Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μωράκι σε θερμοκοιτίδα-Βοήθεια να μη χαθεί ο θηλασμός

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Γράφω εκ μέρους της ξαδέρφης μου. Γέννησε την Τρίτη 19/10 με καισαρική τομή και επισκληρίδιο αναισθησία στις 36+5 ένα κοριτσάκι. Η γέννα έγινε εσπευσμένα γιατί στον υπέρηχο φάνηκε ότι το μωράκι έχανε βάρος και το αμνιακό υγρό ήταν στο κατώτατο όριο (γερασμένος πλακούντας) και οι εξετάσεις της μαμάς έδειξαν αυξημένα λευκά (αν δεν κάνω λάθος και ερυθρά) και ο γιατρός φοβήθηκε για λοίμωξη.

Το μωράκι γεννήθηκε 2300 και το έβαλαν σε θερμοκοιτίδα. Μέχρι και το πρωί που μίλησα με την ξαδέρφη μου, το μωράκι δεν το είχε πάρει καν αγκαλιά.... και εννοείτε ούτε της το έδωσαν για θηλασμό. Της έχουν δώσει θήλαστρο (θέλω να ελπίζω νοσοκομειακό) και της είπαν να κάνει αντλήσεις κάθε 4 ώρες για 10 λεπτά στο κάθε στήθος. Όμως μέχρι τώρα δεν έχει βγάλει σταγόνα....:shock:

Της είπαν ότι έχει σταθεροποιηθεί το βάρος της μικρής και πως θα την βγάλουν από την θερμοκοιτίδα σήμερα αλλά αν δεν αρχίσει να πίνει 50ml γάλα δεν θα την βγάλουν.....

Η ξαδέρφη μου θα βγει την Δευτέρα (της εμφανίστηκαν θρόμβοι στα πόδια :shock:) και μου είπε πως αν δεν της δώσουν την μικρή θα υπογράψει για να την πάρει.

Όμως με το θηλασμό την να την συμβουλέψω? Έχει απογοητευτεί..... Γιατί δεν έχει βγάλει καθόλου μέχρι τώρα? Έχω την εντύπωση πως δεν θα της την δώσουν για θηλασμό ούτε όταν την βγάλουν από την θερμοκοιτίδα!

Ευχάριστώ...

Υ.Γ. Σας έχω εμπιστοσύνη.... Με την βοήθειά σας θήλασα και θηλάζω ακόμα και σας ευχαριστώ για αυτό :D

Διαφημίσεις

να σας ζησει!

δεν ειμαι ειδικη αλλα θα σου πω την δικη μου εμπειρια.

γεννησα τον αυγουστο με καισαρικη λογω αλλοιωσης παλμων.το μωρο βγηκε πνιγμενο,δεν πηρε αμεσως αναπνοη και τελως παντων εκαναν οτι μπορουσαν οι μαιες και οι γιατροι..ειχαν ειδοποιησει την παιδιατρο στην εντατικη και μολις επιτελους πηρε την πρωτη ανασα το ετρεξαν εκει.το μωρο μπηκε σε θερμοκοιτιδα για τρεις μερες και πηρε οξυγονο.την ειδα για πρωτη φορα δυο ημερων πισω απο το τζαμι.την κρατησα πρωτη φορα τριων ημερων στην αγκαλια και την ταισα δικο μου γαλα που εβγαλα με θηλαστρο μεσα στο νοσοκομειο.την τριτη μερα αρχισα να πινω νερο(ειχα ορους ) πολυ νερο ομως πανω απο 4 λιτρα νερο,και με το θηλαστρο και στους δυο μαστους καθε 2μιση ωρες ειδα αποτελεσμα μεσα σε 24 ωρες.οταν ηταν 4 ημερων εκανα αντληση απο καθε μαστο 200 γραμ.!!!μικρη αγελαδιτσα με φωναζαν οι μαιες στην εντατικη.πεταξα πολυ γαλα στην τουαλετα.μπορουσα να θηλασω ολα τα προωρα εκει μεσα!!!

για μενα τα πολλα υγρα και ο συχνος ερεθισμος των μαστων με θηλαστρο ηταν αυτα που ξεκινησαν τον θηλασμο.

καλη επιτυχια ευχομαι!

