο θα μου πειτε).η πρωτοβαθμια που επικοινωνησα μου ειπε οτι το υπουργειο δεν εχει στειλει ειδικοτητες......το υπουργειο που επικοινωνησα μου ειπαν ειναι στην ευθυνη του προισταμενου να ζητησει ειδικοτητες και να καληψει τα κενα!και εμεις στη μεση οπως ειμαστε βεβαια μια ζωη!

το ολοημερο δεν πρεπει να ξεκινα στις 11 Σεπτεμβριου?η ζω σε αλλο πλανητη?ποτε επιτελους θα οργανωθουμε?οταν ειμουν παιδι θυμαμαι τα πραγματα πιο καλα....και τοτε ειχαμε και 6 μερες σχολειο....

ελπιζω να αξιωθω να προλαβω να δω καλητερα σχολεια...αν και ετσι οπως τα βλεπω δεν ειμαι καθολου αισιοδοξη.....

ξερει μηπως καποιος αν υπαρχει χρονοδιαγραμμα για ολοημερα......η ονομαζουμε ενα σχολειο ολοημερο για τον τιτλο και λεμε "εεε θα δουμε βρε αδελφε,οποτε λειτουργηση"

Διαφημίσεις

συνηθως ειναι θεμα υπουργειου,το ποτε θα παρει αναπληρωτες και ποσο εγκαιρα θα σταλουν αυτοι στα σχολεια.Στο δικο μας δεν αργησαν πολυ παντως.Η αληθεια ειναι οτι καποιες χρονιες τους στελνουν εγκαιρα,ενω αλλες καθυστερουν .Εχω παρατηρησει(οντας καθηγητρια σε δημοσιο σχολειο) οτι σε χρονιες που υπαρχει εκλογικη αναμετρηση για καποιο λογο καθυστερουν και τα βιβλια και οι προσληψεις αναπληρωτων! Το μονο που μπορειτε ειναι σαν συλλογος γονεων να πιεσετε την α/θμια και το υπουργειο με τηλ ,επιστολες ή και επιτοπια επισκεψη.Ο δ/ντης του σχολειου τι κανει;

συνηθως ειναι θεμα υπουργειου,το ποτε θα παρει αναπληρωτες και ποσο εγκαιρα θα σταλουν αυτοι στα σχολεια.Στο δικο μας δεν αργησαν πολυ παντως.Η αληθεια ειναι οτι καποιες χρονιες τους στελνουν εγκαιρα,ενω αλλες καθυστερουν .Εχω παρατηρησει(οντας καθηγητρια σε δημοσιο σχολειο) οτι σε χρονιες που υπαρχει εκλογικη αναμετρηση για καποιο λογο καθυστερουν και τα βιβλια και οι προσληψεις αναπληρωτων! Το μονο που μπορειτε ειναι σαν συλλογος γονεων να πιεσετε την α/θμια και το υπουργειο με τηλ ,επιστολες ή και επιτοπια επισκεψη.Ο δ/ντης του σχολειου τι κανει;
μολις μαθαμε πηγαινωντας στην Αβαθμια οτι εχουν σταλει οι ειδικοτητες αλλα η διευθυντρια του σχολειου αμελησε να βγαλει προγραμμα.....ειμαι εξαλη...και αμελησε γιατι λεει δεν υπηρξαν γονεις να την ρωτησουν......δηλαδη και για τα αυτονοητα παλι οι γονεις θα τρεξουν.........?:twisted:αρα σε αυτη τη χωρα το μονο που θελουν να κανουν ειναι να καθονται και να πληρωνονται απο εμας?:twisted:

• 6 months later...

(Για να μην ανοίξω νέο θέμα γράφω εδώ)

Προς ενημέρωση των γονέων.

Η υπουργός μας (Α. Διαμαντοπούλου) έγραψε για ακόμα μία φορά!

Έστειλε εγκύκλιο πριν λίγες μέρες ότι ολοήμερο τμήμα θα λειτουργεί μόνο σε σχολέια που είναι τουλάχιστον 6/θέσια και θα έχουν δικάιωμα εγγραφής μόνο τα παιδιά των οποίων οι μητέρες δουλεύουν και μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση του εργοδότη.

Στα σχολέια των χωριών, που ως επι τω πλέιστον είναι μικρά (όσα έμειναν δηλαδή), δεν θα έχουν ολοήμερο τμήμα. Δεν πα να δουλεύουν οι μαμάδες....Το υπουργείο δεν νοιάζεται!

