Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

διακαιολογούνται τόσες αποτυχημένες προσπάθειες????

Recommended Posts

κορίτσια θα ήθελα αν καποια βρίσκεται σε παρόμοια θέση να με διαφωτίσει...μηπως πρέπει να αλλάξω πορεία...

Είμαι 36 χρονών και ακόμα παλεύω για ένα παιδί....Εχω πολυκυστικές ωοθήκες και στα 25 μου αφαίρεσαν κύστη ενδομητρίωσης στην δεξια ωοθήκη.

Ξεκίνησα τις εξωσωματικές το καλοκαιρι του 2007...δυστυχώς από τότε μέχρι και τα τέλη του 2008 εμπιστεύτηκα έναν απαράδεκτο γιατρό ο οποίος κόντεψε να με σκοτώσει με τις μεγάλες δόσεις που μου έδωσε (νοσηλεύτηκα 11 μέρες) και μου τσάκισε την ψηχολογία. Μετά πήγα σε μεγάλο κέντρο όπου είμαι πολύ ευχαριστημένη. Εκεί έχω κάνει 4 προσάθειες (η μία με κατεψυγμένα) από τις οποίες η μία ήταν εξωμήτριο, η δεύτερη και η τρίτη ήταν αυτόματη αποβολή και η τέταρτη τώρα παρόλο που μου έβαλαν 3 άριστες βλαστοκύστες (στις οποίες έγινε και προεμφυτική διάγνωση) ήταν ακαρπη.

Γενικώς κάνω πολλά ωάρια με μικρές δοσεις (19-25την φορά), πάντα μου βάζουν από 3, και πάντα οι γιατροί μας έλεγαν ότι σαν ζευγάρι είμαστε εύκολη περίπτωση...αλλα αποτέλεσμα μηδεν!!!!

Δεν υπάρχει εξέταση που να μην έχω κάνει (ορμονικές, ανοσολογικες, υστεροσκοπηση) και όλα καλά. Ο γιατρός λέει ότι είναι θέμα τύχης και ότι σίγουρα θα μείνω έγκυος αλλά εγώ βλέπω τις περισσότερες στο κέντρο να μένουν έγκυες με max τις 3 προσπάθειες!!!!

Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως φταίει κατι άλλο??? Δεν είμαι άνθρωπος που θα έκανε 20 προσπάθειες γιατί φοβάμαι μήπως στο τέλός πάθω κανένα καρκίνο!!!!

Διαφημίσεις

chrischris, δεν έχω κάνει εξωσωματική γιατί και τα δυο παιδάκια μου τα συνέλαβα φυσιολογικά, όμως μετά την εφηβεία μου είχαν διαγνώσει και εμένα πολυκυστικές ωοθήκες. Είχα τότε περίοδο κάθε δύο με τρεις μήνες και όταν ο μου το είπαν δεν ασχoλήθηκα ιδιαίτερα γιατί ήμουν τότε μικρή και δεν με ενδιέφερε άμεσα η τεκνοποίηση. Όταν άρχισα να πηγαίνω τακτικά στο γυναικολόγο, είχα παραδόξως γιατρευτεί από μόνη μου. Τακτική περίοδος κάθε 30 με 32 μέρες. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο αλλά σου λέω ότι για χρόνια έπαιρνα βιταμίνη Ε λόγω ακμής και κατά καιρούς και αντισυλληπτικά χάπια για τον ίδιο δερματολογικό λόγο. Εκ των υστέρων έμαθα πως ειδικά τη βιταμίνη Ε

τη δίνουν και σε περίπτωση γυναικολογικών προβλημάτων. Επίσης έχω και μια κύστη στην αριστερή ωοθήκη ( εδώ και χρόνια ) που ποτέ όμως δε με εμπόδισε να μείνω έγκυος. Μάλιστα είχα επισκευθεί καθηγητή γυναικολογίας για να πάρω τη γνώμη του και μου είχε πει ότι αυτά τα πράγματα δε τα πειράζουμε, μόνο τα παρακολουθούμε και να μην ανησυχώ γιατί η κύστη δεν αχρηστεύει την ωοθήκη επειδή καταλαμβάνει μόνο ένα μικρό μέρος της ( μου έκανε και σχεδιάγραμμα ). Όσον αφορά στις εξωσωματικές που ρωτάς, μάλλον χρειάζεται υπομονή και θετική σκέψη. Έχω ακούσει για κοπέλες που προσπάθησαν πολλές φορές πριν τα καταφέρουν. Εσύ όμως θα τα καταφέρεις στην επόμενη σου προσπάθεια. Είμαι σίγουρη!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ξερω δυο περιπτωσεις γυναικων που μετα απο πολλες αποτυχημενες εξωσωματικες,εμειναν εγκυες απο μονες τους (αλλο,να μενεις εγκυος και να αποβαλλεις και αλλο να μην μενεις καθολου εγκυος).Την μια την ξερεις κι εσυ γιατι ειναι η Πετρουλακη,η αλλη ειναι μια γνωστη μου που ειχε κανει 6 εξωσωματικες και μετα εμεινε απο μονη της.

