Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρωτη ιωση

Recommended Posts

αρρωστησαμε κι εμεις. ευτυχως δεν εχουμε κανει πολυ πυρετο αλλα θελω την βοηθεια σας βρε κοριτσια. πως δινετε εσεις το αντιπυρετικο? με το κουταλακι το μισο το τρωει το μπλουζακι και δεν θελω να το βαλω μεσα στο γαλα μηπωσ το σιχαθει. εχετε κανα αλλο κολπο να πειτε στη μαμα ψαρουκλα :?

Διαφημίσεις

ευχομαι να περασει πολυ γρηγορα,εγω της εδινα με την συρριγγα το φαρμακο κ της το εβαζα μεσα μεσα ωστε να μην μου το φτυσει κ να το καταπιει κατευθειαν.Εαν δεν το πινει με τιποτα μετα υπαρχουν κ τα υποθετα εαν μπορεις να της βαλεις.Πολλα περαστικα σας :cry:

Περαστικά σας!! Εγώ της έδειχνα την πιπίλα της...την είχα κοντά στο στόμα, και το κουτάλι επίσης, άνοιγε το στόμα, και τσουπ της έδινα το κουτάλι.. 3 φορές συνολικά της έδωσα... πέτυχε πάντως... δεν έπεφτε σταγόνα. Δοκίμασέ το και καλή επιτυχία!! :D

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις ευχες και τις συμβουλες σας. η μπουμπουκα μου ειναι πολυ καλυτερα, μονο δεκατα εχει τωρα και ευτυχως απο χθες το μεσημερι δεν χρειαστηκε να της ξαναδωσω.

και παλι σας ευχαριστω, φιλια στα αγγελουδια σας :D

Διαφημίσεις

bousbouko χαιρομαι που πατε καλυτερα!!

ετσι για να γελασετε.. μια μερα μου εκανε το παιδι πυρετο.μου λενε παρε της DEPON και δωστης το με συριγγα 3 φορες τη μερα. παω λοιπον στο φαρμακειο και ζηταω depon και συριγγες.και με ρωταει ποσες θελεις? λεω και εγω εε 3 φορες τη μερα για 3 μερες εννια θελω..γελαει η φαρμακοποιος και με ρωταει:καινουρια μαμα εισαι? εμεινα εγω! ναι της λεω. που θα παει μου λεει θα μαθεις...δεν την αλλαζουμε την συριγγα καθε φορα που του δινουμε φαρμακο!!! τελικα εκτος απο τον βηχα και τον ερωτα δεν κρυβεται και η ασχετοσυνη :roll::lol::lol:

Αν το μωρό είναι ακόμα στην αποστείρωση, τις αλλάζουμε τις σύριγγες... μετά μπορούμε και με την ίδια... την πλένεις και είναι επαναχρησιμοποιήσιμη... :wink:

Περαστικά σας καταρχήν....

όσο για το φάρμακο στις αρχές του έδινα με το κουταλάκι, αλλά με τη σύριγγα με βόλεψε ποιό πολύ!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Αν το μωρό είναι ακόμα στην αποστείρωση, τις αλλάζουμε τις σύριγγες... μετά μπορούμε και με την ίδια... την πλένεις και είναι επαναχρησιμοποιήσιμη... :wink:

εμεις τοτε ειμασταν ακομα στην αποστειρωση :? τελικα η φαρμακοποιος μου ειπε χαζομαρα ε? γιατι της ειχα πει την ηλικια.. :x

Σοφία Νεφέλη :D

Η λογική αυτό δε λέει; Κάθε σύριγγα είναι αποστειρωμένη πριν την ανοίξεις, άμα τη χρησιμοποιήσεις σταματάει να είναι... :?

Εμείς έτσι κάναμε... Δεν φταις εσύ πάντως αν η φαρμακοποιός δεν ήξερε. Το καλό είναι που το παιδάκι σου δεν έπαθε τίποτα!

