Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, χρειάζομαι απελπιστικά τη γνώμη σας.. Εχω 2 κορες 3,5 χρονων κ 19 μηνων.. Η μεγαλη μου εδω κ 5-6 μηνες εχει αλλάξει ριζικά, γκρινιαζει ολη τη μερα, κλαιει με το παραμικρο, ξυπναει τη νυχτα μπορει κ 10 φορες κ κλαιει χωρις λογο, εχει γινει αντικοινωνικο παιδι τελειως, ενω δεν ηταν, παντα ντρεπόταν αλλά όχι έτσι, δε θελει να πηγαινει συχνα βολτα κ προτιμα να παει στη γιαγια της παρα να παιξει με παιδια της ηλικιας της.. Παμε καπου κ με κρατα απ'το ποδι σαν να φοβαται, δε θελει να της μιλάνε...Μου'πε η παιδιατρος να τη γραψω στον Παιδικο, ηταν πολλες αιτησεις κ δε το περιμενα αλλα τη πηραν.. Εδω κ 4 βδομαδες που πηγαινει, κλαιει καθε πρωί, τη παιρνει μεσα με το ζορι η γυναικα, δε τρωει τιποτα οσο ειναι εκει, κ δεν παιζει με παιδια...Πλεον,δε κλαιει μετα απο 15 λεπτα αλλα δεν συμμετεχει, απλως με περιμενει σ'ενα καρεκλακι στη πορτα κοντα με τη τσαντα στο χερι... Κλαιω κι'εγω κρυφα γιατι δε το βαστα η καρδια μου, :(μηπως της κανω χειροτερα;; Φταιει η ζηλεια γενικα; Μαλλον φταιω εγω σε κατι, ετσι πιστευω, κατι δε κανω σωστα, προσπαθω με το καλο, συνεχεια της δειχνω την αγαπη μου, ασχολουμαι περισσοτερο μαζι της παρα με το μικρο, αλλα νιωθω κ τυψεις γιατι ωρες-ωρες χανω την υπομονη μου.. :oops:Ημουν ετοιμη να παω σε παιδοψυχολογο αλλα θα περιμενω λιγο ακομα μηπως αλλαξει με τον Παιδικό επειδη νιωθω οτι κατι παει να γινει σιγά-σιγά... Συγνωμη, σας ζαλισα... ;)

uADxp3.pngΑγάπες μου .... HqIgp3.png

Διαφημίσεις

Μηπως εγινε κατι που το πειραξε το παιδι? Αυτη η ξαφνικη αλλαγη συμπεριφορας...δε μπορει...καπου θα οφειλεται.

Αποψη μου: Να ρωτησεις τον παιδοψυχολογο...δε κανει κακο....μπορει κατι να σου πει που να μη το εχεις σκεφτει...

Δεν εχει γινει κατι συγκεκριμενο τελευταια, δεν εχουμε προβληματα, ειμαστε πολυ δεμενοι με τον αντρα μου, προσπαθουμε μαζι, δεν εχουμε αλλαξει απεναντι της, απλα η μικρη εχει μεγαλωσει, αρχισε να μιλαει να περπαταει, νομιζω οτι απο τοτε ξεκινησε... Θα παω στη παιδοψυχολογο, εχω βρει κ το τηλ της. Ρωτησα κ για σχολη γονεων που κανουν στα σχολεια αλλα μενω σε μικρη πολη κ δε κανουν λενε φετος...

Ποια φιλη, 3,5 χρονων ειναι, τωρα πρωτοπηγε σχολειο, δεν εχει ακομα φιλες..εκτος κατι ξαδερφακια της που παιζουν που κ που, μικρα ειναι ακομα για τετοιες παρεξηγησεις... Θα παμε παντως...το συντομοτερο..

