Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

10 μηνών... θηλασμός....

Recommended Posts

η μικρή μου είναι 10 μηνών κ θηλάζει αποκλειστικά όλο αυτό το διάστημα!

επειδή στο παρελθον(στο πρώτο μου μωρο) ακολουθώντας τις συμβουλες του γιατρού έκοψα το θηλασμό κατά τη διάρκεια της μέρας μετά το φαγητό, και αυτο είχε ως αποτέλεσμα στους 10 μήνες νε μειωθέι πάρα πολύ το γάλα μου κ τελικά να κόψω τελείως να θηλάζω, τώρα έχω ακολουθήσει άλλη τακτική...

δίνω φρουτόκρεμα το πρωι, σούπα το μεσημέρι κ κρέμα το απογευμα...

μετά από κάθε γέύμα τη θηλάζω κ πα΄ρολο που έχει φάι αρκετό φαγητο πινει κ γαλατάκι....κ αυτός είναι ο τρόπος που κοιμάται...

έτσι καταλήξαμε να θηλάζουμε τρεις φορές τη μέρα και άλλες τρεις τη νύχτα...γεγονός που ο παιδίατρος δεν εγκρινει σε κάθε περίπτωση...

πρέπει λέει να κόωουμε το γάλα τη μέρα.....:confused:

εσείς τί λέτε κορίτσια;

με συγχωρέιτε αν ανοιξα θέμα το οποίο ενδεχομένως έχει απαντηθεί κάπου αλλού εδώ μέσα.. αλλά είναι πάρα πολλά τα θέματα κ είναι κομμάτι δύσκολο να τα διαβάσω όλα!

945076uyzon4w470.gif

"Τί ωφελείται ο άνθρωπος εάν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του;"

Διαφημίσεις

Δεν μαρέσουν αυτές οι γνώμες των παιδιάτρων χωρίς κιόλας να σου εξηγούν το γιατί???

Και απο πότε ο θηλασμός θεωρείται απαγορευτικός??? Αλλο και πάλι τούτο...

Μήπως να αλάξεις παιδίατρο??

Ο παιδίατρος μιλάει εντελώς αυθαίρετα. Το γάλα πρέπει να μειωθεί στα παιδιά που πίνουν ξένο γάλα. Για τα παιδιά που θηλάζουν, για τον πρώτο χρόνο του μωρού ο θηλασμός είναι η κύρια τροφή και οι στερεές συμπληρωματικές.

Δες κι εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697

jv42p3.png

DfUyp2.png

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...

η άποψη των περισσότερων απ΄ότι έχω καταλάβει παιδιάτρων έιναι να τρώει το παιδί τη μέρα τα τρία του γεύματα χωρίς να μεσολαβεί γάλα (ξένο ή μητρικό)... έτσι ώστε να ξεκουράζεται το στομάχι κάποιες ώρες κ επιπλέον μην εξαρτηθούν και από το στηθος σε μεγάλο βαθμό... γεγονός που έχει ήδη συμβεί με τη μικρή μου...

για παράδειγμα δεν κοιμαται καμία φορά χωρίς να θηλάσει....

κάποια στιγμή της έδινα πιπίλα και κοιμόταν ΄οταν την έβαζα στην κούνια.. τώρα όμως ούτε να τη βλέπει δε θέλει...κ με το που τη βάζω κάτω κοιμάται κανα τέταρτο κ μετά ξυπνάει πάλι κ άντε ξανά στήθος...

κι αν συνεχίσει έτσι φοβάμαι μήπως καταλήξω να την έχω μόνιμα εκεί...

δεν ξέρω.. το μεγιστο που θήλασα στο παρελθόν είναι 10 μήνες κ τώρα δεν ξέρω τί να κάνω...:confused:

945076uyzon4w470.gif

Διαφημίσεις

marlen, ο παιδίατρος δεν είναι καθόλου ενημερωμένος πάνω στο θέμα του θηλασμού. Το παιδί μπορεί να θηλάζει όσο συχνα θέλει και για όση ώρα θέλει και μετά τους 6 μήνες.

Εγω δεν μιλάω για αυτό το θέμα με τον παιδίατρο. Τώρα η δήθεν "εξάρτηση από το στήθος" μου φαίνεται μπακαλίστικος όρος. Όλα τα μωρά θέλουν "κατι" για να κοιμηθούν. Κάποια θέλουν πιπίλα, άλλα μπουκάλι, μερικά τα κουνάν με το καρότσι, άλλα πάλι θέλουν να τα κρατάν αγκαλια και να τα κουνάν. Πιο μεγάλα παιδιά θέλουν να τους λέει ο γονιος παραμύθι.