:D

Διαφημίσεις

Η λογική αυτό δε λέει; Κάθε σύριγγα είναι αποστειρωμένη πριν την ανοίξεις, άμα τη χρησιμοποιήσεις σταματάει να είναι... :?

Εμείς έτσι κάναμε... Δεν φταις εσύ πάντως αν η φαρμακοποιός δεν ήξερε. Το καλό είναι που το παιδάκι σου δεν έπαθε τίποτα!

Βρε κοριτσια, την ιδια συριγγα χρησιμοποιησα εγω, και την αποστειρωνα μαζι με τα μπιμπερο στον αποστειρωτη ή σε ενα μπρικι με βραστο νερο!

ελα ντε! σαν να εχεις δικιο! μαλλον δεν πρεπει να ειμαι τοσο ψαρωμενη!!

τι να παθει!!αυτο ειναι το super μωρο! εγω ταλαιπωρουμουν μια εβδομαδα και αυτη μιση μερα!!! του μπαμπα της εμοιαξε!! ΕΥΤΥΧΩΣ :D:D

Βρε κοριτσια, την ιδια συριγγα χρησιμοποιησα εγω, και την αποστειρωνα μαζι με τα μπιμπερο στον αποστειρωτη ή σε ενα μπρικι με βραστο νερο!

Άμα την αποστείρωνες, δεν υπάρχει πρόβλημα νομίζω! :wink:

Εγώ αναφέρομαι στο απλό πλύσιμο και στην επαναχρησιμοποίηση που στην περίοδο αποστείρωσης δεν είναι αρκετά!

Ευτυχώς Σοφία Νεφέλη μου είναι σουπερ το μπεμπάκι σου! :wink:

• 4 weeks later...

koritsia kai emeis pername thn proti mas iosi...den ksero ti na kano!!! exei miksoules kai bixei..alla den exei pureto..prepei na thn pao apo tora sthn paidiatro h perimeno 1-2 meres? prepei na ths doso antipuretiko proluptika??? to moro akougete san na exei muksoules alla einai bathia kai den tis blepo...ti kanate eseis ta mora sas otan exoun iwsh?? tsai na ths doso??

αντιπυρετικό προληπτικά δεν θα έδινα.

όταν δεν υπήρχε πυρετός,με τον γιό μου,έβαζα φυσιολογικό ορό στη μυτούλα και περίμενα λίγο,να δώ αν εξαφανιστούν τα συμπτώματα ή αν χειροτερέψει ο βήχας. Πήγαινα στον γιατρό όταν δε μου άρεσε η εξέλιξη(με το βήχα κυρίως),συνήθως την επόμενη μέρα.

στη μικρή μου επειδή δεν μου έχει ξανααρρωστήσει και δεν ξέρω πως αντιδρά,χθες που έκανε πυρετό πρώτη φορά την πήγα στο γιατρό (ευτυχώς όλα καλα).

περαστικούλια!

koritsia kai emeis pername thn proti mas iosi...den ksero ti na kano!!! exei miksoules kai bixei..alla den exei pureto..prepei na thn pao apo tora sthn paidiatro h perimeno 1-2 meres? prepei na ths doso antipuretiko proluptika??? to moro akougete san na exei muksoules alla einai bathia kai den tis blepo...ti kanate eseis ta mora sas otan exoun iwsh?? tsai na ths doso??

Σοφια μου, καλημερα!Περαστικα σας ευχομαι!Επειδη τα περασαμε κι εμεις πριν 1 μηνα θα σου ελεγα τα εξης:Εμενα βασικα στην αρχη εκανε που και που κανενα γκουχ και δεν καταλαβα οτι ηταν ιωση,νομιζα απο τα σαλια ηταν.Μυξουλες δεν ειχε.Την πηγα στην αρχη στο γιατρο,οταν την ακουσα να βηχει και στον υπνο της και μου εδωσε ενα σιροπακι για τον βηχα αλλά δυστυχως μετα απο 2 μερες το γυρισε σε βρογχιολιτιδα :cry: και καναμε εισπνοεες για μια εβδομαδα :cry: Ηταν ζορι,δεν ετρωγε και καθολου....Φαντασου οτι δεν ετρεχαν καθολου μυξουλες αλλά τελικα ειχε πολλες μεσα. Γνωμη μου ειναι να την πας αμεσως στον γιατρο να την δει,δεν χανεις τιποτα.Αντιθετως μπορει ετσι να προλαβεις τα χειροτερα!

