Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr

• Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα! Ο 2,5 χρονών γιός μου ξεκίνησε τον παιδικό από τις αρχές Σεπτεβρίου. Στην αρχή είχαμε τα γνώστα κλάματα, διαμαρτυρίες, μέχρι και εμετούς, στο σχολείο δε δεν έπαιζε με κανέναν, δεν έτρωγε τπτ, μόνο ζητούσε τη μανούλα του κλπ. Ξέρετε τώρα όσες τα έχετε περάσει... Η κατάσταση βελτιώθηκε σταδιακά αλλά εδώ και 2 περίπου εβδομάδες... τι να σας πω;! άλλος άνθρωπος: Τρώει ΜΟΝΟΣ του, τρώει τα ΠΑΝΤΑ (μέχρι και σαλάτες), τίποτα αλεσμένο (είχαμε πρόβλημα με το φαγητό, γι'αυτό τα λέω αυτά) έχει κάνει φίλους που τους αποζητά ακόμα και τις ώρες που είναι στο σπίτι, ρωτάει για τις δασκάλες του, μιλάει πεντακάθαρα, σχηματίζει πιο σύνθετες προτάσεις, τι να πω, έγινε θαύμα! Μέχρι τώρα μόνο θετικές αλλαγές έχουμε δει από τον παιδικό. Ευτυχώς που δουλεύω και αναγκαστήκαμε να τον στείλουμε, γιατί αν ήμουν σπίτι και βασιζόμουν στις αρχικές του αντιδράσεις μπορεί να τον είχα σταματήσει. Άλλο παιδί σας λέω... και καλύτερο παιδί!

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Διαφημίσεις

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

μπράβο ρε συ!!!!

χαίρομαι να ακουω τέτοια,

παιδιά ....τι να πεις, πουθενά δε τα πιάνεις,

προφανώς η ομαδοποιηση του εκανε καλό, ηθελε να ειναι μέρος του συνολου,(όπως τα παιδακια που ζηλευουν το ενα το αλλο και θέλουν να κανουν οτι κανει το αλλο παιδακι)

κ πάλι μπράβο....

αααααχχχχ από 5,5 μηνών τον εχω παιδικό κ αναθαρρώ όταν ακουω τετοια

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

μπράβο πρωτα απ όλα που άνοιξες το θέμα.....και να δεις πως θα πάει ακομη καλυτερα...εγω δεν αντιμετώπισα προβλημα προσαρμογης με την κορη μου η οποια ειναι 2,5 χρονων γιατι ήταν ηδη εξεικιωμένη με το σχολειο....

αλλά και εμεις περυσι που ηταν 1,5 οταν πήγε απο τις δυο πρωτες εβδομάδες είδαμε διαφορά....εγω δεν ασχολούμε να ταισω το παιδι μου γιατι απο 1,5 χρονων τρωει μονη της....πλέον έχουμε περασει στο στάδιο να ντυνεται μονη της....και να διαλέγει και τα ρουχα....και να ρωτάει μαμα αυτο ταιριάζει(εννοει τις κάλτσες) με το παντελονι μου?

1129643tvsq1yiqpw.gif

και σε μενα το ίδιο συνέβει! Ο γιος μου είναι 2 και ξεκινησε παιδικό απο τον Σεπτέμβριο. Αν δεν ηταν οι ιώσεις και εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με τον παιδικό. Οσον αφορά την ψυχολογία του μικρού, του έχει κανει πολυ καλό, αλλά έχει αρρωστησει ηδη τρεις φορές και τωρα ακόμα μπουκωμένος με απιστευτη καταρροή και βηχα!

Ναι, οι ιώσεις είναι ένα πρόβλημα, αλλά να σου πω κάτι; Πέρυσι που δεν πήγαινε πουθενά μα πουθενά το παιδί πάλι πέρασε βρογχίτιδες, γαστρεντερίτιδες κλπ. Προφανώς τις φέρναμε εμείς απέξω, οι παππούδες κλπ. Τουλάχιστον, τώρα κολλάει αλλά το ευχαριστιέται πρώτα!:lol:;)

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Διαφημίσεις

Ναι, οι ιώσεις είναι ένα πρόβλημα, αλλά να σου πω κάτι; Πέρυσι που δεν πήγαινε πουθενά μα πουθενά το παιδί πάλι πέρασε βρογχίτιδες, γαστρεντερίτιδες κλπ. Προφανώς τις φέρναμε εμείς απέξω, οι παππούδες κλπ. Τουλάχιστον, τώρα κολλάει αλλά το ευχαριστιέται πρώτα!:lol:;)

Εμένα παλι περυσι δεν κολλησε τιποτα που ηταν σπίτι !!! Φετος μας εχουν τσακισει οι ιωσεις και εχω ψιλοαπογοητευεθεί!!!!!!!!!:(

Η πρώτη χρονιά στον παιδικό έτσι είναι, κολλούν ιώσεις από παντού γιατί πρώτη φορά εκτίυονται τόσο πολύ στα μικρόβια. Οι επόμενες χρονιές είναι καλύτερες. Υπομονή τώρα στην αρχή και θα καλυτερεψουν τα πράγματα.

