Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΤΟΜΟ ΠΡΙΞΙΜΟ ΣΤΟΝ 7ο ΜΗΝΑ

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη επικεφαλίδα για το θέμα αυτό, αλλά βρε κορίτσια, δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό που θα σας πώ.

Με το που πάτησα τον 7ο μήνα, άρχισαν τα πριξίματα, τα φουσκώματα οι δυσανεξίες, ( ακόμα και στο αγγουράκι που μέχρι τώρα το τσάκιζα) . :cry::cry::cry:

Νιώθω ότι έχω πριστεί αρκετά και τα κιλάκια μου ανέβηκαν κατα 1 και 1/2 απότομα... :cry::cry::cry: είναι φυσιολογικό?? :?:

Στη γιατρό μου το έχω πεί πολύ απλά γιατί αν με ζυγίσει φοβάμαι ότι θα ακολουθήσει και ο γνωστός σε όλες μας εξαψαλμος για το τί τρώμε....

Μήπως φταίει και το ότι έχει αρχίσει να ανοίγει και ο καιρός οι ζέστες, κτλ??? τι να πώ?? έχει καμιά παρόμοια εμπειρία???

Σνιφ- σνιφ

Aphrodite_k

Διαφημίσεις

μμμμμμμ ναι....

εγώ ήμουν τούμπανο... να με λυπάσαι... δεν υπήρχε παπούτσι που να μπαίνει...

ευτυχώς ήταν καλοκαίρι και βόλεψαν οι σαγιονάρες 2 νούμερα μεγαλύτερο!

κόψε το αλάτι πάραυτα! και καλό είναι να το πεις στη γυναικολόγο σου...

ο δικός μου έλεγε ότι αν υπάρχει μεγάλη κατακράτηση ίσως είναι κάτι παθολογικό και θα πρέπει να ελεγχθεί

Τα ίδια και εγω ! Να το πεις οπωσδήποτε στον γυναικολόγο σου , εγώ επαθα ένα σοκ γιατί εμφάνισα συμπτώματα προεκλαμψιας , αλλα τελικά επειτα απο παρακολουθηση αποδειχτηκε τυχαίο γεγονος , δεν ήταν τιποτα .

Να πινεις πολυ πολυ μα παρα πολυ νερό και ισως σε βοηθούσαν τα χειρουργικά καλσόν (αυτά που φοράν μετά τις εγχειρησεις ). Εγω δεν μπορεσα να τα φορέσω .

Ευτυχώς που καλοκαιριάζει και θα φοράμε σαγιοναριτσες σε λιγο :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

να είστε καλά βρε κορίτσια, σας λέω αγχώθηκα, μα, λέω είναι δυνατόν να παχυνα απότομα??? :roll::roll::roll:

Γιατί πολλές φίλες μου είπαν ότι τα κιλά τα παίρνεις όταν μπείς στον 7ο και μετά, και απορησα, λέω με το που μπήκα στον 7ο βρε παιδί μου????? :cry:

Τέλος πάντων θα της το πώ τη Δευτέρα που θα πάω να με τσεκάρει..... :cry::cry::cry: ( ελπίζω να μην τα ακούσω...)

Aphrodite_k

Διαφημίσεις

Αντε λε τι να ακούσεις ? Εγω θυμάμαι ανεβηκα στην ζυγαριά και έδειχνε 5 κιλά πάνω !! Κοντεψα να λιποθυμήσω ! Γατα ομως η μαμή μου λεει σηκωσε το παντελόνι σου και βγάλε τα παπούτσια . Με κοιτάει και ειδε οτι ειμαι καταπρησμένη στα πόδια .

Μετα απο 3 μέρες που ξαναπήγα (με παρακολουθούσε στενα μηπως εχω προεκλαμψία) ήμουν 4 κιλά μειον . Απο τότε έτσι πάμε ...μια ανεβαίνουν τα κιλά την αλλη πέφτουν λίγο . Αν και για να πω την αλήθεια τον τελευταίο καιρο ...μονο προς τα πάνω παμε ! :oops::roll:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Πιεση εχεις παρει καθολου? Εχει κανει εξετασεις για λευκωμα? Πες στον γιατρο σου τι συμβαινει και εκεινος θα σε καθοδηγησει σωστα.

Λαμπρινή, ποια είναι τα συμπτώματα προεκλαμψίας???????? :shock:

Διότι έχω και εγώ πρησμένα πόδια. Φαντάσου, όταν γυρίζω από το γραφείο ξακουράζω κάπου ψηλά τα πόδια μου για καμμία ώρα......

