Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Το σκάνδαλο ντόπινγκ στη χώρα μας παίρνει μεγάλες διαστάσεις πλέον και όσοι μεγαλώνουμε παιδιά που θέλουμε να γίνουν πρώτα αθλητές και μετά πρωταθλητές (εφόσον έχουν τις ικανότητες), θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα.

 

Κατ΄ αρχάς οι "οδηγίες προς ναυτιλομένους", αυτά που πρέπει να ξέρουν οι γονείς και τα παιδιά, είναι τα εξής:

 

-Κανένα συμπλήρωμα διατροφής δεν πρέπει να παίρνουν στην προπόνηση ή στην αποστολή της ομάδας, άσχετα εάν τους προτρέπουν να το κάνουν αυτό οι ίδιοι οι προπονητές τους. Ένας 15χρονος ή μία 15χρονη που ασχολείται με τον αθλητισμό, εάν δεν έχει σωστή ενημέρωση από το σπίτι, μπορεί να πέσει στην παγίδα. Που να ξέρει το παιδί τι πρέπει να κάνει; Από πού να γνωρίζει πως να συμπεριφερθεί σε μια τέτοια περίπτωση, εάν δεν έχει την ανάλογη ενημέρωση από το σπίτι;

 

Ποιον να πιστέψει ο νεαρός αθλητής ή αθλήτρια εκτός από τους γονείς του; Κανέναν! Εδώ πλέον υπάρχει ένα άλλο ερώτημα: Που να ξέρουν οι γονείς τι πρέπει να κάνουν;

 

Υπάρχει απάντηση: Απαίτηση στις ομάδες, να ενημερώσουν για το ντόπινγκ. Να γίνουν συναντήσεις γονέων με επιστήμονες, στα γραφεία του κάθε συλλόγου, όπου θα ενημερωθούν οι αθλητές και οι γονείς τους για το πώς πρέπει να αποφεύγουν τις κακοτοπιές.

 

Κι αυτό, κατά την εκτίμηση των επιστημόνων πρέπει να αρχίσει να γίνεται ακόμη από τις Ακαδημίες. Από την ηλικία των 7-8 χρόνων πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει το παιδί τι πρέπει να αποφύγει στην αθλητική του καριέρα.

 

Να μην περιμένει να γίνει 15-16 χρόνων, όταν πλέον θα αναδειχθεί το ταλέντο του και θα "ψάχνει" τη διάκριση. Τότε, θα τον πλησιάσουν κάθε λογής περίεργοι και υποχθόνιοι τύποι, που περιμένουν στη γωνία, είτε είναι προπονητές είτε παράγοντες, που θα του υποσχεθούν μεγάλες επιτυχίες, "εάν πάρεις αυτά τα συμπληρώματα διατροφής που θα σου δώσω".

 

-Η μόνιμη επωδός των λαμόγιων είναι: "Δεν είναι τίποτα ντόπινγκ. Είναι συμπλήρωμα διατροφής, γιατί σου λείπει... σίδηρος! Πάρε αυτά τα χάπια πριν από αγώνες και θα δεις διαφορά".

 

Το παιδιά, έτσι, μπαίνει στο... κύκλωμα. Αρχίζει να υπάρχει εθισμός στην αποδοχή αυτών των φαρμάκων, που αποτελούν ντοπάρισμα, εάν και εφόσον δεν είναι εγκεκριμένα από το Κράτος. Πρέπει να συμπληρώσω εδώ, ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΟΠΑΡΟΥΝ.

 

Υπάρχουν όμως και παράνομα, που εισάγονται κανονικά στη χώρα, αλλά έχουν μείγματα απαγορευμένων ουσιών-ντόπας!

 

Οι επιδόσεις είναι φανταστικές, αλλά το παιδί σας "αργοπεθαίνει"!

 

Γονείς, προσέξτε. Όπως πρέπει να δώσετε το μήνυμα στα παιδιά να μην μπλέξουν στα ναρκωτικά γιατί τότε θα πεθάνουν σίγουρα πολύ νέοι, έτσι πρέπει να δώσετε συμβουλές όταν ακούσουν από τον προπονητή ή τον παράγοντα της ομάδας τους να λέει ότι πρέπει να πάρουν κάποια "συμπληρώματα διατροφής", να μην πάρουν και να σας ενημερώσουν αμέσως. Όλοι έχουμε φίλους γιατρούς, ρωτήστε για να μάθετε εάν αυτά που δίνουν στα παιδιά σας είναι νόμιμα ή παράνομα.

 

Πηγή:http://www.metrosport.gr/more.php?id=15659_0_1_0_M

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...