Chrischris κοριτσάκι μου..

Λυπάμαι που έχεις υποστεί τόσες ταλαιπωρίες και ακόμη αποτέλεσμα ουδέν.. Το μόνο που θα μπορούσα να σου προτείνω είναι να κάνει ο άνδρας σου μια εξέταση κατάτμησης dna. Με την εξέταση αυτή εξετάζεται η ποιότητα του dna που υπάρχει μέσα στο σπερματοζωάριο. Για να υπάρχουν αυτές οι αποτυχίες οφείλονται σαφώς σε κακό γενετικό υλικό (είτε δικό σου είτε του άνδρα σου) και όχι σε άλλους παράγοντες..

Κι εμείς δυστυχώς έχουμε τέτοιο θέμα και δύο αποτυχημένες εξωσωματικές, η πρώτη παλίνδρομη και η δεύτερη τώρα τον Σεπτέμβρη σχεδόν βιοχημική..

Ελπίζω να βρεις μια λύση σύντομα και να αποκτήσεις κι εσύ το δικό σου παιδάκι ..

Μήπως κοριτσάκι μου αγχώνεσαι πολύ???Γιατί όλες μας ξέρουμε ότι το άγχος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός!!!Εύχομαι να αποκτήσεις σύντομα ένα σποράκι στην κοιλίτσα σου...Έχεις σκεφτεί καθόλου το θέμα υιοθεσία?

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Διαφημίσεις

καλημέρα!επιθυμώ να λάβω σχετική ενημέρωση από γυναίκα που θα αναγνωρίσει στη δική μου περίπτωση τη δική της.Είμαι παντρεμένη 4χρόνια και τα3 τελευταία μπήκαμε στο ''χορό''των εξωσωματικών ύστερα από διάγνωση αζωοσπερμίας.Έχουμε κάνει πλείστες εξετάσεις πρι ξεκινήσουμε.Το θέμα είναι πως από τη γυναικεία πλευρά δεν υπάρχει κανένα απολυτώς πρόβλημα,εντούτοις κάθε φορά ξεκινάει κάτι και στη 2μέτρηση σταματάει.Πρόσφατα κάναμε 5προσπάθεια με απόψυξη και τη Δευτέρα πάω για μέτρηση.Έχω όμως βάσιμες υποψίες πως και αυτή τη φορά θα παιχτεί το ίδιο σενάριο.Είμαι 38 χρόνων πλέον και ανησυχώ πολύ.Η εξωσωματική είναι μονόδρομος για εμάς αλλά πόσο να προσπαθήσεις;και από την άλλη αφού σε μένα πάνε όλα μια χαρά τι μπορεί να φταίει και παλινδρομεί τόσο γρήγορα;υπάρχει κάποια με ανάλογη παθολογία;περιμένω...

καλημέρα!επιθυμώ να λάβω σχετική ενημέρωση από γυναίκα που θα αναγνωρίσει στη δική μου περίπτωση τη δική της.Είμαι παντρεμένη 4χρόνια και τα3 τελευταία μπήκαμε στο ''χορό''των εξωσωματικών ύστερα από διάγνωση αζωοσπερμίας.Έχουμε κάνει πλείστες εξετάσεις πρι ξεκινήσουμε.Το θέμα είναι πως από τη γυναικεία πλευρά δεν υπάρχει κανένα απολυτώς πρόβλημα,εντούτοις κάθε φορά ξεκινάει κάτι και στη 2μέτρηση σταματάει.Πρόσφατα κάναμε 5προσπάθεια με απόψυξη και τη Δευτέρα πάω για μέτρηση.Έχω όμως βάσιμες υποψίες πως και αυτή τη φορά θα παιχτεί το ίδιο σενάριο.Είμαι 38 χρόνων πλέον και ανησυχώ πολύ.Η εξωσωματική είναι μονόδρομος για εμάς αλλά πόσο να προσπαθήσεις;και από την άλλη αφού σε μένα πάνε όλα μια χαρά τι μπορεί να φταίει και παλινδρομεί τόσο γρήγορα;υπάρχει κάποια με ανάλογη παθολογία;περιμένω...