Επίσης, όσες μαμάδες δεν δουλέυουν, αλλά θέλουν για κάποιο λόγο το παιδί τους να πάει στο ολοήμερο, δεν έχουν αυτό το δικαίωμα! Όπως και οι μαμάδες που εργάζονται ανασφάλιστες.....

Κατά τα άλλα η υπουργός πρεσβεύει το δόγμα "Πρώτα ο μαθητής"!

(Για να μην ανοίξω νέο θέμα γράφω εδώ)

Προς ενημέρωση των γονέων.

Η υπουργός μας (Α. Διαμαντοπούλου) έγραψε για ακόμα μία φορά!

Έστειλε εγκύκλιο πριν λίγες μέρες ότι ολοήμερο τμήμα θα λειτουργεί μόνο σε σχολέια που είναι τουλάχιστον 6/θέσια και θα έχουν δικάιωμα εγγραφής μόνο τα παιδιά των οποίων οι μητέρες δουλεύουν και μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση του εργοδότη.

Στα σχολέια των χωριών, που ως επι τω πλέιστον είναι μικρά (όσα έμειναν δηλαδή), δεν θα έχουν ολοήμερο τμήμα. Δεν πα να δουλεύουν οι μαμάδες....Το υπουργείο δεν νοιάζεται!

Επίσης, όσες μαμάδες δεν δουλέυουν, αλλά θέλουν για κάποιο λόγο το παιδί τους να πάει στο ολοήμερο, δεν έχουν αυτό το δικαίωμα! Όπως και οι μαμάδες που εργάζονται ανασφάλιστες.....

Κατά τα άλλα η υπουργός πρεσβεύει το δόγμα "Πρώτα ο μαθητής"!

Ελλας το μεγαλειο σου.........:Pριζικες ποιοτικες αλλαγες.....

Διαφημίσεις

emmaki, μιλάμε για τα πιλοτικά με το νέο ολοήμερο πρόγραμμα που τελειώνει στις 2.30 ή για το ολοήμερο-φύλαξη που σχολάει στις 4;

Μιλάμε για το ολοήμερο δημοτικό σχολέιο που σχολάει στις 4. Δεν υπάρχει ολήμερο-φύλαξη!

Και άλλο πράγμα είναι τα πιλοτικά, τα οποία επεκτείνονται καθώς θα λειτουργήσουν και άλλα φέτος (όχι όλα).

Δελτίο Τύπου 30/5 από το Υπουργείο Παιδείας:

Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ)

Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, προστίθενται 161 Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ, στα ήδη υπάρχοντα 800, που λειτούργησαν τη σχολική χρονιά 2010-2011. Στα επιπλέον σχολεία συμπεριλαμβάνονται και όσα νέα 12θέσια Δημοτικά πρόεκυψαν από τις συνενώσεις και πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Τα 161 σχολεία:

http://www.minedu.gov.gr/dioikhtika-eggrafa/eggrafa-protobathmias-ekpaideysis/30-05-11-orismos-161-oloimeron-dimotikon-sxoleion-me-eniaio-anamorfomeno-ekpaideytiko-programma.html

Το επικαιροποιημένο ωρολόγιο Πρόγραμμα των 961 Δημοτικών Σχολείων ΕΑΕΠ, για το σχολικό έτος 2011-2012, έχει ως εξής:

07.00 – 07.15 Υποδοχή μαθητών

07.15 - 08.00 Πρωινή προαιρετική ζώνη

08.00 – 08.10 Υποδοχή μαθητών

08.10 – 09:40 1η διδακτική περίοδος

09:40 – 10:00 Διάλειμμα

10:00 – 11:30 2η διδακτική περίοδος

11:30– 11:45 Διάλειμμα

11:45 – 12:25 5η διδακτική ώρα

12:25 – 12:35 Διάλειμμα

12.35– 13:15 6η διδακτική ώρα

13:15– 13:25 Διάλειμμα

13:25 -14:00 7η διδακτική ώρα

(Λήξη υποχρεωτικού προγράμματος)

14:00 – 14:05 Διάλειμμα – Αποχώρηση μαθητών του υποχρεωτικού προγράμματος

14:05 – 14:40 Φαγητό- χαλάρωση

14:40 – 14:50 Διάλειμμα

14:50 – 15:30 8η διδακτική ώρα

15:30 – 15:40 Διάλειμμα

15:40 – 16:15 9η διδακτική ώρα

(Λήξη ολοήμερου προγράμματος)

Η έναρξη του υποχρεωτικού προγράμματος είναι στις 8: 10 και η λήξη στις 14:00 για όλες τις τάξεις.