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Διότι έχω και εγώ πρησμένα πόδια. Φαντάσου, όταν γυρίζω από το γραφείο ξακουράζω κάπου ψηλά τα πόδια μου για καμμία ώρα......

Εγω την επαθα την προεκλαμψια για αυτο σου λεω...

Λοιπον ενα πρωινο σηκωθηκα με τα ποδια τελειως πρησμενα. Νομιζα οτι ηταν λογω ζεστης. Το μεσημερι κοιμηθηκα με τα ποδια ψηλα και οταν σηκωθηκα το απογευμα νομιζα οτι ηταν σε καλυτερη κατασταση. Εκανα το μπανιο μου, πηρα την πιεση μου η οποια αρχισε να ανεβαινει. Εφτασε πολυ ψηλα και οταν πηρα το μαιευτηριο μου ειπαν να παω απο εκει. Μου πηραν αιμα κτλ και ειδαν οτι και το λευκωμα ηταν ψηλα. Ο γιατρος παρατηρησε οτι ειχα πρηστει ολοκληρη, προσωπο χερια κτλ.

Μερες πριν υπεφερα πολυ απο το στομαχι μου. Ειχα ανεβασει και λιγο πιεση η οποια ειχε πεσει αμεσως μονη της. Θυμαμαι οτι και τα ουρα μου ειχαν αρχισει να λιγοστευουν.... Για το στομαχι ο γιατρος μου ειχε πει οτι δεν ηταν τιποτα. Οτι τα διδυμα που κυοφορουσα μου το πιεζαν...

Μπορει το πρηξιμο σου να ειναι κατι τελειως φυσιολογικο. παρε ομως μια πιεσουλα... ετσι για να δεις τι γινεται...

Διαφημίσεις

Τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονους πονοκεφάλους, πρήξιμο στα πόδια, μειωμένη ποσότητα ούρων, έντονο καρδιακό παλμό, ίλιγγο, κοιλιακό πόνο, βουητό στα αφτιά, πυρετό, υπνηλία, διπλωπία ή θολή όραση ή ξαφνική τύφλωση ή απότομη αύξηση βάρους. Η ήπια προεκλαμψία διαγιγνώσκεται όταν η πίεση της γυναίκας αυξάνεται σε 140/90 mmHg, όταν παρουσιάζεται πρωτεΐνη στα ούρα και όταν εμφανίζεται ασυνήθιστα πολύ πρήξιμο στα χέρια και τα πόδια.

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Εγω δεν ειχα ουτε εντονο πονοκεφαλο, ουτε ταχυκαρδιες ουτε ιλιγγο, ουτε βουητο στα αυτια, ουτε πυρετο, υπνηλια διπλωπια κτλ. Ειχα αποτομο πρηξιμο, πονο στο στομαχι και μια μικρη μειωση στα ουρα που τοτε δεν ειχα δωσει σημασια. Απο βαρος δεν ειχα παρει καθολου αφου τουλαχιστον για 15 μερες τρεφομουν με 2-3 κουταλιες παιδικη κρεμα ή αλεσμενο φαγητο. Δεν μπορουσα να κοιμηθω απο τον πονο στο στομαχι και στον υπερηχο που ειχα κανει ο γιατρος τα εβλεπε ολα καλα. Μαλιστα ειδε οτι τα παιδια ειχα παρει βαρος.

Αποτελεσμα, προεκλαμψια, εισαγωγη στο μαιευτηριο με πιεση 17/11.5. Τα παιδια δεν ειχαν παρει καθολου βαρος.

Πω, πω ZVH, δεν το έχω ξανακούσει αυτό και θορυβήθηκα τώρα!!! :shock:

Η δική μου πίεση, είναι υπερβολικά χαμηλή (σχεδόν μέρα παρά μέρα την παίρνω).

Όμως, έχω τις τελευταίες ημέρες πολύ πρησμένα πόδια!!! :oops:

Αύριο θα πάω να κάνω εξέταση για λεύκωμα...

Εσύ, πώς το αντιμετώπισες? Με μείωση του φαγητού, ή δεν έχει σημασία???

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Εμενα ειχε προχωρησει αρκετα οποτε μονο με την γεννα το αντιμετωπισαμε. Αν σου βγει αυξημενο λευκωμα σιγουρα θα σου δωσουν οδηγιες.

