Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα σας

'Εχω μια ερώτηση. Ο μπέμπης μου 4 1/2 μηνών κοιμάται το μεσημέρι την ώρα που είναι να φάει. Δηλαδή κοιμαται στις 3 περίπου μέχρι τις 5με 5 1/2 και πρέπει να φάει το γάλα γύρω στις 4 .Δεν θέλω να τον ξυπνάω και το δίνω στον ύπνο του. Δεν θέλω ομώς να το δίνω στον υπνο του γιατί αφένος δεν τρώει πολύ και αφετερου σε κανα μηνα θα άρχισει στερεά και τι θα κάνω τότε?Επίσης το βράδυ κάνει το ίδιο.

Τι λέτε να κάνω? Να τον αφήσω να κάνει οτι θέλει?Η παιδίατρος μου είπε δεν εγινε και τίποτα να πίνει το γάλα στον ύπνο.Και με τα στερεά τι θα κάνω?

Σας ευχαριστώ πολύ :-D

tnDpp3.png

77l3p3.png

Διαφημίσεις

Έτσι κι αλλιώς με τα στερεά θα αλλάξει και συνήθειες ύπνου. Τι ώρα ξυπνάει το πρωί;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

ερμα μου εμενα ο μεγαλος μου γιος οταν ηταν 7,5 μηνων περιπου κοιμοταν 3 ωρες το μεσημερι 2-4 κ φυσικα εχανε το μεσημεριανο αφου κοιμοταν!επισης δεν κοιμοταν ευκολα το βραδυ!παιρνω τηλ την παιδιατρο κ της τα λεω κ μου ειπε το εξης προγραμματακι!!αν κ εγω εκανα καποιες αλλαγες!:mrgreen:

στις 8-9 η ωρα δηλ οταν ξυπνησει να του δινω γαλα,κατα τις 10:30 φρουτο,στις 1 μεσημεριανο κ στις 2 υπνο μεχρι τις 4 για να εχει αρκετες ωρες μπροστα του μεχρι να κοιμηθει το βραδυ!

εγω λοιπον οταν ξυπνουσε,δηλαδη στις 10 περιπου,τοτε του εδινα γαλα κ φυσικα καθυστερουσαν ολα τα γευματα!στις 1 φρουτο κ στις 2 υπνο μεχρι τις 4!μετα ετρωγε το μεσημεριανο κ κατα τις 6:30-7 κρεμουλα!στις 9 γαλα κ νανι!!με βολεψε πολυ εμενα αυτο κ τον μικρο!!

πιστευω πως δεν πειραζει να κοιμαται την ωρα του γαλατος!αστο να κοιμηθει κ το δινεις μετα!ετσι κ αλλιως δεν θα το πιει με ορεξη γιατι θα νυσταζει!!δεν πειραζει να το πιει κ 2 ωρες μετα!!ετσι νομιζω βεβαια!!το καθε παιδακι εχει τον δικο του τροπο κ ειναι διαφορετικος!!αν θελεις συμβουλεψου κ τον παιδιατρο!

αν θες πες μας το προγραμμα του λιγακι να καταλαβουμε γιατι μπορει να λεω κ κοτσανες!!χιχι!!!

να σου ζησει το παιδακι σου!!:D

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Καλησπέρα

Ξυπναεί 7 με 8 το πρωί ανάλογα τι ώρα θα κοιμηθεί το βράδυ.

Μετά κατα τις 12 το δεύτερο γάλα του ( αφου έχει κοιμηθει καμια ώρα πριν 11 με 12).Στις 4 ( στο ύπνο του) περιπου΄το επομενο. Μετά 8 και τέλος 11 1/2 ( στο ύπνο του).Κοιμάται γύρω στις 10 με 10 1/2 το βράδυ.

Επίσης το γάλα του δεν το πίνει αμέσος. Αρχικά πίνει τι μισό και μετα απο 40 λεπτά πίνει και το άλλο μισό. Το κάνουν και τα δικά σας παιδία αυτό?

Εάν του το δώσω πιο νωρίς το γάλα (π.χ στι3 ώρες ) δεν το θέλει.