0GFrp3.png

Eleni-volos σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Στην αρχή και εσύ δεν έβγαζες ούτε σταγόνα? Οι οδηγίες ήταν από τις μαίες? Πάντως μου φαίνετε λογικό ο πιο συχνός ερεθισμός του στήθους και τα πολλά υγρά.

Να σου ζήσει και εσένα η ζωούλα σου!:D

Μόλις είδα το θέμα σου σκέφτηκα ότι ζούμε βίους παράλληλους γιατί αυτό ακριβώς έψαχνα κι εγώ. Η ξαδέρφη μου γέννησε στις 19/10 (το μωρό στην εντατική με ορούς και θα συνεχίσει να είναι) και της είπαν για άντληση κάθε 4 ώρες 7 λεπτά σε κάθε μαστό... σήμερα που μιλήσαμε της είπα πως μου φαίνεται λίγο. Μπήκα λοιπόν για να το επιβεβαιώσω οπότε όποια έμπειρη έχει άποψη παρακαλώ να την καταθέσει. Σήμερα το μεσημέρι πάντως έβγαλε κάποια ελάχιστα ml. Έχω την εντύπωση όμως πως θα πρέπει να κάνει τις αντλήσεις κάθε τρίωρο και για 7x2 λεπτά σε κάθε μαστό. Κάνω λάθος;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

δεν κοιταξα ποτε το ρολοι ουτε μου ειπαν κατι τετοιο οι μαιες στο νοσοκομειο.μου ειπαν βγαλε οσο εχεις.και αυτο εκανα.το μωρο ηπιε οσο ηθελε και το υπολοιπο στο νεροχυτη.να μην κοιτα ρολοι θα ελεγα.να το κανει με αγαπη.μια μαια εκει μεσα μου ειπε οτι ειχα πολυ ποσοτητα εκτος των αλλων αλλα και γιατι το ηθελα πααααρα πολυ.τα υγρα ειναι απαραιτητα,

μαργιοτα στην αρχη λεγοντας δευτερη μερα ηρθε μια μαια στο κρεβατι,εγω τεζα απο καισαρικη και της λεω θελω να θηλασω παρολο που το μωρο ειναι εντατικη .και μου πιανει το μαστο και το παταει,(πεθανα απο πονο) και εβγαλε ενα κιτρινο υγρο παχυρευστο.και μου λεει μια χαρα θα τα καταφερεις.!!!!

0GFrp3.png

Διαφημίσεις

Δυστυχώς αυτό της είπαν οι μαίες στο μαιευτήριο... επειδή όμως όπως το φαντάζομαι το θήλαστρο θα παίξει το ρόλο του παιδιού αφού το παιδί δεν μπορεί να θηλάσει δεν θα πρέπει να κάτσει στο στήθος (το θήλαστρο) όσο θα καθόταν και το παιδί υπό κανονικές συνθήκες; Με αυτή τη λογική της είπα να ακούσει έτερη μαία που της είχε πει 7χ2 σε κάθε μαστό. Βέβαια αυτή η δεύτερη μαία θέλει να την στείλει να αγοράσει το τελείως λάθος θήλαστρο γι' αυτή τη δουλειά αλλά αυτό είναι για άλλο θέμα... δεν πρόκειται να την αφήσω να το πάρει.

(Λορέτα Ποντικίνα)

Αντιγράφω τα γραφόμενα της Αγλαΐας

Για τον επαναγαλακτισμό η μητέρα θα χρειαστεί ένα νοσοκομειακό θήλαστρο (ενοικιάζεται).

Δείτε εδώ για τα θήλαστρα.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678

Είνα προτιμότερο να έχει ένα σύστημα διπλής άντλησης γιατί ο χρόνος άντλησης μειώνεται στο μισό (είναι πιο εύκολο για τη μαμά να βρει το μισό χρόνο!) αλλά και φαίνεται ότι η παραγωγή αυξάνεται πιο γρήγορα΄! :-)

Επειδή το πρόγραμμα με ένα μωρό δεν μπορεί να είναι σταθερό, προτείνουμε στη μητέρα να προγραμματίζει τις αντλήσεις ανά 1,5 με 2 ώρες στη διάρκεια της μέρας, έτσι ώστε αν συμβεί κάτι και καθυστερήσει κάποια φορά για περισσότερο από 3 ώρες να μην υπάρχει πρόβλημα με το συνολικό αριθμό των αντλήσεων.