thes/niki,

σε καταλαβαίνω απόλυτα!!!! Και σε εμένα έχει συμβεί 2 φορές. Την 1η φορά ξεκίνησα με χοριακή 130 και μετά έπεσε στο 126 και τη δευτερη φορά ήταν πολύ μικρότερη και πάλι έπεσε με τη δευτερη μέτρηση. Ο δικός μου γιατρός μου πρότεινε υστεροσκόπηση και προεμφυτική διάγνωση. Στη δική μου περίπτωση υποτίθεται ότι η μήτρα ήταν εντάξει και τα έμβρυα πολύ καλά...άρα μάλλον σταθηκα άτυχη....Έχω ραντεβού πάλι σε καμία δεκαριά μέρες με το γιατρό να δω τι θα μου πει πάλι γαιτί και εγώ παλεύω από το 2007 και είμαι 36!!!!!

Koρίτσια καλή επιτυχία. Είμαι κι εγώ 37, με 3 χειρουργεία ινομυωμάτων και δεν έχω μείνει ποτέ μα ποτέ έγκυος μέχρι τώρα παρότι το μοναδικό μου πρόβλημα (μετά από όλες τις εξετάσεις) είναι τα ινόμυώματα και ο υποθυρεοειδισμός μου (που τον ελέγχω φαρμακευτικά). Σπερματογραφία κάναμε πριν τρία χρόνια και ήταν σχετικά καλή. Μετά την τελευταία ινομυωματεκτομή και πάλι τίποτα δεν καταφέρνουμε με φυσιολογικές προσπάθειες. Θα προσπαθήσουμε μέχρι και Γενάρη και μετά μας βλέπω να μπαίνουμε στον χορό...

it's never too late to start all over again

Koρίτσια καλή επιτυχία. Είμαι κι εγώ 37, με 3 χειρουργεία ινομυωμάτων και δεν έχω μείνει ποτέ μα ποτέ έγκυος μέχρι τώρα παρότι το μοναδικό μου πρόβλημα (μετά από όλες τις εξετάσεις) είναι τα ινόμυώματα και ο υποθυρεοειδισμός μου (που τον ελέγχω φαρμακευτικά). Σπερματογραφία κάναμε πριν τρία χρόνια και ήταν σχετικά καλή. Μετά την τελευταία ινομυωματεκτομή και πάλι τίποτα δεν καταφέρνουμε με φυσιολογικές προσπάθειες. Θα προσπαθήσουμε μέχρι και Γενάρη και μετά μας βλέπω να μπαίνουμε στον χορό...

εγω θα σου έλεγα να κανετε σπερμοδιάγραμμα λίγο πριν τον γενάρη γιατι ΄πριν απο 3 χρόνια έιναι πολύ παλιό.

YiMXp3.png

Διαφημίσεις

εγω θα σου έλεγα να κανετε σπερμοδιάγραμμα λίγο πριν τον γενάρη γιατι ΄πριν απο 3 χρόνια έιναι πολύ παλιό.

To ξέρω ότι σίγουρα θα χρειαστεί να γίνει αν συνεχίσουμε έτσι...

it's never too late to start all over again

Έχω όμως βάσιμες υποψίες πως και αυτή τη φορά θα παιχτεί το ίδιο σενάριο.Είμαι 38 χρόνων πλέον και ανησυχώ πολύ.

Καλησπέρα, ξεκινώντας με τη λογική και όχι με τις φοβίες θα σε ρωτούσα που στηρίζεις τις "βάσιμες υποψίες"; Καταλαβαίνω τους φόβους σου, καταλαβαίνω και την ψυχολογία σου. Είμαι 39 και έχω 3 αποτυχίες με τις εξωσωματικές. Μόνο αν το βάλουμε κάτω θα ηττηθούμε. Γνώμη μου είναι να μην υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα και να προσπαθείς να αυτοντοπάρεσαι με χίλιους τρόπους και να θυμάσαι το πιο σημαντικό: η ψυχολογία είναι το ήμισυ του παντός σε αυτή τη διαδικασία. Πάρε βαθιές ανάσες, σκέψου όμορφα πράγματα, βάλε κανένα DVD με κωμωδίες, διάβασε κανένα Μίκυ Μάους, Αστερίξ κλπ κλπ και χαμογέλα. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ

Η εξωσωματική είναι μονόδρομος για εμάς αλλά πόσο να προσπαθήσεις;και από την άλλη αφού σε μένα πάνε όλα μια χαρά τι μπορεί να φταίει και παλινδρομεί τόσο γρήγορα;υπάρχει κάποια με ανάλογη παθολογία;περιμένω...

