Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μια υποθετικη ερωτηση..


Recommended Posts

Προς οποιον γνωριζει

 

Εστω οτι ερχομαστε στην Ελλαδα οταν ο Κωνσταντινος ειναι να παει 1η Δημοτικου. Θα εχει κανει τρια χρονια προνηπιο - νηπιο στο Βελγιο (γαλλικα). Φραφεται κανονικα στην 1η ή θα πρεπει να επαναλαβει το νηπιο?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αν μιλαει ελληνικα νομιζω παει κανονικα στην πρωτη,αν δεν μπορει ομως να καταλαβει παρα πολυ καλα αυτα που του λενε τοτε ισως να τον πας μια ταξη νηπιο μονο για την γλωσσα,για σκεψου να παει στην πρωτη και να καταλαβενει τα μισα απο οτι λεει ο δασκαλος.....!!!

apHGp3.png
Link to comment
Share on other sites

Δεν ζητάνε αποδεικτικό φοίτησης σε νηπιαγωγείο για την εγγραφή στο δημοτικό. Αν παραμείνει ως έχει το σύστημα, δεν θα σας ελέγξει κανείς για το πού πήγε νηπιαγωγείο το παιδί και δεν θα σας εμποδίσει κανείς να το γράψετε κανονικά στην πρώτη. Αρκεί να είναι 6 χρονών τη χρονιά που θα πάει σχολείο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σωστά. Γράφεται κανονικά στο δημοτικό δε θα υπάρχει πρόβλημα, άλλωστε είστε σε κράτος ΕΕ οπότε λογικά το νηπιαγωγείο θα αναγνωριστεί. Κανονικά για τα παιδιά που ΔΕΝ μιλάνε καθόλου ελληνικά θα έπρεπε να υπάρχουν τα φροντιστηριακά τμήματα στα σχολεία, αλλά ο θεσμός δεεεεεεε λειτουργεί (σώωωωπα πρωτοτυπία).

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Δεν ζητάνε αποδεικτικό φοίτησης σε νηπιαγωγείο για την εγγραφή στο δημοτικό.

 

Είναι λάθος αυτό Ζέττα, τουλάχιστον δεν ισχύει σε όλα τα σχολεία.

Στο δική μας περίπτωση το νηπιαγωγείο έδωσε γραπτή βεβαίωση φοίτησης και στάλθηκε απ'ευθείας στο Δημοτικό. Δεν το ήξερα στην αρχή αργότερα το έμαθα τυχαία από την νηπιαγωγό μας.

 

Όσο για το θέμα μας θα συμφωνήσω με τη miriki.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Link to comment
Share on other sites

kiknaki έχεις δίκιο ως προς το ότι το νηπιαγωγείο υποτίθεται ότι είναι υποχρεωτικό και πρόπερσι είχε γίνει όλόκληρο πανηγύρι για τις άδειες του Υπουργείου Παιδείας, αλλά τελικά η βεβαίωση του νηπιαγωγείου δεν ήταν, τουλάχιστον φέτος, στα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ανακόλουθο κράτος από τα νήπια....

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=41806&page=2

Link to comment
Share on other sites

Για προηγούμενες χρονιές δεν γνωρίζω και έχεις δίκιο οτι δεν ήταν απαραίτητη η βεβαίωση φοίτησης άλλωστε το γράφει και στην εγκύκλιο του υπουργείου(για το σχολικο έτος 2009-2010) στο λινκ.

Στη φετινή χρονιά όμως 2010-2011 η βεβαίωση αποστέλλεται από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό ίσως γιατί η φοίτηση σε νηπιαγωγείο είναι πλέον υποχρεωτική. Αν δεν ήταν απαραίτητη δεν πιστεύω οτι θα έμπαιναν στον κόπο οι νηπιαγωγοί να στείλουν ένα σωρό βεβαιώσεις.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Link to comment
Share on other sites

Θα πάει κανονικά στη πρώτη!

 

Όταν έρθετε με το καλό κάνουμε μια αλλαγή κατοικίας???

Εμείς ηρθαμε [ από Βέλγιο] πριν 4 χρόνια και θέλω να πάω ξανά εκεί , μου λείπει!!!

Ναι αλήθεια λέω μέχρι και αυτή η σπαστική ψιλοβροχούλα μου λείπει!

Κλαψ:cry:

 

Φιλιά στο αγαπημένο μου Βέλγιο και σε όλους τους φίλους μου!!