Η μητέρα θα πρέπει να κάνει 8-10 αντλήσεις το 24ωρο. Η μία από αυτές θα πρέπει να είναι βραδυνή, στη διάρκεια του ύπνου.

Είναι καλό να μην υπάρχουν διαστήματα μεταξύ των αντλήσεων που διαρκούν πάνω από 4 ώρες. Για τις περισσότερες μητέρες είναι πολύ δύσκολο να αυξήσουν την παραγωγή αν υπάρχουν μεγάλα διαστήματα.

Γενικά απαιτούνται τουλάχιστον 100 λεπτά ενεργού θηλασμού σε κάθε μαστό το 24ωρο. Αυτό μεταφράζεται σε 10 δεκάλεπτα ή 8 13λεπτα για κάθε μαστό. Γι αυτό προτείνουμε το σύστημα διπλής άντλησης. Είναι δύσκολο για μια μητέρα να βρει 100 λεπτά ελεύθερα το 24ωρο, το να βρει 200 είναι ακόμη πιο δύσκολο...

jv42p3.png

DfUyp2.png

δεν κοιταξα ποτε το ρολοι ουτε μου ειπαν κατι τετοιο οι μαιες στο νοσοκομειο.

Έχω την εντύπωση ότι στην άντληση θέλει μέχρι 15 λεπτά... Ελπίζω να μας ενημερώσει μία πιο έμπειρη (μη λέω ψέματα, Αγλαΐα εσένα περιμένω;)).

Απλά με ανησυχεί κάπως που μέχρι τώρα δεν μπορεί να βγάλει ούτε σταγόνα. Και εγώ με καισαρική γέννησα και στο νοσοκομείο δεν θήλασα καθόλου, ούτε άντλησα:(, αλλά μόλις πίεζα λίγο το στήθος αμέσως έβγαζα....

Φοβάμαι ότι έχει πέσει η ξαδέρφη μου ψυχολογικά και θα τα παρατήσει... Συνέχεια μου λέει "δεν έχω γάλα δεν πρόκειται να την θηλάσω" και εγώ προσπαθώ να την πείσω πως δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει γάλα για το μωρό της και πως κόβεται από λάθος χειρισμούς.

Aeriko απίστευτο που είμαστε στην ίδια κατάσταση:o. Αν έχετε εξελίξεις πες μου.

Καλή επιτυχία!!

Palladin γράφαμε σχεδόν ταυτόχρονα... Τα είχα υπόψη μου όλα αυτά αλλά ήθελα να σιγουρευτώ.

Ξέρεις αν υπάρχει περίπτωση στο νοσοκομείο να μην της έχουν δώσει νοσοκομειακό θήλαστρο? Πως θα το ξεχωρίσει? Δεν έχει ιδέα ακόμα....

Επίσης ξέρεις αν θα πρέπει να νοικιάσει και για το σπίτι ή αν μέχει την Δευτέρα (που θα βγει) έχει θηλάσει δεν χρειάζεται?

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Διαφημίσεις

Δυστυχώς (ευτυχώς για μένα) δεν εχω εμπειρία από θήλαστρα. Νομίζω όμως ότι όλα τα νοσοκομειακά είναι διπλής άντλησης (και τα δύο στήθη ταυτόχρονα) οπότε αν το δικό της δεν είναι διπλής, πιθανότατα δεν είναι νοσοκομειακό. Να ρωτήσει καλύτερα ή να δει το μοντέλο και να το τσεκάρει στο τόπικ με τα θηλαστρα.

Το ότι δεν αντλεί σταγόνα μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν δίνει στο στήθος αρκετό ερέθισμα.

Πιστεύω ότι θα χρειαστεί να νοικιάσει για το πρώτο διάστημα στο σπίτι νοσοκομειακό θήλαστρο και να πάρει και συμπλήρωμα αύξησης γάλακτος, αλλά καλύτερα ας πει η Αγλαΐα

jv42p3.png

DfUyp2.png

Και εγώ μαύρα μεσάνυχτα έχω από θήλαστρα.

