Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

andrian

Recommended Posts

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

cf81cebfceb4ceb9ceb6cf8.jpg

• 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού
  • 1 φλυντζ. Κονιάκ
  • 1 φλυντζ. Ζάχαρη

Αρωματικά :

(για 4 φλυν.σπόρους ροδιού)

2 Ξύλα Κανέλας 3 Σπόροι Γαρύφαλλο

1. Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.
  3. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά. Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.
  4. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ωρες.
  5. Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά περνάμε απο χαρτί καφέ φίλτρου. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο.

Ειναι ενα λικερακι που χρονια τωρα φτιαχνω και ευχαριστως να σας κερασω ενα μπουκαλακι!!!!

Διαφημίσεις

μπραβο! κ εχω αρκετα ροδια σπιτι κ δεν ηξερα τι να τα κανω! δεν βγαινει...στιφό το λικέρ οπως ειναι κ το ροδι???

κ γινεται κ γρηγορα. βυσσινο κ κουμ κουατ που φτιαχνω το αφηνω βδομαδες ολοκληρες για να γινει το λικερ.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Βλεπω να το φτιαχω κι εγω... εχω πολλσ ροδισ και μαλιστα πριν από 10 λεπτα ελεγα στον αντρα μου τι θα τα κανω τσα ροδια... Ευτυχως μου βρηκες τη λυση:-D:grin::-D

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Διαφημίσεις

η μαμα μου χρονια φτιαχνει αυτο το λικερ μιας και εχουμε μια μεγαλη ροδια στην αυλη.

μαλιστα ειχε φτιαξει αυτο το λικερ και στον αρραβωνα μου και κερασαμε τους καλεσμενους για γουρι και τυχη.

πολυ ωραιο λικερ!!

668bab1939.png

για τωρα τα χριστουγεννα ειναι τελειο δωρο....εμενα μου ζητησαν 50 μπουκαλακια απο εταιρεια φιλης για δωρο στο προσωπικο μαζι με τη γαλοπουλα:shock:

μμμ... νόστιμο μου "ακούγεται"..

Όμως μπερδεύτηκα, γράφεις στη δοσολογία 1 φλυτζάνι ρόδι και στα αρωματικά γράφεις για 4 φλυτζάνια...Τελικά πόσο φλυτζάνια να βάλω ρόδια κ κονιάκ κ ζάχαρη????

Μόνο εγώ μπερδεύτηκα:rolleyes::rolleyes::rolleyes:??????

"cogito,ergo sum"

Διαφημίσεις

παντως κοριτσια να ξερετε..το ροδι ειναι απο τα καλυτερα φρουτα για τα παιδια....φουλ στο σιδηρο και τα αντιοξειδωτικα! Εγω το βαζω σε χυμο που φτιαχνω μονη μου μεσα στη φρουτοκρεμα...

μου είχαν φέρει δώρο ένα σπιτικό λικέρ βύσσινο με μπουκαλάκι περίτεχνο, σκαλιστό, λες και ήταν μπουκαλάκι από ακριβό άρωμα. κοντεύει να τελειώσει.

και γεύση και εμφάνιση.

έχω πολλά ρόδια από τη ροδιά της μαμάς μου. καί μας αρέσουν τα λικέρ με τον Στέφανο.

θα κρατήσω Ράννια και για την Χρύσπα, για χυμό. όλο το ανέβαλα.

αντριάν, πολύ εύκολη η συνταγή. ευχαριστούμε για την ιδέα σου!

Καλό ακούγεται.... Θα το δοκιμάσω ...

ευχαριστω αντριάν....

1. Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες.

Διαφημίσεις

Συχνωμη αλλά πως φτιάχνετε το χυμο από το ρόδι στα παιδάκια ?:-(Τα σποράκια πως τα βγάζετε ? :-(Έχω και εγώ και δεν ξέρω πως να τα δώσω στην μικρή να τα φάει. Στην φρουτοκρεμα τα βάζετε αφού χτυπάτε τα σποράκια όπως μαζί με τα άλλα φρούτα όλα μαζί?:-(

Δεν έχω φτιάξει ποτέ χυμό ρόδι αλλά φαντάζομαι ότι αν ρίξεις τα σποράκια στο μπλέντερ και μετά το περάσεις από χαρτί φίλτρου ή ένα ψιλό σουρωτήρι,θα είναι εντάξει..:roll:

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Μια ερώτηση για όσες το έχουν φτιάξει: έχετε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο κονιάκ???

κ γω αυτο ηθελα να ρωτησω...εχω ξεσηκωθει να το φτιαξω σημερα το απογευμα.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

τον χυμό από ρόδι τον φτιάχνω στον αποχυμωτή (καθαρίζω τα σπόρια) ή ο άντρας μου το στύβει σαν πορτοκάλι στον λεμονοστύφτη:rolleyes::rolleyes: (πιτσιλάει λίγο) :mrgreen::mrgreen:

Η μικρή τρελαίνεται !!!

• 2 weeks later...

Εγω το λικερ ροδι το φτιαχνω και με τσικουδια μονο που το αφηνω 3 μηνες κλειστο στο μπουκαλι σε σκιερο μερος.Το χρωμα του γινεται τελειο και η μυρωδια του ειναι απιστευτη.

Τρελλαινομαι να φτιαχνω σπιτικα λικερ.Το καλοκαιρι φτιαχνω με κουκουτσια απο βερικοκα.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή! Το πιο ωραίο λικέρ που έχω πιει και φτιάξει! Έβαλα λίγη παραπάνω κανέλα επειδή μ αρέσει να υπερισχύει και έγινε σούπερ!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Να τι θα κάνω τα ρόδια μου!!!

Τι ποσότητα λικέρ βγάινει με 1-1-1??Και πώς/για πόσο διατηρείται;

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.