Η παιδίατρος λέει ας κάνει ότι θέλει. :P

tnDpp3.png

77l3p3.png

To πρόγραμμα που έχει είναι ιδανικό για τις στέρεες ;) Όταν θα μπείτε θα καταλάβεις :D

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Καλά σου λέει το Αερικό, μην ανησυχείς καθόλου. Μην ξεχνάς ότι με τις στερεές το 2ο γεύμα του θα είναι φρούτα-όχι τόσο χορταστικά όσο το γάλα-και θα πεινάει πιο γρήγορα για το μεσημεριανό. Αφού σου το είπε και η παιδίατρος, μην το σκέφτεσαι καν. Αλλωστε είναι και μικρούλης ακόμα...να σου ζήσει!

κ γω ετσι πιστευω καλυτερα να το αφγησεις να φτιαξει το προγραμμα του!κ καλυτερα μην το ξυπνας για να πιει γαλα!ας πιει οταν ξυπνησει!!!;)

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Οκ να μην το ξυπνάω όπως λέτε αλλά να περιμένω. Και εάν αργεί παρά πολύ να φάει και χαλάσει ολο το άλλο προγράμμα?. πχ σήμερα έφαγε στις 5 το απογευμα μετά στις 8 1/2 και τώρα κοιμάται και δεν έχει φάει ακόμα. του το έδωσα έσω και στο ύπνο του πριν λίγο άλλα τίποτα. θα τον περιμένω κανά μισα ωρό και βλέπουμε. Αυτό γίνεται κάθε βράδυ σχεδόν. Σας κούρασα.

tnDpp3.png

77l3p3.png

καλημερα ερμα μου!!χτες ηπιε στις 8:30 κ μετα τι ωρα ξυπνησε???μπορει να ειχε χορτασει κ γι'αυτο να μην ξυπνησε νωριτερα!!μην σε παρουμε κ στο λαιμο μας..καλυτερα ρωτα κ τον γιατρο!τι σου χει πει να το ξυπνας να το ταιζεις η' οχι??

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Καλημέρα σας

Η γιατρός μου είπε να μην τον ξυπνάω αλλά να το τρώει στην ώρα του κοιμησμένος.

Και κατί ακόμα. γιατί το πίνει το γάλα μέσα σε μια ώρα.?Μισο στην αρχή και το άλλο στο τέλος.Αλλο και τουτο τώρα.Το κανει καμιά εβδομάδα.:-)

tnDpp3.png

77l3p3.png

Διαφημίσεις

ειδες που ο γιατρος σε κατατοπισε καλυτερα!!:)

τωρα γιατι το πινει μια ωρα δεν ξερω..μπορει να περναει φαση!αν πιει το μισο κ κοιμηθει?/δεν γινεται αυτο??πρεπει να πιει κ το υπολοιπο αλλιως δεν μπορει να κοιμηθει??

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Πίνει το μισό γάλα και κοιμάται .Δεν έχει πρόβλημα.Απο οτι έχω καταλάβει εάν θέλει να κοιμηθεί ο μπεμπλης κοιμάται. Δεν το ενδιαφέρει και τόσο να πιει ολο του το γάλα του και μέτα να κοιμηθεί. Εάν συμπέσει η ώρα υπνού /φαγητού τότε τρώει το μισό πριν κοιμηθεί και μετά στον ύπνο του το υπολοιπο.:D

tnDpp3.png

77l3p3.png

ε ενταξει τοτε!!αστον να φτιαξει το προγραμματακι του!!ειναι κ μικρουλης ακομα κ περναει φασεις μεχρι να βρει τι τον βολευει!!!μην αγχωνεσαι!!!οτι αλλο θελεις πες μας!!:D

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

καλησπερα σας κοριτσια. ποτε δεν δινουμε το γαλα με ξαπλωμενο το μωρο μας. ετσι βοηθαμε στο να πασχει απο συχνες ωτιτιδες. βουλωνει το σωληνακι που αεριζεται το αυτι.

Διαφημίσεις

βικουλα μου ειναι πολυ μικρο το παιδακι σου για να φτιαξεις προγραμμα..νομιζω!εγω μετα τις στερεες τροφες καταφερα να φτιαξω ενα προγραμματακι!!γιατι πριν τους 7 μηνες πρεπει να τους δινουμε γαλατακι οποτε το ζητανε!!δεν μπορεις να ελεγξεις την πεινα τους!!υπομονη!!αλλα αν θελεις ρωτησε κ τον παιδιατρο μηπως κ λεω κοτσανες!!χιχι!!:P

να σου ζησει το ζουζουνακι σου!!!:-D

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

koritsia kaliserpera!emena o mpoumpoukos mou den exei programma kai einai peripou 3minwn.i paidiatros mou eipe na trwei opote pinaei.autos girw stis 3-4 wres zitaei galataki kai sinolika pinei tin imera 700-750ml.pws na ton balw se programma??

