Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα κοπέλες,

ελπίζω να είμαι στη σωστή ενότητα. ΥΠάρχει εμπειρία από συσκευές αποτρίχωσης τύπου silkepil? είναι εύχρηστες? μπορειτε να μου προτείνετε κάποιον συγκεκριμένο τύπο?

Βαρέθηκα το κερί και να πω την αλήθεια δεν πολυ προλαβαίνω κιόλας να το ζεστάνω, βαριέμαι να περιμένω να μεγαλώσουν για να βγουν με κερί, νομίζω με σιλκεπιλ να αποτριχώνονται και οι πιο κοντές? σωστά?λάθος? τα φώτα σας....

Διαφημίσεις

kalopaki εχω γυρω στα 8 χρονια, εχω το satinelle της braun!

πιανει οντως τριχες πιο κοντες απ' οτι το κερι. Γενικα ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενη...δεν εχω την μανουρα ζεστανε κερι, προσεχε μην λερωσεις κ.ο.κ. και κατι αν σου ξεφυγει, τσουπ! το βαζεις στην πριζα και το κανεις!

Το μονο αρνητικο που εχω παρατηρησει ειναι πως καποιες τριχες γυριζουν και βγαινουν καπου μεσα στο δερμα....δεν ξερω ΑΝ με καταλαβαινεις...:confused::confused::confused:

εγω εγω!!:-P παρατησα ξυραφια, κερια, veet και αλλα συναφη και πηρα συσκευη σιλκεπιλ!

στην αρχη ηταν πικρα, δεν αντεχω τον πονο, εκανα μονο τη μιση γαμπα να φανταστεις..αλλα η μανα και η νυφη μου την χρησιμοποιησαν απο την αρχη ανετα παντου!

σιγα σιγα το πηρα αποφαση και τωρα κανω ολοκληρα τα διμετρα (θαθελα) ποδια μου! και ξενοιαζω για 2 εβδομαδες (δηλ. μεχρι να βγει η 2η βαρδια τριχων, οχι οτι ξαναφυτρωνουν αυτες που ειχα αποτριχωσει)

και οντως κανει και πιο κοντες τριχες 2mm νομιζω.

στις μασχαλες δεν κανει να κανεις αποτριχωση λογω των αδενων που μπορει να σου δημιουργησουν προβλημα.

στις πιο ευαιθητες περιοχες φυσικα χρησιμοποιω χαλαουα (αυτο που ειναι απο ζαχαρη) ειναι ταμαμ!;)

Χρησιμοποιώ αποτριχωτική μηχανή εδώ και τρία χρόνια και έχω πετάξει τα ξυράφια.Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.Την χρησιμοποιώ παντού , ακόμα και στις μασχάλες.Δεν με πονάει ιδιαίτερα ,αλλά είμαι και άνθρωπος <μπρος στα κάλη ,τι είναι ο πόνος>.Στις μασχάλες το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικόοοοοοοοο καμία σχέση με το ξυράφι.Δεν μυρίζει και ο ιδρώτας και σπάνια χρησιμοποιώ αποσμητικό.Το ίδιο μου έχει πει μία και συνάδελφος(βασικά αυτή με έβαλε στην πρίζα)

Τρία χρόνια μετά λοιπόν οι τρίχες έχουν γίνει πολύ μαλακές και έχουν λιγοστέψει.Είμαι και μελαχρινή.

Μακάρι να υπήρχε κάτι ανάλογο και για το μουστάκι που με ταλαιπωρεί και πρέπει κάθε εβδομάδα να το βγάζω με το κερί.:(

Χρησιμοποιώ αποτριχωτική μηχανή εδώ και τρία χρόνια και έχω πετάξει τα ξυράφια.Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.Την χρησιμοποιώ παντού , ακόμα και στις μασχάλες.Δεν με πονάει ιδιαίτερα ,αλλά είμαι και άνθρωπος <μπρος στα κάλη ,τι είναι ο πόνος>.Στις μασχάλες το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικόοοοοοοοο καμία σχέση με το ξυράφι.Δεν μυρίζει και ο ιδρώτας και σπάνια χρησιμοποιώ αποσμητικό.Το ίδιο μου έχει πει μία και συνάδελφος(βασικά αυτή με έβαλε στην πρίζα)

Τρία χρόνια μετά λοιπόν οι τρίχες έχουν γίνει πολύ μαλακές και έχουν λιγοστέψει.Είμαι και μελαχρινή.

Μακάρι να υπήρχε κάτι ανάλογο και για το μουστάκι που με ταλαιπωρεί και πρέπει κάθε εβδομάδα να το βγάζω με το κερί.:(

επειδη ξερω οτι καθε εταιρεια εχει 5-6 διαφορετικα μοντελα εσυ ποιο εχεις παρει?