Το είπα και πριν από λίγες μέρες σε κάποια κοπέλα. Καλύτερα να παλλινδρομεί ένα προβληματικό έμβρυο στην αρχή παρά να διαπιστώνεται κάτι κακό στον 3ο, 4ο ή 5ο μήνα και να επεμβαίνεις εσύ σκοτώνοντάς το. Νομίζω ότι αυτό είναι χειρότερο. Φυσικά το χείριστο όλων είναι να φέρει κάποιος ένα προβληματικό παιδί στον κόσμο. Μη σκεφτεί κανείς την ταλαιπωρία του γονέα αλλά του παιδιού που θα ξεκινήσει από την πρώτη του ανάσα μέχρι να αφήσει την τελευταία του σε αυτό τον κόσμο.

Πρόσφατα κάναμε 5προσπάθεια με απόψυξη και τη Δευτέρα πάω για μέτρηση

Επειδή σε νιώθω και σε καταλαβαίνω ελπίζω να τελειώσει εδώ το μαρτύριο και η στεναχώρια και να γευτείς όλη τη χαρά της μητρότητας από την πρώτη χοριακή και για όλη σου τη ζωή

Κριςκρις μου πέρα απο αυτό περι δευτερης γνώμης σου λέω ότι εγω τα κατάφερα με την 6η και τώρα έχω κάνει άλλες δυο αποτυχημένες για το δευτερο και πάω για την τρίτη, ελπίζω θετικη.

Να σου πω θρομφοφιλίας έχεις κάνει εξετάσεις???

φιλενάδα δεν υπάρχει εξέταση που να μην έχω κάνει!!!!!!Πιστεψέ με έχω κάνει τα πάντα. Και δευτερη γνώμη έχω πάρει...απλά φοβάμαι να αλλάξω κέντρο μήπως πάω για καλύτερα και τελικά αποδειχθεί χειρότερο!!!

Στο κέντρο που είμαι από τις 4 φορές τις 3 έμεινα έγκυος άσχετα αν δεν προχώρησαν οι εγκυμοσύνες...

Στον Πάντο δεν έχω πάει μόνο...αλλα έχω ακούσει διάφορα και διστάζω. Άλλοι τον θεωρούν θεό και άλλοι οτι σου τρώει τα λεφτά....Λένε πάντως ότι έχει τους καλύτερους εμβρυολόγους!!!!

Να σου πω ότι κ γω έχω κάνει τα πάντα 2 και 3 φορές (ανοσολογικά μάλιστα 6 φορές και αιματολογικά 4) και παρα το γεγονός ότι δεν βρήκαν τιποτα η ανοσολογος μου έδωσε κορτιζόνη και η αιματολόγος ηπαρίνη. Μάλιστα κορτιζόνη 2 με 3 μήνες νωρίτερα απο την προσπάθεια, ασπιρίνη επίσης 2 με 3 μήνες νωρίτερα και ηπαρίνη απο την πρώτη μέρα της προσπάθειας όχι μόνο με την εμβρυομεταφορά. Εσένα σου δώσανε κάτι ????

Διαφημίσεις

Να σου πω ότι κ γω έχω κάνει τα πάντα 2 και 3 φορές (ανοσολογικά μάλιστα 6 φορές και αιματολογικά 4) και παρα το γεγονός ότι δεν βρήκαν τιποτα η ανοσολογος μου έδωσε κορτιζόνη και η αιματολόγος ηπαρίνη. Μάλιστα κορτιζόνη 2 με 3 μήνες νωρίτερα απο την προσπάθεια, ασπιρίνη επίσης 2 με 3 μήνες νωρίτερα και ηπαρίνη απο την πρώτη μέρα της προσπάθειας όχι μόνο με την εμβρυομεταφορά. Εσένα σου δώσανε κάτι ????