Ευτυχως που το δικό μου παιδί θέλει θηλασμό για να κοιμηθεί και δεν χρειάζεται να το κουνάω ή να ετοιμαζω μπουκάλι και να λέω κάθε βράδυ το ίδιο παραμύθι, γιατί με τον θηλασμό σε αυτή την ηλικία μπορώ και ξεκουράζομαι την ώρα που τον κοιμίζω (συνήθως πρώτα κοιμάμαι εγω, και όταν κοιμηθεί και ο μικρός ο πατέρας του τον μεταφέρει στο κρεβάτι του)

Ο δικός μου δεν έμαθε την πιπίλα, προτιμά το γνήσιο. Όταν τον άφήνω με τις γιαγιάδες τον κρατάνε αγκαλιά για να κοιμηθεί. Αν θες να του μάθεις την πιπίλα καλό είναι να του την δίνει κάποιος άλλος και όχι εσύ. Εσύ είσαι η γνήσια πιπίλα και λογικό είναι να σε προτιμήσει.

edit

The no cry sleep solution;http://www.play.com/Search.html?searchstring=the+no+cry+sleep+solution&searchtype=allproducts&searchsource=0 είναι ένα πολύ καλό βιβλίο για να μαθεις το μωρό να κοιμάται τη νύχτα. Έχει γραφτεί με σεβασμό στα συναισθήματα του μωρού και στον θηλασμό

Στο πρώτο μας παιδί κάναμε ότι μας έλεγε ο παιδίατρος στο θέμα της διατροφής...

Το δεύτερο και τρίτο παιδί μου φάγαν πρώτη φορά οποιαδήποτε "ξένη" τροφή μετά τους 9 μήνες.

Φυσικά ενδιαμέσως θηλάζαν όλη την ημέρα αλλά και κατά την διάρκεια της νύχτας. Η σχέση που δημιουργεί ο θηλασμός δεν είναι "εξάρτηση". Είναι σχέση στοργής απαραίτητη για κάθε ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Όποιος - και μάλιστα γιατρός - μιλάει για εξάρτηση είναι επιεικώς άσχετος, μη επιεικώς τα παίρνει από τις εταιρείες γάλατος και έτοιμων τροφών...

Άκου εξάρτηση! Τι είναι; ηρωίνη;

Η συμβουλή μου είναι: Μην συζητάς με τον παιδίατρό σου τα θέματα θηλασμού αν βλέπεις ότι δεν ταιριάζετε...

Καλό Κουράγιο!!!

marlen, ο παιδίατρος δεν είναι καθόλου ενημερωμένος πάνω στο θέμα του θηλασμού. Το παιδί μπορεί να θηλάζει όσο συχνα θέλει και για όση ώρα θέλει και μετά τους 6 μήνες.

Εγω δεν μιλάω για αυτό το θέμα με τον παιδίατρο. Τώρα η δήθεν "εξάρτηση από το στήθος" μου φαίνεται μπακαλίστικος όρος. Όλα τα μωρά θέλουν "κατι" για να κοιμηθούν. Κάποια θέλουν πιπίλα, άλλα μπουκάλι, μερικά τα κουνάν με το καρότσι, άλλα πάλι θέλουν να τα κρατάν αγκαλια και να τα κουνάν. Πιο μεγάλα παιδιά θέλουν να τους λέει ο γονιος παραμύθι.

Ευτυχως που το δικό μου παιδί θέλει θηλασμό για να κοιμηθεί και δεν χρειάζεται να το κουνάω ή να ετοιμαζω μπουκάλι και να λέω κάθε βράδυ το ίδιο παραμύθι, γιατί με τον θηλασμό σε αυτή την ηλικία μπορώ και ξεκουράζομαι την ώρα που τον κοιμίζω (συνήθως πρώτα κοιμάμαι εγω, και όταν κοιμηθεί και ο μικρός ο πατέρας του τον μεταφέρει στο κρεβάτι του)

Πολυ σωστα!

Δεν καταλαβαινω γιατι να το συζηταμε με τον παιδιατρο.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

ki εμενα κατι τετοιες μπαρουφες μου ελεγε και τον αλλαξα...

Μια χαρα μου φαινεται αυτο το προγραμμα που του κανεις. Κι αφου βλεπεις οτι το πινει μια χαρα το παιδι, παει να πει οτι το χρειαζεται.

Εμενα παλι ο μικρος δεν τρωει αν δεν τον εχω θηλασει πρωτα. Πινει γαλατακι κι εκει που λες οτι εσκασε τρωει και καμποσο φαγητο!

Και η Πατσουρου στο διαιτολογιο της συστηνει θηλασμος+φαγητο.Οποτε ειναι οκ.