και εγω θελω να παρω γιατι βαρεθηκα με το ξυραφακι αλλα με προβληματιζει μηπως μου γυρνανε οι τριχες προς τα μεσα

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω μωρέ κοπελιές.. Εγώ την αγόρασα, τη δοκίμασα, τσίριξα, και από τότε την έχω και κάθεται στο ντουλαπάκι του μπάνιου. Ειδικά στο πίσω μέρος του μηρού (στα μαλακά δλδ) με πονάει πάρα πολύ.

ενα καλο "μυστικο" ειναι να βαλεις παγο εκει που σε ποναει περισσοτερο πριν ξεκινησεις την διαδικασια.μουδιαζει λιγο η περιοχη και δεν πονας τοσο. η δικη μου συσκευη το ειχε ενσωματωμενο και απο εκει το ξερω δοκιμασμενο.

αφου πηρα τον αερα τον κατηργησα τον παγο και ολα καλα. ειναι πραγματικα πολυ καλυτερο απο ξυραφι και κερι. για το μουστακι κοριτσια μονο λειζερ που ειναι θαυματουργο και απαλασσεσαι για παντα. μακαρι να ειχα την οικονομικη ανεση να εκανα παντου.

ξεχασα ενα αλλο "μυστικο" για καλυτερα αποτελεσματα ειναι μπανακι πριν ξεκινησεις την αποτριχωση για να ανοιξουνε οι ποροι βγαινει πιο ευκολα η τριχα!

τριχες πρωι πρωι τι λεμε οι γυναικες . . .;)

επειδη ξερω οτι καθε εταιρεια εχει 5-6 διαφορετικα μοντελα εσυ ποιο εχεις παρει?

και εγω θελω να παρω γιατι βαρεθηκα με το ξυραφακι αλλα με προβληματιζει μηπως μου γυρνανε οι τριχες προς τα μεσα

Της Braun είναι μία που έχει και φωτάκι για να βλέπεις καλα τις τρίχες.Έχει και μία επιπλέον συσκευή για αρχάριες που έχει λιγότερες τσιμπίδες ,οπότε λιγότερος πόνος΄(για όσες πονάνε).Απλά θέλεις περισσότερο χρόνο .

Δεν ξέρω βρε κορίτσια ,αλλά εγώ δεν πόνεσα τόσο που να αναγκαστώ να σταματίσω την αποτρίχωση....Ειδικά στο πόδια είναι παιχνιδάκι.

Οκ στις μασχάλες όταν τις αφήσω για λίγο , πχ το χειμώνα τις περνάω πρώτα με την κεφαλή <για αρχάριες> και μετά τις περνάω με την κανονική για καλό καθάρισμα.

....Εχω κι εγώ μια silk-epil και, πέρα από το πρώτο χρονικό διάστημα που πόναγα η αλήθεια είναι, σε γενικές γραμμές, με έχει βολέψει. Βγαίνουν οι τρίχες πιο μαλακές, λιγοστεύουν. Ξενοιάζεις για 2-3 εβδομάδες. Ιδίως το καλοκαίρι είναι σωτήριο. Αλλά επιτρέπεται να την χρησιμοποιούμε και στις μασχάλες ? Την φοβάμαι λίγο την συγκεκριμένη περιοχή, εκεί είναι όλοι οι αδένες. Εχετε ρωτήσει γιατρό και σας είπε ΟΚ ή το κάνετε με δική σας πρωτοβουλία ?:|

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Διαφημίσεις

....Εχω κι εγώ μια silk-epil και, πέρα από το πρώτο χρονικό διάστημα που πόναγα η αλήθεια είναι, σε γενικές γραμμές, με έχει βολέψει. Βγαίνουν οι τρίχες πιο μαλακές, λιγοστεύουν. Ξενοιάζεις για 2-3 εβδομάδες. Ιδίως το καλοκαίρι είναι σωτήριο. Αλλά επιτρέπεται να την χρησιμοποιούμε και στις μασχάλες ? Την φοβάμαι λίγο την συγκεκριμένη περιοχή, εκεί είναι όλοι οι αδένες. Εχετε ρωτήσει γιατρό και σας είπε ΟΚ ή το κάνετε με δική σας πρωτοβουλία ?:|

Δεν έχω ρωτήσει γιατρό.Και δεν έχω αποκτήσει οποιδήποτε πρόβλημα.Απλά φροντίζω για σχολαστική καθαριότητα και πέρασμα της κεφαλής αλλά και του σημείου που θα αποτριχωθεί με οινόπνευμα πρίν αλλά και μετά την χρήση.

Όπως ξαναέγραψα το ίδιο πράγμα κάνει και μία συνάδελφος , δεν έχει βάλει ξυράφι εδώ και 20 χρόνια.