εγώ πέρνω filicine συνέχεια και μετά το βράδυ της εμβρυομεταφοράς ξεκινάω και αντιπηκτικές. Τώρα πρίν ξαναξεκινήσω πέρνω και κατι αγγλικες πολυβιταμίνες για γυναικες που προσπαθούν να κάνουν παιδί

Καλημέρα και απο εμενα, εχω στο ενεργητικο μου 3 σπερματεγχυσεις και 5 εξωσωματικες , απο την αρχη που ξεκινησαμε ολοι μας ελεγαν ευκολη περιπτωση μιας και δεν ειχε βρεθει κατι , για να μην πολυλογω μονο οι δυο τελευταιες εξωσωματικες εδωσαν εγκυμοσυνη, η πρωτη παλινδρομησε και η δευτερη μας εφερε τη μικρουλα μας. Το ΜΟΝΟ διαφορετικο που εκανα στις δυο εξωσωματικες (που ειχα θετικο αποτελεσμα) ειναι οτι ξεκινησα τις αντιπηκτικες ενεσεις απο την πρωτη κιολας μερας του προγραμματος και ΟΧΙ απο την εμβρυομεταφορα ...

Μηπως να βρεις καποιος αιματολογο ... μηπως να παρεις και δευτερη γνωμη .. ?

Απο τη στιγμη που μενεις εγκυος σημαινει οτι λειτουργει ο οργανισμος σου απλα το θεμα καπου "κολαει" ... ο γιατρος τι σου λεει γι αυτο ? (οκ Θεοι δεν ειναι αλλα μια αποψη θα την εχει ...) Στις εγκυμοσυνες που δεν πηγαν καλα μπορεσατε να κανετε βιοψια ?

Kι' εγώ τις αντιπηκτικές τις ξεκινάω μαζί με τις ενέσεις της διέγερσης, δεν κάνω την παραμονή της ωοληψίας, και από την ωολήψία ξεκινάω yotopar, utrogestan, medrol, cyclacur (άσπρα).

Καλημέρα! Με θέλετε στην παρέα σας? Είμαι 37 ετών. Προσπαθήσαμε με το φυσικό και πατροπαράδοτο τρόπο για ένα χρόνο. Αποτελέσμα, μηδέν. Κάναμε εξετάσεις (σαλπιγγογραφία και σπερμοδιάγραμμα) οι οποίες έδειξαν ότι εγώ έχω πολύ κλειστές σάλπιγγες και το σπέρμα ήταν μέτριο. Ο γυναικολόγος που με παρακολουθούσε χρόνια, πρότεινε να κάνουμε λαπαροσκόπηση, γιατί υποψιαζόταν ότι έχω ενδομητρίωση και ότι έπρεπε να δούμε σε τι βαθμό την είχα και τι θεραπεία έπρεπε να κάνω. Πήραμε δυο και τρεις γνώμες, τελικά, είπαμε να κάνουμε πρώτα εξωσωματική.

Πήγαμε σε γνωστό κέντρο (όχι σε αυτούς που θεωρούνται πολύ πολύ κορυφαίοι όμως) και ξεκίνησα ένα βραχύ πρωτόκολλο. Αποτέλεσμα, πολύ λίγα ωοθηλάκια (μόνα 3 στη μία και ένα στην άλλη) και η μία ωοθήκη (αυτή που έδωσε τα πιο πολλά) σε πολύ στραβή θέση.Δεν προχωρήσαμε σε εξωσωματική, κάναμε σπερματέγχυση και δεν πήγε καλά.

Πήγα για ορμονολογικές αμέσως μετά (FSH κλπ) οι οποίες βγήκαν φυσιολογικές. Ο γιατρός μας ξαναείπε να κάνω τη λαπαροσκόπηση για να δούμε το θέμα της ενδομητρίωσης. Την έκανα και είδαμε ότι η ενδομητρίωση υπάρχει σε πολύ μικρό βαθμό και δεν χρήζει θεραπείας με αντισυλληπτικά και διακοπή της περιόδου. Γενικά, εκτός άπό ένα μικρό πολύποδα που αφαίρεσαν, δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα η λαπαροσκόπηση/ υστεροσκόπηση.

Πέρασαν δύο μήνες και πήγαμε για τη δεύτερη και καλή μας προσπάθεια για εξωσωματική. Πάλι βραχύ πρωτόκολλο, αλλά με άλλα φάρμακα. Αποτέλεσμα, μόνο 5 ωοθηλάκια. Χθες πήγα για ωοληψία. Μόνο ένα ωάριο μου πήραν. Από εκεί κατάλαβα, ότι δεν πάμε καλά. Σήμερα το πρωί μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι δεν γονιμοποιήθηκε, παρόλο που το δείγμα σπέρματος του συζύγου χθες ήταν σχετικά καλό.

Έχω απογοητευτεί πολύ και δεν ξέρω τι να κάνω. Μήπως δεν έχει νόημα να ξαναπροσπαθήσουμε? Υπόψιν, δεν έχω μείνει έγκυος ποτέ, από όσο ξέρω, και γενικά είχα σταθερό κύκλο.