Το διαιτολόγιο που προτείνει η Πατσούρου πού μπορώ να το βρω. Έψαξα στα βιβλία αλλά δεν το είδα (μήπως έχω ξεφύγει τελείως, γιατί παίζει κι αυτό).

http://ariadni144.wordpress.com/2009/07/28/our-menu-on-solid-foods/

jv42p3.png

DfUyp2.png

πάντως κ εγώ την πρώτη παιδίατρο την άλλαξα γιατί ήταν τελείως αρνητική με το θηλσαμό....μου λεγε κάτι κουλά τύπου: δε χορταίνει... κ πρέπει να τρώει κάθε 3 ώρες...να μην προσκολληθεί πάνω σου... και το παιδί ήταν μόλις ημερών... κ ήμουν κ απειρη μανούλα... αλλά εύτυχώς δε με επεισε...

αυτος που έχω τώρα δεν έιναι αρνητικός ίσα ισα το αντίθετο.. απλά έχει ένα κολλημα με το φαγητό τη νύχτα αρχικά... να μη δίνω τη νύχτα κ μάθει να ζητάει... μα είναι δυνατόν; δλδ εμένα που ξυπνάει τί να κάνω; να κάτσω δεν ξέρω κ εγώ ποση ώρα άυπνη, πηγαίνοντάς το βόλτα...κλαίγοντας... να μου ξυπνήσει κ τα άλλα.... ή να δώσω στήθος 5 λεπτά κ πάλι όλοι νάνι;;;

945076uyzon4w470.gif

Διαφημίσεις

Ο παιδίατρος μιλάει εντελώς αυθαίρετα. Το γάλα πρέπει να μειωθεί στα παιδιά που πίνουν ξένο γάλα. Για τα παιδιά που θηλάζουν, για τον πρώτο χρόνο του μωρού ο θηλασμός είναι η κύρια τροφή και οι στερεές συμπληρωματικές.

Δες κι εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697

βλέπω πως θηλάζεις ακόμη το μωρό σου.. σαυτή την ηλικία δίνεις κ επιπλέον ξένο;

σου είναι εύκολο να μου περιγραψεις το μενού σας;

945076uyzon4w470.gif

βλέπω πως θηλάζεις ακόμη το μωρό σου.. σαυτή την ηλικία δίνεις κ επιπλέον ξένο;

σου είναι εύκολο να μου περιγραψεις το μενού σας;

όχι, ξένο δεν έχω δώσει ποτέ.

Κάποια στιγμή θα δώσω λίγο φρέσκο, αν της αρέσει καλώς, αν δεν της αρέσει δεν θα επιμείνω.

Το μενού μας μέχρι πρόσφατα ήταν το εξής: Κατά τις 10 φρουτόκρεμα, το μεσημέρι κρεατοχορτόσουπα αλεσμένη (ή με κοτόπουλο ή ψάρι αντί για κρέας) και το απόγευμα κρέμα δημητριακών βιολογική χωρίς γάλα. Όπως περίπου τα λέει και το λινκ που έδωσα παραπάνω. Όλη την ημέρα και τη νύχτα ανεμπόδιστος θηλασμός, όποτε ζητούσε η μικρή. Ειδικά τους πρώτους μήνες που ξεκινήσαμε στερεές φρόντιζα να θηλάζει πρώτα και να της δίνω τις στερεές περίπου 1 ώρα μετά, όχι περισσότερο, ώστε να μην αντικαθίσταται το γεύμα θηλασμού με γεύμα στερεών. Να είναι οι στερεές συμπληρωματικές στο θηλασμό. Μετά το χρόνο σταμάτησα να δίνω σημασία σε αυτό.

Τώρα είμαστε σε μια μεταβατική φάση, η μικρή έχειι βαρεθεί τα αλεσμένα και δεν θέλει ούτε φρουτόκρεμα ούτε κρεατοχορτόσουπα αλεσμένη. Αντίθετα δέιχνει πολύ ενδιαφέρον για το φαγητό που έχω στο πιάτο μου, οπότε για πρωινό τρώει λίγο γιαούρτι, αντί για φρουτόκρεμα της δίνω φρούτα στο χέρι (λίγη μπανάνα ή σταφύλι) και το μεσημέρι λίγο από αυτό που τρώω (κοτόπουλο, ρύζι, μακαρόνια, ντομάτα, τυρί κλπ) και τρώει μόνη της. Το απόγευμα τρώει την κρέμα δημητριακών. Έτσι βέβαια τρώει πολύ μικρότερες ποσότητες από ότι αλεσμένα, αλλά σιγά σιγά θα αυξηθούν.