Μόλις μίλησα μαζί της. Δεν είναι διπλής άντλησης το θήλαστρο. Την μικρή την έχουν βγάλει από την θερμοκοιτίδα και αφήνουν να την βλέπει μόνο δύο φορές την ημέρα για ένα μισάωρο το πολύ :twisted:. Απαράδεκτο δεν είναι?

Την ρώτησα μπορεί να ζητάει να της την φέρνουν στο δωμάτιο και μου είπε πως όχι.... Της πρότεινα έστω και αυτές τις φορές που την βλέπει να την βάζει επάνω της (για να υπάρξει δερματική επαφή) και πως αν μπορεί να απαιτήσει να της την πηγαίνουν κάποιες φορές στο δωμάτιο.

Πάντως δεν την άκουσα καλά... Έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ κυρίως ψυχολογικά γιατί μόλις σήμερα μπόρεσε και πήρε το παιδί της αγκαλιά. Αλλά έχει υποφέρει και από πόνους.

Δεν μπορώ να καταλάβω.... Και εγώ καισαρική έκανα δεν είχα τέτοιους πόνους!!! Πολύ στεναχωριέμαι....

Και γέννησε σε ιδιωτικό που υποτίθεται τους πληρώνεις για να σε προσέχουν... Εγώ γέννησα στο νοσοκομείο του νησιού μου (ούτε καν σε μαιευτική κλινική) και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, εκτός του ότι δεν με βοήθησαν στον θηλασμό.

Sorry αν βγήκα εκτός topic αλλά έχω θυμώσει:evil:

Σε ό,τι αφορά τους πόνους να σου θυμήσω πως δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι την ίδια αντοχή στους πόνους και δεν έχουμε όλοι τον ίδιο οργανισμό. Το ότι το νοσοκομείο δεν της έχει δώσει νοσοκομειακό θήλαστρο μου φαίνεται απλά απαράδεκτο! Το ότι έβγαλαν τη μικρή από τη θερμοκοιτίδα είναι καλό για την πορεία της αλλά απ' όσο καταλαβαίνω την έχουν στην μονάδα παρακολούθησης που πάλι δεν επιτρέπεται η επαφή με "ξένους" πλην των γονέων δύο φορές την ημέρα.

(Λορέτα Ποντικίνα)

Καλημέρα.

Aeriko σίγουρα κάθε άνθρωπος αντέχει διαφορετικά τον πόνο αλλά είναι και η μεταχείρηση του γιατρού/κλινικής.

Μετά από εμένα γέννησαν με καισαρική δύο φίλες μου, η μία σε δημόσια κλινική στην Αθήνα και η άλλη σε ιδιωτική. Και οι δύο είχαν την ίδια εμπειρία με εμένα. Δλδ μετά το χειρουργείο για την επόμενη σχεδόν μέρα οι αναισθησιολόγοι άφησαν ορό στην επισκληρίδιο για να μην νιώθουμε τους πρώτους έντονους πόνους. Συγκεκριμένα ο δικός μου γιατρός μου είχε πει ότι οι πόνοι του πρώτου 24ωρου είναι ανυπόφοροι και ήθελε να με αφήσει να ξεκουραστώ. "Δεν κάνει να πονάει η μανούλα" μου είχε πει. Πάνω κάτω τα ίδια είχαν πει και στις φίλες μου. Βέβαια μετά η κάθεμία ανάρρωσε διαφορετικά.

Στην ξαδέρφη μου δεν έκαναν κάτι τέτοιο και 1 ώρα μετά το χειρουργείο άρχισε να σφαδάζει... Και την ξέρω καλά...αντέχει τον πόνο:!:

Επίσης σε όλα τα χειρουργία που έχουν κάνει οι δικοί μου άνθρωποι (εντός και εκτός νησιού), συν εμένα τους δένουν τα πόδια για να μην δημιουργηθεί θρόμβωση.

Ούτε αυτό της κάνουν και άρχισε να πονάει στα πόδια. Πήγε αγγειολόγος και της είπε πως είναι έτοιμη για θρόμβωση. (Μάλλον στη συγκεκριμένη κλινική θέλουν να δώσουν δουλειά στους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων:evil:)

Θα με ενδιέφερε να μας πουν την εμπειρία τους και άλλες γυναίκες που γέννησαν με καισαρική γιατί εγώ νόμιζα ότι είναι πρωτόκολλο που ακολουθούν όλοι οι γιατροί.

