Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παιδια στα σκουπιδια..

elenik
 Share

Recommended Posts

Ειμαι μονη μου στην δουλεια και ετσι εχουμε κλειδωσει κατω και αν θελει καποιος κατι χτυπάει.

Ακουω ενα ντουκ και τρεχω να ανοιξω. Τι να δω...

Ενα μικρο πιτσιρικι με σπασμενο χερι και η μαμα του ανοιξαν τον καδο απ εξω μας (το γκαπ ηταν το καπακι του καδου που ακουμπησε στο τζαμι)... :-(

Το κοιταω με αυτο το γελαστο μουτρακι να με κοιταει και απορω. Πως γινεται , πως μπορει. Ειναι ενα παιδι και ψαχνει τα σκουπιδια .... και χαμογελαει .

Εχω δει κατα καιρους πιτσιρικια ολο χαρα να ψαχνουν τα σκουπιδια και αν τα εβλεπε κανεις και δεν ηξερε οτι ψαχνουν καδους κανουν λες και ψαχνουν μικρους θησαυρους και χαιρονται. Ειναι αξιοζηλευτα χαρουμενα .

Και απλα απορω... (εκτος του οτι βριζω που φτασαμε να το βρισκουμε φυσιολογικο και καθημερινοτητα)

Εχουν συνηθισει απλα και δεν ξερουν αλλο τροπο ζωης?

Θα μου πεις καλα εσυ ειδες ενα παιδι να ψαχνει στα σκουπιδια και αυτο που επαθες ειναι να απορησεις πως και χαμογελαει? Ε ναι ! Το εννοιωσα και αυτο. Τι να πω, ψεματα?

Δεν μπορω να καταλαβω απλα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

και που εισαι ακομα.......εχουμε να ζησουμε στιγμες απειρου καλους!!!!!!

παιδια που θα επρεπε ξεγνοιαστα να παιζουν και να τρεχουν, προσπαθουν να βρουν απλα να φανε στα σκουπιδια. ετσι μας καταντησανε και βλεπεις επειδη εγινε και καπως δεδομενο χαιρονται τα καυμενα γιατι το θεωρουν και φυσικο!

μακαρι να μας βοηθησει ο θεος να ειναι λιγοστα αυτα τα περιστατικα αλλα δεν το νομιζω....

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

• 1 month later...

Πάντα είχα ευαισθησία με τα παιδιά και μετά που απέκτησα δικά μου ακόμη περισσότερο.

Είναι δυνατόν; Στη σημερινή εποχή, ακόμη και με τα τόσα προβλήματα παιδιά να πεινάνε και να ψάχνουν τα σκουπίδια;

Τα παιδια είναι ζωή, είναι ελπίδα, είναι το μέλλον. Για όλα τα παιδιά θα έπρεπε να υπάρχει φαί, ένα βιβλίο, ένα παιχνίδι.

Ντρέπομαι που ζω σε αυτό τον κόσμο :(

Όταν πρωτοείδα ανθρώπους να ψάχνουν τους κάδους των σκουπιδιών, σοκαρίστηκα διότι μέχρι τότε το είχα δει μόνο στην τηλεόραση...ξέρετε άστεγοι κλπ.

Όταν μετακομίσαμε στο νέο μας σπίτι περίπου δυόμιση χρόνια πριν , σε λίγο διάστημα ανακάλυψα ότι σε κοντινή απόσταση , σε ένα εγκαταλελλημένο σπίτι μένουν καμμιά εισοσαριά αλλοδαποί , ανάμεσα τους και 3 παιδάκια. Τα παιδάκια αυτά βγαίνουν κάθημερινά σχεδόν τσάρκα μαζί με κάποιον ενήλικα στους κάδους της γειτονιάς μας.

Στα πρόσωπα τους δεν υπάρχει η απόγνωση που βλέπεις στους μεγάλους, αλλά η χαρά της ανακάλυψης!!! Ναι , μέσα στα σκουπίδια....