Παιδιάαα, έχω χαζέψει! Μπορεί να σας φανώ κουραστική που παινεύομαι για το παιδί μου, αλλά είναι αγνώριστο, άλλος άνθρωπος! Το Σ/Κ που πέρασε ήταν το καλύτερο παιδί. Αφού κάποια στιγμή του είπα κάτι να κάνει (δε θυμάμαι) και μου λέει: "Καλά μαμά μου!" Και το έκανε! Επίσης έχει κόψει το "μανούλα" (αυτό είναι το μόνο κακό:-(), ωρίμασε το πουλάκι μου. Α! Και μερικές φορές όταν του ζητάω να κάνει κάτι που δεν θέλει ρωτάει με νεύρο:" Γιατί;!". Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα μου φαίνεται απίστευτο το ότι ρωτάει "γιατί", όχι βέβαια ότι ακούει την εξήγηση που του δίνω...

Μια χαζομανούλα:-D

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

:( κ εμενα ο μεγαλος μου γιος (σημερα ειναι 4,5 κ παει προνηπια), ειχε μεγαλα οφελη απο τον παιδικο σταθμο που πηγαινε απο 2 χρονων, αλλα εχω προβλημα με τον μικρο μου που ειναι 2,5. κλαει, χτυπιεται μολις φτανουμε στον παιδικο. τετοιο πραγμα, λυπαται η ψυχη μου που τον βλεπω κ μου κανει εντυπωση γιατι κ περσυ τον ειχα στειλλει για 3 μηνες απο τον Μαρτιο μεχρι τον Ιουνιο κ ολα καλα. Ηθελε να πηγαινει ηταν χαρουμενος, μαθαινε πολλα κ εκανε κ φιλους, φετος δεν ξερω μηπως φταιει κ ο παιδικος μηπως δεν περναει καλα??? για αυτο αν καμμια μανουλα γνωριζει κατι γαι τον παιδικο κιβωτος ας με ενημερωσει..., πραγαματικα δεν ξερω τι να κανω...

Διαφημίσεις

:( κ εμενα ο μεγαλος μου γιος (σημερα ειναι 4,5 κ παει προνηπια), ειχε μεγαλα οφελη απο τον παιδικο σταθμο που πηγαινε απο 2 χρονων, αλλα εχω προβλημα με τον μικρο μου που ειναι 2,5. κλαει, χτυπιεται μολις φτανουμε στον παιδικο. τετοιο πραγμα, λυπαται η ψυχη μου που τον βλεπω κ μου κανει εντυπωση γιατι κ περσυ τον ειχα στειλλει για 3 μηνες απο τον Μαρτιο μεχρι τον Ιουνιο κ ολα καλα. Ηθελε να πηγαινει ηταν χαρουμενος, μαθαινε πολλα κ εκανε κ φιλους, φετος δεν ξερω μηπως φταιει κ ο παιδικος μηπως δεν περναει καλα??? για αυτο αν καμμια μανουλα γνωριζει κατι γαι τον παιδικο κιβωτος ας με ενημερωσει..., πραγαματικα δεν ξερω τι να κανω...

Καλά μη νομίζεις... στην αρχή έτσι έκανε σαν το δικό σου και το πρωί με το ζόρι σηκώνεται να τον ντύσω και ακόμα και όταν φτάνουμε στην είσοδο του παιδικού, λέει "Ζε σέλω πάω σολείο", αλλά εκεί είναι μια χαρά! Θα δείξει...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά...

Για να πάει ένα παιδάκι σε παιδικό σταθμό (δημόσιο) πρέπει να έχει κόψει τις πάνες;

Ναι.....

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Και εμείς ξεκινήσαμε βρεφονηπιακό φέτος αν και είμαστε ακόμα σε περίοδο προσαρμογής μιας και κάτι οι αρρώστιες, κάτι οι απεργίες καθόμαστε και ξαναπηγαίνουμε...γενικά όμως είχαμε ανέλπιστη καλή προσαρμογή και η δασκάλα μας λέει ότι είναι πολύ υπάκουη.