Βρε Βικούλα δεν κατάλαβα τι πρόβλημα έχει το πρόγραμμά του; Κάθε 3 ώρες να τρώει είναι μια χαρά, έχει φτιάξει μόνος του προγραμμα. Τρώει 5 γεύματα την ημέρα; Παίρνει βάρος κανονικα; Τότε όλα οκ. Τα ml ανά ημέρα πανε ανάλογα με το βαρος του μωρού. Ο παιδίατρος τι λέει; Σου έιπε να αλλάξεις κάτι;

Εμενα κοριτσια που ειναι 5 μηνων δεν εχει ακομα προγραμμα και ζηταει γαλα καθε 2 με 2,5 ωρες και αν κοιμηθει το μεσημερι τρωει μετα απο 3,5 ωρες! Κανει συνολικα 8 γευματα. Και εμενα μου το κανει καποιες φορες να πινει το μισο και μετα απο μιση ωρα το υπολοιπο επειδη του το δινω εγω και οχι γιατι το ζηταει. Προσπαθω να τον βαλω σε προγραμμα αλλα δεν γινεται. Αν περασουν 2,5 ωρες και δεν φαει χαλαει τον κοσμο με το κλαμα του.Στην δικη μου περιπτωση μαλον φταιει οτι δεν πινει μεγαλη ποσοτητα γαλατος στα γευματα του (το πολυ 160 μλ).

2T40p3.pngcIPLp3.png

το εχω ξαναπει και σε αλλο θεμα..τα μωρα δεν τα ξυπναμε για κανεναν λογο αν δεν συντρεχει καποιο προβλημα υγειας..οταν θα πεινασει θα ξυπνησει και θα το ζητησει..εκεινη τη στιγμη εχει αναγκη απο υπνο..η δικια μας δεν αλλαξε το προγραμμα της με την εισαγωγη των στερεων τροφων..ο λογος που δεν θα σου προτεινα να ταισεις το μωρο το βραδυ στον υπνο του ειναι στο παρακατω λινκ..διαβασε το αν θελεις..

http://www.babyspace.gr/Article/Common-diseases-mouth/129-1029.html

Καλημέρα σας

Το δίαβασα το αρθρο που μου έστειλες.Το ξέρω για αυτό και με προβληματίζει για αργότερα που θα βγαλει και δοντάκια.

Χθες το βράδυ πχ. Πάλι κοιμήθηκε στις 10 1/2 ένω το γάλα του έπρεπε να το πιεί στις11 1/2 - 12 το βράδυ.Τέλικα του το έδωσα στον ύπνο. Δεν μπόρουσα να κάνω διαφορετικά. Το 4 γεύμα το είχε κάνει στις 8.:-P

tnDpp3.png

77l3p3.png

Χμμμ... εγώ έχω μωράκι στην ίδια ηλικία με το δικό σου. Ειλικρινά την αφήνω να κάνει ό,τι θέλει με το γάλα της. Έτσι μου είπε και η παιδίατρος δηλαδή. Δεν μετράω ml, δεν κρατάω ρολόι και η μικρή είναι μια χαρά στο βάρος της και δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν την έχω ξυπνήσει ποτέ για να την ταϊσω. Γύρω στις 3,5 με 4 ώρες κάθε φορά το ζητάει από μόνη της, οπότε έβαλε τον εαυτό της εκείνη σε ένα υποτιθέμενο πρόγραμμα. Το βράδυ θα πιει το γάλα γύρω στις 8, μετά κοιμάται και θα ξυπνήσει κατά τις 3-4 το πρωί να ξαναφάει. Δηλαδή τη νύχτα ξυπνάει μόνο μια φορά, το οποίο το βρίσκω φυσιολογικό και δεν είναι και τόσο κουραστικό για εμένα.

Γνώμη μου λοιπόν είναι να μην προσπαθείς να το βάλεις σε πρόγραμμα γιατί είναι μικρούλι ακόμα και δεν θα το καταφέρεις και τσάμπα θα αγχώνεσαι και θα εκνευρίζεσαι.;)

ΥΓ. Αν αφήσεις το παιδάκι σου να πεινάσει και να ζητήσει μόνο του το γάλα, πιστεύω πως θα το πιει όλο και δεν θα κάνει τόσο πολύ χρόνο. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!