Θα με ενδιέφερε να μας πουν την εμπειρία τους και άλλες γυναίκες που γέννησαν με καισαρική γιατί εγώ νόμιζα ότι είναι πρωτόκολλο που ακολουθούν όλοι οι γιατροί.

νομιζω πως εχει να κανει με το αν η αναισθησια ηταν επισκληριδιος η ολικη.

απο προσωπικη εμπειρια και μονο,εκανα ολικη και δεν ενιωσα κανενα πονο!!!σαν να μην εγινε τπτ.σηκωθηκα και περπατησα ακριβως ενα 24ωρο μετα την επεμβαση.στον ιδιο θαλαμο ηταν δυο κοριτσια που εκαναν καισαρικη μεεπισκληριδιο.και οι δυο εκλαιγαν απο πονους στη μεση και σηκωθηκαν με το ζορι την τριτη μερα.μια φιλη μου που γεννησε δυο μερες μετα απο μενα με ολικη δεν ενιωσε κανενα πονο επισης.

τα ποδια δεμενα με γαζες σε καθε περιπτωση.

0GFrp3.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν φωτογραφίες για τα νοσοκομειακά θήλαστρα της medela εδώ για το symphony http://awaybabyessentials.com/images/large/Symphony_170x170.jpg

και εδώ για το lactina http://www.brooklynbabyworld.com/ProductImages/11095.1.jpg

Να επισημάνω ότι εμένα στο νοσοκομείο μου έδωσαν ένα μπουκαλάκι και χοάνη κι ας ήταν διπλής άντλησης το θήλαστρο. Κι εγώ το ζώον δε ζήτησα άλλο ένα αλλά τα μυαλά στα κάγκελα ήμουν τότε.

Η συγκεκριμένη κλινική είναι μάλλον επικίνδυνη, με αυτά που λέτε και για την αναλγησία και για την προστασία από τις θρομβώσεις. Εγώ σε δημόσιο νοσοκομείο και ήμουν με ειδικές κάλτσες και ενέσεις ηπαρίνης.

Πες της να νοικιάσει δικό της και ότι κάνει επένδυση για το μωρό της. Θα τα καταφέρει αν πεισμώσει και αποφασίσει ότι θα νατισταθμίσει τις αντίξοες συνθήκες με τις οποίες ήρθε στη ζωή το μωρό της. Επίσης επικεντρώνοντας στις αντλήσεις "ξεχνάς" κάπως την αγωνία σου και νιώθει ότι κάνεις κάτι για το μωρό σου. "Ξεχνάς" ενδεχομένως και μέρος του πόνου αν αυτός είναι ψυχοσωματικός και όχι πραγματικά βιολογικός. Αυτά εκ πείρας. Και θηλάζουμε ακόμη ένα χρόνο μετά. Να αντλεί ανά δίωρο το πολύ τρίωρο για να έχει περιθώρια να "χάσει" άντληση.

FLcUp3.png0BQfp3.png

margiota όντως αν είναι έτσι την έχουν "σκίσει" την κοπέλα... αν θέλεις στείλε μου με pm ποια κλινική είναι να ξέρουμε να την αποφεύγουμε. Στο Ιασώ πάντως η δική μου ξαδέρφη είχε κανονική ανάρρωση: της άφησαν την επισκληρίδιο μέχρι το μεσημέρι της επόμενης, της έδωσαν κάλτσες για τα πόδια και παυσίπονα όποτε τα χρειαζόταν. Σηκώθηκε δε το ίδιο βράδυ (γέννησε πολύ πρωί) με πόνους φυσικά αλλά σηκώθηκε. Περαστικά της. Στήριξέ την όσο μπορείς γιατί το ψυχολογικό πέραν του σωματικού αυτή τη στιγμή είναι σημαντικότερο. Το να έχεις γεννήσει και να ΜΗΝ μπορείς να πάρεις αγκαλιά το πλασματάκι σου είναι ό,τι χειρότερο.

(Λορέτα Ποντικίνα)

νομιζω πως εχει να κανει με το αν η αναισθησια ηταν επισκληριδιος η ολικη.