Δεν έχω δει πολλές διαφορές ακόμα, τουλάχιστον αισθητές, μιας και εμείς τρώγαμε μόνες μας από πριν, και λέγαμε αρκετά λογάκια...αλλά τη βλέπω λίγο πιο ήρεμη μάλλον η επαφή με τα παιδάκια.

Να σας ρωτήσω βρε κορίτσια επί της ευκαιρίας, πώς βγάζετε τους μαρκαδόρους από τις μπλόυζες τους;;;Βλέπω μέχρι τα Χριστούγεννα να μη μας μείνει μπλούζα για μπλούζα!!!

Διαφημίσεις

Αφήνει μια στάμπα δυστυχώς...και τώρα ψάχνω καμιά μαγική συνταγή...

Τι κάνουν τα δικά σας παιδάκια στο σταθμό;Εμένα μου έχει πει ότι παίζει μπάλα και ζωγραφίζει με μαρκαδόρους αλλά δε ξέρω τι άλλο μπορεί να κάνουν...και δυστυχώς δεν έχω πάει να δω καν το χώρο ακόμα ρε μαμώτο...τι δραστηριότητες τους κανουν οι δασκάλες σας;

Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά...

Για να πάει ένα παιδάκι σε παιδικό σταθμό (δημόσιο) πρέπει να έχει κόψει τις πάνες;

όχι!!!το βάζουν σε αντίστοιχο τμήμα. απλά αν είναι πάνω από 2,5 το θεωρούν ψιλοδεδομένο και τσαντίζονται αν την φοράει ακόμα. δεν το διώχνουν γιαυτό το λόγο. το ξέρω σίγουρα για έναν δήμο της αθήνας.

4opXp3.png 1cSqp3.png

Μάλλον δεν απαιτείται παντού. Εμας μας είπαν ότι πρέπει να έχει καθαρίσει από πάνες εντελώς.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Τι κάνουν τα δικά σας παιδάκια στο σταθμό;Εμένα μου έχει πει ότι παίζει μπάλα και ζωγραφίζει με μαρκαδόρους αλλά δε ξέρω τι άλλο μπορεί να κάνουν...και δυστυχώς δεν έχω πάει να δω καν το χώρο ακόμα ρε μαμώτο...τι δραστηριότητες τους κανουν οι δασκάλες σας;

Ζωγραφιές, παζλ, παραμύθια... Στις αρχές όταν είχε καλό καιρό έβγαιναν έξω και έπαιζαν. Αυτά ξέρω...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

κανουν ζωγραφιες δηλ χρωματιζουν προς το παρον σκιτσα απλα. ειδα τα δικα του σε μια συναντηση στο σχολειο. εχουν απλα θεματα που τους τα συζητανε, πχ 28η. μαθαινουν τραγουδια (τα λεει στο σπιτι οταν δεν ρωτησεις βεβαια). χορευουν (κι αυτο τσεκαρισμενο στο σπιτι), κανουν λιγο γυμναστικη. και παιζουν πολυ αν κρινω απο το περιβαλλον του σχολειου που ειχε διαφορες γωνιες με παιχνιδια (πχ λαικη αγορα).

το οφελος ειναι οτι θελει να πηγαινει και αισθανεται χαρουμενος που μαθαινει και συμμετεχει.

Εμένα πάλι χθες πήγε και ψείρισε κάτι μπουρμπουάρ από την καφετέρια της παιδικής χαράς:evil: Ποιος της είπε ότι στα τραπέζια που έχει φύγει ο κόσμος αφήνει λεφτά και κυρίως ΓΙΑΤΙ στο καλό τα πήρε? :evil::evil:

Εμένα πάλι χθες πήγε και ψείρισε κάτι μπουρμπουάρ από την καφετέρια της παιδικής χαράς:evil: Ποιος της είπε ότι στα τραπέζια που έχει φύγει ο κόσμος αφήνει λεφτά και κυρίως ΓΙΑΤΙ στο καλό τα πήρε? :evil::evil:

χαχαχαχα......

ε δεν νομίζω να το έμαθε στον παιδικό ρε σκεκάκι..

και αποθηλασε επιτελους!

χαχαχαχα......

ε δεν νομίζω να το έμαθε στον παιδικό ρε σκεκάκι..

Ναι ούτε γω το νομίζω αλλά έχω πια βγάλει όνομα: Η μαμά της κλέφτρας :mrgreen:

Θα λένε ότι το έστειλα να τα πάρει και να μου τα φέρει.