Οι γνωστες οδηγιες ειναι, κλιση στο κρεβατακι,ορο στην μυτη και μετα οtrisalin,μπανακι και υπομονη....Που θα παει θα περασει....

Γνωμη μου ειναι να την πας αμεσως στον γιατρο να την δει,δεν χανεις τιποτα.Αντιθετως μπορει ετσι να προλαβεις τα χειροτερα!

Συνφωνώ! είναι μικρούλα, καλύτερα να είσαι ήσυχη! ή πάρε τουλάχιστον ένα τηλέφωνο να δεις τί θα σου πεί!!

Οι γνωστες οδηγιες ειναι, κλιση στο κρεβατακι,ορο στην μυτη και μετα οtrisalin,μπανακι και υπομονη....Που θα παει θα περασει....

Ναι, ανασηκώνεις το κρεββατάκι στις 30 μοίρες, βάζεις πολύ συχνά φυσιολογικό ορό στη μύτη και αν ακούς μυξούλες να ρουθουνίζουν... πάρε από το φαρμακείο το οtrisalin για να τις ρουφήξεις! Α, και καλό θα ήταν να της βάζεις υγραντήρα στο δωμάτιο της, κατά προτίμηση με λίγο βάλσαμο ευκάλυπτου... βοηθάει πολύ!!

Εμείς τις περισσότερες φορές έτσι το έχουμε ξεπεράσει!

Εύχομαι περαστικά σας!!

koritsia peira thn paidiatro tlf, mou eipe oti oi muksoules den peirazoun alla an bhxei tha prepei na thn dei...tha thn parakolouthiso kai simera to bradu kai an einai tha thn pao aurio. Mou eipe episis na thn bazo se klisi 30moirwn to krebataki ths...pos to kanete auto?? na thn balo na koimithei kalutera mesa sto relax??

Frene etsi arxise kai i mpempa...eixe kanei pureto to moro sou??

Σοφάκι, βάλε διπλωμένες πετσέτες κάτω από το στρωματάκι ή κάποιο σκληρό μαξιλάρι...

Πάντως να της βάζεις ορό! διαλύει τις μυξούλες, αλλιώς το μωρό δε μπορεί να τις βγάλει, τις καταπίνει και μπορεί να της προκαλέσουν βήχα!

στο relax δεν θα κάνει και τον καλύτερο ύπνο το νινάκι σου! :wink:

Sofia εμενα ξεκινησε με βηχα,ο οποιος καθε μερα αυξανοταν.Πυρετο εκανε μια μερα,στην οξεια φαση της βρογχιολιτιδας.Το προβλημα δεν ηταν ο πυρετος αλλα η βρογχιολιτιδα,ειχε πολυ βηχα,δεν ετρωγε και ότι ετρωγε το περισσοτερο το εκανε εμετο απο τον βηχα. :cry: Γι αυτο και 10 γκουχ την ημερα να κανει να την πας.Εμεις ευτυχως πηραμε μονο aerolin σπρει, και οχι αντιβιωση ή αλλα κορτιζονουχα.Το κρεβατακι για να δωσεις κλιση βαλε κατω απο το στρωμα 2 εγκυκλοπαιδειες,δεν χρειαζεται να την βαλεις στο ρηλαξ.Το βραδυ εβηχε στον υπνο της;?Να μας πεις νεα.

Απο που κολλησε?Ηταν καποιος αρρωστος?