Διαφημίσεις

απλως με περιμενει σ'ενα καρεκλακι στη πορτα κοντα με τη τσαντα στο χερι...
καλησπερα karolina85, καταρχην αυτο το φορουμ εχει δημιουργηθει για να λυνει αποριες και να βοηθιουνται οι μανουλες μεταξυ τους αρα δεν κουραζεις κανεναν....δεν ειμαι ψυχολογος ειμαι απλως μια μανουλα με δυο γιους 28 μηνων και 7,5 μηνων....ο μεγαλος αγαπαει τον μικρο και τον προσεχει, σιγουρα υπαρχουν στιγμες που στα νευρα του τον εχει χτυπησει και του εχει φωναξει αλλα θεωρω οτι ειναι μεσα σε φυσιολογικα πλαισια ομως δεν παυει ο μεγαλος και λογω ηλικιας αλλα και της αλλαγης που βιωσε με τον ερχομο του μικρου να εχει ξεσπασματα και κρισαρες. Και εγω νοιωθω ενοχες διοτι ξεσπαω και του φωναζω μερικες φορες. Δεν τον παω σε παιδικο σταθμο ή να τον αφησω με καποιον διοτι νοιωθω οτι τωρα ειδικα εχει αναγκη να ειναι κοντα μου και να μου εκφρασει ολα αυτα τα συναισθηματα που βιωνει τοσο εντονα καθημερινα....εμενα η εικονα ενος παιδιου που καθετε σε μια καρεκλα και περιμενει την μαμα του το μονο που μου λεει ειναι οτι απλα εχει αναγκη την μαμα! το αρωμα της, την γλυκα της, τα νευρα της....λογω χωρισμου των γονιων μου, η μητερα μου με πηγε νωρις στον παιδικο σταθμο αλλα εγω δεν ηθελα...εχω πολυ ασχημες αναμνησεις που ακομα και σημερα με κανουν να νοιωθω περιεργα..δυστυχως η μητερα μου δεν ειχε επιλογες. Μπορει να ειναι ζηλια, μπορει να ειναι θυμωμενη, μπορει απλα να ειναι μια φαση.....Πηγαινε στον παιδοψυχολογο και προσπαθησε να κανεις υπομονη και να "ακουσεις" τι εχει να σου πει το παιδι με τον τροπο του.

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

Εγώ όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τους λέω.Αν δεν μου πείτε λεξούλες, να μου εξηγήσετε δεν μπορώ να καταλάβω.Ωστε να τους περάσω το μήνυμα ότι μόνο όταν μου εξηγούν κατάλαβαίνω τι συμβαίνει.Μπορεί να πάρεις δακτυλοκουκλίτσες να βάλετε στα δακτυλάκια σας και να παίξετε κάποιο παιχνίδι.Μήπως και μπορέσει μέσα από το παιχνίδιι και σου εκφράσει τι συμβαίνει.Πχ ότι κάποια από τις δακτυλοκουκλίτσες κλαίει.

Καλό κουράγιο

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Επειδή είναι μεγάλο το κοριτσάκι και μιλάει προσπάθησε με παιχνίδι να εκμαιεύσεις τι αισθάνεται.

Οι δασκάλες της δεν μπορούν να σε βοηθήσουν?

Συμφωνώ και εγώ με τον παιδοψυχολόγο. Δεν είναι καθόλου κακό και σίγουρα ξέρει περισσότερα από εμάς.

Σας ευχαριστώ όλους.. Τωρα κ 5 μέρες μπαίνω εδώ κ διαβάζω τις απορίες κ ανησυχίες γονιών κ έχω πάρει πολλά παραδείγματα, ήδη κάτι πάει να γίνει..Σήμερα πήγαμε με άλλο αέρα σχολείο επειδή της φέρθηκα διαφορετικά κ της μιλούσα από χθες όλη την ώρα.. Πιστεύω ότι ήθελε πιο πολύ χρόνο μαζί μου το παιδί.. Και κάτι άλλο παιζόταν βασικά...Ισως εχει καποια σημασια... Πριν 10 χρόνια έχασα τον πατέρα μου και πριν 6 χρόνια τον αδερφό μου και η μητερα μου εμεινε μονη της στο χωριο, εμεις μετακομισαμε μακρυα 15 χλμ. Και πλέον εχει μονο τη χαρα των παιδιών μου, δε μου εκανε καρδια να την αφησω μονη να κλαιει τα βραδυα... ετσι ηρθε κι'αυτη μαζι μας, απ'την αρχή ηταν μαζι μου στο μεγαλωμα των παιδιων...εκει ομως πιστευω οτι "εχασα και τη μπαλα"... Ειχε φτασει σε σημειο να μη με θελει να μη με ακουει, εκλαιγε τις νυχτες κ ζητουσε κ τις δυο, δεν ηξερε τι ηθελε... Κ εκεινη το ειδε μονη της κ εφυγε,πηγε σπιτι της κ μου ειπε οτι πρεπει να τα μεγαλωσουμε εμεις κ η γιαγια ειναι για τα σαβ/κα... Εγω λοιπον, βρισκομαι σενα συναισθηματικο δείλημμα, δε μπορει να το διανοηθει καποιος, απο τη μία, θελω τη μανα μου κοντα μου,εχουμε περασει τοσα μαζι, εγω της απεμεινα κ τα παιδια μου, κ ξερω οτι δεν αντεχει μονη κ ας μη το λεει, και απ'την αλλη, θελω να βρω το ρυθμο μου, να βαλω τα παιδια σε ταξη, να ακουνε εμενα κ το πατερα τους....Εδω κ 2 βδομαδες που εχει φυγει, εχουμε ηδη καποιες αλλαγες... Συγνωμη, σας ξαναζάλισα...

