Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Recommended Posts

αυριο ο μεγαλος παει την πρωτη εκδρομη με το νηπιαγωγειο σε μουσειο.

Οι νηπιαγωγοι μας ειπαν πως θα ηταν καλα οσοι περισσοτεροι γονεις πανε σαν πρωτη εκδρομη. Επίσης γονεις που ξέρουν οτι τα παιδια τους ειναι ζωηρα και θα παρουσιασουν τυχον προβλημα να πανε μαζι τους.

Ο Σ. ειναι ενθουσιασμενος με την εκδρομη. Του ειπα πως θα παω μαζι του και μου ειπε πως δεν θελει. Τον ξαναρωτησα σε αλλη φαση και επιμενει στο οχι.

Το πρωι η νηπιαγωγος με ρωτησε αν θα παω και της ειπα πως το παιδι δεν θελει αλλα μαλλον δεν της αρεσε η απαντηση. Της εξεφρασα ομως τον προβληματισμο μου μηπως η αντιδραση του παιδιου μου στην εκδρομη παρουσια μου ειναι εντελως διαφορετικη, αρνητικα ομως, γιατι θα ειναι και η μαμα μαζι. Ενω αν ξερει οτι υπευθυνες ειναι οι δασκαλες και πρεπει αυτες να υπακουει, τοτε μπορει να ειναι φρονιμος.

Εσεις τι θα κανατε; Θα πηγαινατε ή οχι μαζι του στην εκδρομη;

Διαφημίσεις

Κοίτα ως νηπιαγωγός καταλαβαίνω τη δυσαρέσκεια της νηπιαγωγού.

Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να πάρεις 20 (τουλάχιστον) παιδιά 4 και 5 χρονών και να τα πας μια εκδρομή. Να περάσεις δρόμο, να περπατήσεις σε πεζοδρόμιο, να τα έχεις όλα μαζεμένα....

Σήμερα που οι περισσότερες μαμάδες δουλέυουν, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν κάποιες για να βοηθήσουν συνοδεύοντας τα παιδιά.

Εγώ θα πρότεινα να πας. Το παιδάκι σου, αν δει ότι δεν είσαι από πάνω του συνέχεια, δεν θα έχει πρόβλημα. Αλλά και εσύ καλά θα κάνεις να μην είσαι κοντά στο δικό σου παιδί. Δηλαδή, αν το δικό σου είναι κάπου στη μέση, εσύ να είσαι με τα παιδάκια στο τέλος!

Και προσοχή, το γενικό "πρόσταγμα" το έχει η νηπιαγωγός! Οι συνοδοί πάντα θα είστε από τη μεριά του δρόμου και θα έχετε μάτια και στην πλάτη! Αν το παιδί σου έρχεται σε σένα και ζητά άδεια για κάτι, το στέλνεις στη νηπιαγωγό!

Καλά να περάσετε!!!!!!!!!!

Οι νηπιαγωγοί το βλέπουν από την σκοπιά τους. Οσο περισσότεροι γονείς τόσα λιγότερα παιδιά υπό την ευθύνη τους. Τον ρώτησες ποιος ο λόγος που δε σε θέλει μαζί; Αν το παιδί είχε καποιο λόγο και επέμενε πολύ μάλλον εγώ δεν θα πήγαινα. και είμαι σίγουρη ότι και ο σύζυγος θα είχε την ίδια γνώμη. Μιλαω θεωρητικά πάντα γιατί η κόρη μου έιναι μικρή ακόμα και δεν ξερω τα παιδιά 4 ετών πως συμπεριφέρονται και πόση εμπιστοσύνη μπορείς να τους έχεις και γενικα΄σε τι "φάση" είναι. Πάντως παίζει αυτό που λες, ότι αν εισαι κι εσύ μαζί να είναι άτακτος επίτηδες-επειδή σου είπε να μην πας κι εσύ πήγες- ενω με τις δασκάλες το αντίθετο.