Αν ενδιαφέρεται καμιά έχω μία στη ντουλάπα μου Χpressive χρησιμοποιημένη 2 φορές.Την πουλάω γιατί έκανα laser τελικά και μου είναι ολωσδιόλου άχρηστη.Το κουτί δεν το έχω, αλλά είναι σε τσαντάκι κι έχω και το manual.Eίναι καλή, αλλά θέλει χρόνο για το πόδι.

Διαφημίσεις

εγω εχω παρει της braun το τελευταιο μοντελο το πηρα 180ευρω εχει διαφορα εξαρτηματα.εγω δεν εχω θεμα με τον πονο εκανα πολλα χρονια αποτριχωση και απλα δε μπορουσα αλλο να δινω οικονομικα καθε μηνα 50ευρα.οποτε τα εδωσα στη μηχανη και ηδη εχω κανει αποσβεση.;)

καλε υπαρχει και πιο οικονομικο,απλα σου ειπα αυτο που εχω εγω.θα βρεις μεγαλη ποικιλια στο κωστοβολο.νομιζω εχει στη καρδιτσα.

υγ.ωραιο μερος μενει η αδερφη μου εκει-φοιτητρια:cool:

ευχαριστώ βρε κορίτσια, έχω ψηθεί για σιλκεπιλ. Λιγο με προβληματίζει αυτό που λέτε ότι γυρνάνε κάπως οι τρίχες ή μεγαλώνουν κάτω από το δέρμα, το έχω ακούσει και από μια φίλη μου. Πείτε και καμιά μάρκα. από πόνο δε μασάω, θέλω ότι βγάζειότι πιο κοντό υπάρχει!

καλε υπαρχει και πιο οικονομικο,απλα σου ειπα αυτο που εχω εγω.θα βρεις μεγαλη ποικιλια στο κωστοβολο.νομιζω εχει στη καρδιτσα.

υγ.ωραιο μερος μενει η αδερφη μου εκει-φοιτητρια:cool:

Έχει, έχει! Ε ελάτε για καφέ βρε κορίτσια, να γνωρίσω και κάποια από σας!:-P

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

ευχαριστώ βρε κορίτσια, έχω ψηθεί για σιλκεπιλ. Λιγο με προβληματίζει αυτό που λέτε ότι γυρνάνε κάπως οι τρίχες ή μεγαλώνουν κάτω από το δέρμα, το έχω ακούσει και από μια φίλη μου. Πείτε και καμιά μάρκα. από πόνο δε μασάω, θέλω ότι βγάζειότι πιο κοντό υπάρχει!

Για να μη γυρνάνε οι τρίχες καλό είναι να κάνουμε μια φορά την εβδομάδα απολέπιση(εγώ κάνω με ζάχαρη και ελαιόλαδο!:mrgreen:) και χρειάζεται καθημερινή ενυδάτωση.Αλλά και να μεγαλώσει και καμία τρίχα κάτω από το δέρμα,δεν τρέχει τίποτα,εγώ απολυμαίνω μια καρφίτσα και την τραβάω την τρίχα!

Πάντως ρε κορίτσια για μένα είναι αργό βασανιστήριο να κάνω όοοολο το πόδι με τη μηχανή!Τη χρησιμοποιώ μόνο μετά την αποτρίχωση με κερί,άμα έχει μείνει καμία τριχούλα!

(Κερί παίρνω αυτό που είναι σε roll-on και το ζεσταίνω στο μικροκυμάτων,είναι πολύ φτηνό κάνει γύρω στα 1,30? και μου φτάνει για μια φορά και για τα 2 πόδια)

Δεν ξέρω αν κάνει να γράψω από που το παίρνω,αλλά γενικά το βρίσκεις εύκολα σε μαγαζιά με καλλυντικά και τέτοια είδη.

Κι εγώ είχα αγοράσει μια τέτοια μηχανή πριν από λίγα χρόνια.

Άντεξα το μαρτύριο του ξεριζώματος της τρίχας, αλλά ήμουν από τις άτυχες που μετά την αποτρίχωση σχεδόν όλες οι τρίχες μεγάλωσαν κάτω από το δέρμα.

Ήταν και καλοκαίρι και είχα κάνει την αποτρίχωση για να βγαίνω πιο άνετα στην παραλία και μετά από λίγες εβδομάδες βρέθηκα με πόδι λείο στην αφή αλλά όλες τις τρίχες μεγαλωμένες κάτω από το δέρμα και να φαίνονται κανονικότατα.:evil:

Και να μην μπορώ ούτε να τις ξυρίσω, ούτε να τις ξεριζώσω. Μόνο με το τσιμπιδάκι για τα φρύδια, έπρεπε να σκαλίζω το δέρμα, να κάνω πληγούλα για να τραβάω μία μία τις τρίχες.