Σημείωση Συντονιστή: Στον ανωτέρω σύνδεσμο στα δεξιά θα βρείτε και τί ισχύει για τις εργαζόμενες ή άνεργες μητέρες και τον αριθμό των παιδιών που χρειάζεται να φοιτούν (2/6).

Διαφημίσεις

2 ερωτησεις:

1. Στην Ελλαδα σχολατε στις 3μιση? (την τελευταια φορα που δουλεψα στην Αθηνα η εταιρεια ηταν στην Βουλα και το σπιτι μου κοντα στην Ομονοια)

2. Αν οταν γραψω το παιδι δεν εχω βρει δουλεια και μετα βρω θα μεταφερθει αυτοματα στο ολοημερο ή θα ερχετε να με βρισκει στο γραφειο???

wQjhp2.png f6fAp2.png

2 ερωτησεις:

1. Στην Ελλαδα σχολατε στις 3μιση? (την τελευταια φορα που δουλεψα στην Αθηνα η εταιρεια ηταν στην Βουλα και το σπιτι μου κοντα στην Ομονοια)

2. Αν οταν γραψω το παιδι δεν εχω βρει δουλεια και μετα βρω θα μεταφερθει αυτοματα στο ολοημερο ή θα ερχετε να με βρισκει στο γραφειο???

:lol:

4.15 τελειωνει το ολοημερο!

εγω που θα σχολαω στις 5?

Προσοχή! Με τη νέα σχολική χρονιά θα ισχύσουν τα παρακάτω για το ολοήμερο:΅

Με τις υπ. αρ.: Φ.12/520/61575/Γ1/30-05-2011 και Φ.12/530/62626/Γ1/02-06-2011 αποφάσεις του το Υπουργείο ουσιαστικά κλείνει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ολοήμερων Τμημάτων των Σχολικών Μονάδων που είναι μικρότερα από 6/θέσια καθώς και αρκετά μεγάλο αριθμός Ολοήμερων Τμημάτων για όλα τα υπόλοιπα σχολεία διότι με αντιεκπαιδευτική και αντιδημοκρατική λογική αποφάσισε ότι :

Α. Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για την λειτουργία του Ολοήμερου είναι 15 μαθητές.

Β. Προκειμένου οι μαθητές να φοιτήσουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χρειάζεται οι γονείς να προσκομίσουν βεβαίωση εργασίας ή βεβαίωση ανεργίας.

Γ. Σε όλα τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία που έχουν οργανικότητα 6\θέσιου και κάτω απαιτείται για την λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος να είναι εγγεγραμμένοι και να φοιτούν ανελλιπώς τουλάχιστον 60 μαθητές στο σχολείο.

Έχω την εξής απορία

Τα ''Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ)'' όπου το υποχρεωτικό πρόγραμμα τελειώνει στις 14.00,

σε τι διαφέρει από ένα σχολείο που δεν είναι στην λίστα με ΕΑΕΠ και σχολάνε τα παιδιά επίσης στις 14.00;

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Διαφημίσεις

Έχω την εξής απορία

Τα ''Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ)'' όπου το υποχρεωτικό πρόγραμμα τελειώνει στις 14.00,

σε τι διαφέρει από ένα σχολείο που δεν είναι στην λίστα με ΕΑΕΠ και σχολάνε τα παιδιά επίσης στις 14.00;

Αυτή την απορία έχω κι εγώ. Έψαξα και στο site του Υπουργείου, αλλά δεν βρήκα τίποτα.

Υπάρχει κανείς να μας διαφωτίσει;;;;;

2 ερωτησεις:

Δυστυχως θα ερχεται να σε βρισκει στο γραφειο γιατι στο ολοημερο πηγαινουν οσα παιδια εχουν δηλωσει μεχρι συγκεκριμενη ημερομηνια. Μετα ΔΕΝ τα παιρνουν .

κυρία κυρία....