Τουλάχιστον εγώ στην επισκληρίδιο δεν ένιωσα τπτ... Και μάλιστα μετά από 3 μέρες που βγήκα όλοι δεν πίστευαν ότι είχα χειρουργηθεί... Το μετά όμως είναι θέμα οργανισμού! Στην αρχή τι γίνετε?!

Η συγκεκριμένη κλινική είναι μάλλον επικίνδυνη, με αυτά που λέτε και για την αναλγησία και για την προστασία από τις θρομβώσεις. Εγώ σε δημόσιο νοσοκομείο και ήμουν με ειδικές κάλτσες και ενέσεις ηπαρίνης.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Και εγώ αυτής της γνώμης είμαι, ότι η κλινική είναι επικίνδυνη. Θα μπορούσε άνετα να τους μηνύσει. Βέβαια είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται. Περιμένει πως και πως να περάσουν οι μέρες για να φύγει...

Στήριξέ την όσο μπορείς γιατί το ψυχολογικό πέραν του σωματικού αυτή τη στιγμή είναι σημαντικότερο. Το να έχεις γεννήσει και να ΜΗΝ μπορείς να πάρεις αγκαλιά το πλασματάκι σου είναι ό,τι χειρότερο.

Προσπαθώ να την στηρίξω όσο μπορώ αλλά δυστυχώς είμαι και μακριά... Ότι κάνω από το τηλέφωνο. Θα σου στείλω pm. Και να φανταστείς ότι έψαξα στο internet για την συγκεκριμένη κλινική και διάβασα τα καλύτερα... Και καλά είναι καινούργια και έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά.:evil:Μπούρδες!!!

Τα τελευταία νέα είναι ότι κατάφερε να βγάλει γάλα και το έδωσε με μπουκάλι στο μωράκι της. Της είπαν ότι θέλουν να αντλεί και να το ταΐζει με μπιμπερό για να βλέπουν τα ml που τρώει. Δυστυχώς δεν ξέρω πόσα ml έβγαλε και αν την έχει βάλει καθόλου στο στήθος. Μίλησε με την μητέρα μου. Μαζί θα μιλήσουμε το απόγευμα. Πολύ χάρηκα γιατί την άκουσα ανεβασμένη....

Να είστε καλά κορίτσια και εσείς και τα παιδάκια σας. Σας ευχαριστούμε πολύ. Θα επανέρθω με άλλες απορίες.

Αγλαΐα μπορεί να μην απάντησες (δεν ξέρω καν έχεις μπει στο forum τελευταία) αλλά πρέπει να είσαι πολύ περήφανη... Όλες τις γνώσεις από εσένα τις έχουν πάρει τα κορίτσια και κάνουν θαυμάσια δουλειά.:-D

Καλησπέρα σας.

Τα νέα για σήμερα είναι τα εξής:

Το θήλαστρο που της έχουν δώσει τελικά είναι νοσοκομειακό, το Ameda μονής άντλησης (σε αυτό το θέμα τζάμπα την κατηγορήσα την κλινική) και αύριο που είναι να βγει θα πάρει τηλ για να νοικιάσει ένα. Ακόμα βγάζει το πρωτόγαλα γύρω στα 20ml σε κάθε άντληση και της δίνουν και συμπλήρωμα. Σε κάθε γεύμα τρώει περίπου στα 70ml και οι γιατροί είναι πολύ ευχαριστημένοι. Παίρνει κάθε μέρα 50gr:D και έτσι αύριο θα βγουν μαζί μανούλα και μωράκι.Βέβαια ακόμα δεν την έχει βάλει στο στήθος γιατί δεν την αφήνουν.... Δεν της την φέρνουν στο δωμάτιο και εκεί που πάει και την βλέπει δεν αφήνουν να θηλάζει η μητέρα:evil:

Τώρα που θα επιστρέψει στο σπίτι υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να της πω? Της έχω πει να την βάζει στο στήθος πριν από κάθε γεύμα και γενικά να την έχει επάνω της για να υπάρξη δερματική επαφή. Επίσης να συνεχίσει τις αντλήσεις με τον ίδιο ρυθμό. Θα χρειαστεί να πάρει fenugreek? Και αν ναι τι δόση?

Πολύ ευχάριστα τα νέα!