Διότι δεν αντιλαμβάνονται...πως για παράδειγμα αλλάζω την πάνα στο γιο μου, την κλείνω και του λέω "Δημήτρη , γρήγορα την πάνα στα σκουπίδια" και τρέχει ο μικρός να την πετάξει, έτσι κι αυτά τα παιδάκια θεωρούν ότι η καθημερινή επίσκεψη στους κάδους είναι φυσιολογικό γεγονός...

Δεν μπορώ ούτε να το κρίνω, αλλά ούτε και να κλείσω τα μάτια μου.

Απλά ξεγελάω τον εαυτό μου αφήνοντας έξω , δίπλα από τον κάδο ρούχα , παπούτσια και παιχνίδια που δεν μας χρειάζονται πια...γίνονται καπνός σε χρόνο dt...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Τί να πει κανείς...για όλα αυτά τα ταλαιπωρημένα παιδάκια! που μες την μίζερη ζωή τους προσπαθούν να ανακαλύψουν την ευτυχία όπου μπορούν....γιατί απλά είναι παιδιά! Είχα ένα κρουασάν και ένα παιχνιδάκι και περπατόντας στο κέντρο Θεσ/νίκης είδα μία νατραβολογάει απτο χεράκι ένα πιτσιριίκι περίπου 1,5 ετών, που δεν μπορούσε άλλο να περπατήσει..έδωσα το κρουασάν και το παιχνίδι και το μωράκι σταμάτησε να κλαίει, κατάλαβε ότι κάτι έχει για να φάει...δεν ξέρω αν του τοδωσε να το φάει..,..τουλάχιστον όμως σταμάτησε να κλαίει....πότε επιτέλους ο δήμος θεσ/νίκης θα σταματήσει να κλείνει τα μάτια του σε όλα αυτά τα κακόμοιρα που ζουν στο δρόμο και ψάχνουν στα σκουπιδια χωρίς να το ΘΕΛΟΥΝ!!!!!....και μια πρόταση.....να βγουν οι δημοτικοί αστυνομικοί που είναισ τους δρόμους, τις ημέρες των γιορτών και να χαρίσουν σε όλα τα ζητιανάκια μικρά σοκολατένια αγιο-βασιλάκια΄!!!!τί χαρά θα τους δώσουν!!το λέω και συγκινούμαι.....

Διαφημίσεις

Μέχρι στιγμής στην πόλη μου - επαρχία- αυτοί που ψάχνουν στα σκουπίδια είναι μόνο μιας συγκεκριμένης φυλής. Εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είναι τρόπος ζωής γι' αυτούς. Ξέρετε πόσα παιδάκια τους έχουμε δει στα φανάρια να ζητιανεύουν και μετά να τους τα παίρνουν για να αγοράσουν μπύρες!!!!! Στις μικρές πόλεις τίποτα δεν ξεφεύγει.

Σίγουρα στις μεγάλες πόλεις υπάρχει πρόβλημα. Πιστεύω ότι δεν είναι μόνο οι (λαθρο)μετανάστες που πεινάνε! Υπαρχει και ένα ποσοστό Ελλήνων που πραγματικά πεινάει. Κάποιοι είναι άξιοι της μοίρας τους γιατί ήταν/ είναι τεμπέληδες και άφησαν τις ευκαιρίες να τους φύγουν μέσα απο τα χέρια τους. Κάποιοι όμως δυστυχώς ήλθαν σε αυτή τη κατάσταση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της κατάστασης στη χώρα μας. Κλείνουν εργοστάσια, μαγαζιά, η οικοδομή έχει πεθάνει, πού να βρει ο κόσμος δουλειά.

Είσαι όλη μου η ζωή!!!!!

line_m122_beg_17_time_1168750800_text_cf20c1ebe5eee1ede4f1dceaeff220eceff520e5dfede1e9.gif