μηπως γκρινιαζοντας συνεχεια τραβαει την προσοχη σου με αποτελεσμα να εχει την αποκλειστικοτητα σου. Εμενα που εχουν την ιδια ηλικιακη διαφορα τα παιδια μου , οταν συνεβαινε αυτο που συμβαινει συχνα , συνεχιζω να την αντιμετωπιζω οπως την αντιμετωπιζα παντα. Βεβαια οταν υπαρχουν και τοσα αλλα πραγματα να κανεις φυσικο ειναι να χανω την ψυχραιμια μου. Αυτα νομιζω ειναι γεγονοτα που θα τα εχουμε γενικοτερα. Τωρα αν εχει συμβει καποιο γεγονος που τη στιγματισε , φανταζομαι οτι θα το ειχες καταλαβει.

Η γνωμη βεβαια ενος ειδικου παντα ειναι καλοδεχουμενη , απλα εχω την αισθηση οτι τα προτυπα ανατροφης ενος παιδιου δεν ειναι εφικτο να συμβαδιζουν με την καθημερινοτητα μας.

κοριτσακια μου!

Διαφημίσεις

Karolina δύο μεγαλες αλλαγές στη ζωή του παιδιού το ίδιο διάστημα είναι λογικό να το αποσυντονίσουν! Από τη μία ξεκίνησε παιδικό σταθμό πριν 4 εβδομάδες και πριν 2 εβδομάδες έχασε και το στήριγμά της (τη γιαγιά). Πιθανά να το έχει εκλάβει ως διπλή απόρριψη.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Μα οι κρίσεις και οι γκρίνιες εχουν αρχίσει εδώ και 5-6 μηνες, στον Παιδικο παει τωρα 3 βδομαδες και η μητερα μου λειπει 2 βδομαδες σχεδον.. Ισα-ισα που εχει ηρεμησει 2-3 μερες τωρα... Παει και καθεται μαζι της σαββατοκυριακο κ το ευχαριστιεται.. Ισως ειχε μπερδευτει .. Σ'ευχαριστω παντως.

ΕΛΠΙΖΩ Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΡΕΜΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΗΚΟΡΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΗ. ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΕΜΕΝΕ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ...ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΡΕΑΣΗ ΕΣΕΝΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΙΟΤΙ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΒΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ...ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ, ΑΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΕΦΗΓΕ Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ...ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ . ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΤΗ ΜΗΝ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΕ .ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΑΤΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ . ΔΙΞΕ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΙΜΕΡΗ ΠΟΥ ΤΗ ΠΑΡΝΕΙΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ..,ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΝ ΚΑΝΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ,ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΠΕΙ ΟΧΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΣ ΤΗΣ Α ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ...ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ ΤΟ ΜΕΣΙΜΕΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ? ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ !! ΠΕΣΤΗ ΤΗΣ ......ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ

PCefp3?r=1287650563

aQQUp3?r=1287650563

X1UKp3?r=1287650563

Διαφημίσεις

Σ'ευχαριστώ πολύ, νομιζω κι'εγώ ότι ηταν το πιο σωστό γιατι ειχαμε χασει τ'αβγά κ τα πασχάλια.... Ισως επειδη κατα βαθος τη σκεφτομαι μονη της και νιωθω τυψεις κ ειμαι κάπως τελευταια, να το καταλαβαινει... Αυτο μου'πε και η παιδαγωγος, σταθεροτητα καθε μερα....