Η χειρότερη αποτριχωτική μου εμπειρία ever. Μετά από αυτό δοκίμασα χαλάουα και κατάφερα το ίδιο λείο αποτέλεσμα αλλά ούτε μια τρίχα κάτω από το δέρμα. Απλά, το μειονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι δεν είναι τόσο "καθαρή" γιατί αφήνει "κόλλα" στα χέρια και τα πόδια.

.....δε νομίζω τάκη....

Κι εγώ είχα αγοράσει μια τέτοια μηχανή πριν από λίγα χρόνια.

Άντεξα το μαρτύριο του ξεριζώματος της τρίχας, αλλά ήμουν από τις άτυχες που μετά την αποτρίχωση σχεδόν όλες οι τρίχες μεγάλωσαν κάτω από το δέρμα.

Ήταν και καλοκαίρι και είχα κάνει την αποτρίχωση για να βγαίνω πιο άνετα στην παραλία και μετά από λίγες εβδομάδες βρέθηκα με πόδι λείο στην αφή αλλά όλες τις τρίχες μεγαλωμένες κάτω από το δέρμα και να φαίνονται κανονικότατα.:evil:

Και να μην μπορώ ούτε να τις ξυρίσω, ούτε να τις ξεριζώσω. Μόνο με το τσιμπιδάκι για τα φρύδια, έπρεπε να σκαλίζω το δέρμα, να κάνω πληγούλα για να τραβάω μία μία τις τρίχες.

Η χειρότερη αποτριχωτική μου εμπειρία ever. Μετά από αυτό δοκίμασα χαλάουα και κατάφερα το ίδιο λείο αποτέλεσμα αλλά ούτε μια τρίχα κάτω από το δέρμα. Απλά, το μειονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι δεν είναι τόσο "καθαρή" γιατί αφήνει "κόλλα" στα χέρια και τα πόδια.

Ρε φιλενάδα ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ, μόνο που το δικό μου συνεχίστηκε και για τα 2 χρόνια που αποφάσισα να κάνω χαλάουα. Αυτές οι ρημάδες οι τρίχες δεν λέγανε να βγουν από το δέρμα. Πόδι λείο αλλά μες την τρίχα αφού φαινόντουσταν μέσα στο δέρμα.

Στο τέλος έκοψα και την χαλάουα και μόνο ξυράφι. Έχετε καμιά ιδέα που μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό;

O5X4p2.png 

Εγώ εδώ κ 2 χρόνια σχεδόν δεν την αποχωρίζομαι με τίποτα κ πλέον δεν νοιώθω κ τίποτα κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης....Μυστικό....καλό τρίψιμο με σχετικά σκληρό σφουγγάρι των περιοχών που θέλετε να αποτριχώσετε κ κάντε την αποτρίχωση αμέσως μετά το μπάνιο που είναι ανοιχτοί οι πόροι κ ξεριζώνονται πιο εύκολα οι τριχούλες! Εγώ πάντως τη χρησιμοποιώ μόνο στα πόδια γιατί κάποια στιγμή που δοκίμασα στη μασχάλη νόμιζα ότι σβήνω από το πόνο! :P:p:p

sjCrp3.png

Ρε φιλενάδα ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ, μόνο που το δικό μου συνεχίστηκε και για τα 2 χρόνια που αποφάσισα να κάνω χαλάουα. Αυτές οι ρημάδες οι τρίχες δεν λέγανε να βγουν από το δέρμα. Πόδι λείο αλλά μες την τρίχα αφού φαινόντουσταν μέσα στο δέρμα.

Στο τέλος έκοψα και την χαλάουα και μόνο ξυράφι. Έχετε καμιά ιδέα που μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό;

υπάρχει κάποιο προιόν φυτικό που μου είχε πουλήσει η αισθητικός μου για τις τρίχες που γυρνάνε μέσα. το ψεκάζεις μετά το ντους, όχι την ημέρα της αποτρίχωσης, από την επόμενη και μετά. κα ιτις βγάζει έξω. δεν θυμάμαι πως λέγεται, θα δω στο σπίτι κα ιθα σου πω.

εγώ έχω ένα μηχανάκι τύπου silk e pil, της braun νομίζω. δνε το πολυχρησιμοποιώ γιατί μου ερεθίζει το δέρμα, βγάζω κοκκινίλες. το έχω μόνο για λίγες ξέμπαρκες τρίχες που βγαίνουν εδώ κι εκεί, στο εσωτερικό των μηρών πχ και καμιά ΄φορά κάνω και τα χέρια. επίσης το καλό που έχει είναι μια δεύτερη κεφαλή που κάνει trimming. αυτό είναι τέλειο για το μπικίνι, κάνω αποτρίχωση ΄τα πλαινά αρκετά μέσα (με καιρί, σε αισθητικό) και αυτά που αφήνω, τη 'λωρίδα', τα κάνω trimming κάθε 1-2 εβδομάδες. super! σε 2 λεπτά ξεμπερδεύω