αφού δεν είναι για φύλαξη, τι σας νοιάζει τι στο καλό κάνουν οι γονείς :confused::confused::confused::confused::confused:

Το θέτεις πολύ σωστά το ερώτημα! Αφού υποτίθεται ότι δεν είναι φύλαξη το ολοήμερο, αλλά πως καλύπτει συγκεκριμένες εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές ανάγκες (όπως η προετιμασία των μαθητών για την επόμενη ημέρα), τότε γιατί δεν μπορούν πλέον να έχουν σε αυτό πρόσβαση όλα τα παιδιά; Τι σχέση έχει αν δουλεύουν ή όχι οι γονείς;

Αλλά όπως έχει αναφερθεί και σε άλλα θέματα, το μότο του υπουργείου "πρώτα ο μαθητής", δεν θα μπορούσε να είναι πιο παραπλανητικό και πιο ψευδές! Προσπαθούν να βγάλουν απο τη μύγα ξύγκι!

Τόσο η εγκύκλιος για το ολοήμερο, όσο και η διακοπή προσφοράς 2 δεύτερων ξένων γλωσσών σε κάθε σχολείο, αποτελούν σοβαρότατη υποβάθμιση και δεν έχω ακούσει να αναφέρεται τίποτα απο κανένα ΜΜΕ.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

κυρία κυρία....

αφού δεν είναι για φύλαξη, τι σας νοιάζει τι στο καλό κάνουν οι γονείς :confused::confused::confused::confused::confused:

Γιατί πολύθ απλά πρέπει να κάνουν οικονομία!

Τι πιο εύκολο από το να πουν τα σχολέια μέχρι και 5/θέσια δεν θα έχουν ολοήμερο. Είναι όλα σχολέια σε χωριά και είναι πολλά! Άρα ήδη γλιτώνουν έτσι από 1 δάσκαλο σε κάθε σχολέιο. Βάλε και ειδικότητες (πληροφορικάριο, αγγλικό, μουσικό....) Ξέρεις πόσες λιγότερες προσλήψεις είναι αυτές;

Επίσης, πόσοι είναι οι γονείς που δεν εργάζονται ή δεν μπορούν να αποδείξουν ότι εργάζονται (μάυρη εργασία, αγρότες,....); Πάρα πολλοί! Αποκλείοντας, λοιπόν τα δικα΄τους παιδιά από το ολοήμερο, πάλι κάνουμε λιγότερα τμήματα, άρα προσλαμβάνουμε λιγότερους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, για να λειτουργήσει ολοήμερο απαιτούνται 60 παιδιά! Είναι πολλά! Πάλι δύσκολα θα μαζευτούν σε επαρχειακά, μικρά σχολέια. Άρα πάλι λιγο΄τεροι εκπαιδευτικοί!

"Π΄ρωτα ο μαθητής" όμως!!!!!!!!!!!!!!

Το θέτεις πολύ σωστά το ερώτημα! Αφού υποτίθεται ότι δεν είναι φύλαξη το ολοήμερο, αλλά πως καλύπτει συγκεκριμένες εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές ανάγκες (όπως η προετιμασία των μαθητών για την επόμενη ημέρα), τότε γιατί δεν μπορούν πλέον να έχουν σε αυτό πρόσβαση όλα τα παιδιά; Τι σχέση έχει αν δουλεύουν ή όχι οι γονείς;

Αυτό εννοούσα κι εγώ. Το ξέρω ότι ποτέ δεν ονομάσθηκε επίσημα έτσι, "ολοήμερο - φύλαξη", αλλά φοβάμαι ότι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έτσι είχε καταντήσει, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ναι, υπήρχαν σχολεία όπου κατά τη διάρκεια αυτών των επιπλέον ωρών γινόταν ουσιαστικό έργο, αλλά και άλλα(πολλά φοβάμαι) που δεν λειτουργούσαν καθόλου έτσι.

Παρ' όλα αυτά δεν παύει να είναι μια χρήσιμη παροχή και φαντάζομαι πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα σε πολλές οικογένειες με αυτή την απόφαση.

οπως παντα προχειροτητα για τα παντα.αλλαξανε την εγκυκλιο δυο φορες μεσα σε μια εβδομαδα και τρεχουν τωρα τα σχολεια να μαζεψουν τιε αιτησεις για το ολοημερο που συνοδευονται απο "βεβαιωσεις εργασειας γονεων".καποια κοπελα ειπε οτι "πρωτα το παιδι"....μαλλον πρωτα η τσεπη τους!

σε εμας γινετε δουλεια αν κρινω απο τα μαθηματα του γυιου μου...αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα μπορουσε να γινει και καλητερη.αλλα βλεπω οτι μαλλον χειροτερη θα γινει.....δυστυχως!