Πιστεύω ότι καλό θα είναι να πάρει fenugreek, και να βάζει το μωρό συνέχεια στο στήθος, κάνοντας εναλλαγές όταν το μωρό χάνει το ενδιαφέρον του, προσπαθώντας να ελλαττώνει το συμπλήρωμα λίγο λίγο.

Όμως, δεδομένου ότι δεν το έχει βάλει ποτέ στο στήθος και το μωρό σιτίζεται μόνο με μπιμπερό, και επιπλέον η ψυχολογία της μαμάς είναι σίγουρα πολύ ευαίσθητη, ακόμα περισσότερο και από μια απλή λεχώνα, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλό να επισκεφτεί με το μωρό μια σύμβουλο θηλασμού, να βεβαιωθούν ότι θηλάζει σωστά και να την συμβουλέψει και αυτή και να την στηρίξει ψυχολογικά.

Καλή συνέχεια!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Πιστεύω ότι καλό θα είναι να πάρει fenugreek

Ξέρεις τις δόσεις και για πόσο θα πρέπει να τα παίρνει?

πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλό να επισκεφτεί με το μωρό μια σύμβουλο θηλασμού, να βεβαιωθούν ότι θηλάζει σωστά και να την συμβουλέψει και αυτή και να την στηρίξει ψυχολογικά.

Το έχω σκεφτεί και εγώ αλλά στης περιοχή που μένει δεν υπάρχει σύμβουλος (μένει Σαλαμίνα). Φοβάμαι πως θα της φανεί βουνό να πρέπει να πάρει το μωρό και να πάει στην Αθήνα, δεδομένου ότι σήμερα που μιλήσαμε μου είπε πως έχει άγχος για την διαδρομή αύριο!!! Θα δούμε στην πορεία.

Το καλό είναι πως η μητέρα της είναι καλή σε αυτά!!! Εκείνη μου είχε δείξει πως να κρατάω το παιδί μου σωστά και από τότε μέσα σε 3 ημέρες είχαν φτιάξει οι θηλές μου!

Καλή συνέχεια!

Σε ευχαριστούμε για όλα:D

Ξέρεις τις δόσεις και για πόσο θα πρέπει να τα παίρνει?

Η δοσολογία είναι 3 χάπια 3 φορές τη μέρα, δηλαδή σύνολο 9 χάπια τη μέρα.

Πιστεύω ότι θα είναι καλό να τα παίρνει μέχρι να κόψει εντελώς το συμπλήρωμα, αλλά καλό θα ήταν να πει και η Αγλαΐα την γνώμη της

Το καλό είναι πως η μητέρα της είναι καλή σε αυτά!!! Εκείνη μου είχε δείξει πως να κρατάω το παιδί μου σωστά και από τότε μέσα σε 3 ημέρες είχαν φτιάξει οι θηλές μου!

Αυτό είναι πολύ καλό!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Aeriko τι νέα από εσάς?

Εμείς σχεδόν τα ίδια. Η μικρή παραμένει στην παρακολούθηση και η μητέρα βγήκε. Το καλό είναι πως σήμερα έβγαλε το πρωί 70 ml με το θήλαστρο που τελικά αγόρασε (to mini electric της medela) και τους το πήγε για να της το δώσουν. Νομίζω πως κι εκείνη νιώθει καλύτερα τώρα που βλέπει το γάλα να βγαίνει και ελπίζω ότι σύντομα θα πάρουν και τη μικρούλα :)

(Λορέτα Ποντικίνα)

Εμείς σχεδόν τα ίδια. Η μικρή παραμένει στην παρακολούθηση και η μητέρα βγήκε. Το καλό είναι πως σήμερα έβγαλε το πρωί 70 ml με το θήλαστρο που τελικά αγόρασε (to mini electric της medela) και τους το πήγε για να της το δώσουν. Νομίζω πως κι εκείνη νιώθει καλύτερα τώρα που βλέπει το γάλα να βγαίνει και ελπίζω ότι σύντομα θα πάρουν και τη μικρούλα :)

το θήλαστρο είναι ακατάλληλο δυστυχώς.

Μπορεί να βγάζει τώρα λίγο γάλα, αλλά μακροπρόθεσμα πιστεύω ότι θα κάνει κακό. Καλύτερα να νοικιάσει νοσοκομειακό

jv42p3.png

DfUyp2.png