Συνεχίζουμε φυσικά τον θηλασμό όποτε ζητήσει η μικρή!

jv42p3.png

DfUyp2.png

σας ευχαριστώ για την ανταποκριση..

κ ήρθε η ώρα να σας ρωτήσω εσάς τις θηλάζουσες... δεν έτυχε καμία φορά όλο αυτό τον καιρό που θηλάζετε να χρειαστεί να πάτε κάπου;

διότι στην περίπτωσή μου επετεύχθει ο αποκλειστικός θηλασμός γιατί είχα αποφασίσει από την αρχή ότι η προτεραίοτητά μου θα είναι η μικρή και δεν έλειψα ποτέ όταν ήταν να την ταίσω. κι αν είχα κάπου να παω απλά την έπαιρνα μαζί(ή γύριζα νωρίς). βέβαια αυτό δεν ήταν πάντα εφικτό και όπως καταλαβαίνετε απλά κλείστηκα.... :(

εσείς πως το αντιμετώπίσατε αυτό;

κι ας μιλήσουμε για μια βραδυνή έξοδο πιο συγκεκριμένα... έχω ακούσει για θήλαστρα κ συλλογή γάλακτος για να δώσει στο παιδί κάποιος άλλος όσο λείπει η μαμά.. έχω ακούσει για κρέμα αντί το βραδυνό γάλα...:roll:

για πείτε μου τη γνώμη σας για όλα αυτά σας παρακαλώ έμπειρες μανούλες!

ναι καλά καταλαβατε.. έχω να πάω σε ένα γάμο το άλλο σάββατο αι ενώ σκεφτόμουν να την πάρω μαζί, τώρα που ο καιρός κρύωσε κ μάλλον θα είναι μέσα σκέφτομαι πως δεν είναι και πολύ φρόνιμο...

καμιά ιδέα:confused:

945076uyzon4w470.gif

Προσωπικά την παίρνω παντού μαζί μου, μέρα και νύχτα. ΟΚ, δεν ξενυχτάω μέχρι τα ξημερώματα, αλλά από τους γάμους φεύγουμε κατά τις 11:30-12. Μέσα, έξω, σε καφετέριες, σε εστιατόρια, σε παγκάκια, στο αεροπλάνο, σε εμπορικό, έχω θηλάσει παντού.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Όταν ήταν 12 μηνών και έπρεπε να πάω σε έναν γαμοβάφτιση άντλησα ένα γεύμα και του άφησα. Ο γάμος και η βάφτιση ήταν νωρίς και τον άφησα από τις 6 μέχρι τις 11:30 το βράδυ. Κατά την απουσία μου έφαγε το απογευματινό του, αργότερα έφαγε φρούτα και για να κοιμηθεί ήπιε 100 μλ γάλα. Εϊχα καθυστερήσει να του δώσω την φρουτόκρεμα και το μεσημεριανό του (αν θυμάμαι καλά μεσημεριανό έφαγε στις 5 το απόγευμα) ώστε να φάει το απογευματινό του οσο γινόταν πιο αργά και να τον κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ.

Δυστυχώς δεν μπορούσα να τον πάρω μαζί μου γιατί δεν κάθεται στο καρότσι και θα έπρεπε να τον έχω συνέχεια κάτω για να μπουσουλάει.

Αν δεν μπορείς να τον πάρεις μαζί σου και δεν θέλεις να αντλήσεις τότε να θηλάσεις πολύ την ημέρα για να καθυστερήσεις να δώσεις τα γεύματα των στέρεων τροφών. Την ώρα που θα δείξει τα πρώτα σημάδια νύστας μια καλή πρακτική είναι να χαμηλώσουν τα φώτα, αγκαλίτσα, βόλτουλα μέσα στο σπίτι με ταυτόχρονο χάιδεμα στο κεφάλι και την πλάτη. Καλού κακού άσε και το καρότσι μήπως χρειαστεί να βάλουν το μωρό για να το κουνήσουν

Μέσα, έξω, σε καφετέριες, σε εστιατόρια, σε παγκάκια, στο αεροπλάνο, σε εμπορικό, έχω θηλάσει παντού.

το ίδιο και εγώ: όταν ήταν 5 μηνών επιβιβάστηκα στο αεροπλάνο με το βυζί έξω! Θήλαζα στο λεωφορειάκι και την ώρα που ανέβαινα την σκάλα. Ευτυχώς ήταν χειμώνας και με το μπουφάν δεν φαινόταν τίποτα

το ίδιο και εγώ:Ευτυχώς ήταν χειμώνας και με το μπουφάν δεν φαινόταν τίποτα

μπα τα χουμε ξεπεράσει αυτά...

εγώ και οι γύφτισσες ένα πράγμα....:rolleyes:

945076uyzon4w470.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...