Στην τριτη μου εγκυμοσυνη για να μην παθω τα ιδια, ξεκινησα χαπακι για την πιεση, μαγνησιο, ασπιρινη, εκοψα τα αλατια και την ζαχαρη και προσπαθουσα να ξεκουραστω οσο περισσοτερο γινονταν. Η ηρεμια κανει θαυματα.

Μην ανησυχεις ομως. Αφου η πιεση σου ειναι χαμηλη δεν νομιζω να τρεχει τιποτα.

Μην ανησυχείς καλή μου τα πρησμένα πόδια απο μόνα τους δεν σημαινουν κάτι ! Να ενημερώσεις όμως τον γιατρό σου και ξέρει αυτος :)

Ούτως ή αλλως απο μόνες μας δεν μπορούμε να καταλάβουμε ο γιατρός θα δει κάποια πράγματα και θα κρίνει .

Εγω δεν ένιωθα τίποτα εκτός το πρήξιμο στα πόδια που το είχα αρκετό καιρό . Στην 27η εβδομάδα είχαμε ραντεβου με τον γιατρό μου στις 8 το πρωί . Το προηγούμενο βράδυ ειχα παρατηρήσει οτι ενω πήγαινα οπως πάντα τουαλέτα έβγαζα ελάχιστα ούρα . Πήγα στον γιατρό και η μαία (εδω η μαία κανει αυτες τις εξετάσεις ) μου έκανε τις καθιερωμένες εξετάσεις . Η πιεση μου ήταν 15/8 , μου βρήκε πρωτείνη /λεύκωμα στα ούρα και είδε και το πρηξιμο + αυξηση κιλών . Μου πήραν και αίμα για εξετάσεις στο ήπαρ (ολα ήταν οκ ) και το παρακολουθήσαμε για 2 εβδομάδες ωσπου καταληξε οτι ήταν τυχαίο γεγονός .

Καλό θα ήταν πάντως όλες μας να προσέχουμε και να μετράμε συχνά την πίεση μας . Ετσι για να μας φύγει και η ιδέα :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Πω, πω ZVH, δεν το έχω ξανακούσει αυτό και θορυβήθηκα τώρα!!! :shock:

Η δική μου πίεση, είναι υπερβολικά χαμηλή (σχεδόν μέρα παρά μέρα την παίρνω).

Όμως, έχω τις τελευταίες ημέρες πολύ πρησμένα πόδια!!! :oops:

Αύριο θα πάω να κάνω εξέταση για λεύκωμα...

Εσύ, πώς το αντιμετώπισες? Με μείωση του φαγητού, ή δεν έχει σημασία???

Θα σε δείρω εσένα :D Αν έχεις χαμηλή πίεση τότε δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις τίποτα !! Η χαμηλή πίεση ειναι ότι καλύτερο στην εγκυμοσύνη :)

Αντε μην αγχωνεσαι άδικα και τρομάζεις το μπεμπουλινάκι σου :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Αυτο ειπα και εγω οτι απο την στιγμη που η πιεση ειναι χαμηλη δεν νομιζω να υπαρχει τετοιο προβλημα!!!

Καλη συνεχεια κοριτσι μου.

μμμμμμμ ναι....

εγώ ήμουν τούμπανο... να με λυπάσαι... δεν υπήρχε παπούτσι που να μπαίνει...

ευτυχώς ήταν καλοκαίρι και βόλεψαν οι σαγιονάρες 2 νούμερα μεγαλύτερο!

κόψε το αλάτι πάραυτα! και καλό είναι να το πεις στη γυναικολόγο σου...

ο δικός μου έλεγε ότι αν υπάρχει μεγάλη κατακράτηση ίσως είναι κάτι παθολογικό και θα πρέπει να ελεγχθεί

να ρωτήσω και κάτι αλλο? :wink:

Νιώθετε ότι δεν σας χωράει το δέρμα σας βρε κορίτσια?? :roll::roll::roll: ώρες ώρες νιώθω ότι το δέρμα μου δεν με φτάνει... :cry:

Βάζω βέβαια κρέμες σαν τρελή να μην σπάσει το δερματάκι μου αλλά τι ειναι αυτό πάλι :?::!::?:

Λίγο να πιώ παραπάνω νερό, ή να τσιμπίσω κάι ή ακόμα και έτσι στα καλά καθούμενα νιώθω τούμπανο.... :cry:

Aphrodite_k