Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η μικρή ρακοσυλλέκτης

Recommended Posts

Όπως λέει και ο τίτλος η 14μηνών κόρη μας έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με όλους τους σκουπιδοτενεκέδες του σπιτιού. Τους ανοίγει και ,αν προλάβει, ψαχουλεύει το περιεχόμενο και ότι βρει να της τραβήξει το ενδιαφέρον το ενσωματώνει στα παιχνίδια της (ενίοτε το φορτώνει και σε ένα ξύλινο καροτσάκι που έχει και το πάει βόλτα στο σπίτι). Έχουμε βάλει ασφάλειες αλλά είναι ικανή να τους αναποδογυρίσει για να τους ανοίξει ( και να αδειάσει και όλο το περιεχόμενο στο πάτωμα), κάποιους τους έχουμε σηκώσει σε σημεία να μην τους φτάνει ( έχετε δει κουβαδάκι του μπάνιου σε ράφι) αλλά αυτό την κάνει πιο ευρηματική, πχ σκαρφαλώνει, προσπαθεί να δει άμα ανοίγουν κάπως αλλιώς κτλ( ναι δεν λεω εξασκεί την δημιουργικότητα της). Προσπαθώ να προσέχω τι πετάω για να μην έχουμε κανένα ατύχημα ( πχ κονσέρβες μόνο τυλιγμένες με σακούλες πλαστικές) αλλά και πάλι δεν είναι κατάσταση αυτή.

Κανείς άλλος με μικρούς ρακοσυλλέκτες στο σπίτι;

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

Ο δικός μου αν βρει ευκαιρία βγάζει και φλούδια από καθαρισμένες πατάτες, μήλα, αχλάδια, κ.λπ. και τα τρώει κιόλας.

Επίσης δεν βγάζει μόνο πράγματα αλλά βάζει κιόλας... κλειδιά, εκπαιδευτικό ποτηράκι, ασύρματο τηλέφωνο... και αν δεν τα πάρουμε χαμπάρι, γεια σας...

Εννοείται ότι κάνουμε τα πάντα για να μην τον αφήσουμε μόνο με σκουπιδοτενεκέ στο σπίτι, αλλά αυτός πάντα θα βρει ένα χρονικό παράθυρο, θα εκμεταλλευτεί μια αδυναμία μας, θα σκαρφιστεί κάποια πονηριά και θα την κάνει τη βρωμοδουλειά του.:roll:

.....δε νομίζω τάκη....

Α ωραία δεν είμαστε οι μόνοι! εμένα μου είχε πετάξει την παντόφλα, και φυσικά το ασύρματο τηλέφωνο αρκετές φορές. Την παντόφλα την έσωσα λίγο πριν πετάξουμε την σακούλα στον κάδο...

Εμείς πρώτα τα ψάχουμε τα σκουπίδια και μετά τα κατεβάζουμε.:mrgreen:

Πάντως να δεις μωρό να βγάζει φλουδια από πατάτες ή κρεμμύδια και να τα δοκιμάζει κιόλας, όλα τα λεφτά.:lol:

Πρώτα σε πιάνει απελπισία για τα μικρόβια και τη βρωμιά που βάζει στο στόμα του αλλά ταυτόχρονα δεν μπορείς να κρατήσεις και τα γέλια για τον μικρό κατεργάρη.:cool:

.....δε νομίζω τάκη....

Η αγάπη για τον σκουπιδοτενεκέ ξεκίνησε ανάποδα, αρχικά της δίναμε χαρτάκια άχρηστα και τις λέγαμε 'πηγαινε να το πετάξεις, είναι σκουπίδι'. Μετά διαπίστωσε ότι εκτός του να βάζεις πράγματα μέσα μπορείς και να βγάζεις. Και μάλιστα το 2ο είναι πιο ενδιαφέρον. Ευτυχώς δεν τα τρώει, αλλά μαζεύει και τρώει ότι ψίχουλο από το πάτωμα ξεφύγει της σκούπας.

Διαφημίσεις

Αυτό με τα ψίχουλα είναι ο μεγάλος μου εφιάλτης... και με τα φύλλα! προς το παρόν... Τα σκουπιδια πάντως εμείς τα έχουμε κρεμασμένα στο καλοριφέρ που δεν τα φτάνει :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

και εμεις τα ίδια...

εχουμε εναν μεγάλο τενεκε στην κουζίνα, πιο ψηλό απο τον Αλεξανδρο. Του αρέσει να τον σπρώχνει μέχρι να βρει κάπου, όπου και σταματάει το ταξίδι του. Μετά αρχίζει να τον ανοιγει και να ψάχνει για σουβενίρ! Με πιάνει αμόκ ... δεν μπορώ αυτή τη βρωμιά!

Αλλά και στο μπάνιο, όταν ξεχνάω την πόρτα ανοιχτη, παει στον κάδο, και τον ανοίγει! φρίκη!!!!!!!! ερχεται το εγκεφαλικό! ευτυχως με΄χρι στιγμής δεν εχει βγάλει τπτ απο κανένα κάδο, αλλά είμαστε συνέχεια απο πανω του...

στη βεράντα εχω ενα μεγάλο καδο για ανακύκλωση. Εκει τον αφήνω πλέον να πηγαίνει, του αρέσει να τον ψαχουλεύει, βγάζει μπουκάλια πλαστικά απο πορτοκαλάδες και τα παει βολτα στο σπιτι. σακούλες και χαρτιά. ο,τι βρει εκεί μέσα εχει ενδιαφέρον. Επειδη όμως είναι καθαρά, τον αφήνω. Ξεδίνει εκει. Φυσικά εχει πετάξει μερικε΄ς πιπίλες εκει μεσα, οποτε τα ψαχνουμε πριν τα στείλουμε για ανακύκλωση.