Λες να σε ξέρω?? :wink:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εντάξει είμαι φύτουλας, αλλά όντως δεν ήταν υποχρεωτική η βεβαίωση, το λένε εδώ και τα χαρτιά μου :mrgreen:

Σχόλια

- Τα εδάφια ε΄ και στ΄ της παρ. 3 προστέθηκαν με το άρθρο 27 του ν. 3687/2008 (Α΄ 159/1.8.2008 ). *** Σύμφωνα με τη παρ. 2 του άρθρου 47 του ν. 3848/2010 (Α΄ 71/19.5.2010), για το σχολικό έτος 2010-2011 και για την εγγραφή στην Α' τάξη του δημοτικού σχολείου των μαθητών, οι οποίοι δεν φοίτησαν σε δημόσια ή ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ΔΕΝ απαιτείται η προσκόμιση της βεβαίωσης παρακολούθησης, που προβλέπεται στην περίπτωση στ' της παραγράφου 3 του π α ρ ό ν τ ο ς άρθρου 7, ενώ για το σχολικό έτος 2010-2011 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης για χορήγηση άδειας ίδρυσης ιδιωτικών νηπιαγωγείων ορίζεται η 21.5.2010

Κείμενο Αρθρου

 

1. Στην πρώτη τάξη εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι μαθητές συμπληρώνουν τη νόμιμη ηλικία. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από 1 μέχρι 15 Ιουνίου του προηγούμενου σχολικού έτους, με την επιφύλαξη της παρ. 4 α του παρόντος άρθρου. Στις υπόλοιπες τάξεις οι μαθητές εγγράφονται αυτεπάγγελτα μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, με την επιφύλαξη της παρ. 1 του άρθρου 9 αυτού του Π.Δ. , η δε μετακίνηση μαθητών από σχολείο σε σχολείο γίνεται με τη διαδικασία των μετεγγραφών.

2. α. Εκπρόθεσμες εγγραφές γίνονται με απόφαση του διευθυντή του σχολείου.

β. Με απόφαση του Προϊσταμένου της Δ/νσης του Γραφείου Εκπ/σης ρυθμίζεται κάθε εκκρεμότητα που αφορά τις εκπρόθεσμες εγγραφές, την οποία η διεύθυνση του σχολείου για διάφορους λόγους, αδυνατεί να ρυθμίσει.

3. Για την εγγραφή στην Α' τάξη απαιτούνται:

α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν από την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και α αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης.

β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης.

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

«ε. Πιστοποιητικό καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης.

στ*** (βλ. σχόλια). Βεβαίωση Παρακολούθησης Νηπιαγωγείου.» *** (βλ. σχόλια)

Ακόμα κι αν γίνει πάντως υποχρεωτική η βεβαίωση, με τη μεταφρασμένη βεβαίωση του βέλγικου νηπιαγωγείου θα γραφτεί κανονικά στην πρώτη.

Link to comment
Share on other sites

Φύτουλα :mrgreen::mrgreen:

 

Έχεις δίκιο άλλωστε πως να πω το αντίθετο θα μου αραδιάσεις όλες τις εγκυκλίους.:lol:

 

Στην δική μας περίπτωση όμως οι βεβαιώσεις στάλθηκαν από το νηπιαγωγείο. Δεν τις προσκομήσαμε εμείς στο δημοτικό σαν δικαιολογητικό.

Τώρα αν δεν ήταν απαραίτητο και το έκαναν εκούσια...τι να πω..μπράβο ζήλος!

 

of topik..τέλος

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι όταν πήγαινα τρίτη δημοτικού ή τετάρτη ( δε θυμάμαι πολύ καλά), ήρθε ένα παιδάκι από το εξωτερικό, χωρίς να ξέρει λέξη ελληνικά και γράφτηκε απ'ευθείας στην τάξη μας. Δεν μπόρεσε, όμως, να προσαρμοστεί, λόγω γλωσσικού επιπέδου. Αυτά πριν 12 περίπου χρόνια, βέβαια...τώρα δεν ξέρω τί γίνεται...

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

εγω ηρθα στην ελλαδα το 84 στην α γυμν κ παρακολουθουσα κ ελλην σχολειο παρολαυτα φοιτησα στο γυμν στο ελληνικο [υπαρχει σχολειο για ελληνεσ που επιστρεφουν] κ υπαρχει κ στην βαρυμποπη ισωσ μετα τοσα χρονια να υπαρχουν κ αλλα ομωσ επειδη δεν ειχα κανενα θεμα συνεχισα σε σχολειο στην περιοχη μασ επισησ υπαρχουν κ ιδιωτικα διγλωσσα σχολεια κ το ιsa [international school of athens]:):):)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κανονικα θα παει το παιδι!!!!

Η κορη μου εφυγε πρωτη δημοτικου και πηγε δευτερα στην Αμερικη. Οταν επιστρεψαμε πηγε κανονικα στην Τεταρτη.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...