Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ


Recommended Posts

Μια που μιλαμε για υγιεινη διατροφη,εχω μια απορια τα ζελεδακια (καραμελες)σε σχημα αρκουδακια ,coca-cola κτλπ που πουλανε στα SM εκτος απο πολυ νοστιμα ποσο υγιεινα ειναι και απο τι μπορει να τα παρασκευαζουν; Δεν ειναι καρκινογονα; Τα παιδια παντως τρελενονται..

 

και εγω...:oops:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Τα harribo θα λες.Ναι είναι πεντανόστιμα.

Από ότι ξέρω περιέχουν ζελατίνη η οποία κάνει κάλό στα κόκκαλα.Καλά είναι βέβαια στα παιδάκια να αποφεύγουμε την γεύση κόκα κόλα ,για τους γνωστούς λόγους.Πάντως στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα αγαπητα.

Αν κάνω κάπου λάθος , ας με διορθώσει κάποια κοπέλα..

Link to comment
Share on other sites

μμμμμμμμ τρελένομαι, αλλά πολύ Ε, όπου βλέπω Ε είναι απαγορευμένο για τα μικρά μου.

 

Νατασα στα ζελέδακια του LIDL αν δεις πισω στα συστατικα δεν γραφει Ε αλλα εχει λεει εκχυλισματα απο λαχανικα.. Ιδιως κατι ποντικακια ειναι μουρλια..... Τα εχω τσακισει χαχαχαχα.. που να χασω μετα κιλο

Link to comment
Share on other sites

και εγώ τρελαίνομαι και τα τρώω κρυφά απο τα παιδια!!!

ο παιδοδοντιατρος τους έχει απαγορευσει τη ζάχαρη, οπότε δεν τα βαζουν στο στόμα. Νομίζω πάντως ότι είναι πολύ βλαβερά, χρωστικές, ζάχαρη, Ε, χημικά ...Αυτό με τη ζελατίνη και τα οστά δεν το ήξερα. Είναι αλήθεια?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τα περισσοτερα ζελεδακια γινονται με ζελατινη ζωικης προελευσης δηλαδη βραζουν κοκκαλα,δερμα ,τενοντες κ.α συνηθως απο γουρουνια .

 

Τίποτα δεν πετιέται.Όλα κάπως μας τα ταίζουν.

Link to comment
Share on other sites

Τα περισσοτερα ζελεδακια γινονται με ζελατινη ζωικης προελευσης δηλαδη βραζουν κοκκαλα,δερμα ,τενοντες κ.α συνηθως απο γουρουνια .[/QUOTe]

ωωωωω θεε μου τι τρώω η γουρουνα!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Τα περισσοτερα ζελεδακια γινονται με ζελατινη ζωικης προελευσης δηλαδη βραζουν κοκκαλα,δερμα ,τενοντες κ.α συνηθως απο γουρουνια .

 

Έβλεπα κάποτε σε ένα γερμανικό δορυφορικό κανάλι μια εκπομπή για το πως φτιαχνονται τα δερματινα καθίσματα αυτοκινήτου στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παρασκευής κάπου στην Αυστρία.

 

Είχαν κάτι βαρέλια σε μια γωνία, όπου πέταγαν τα λίπη από τα δέρματα των αγελάδων.

Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε τον υπάλληλο τι τα κάνετε αυτά, ο υπάλληλος κοκκίνησε ελαφρώς και δυστυχώς απάντησε...........

url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]dev222pr___.png[/url]

Link to comment
Share on other sites

Τα περισσοτερα ζελεδακια γινονται με ζελατινη ζωικης προελευσης δηλαδη βραζουν κοκκαλα,δερμα ,τενοντες κ.α συνηθως απο γουρουνια .

 

Α τέλεια τώρα ησύχασα, μαζί με το χοιρινό θα βάζω και ζελεδάκια για συνοδευτικό χαχα..

http://as1ce6u0g410010MzQzfDAwMDY0MjJsfHdlIGFyZSB0b2dldGhlcg.gif

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 year later...

λιγο αργα βεβαια η απαντηση αλλα καλλιο αργα παρα ποτε;)

 

 

  • 177 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 50 γρ. πηκτίνη (σε σκόνη)
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 340 γρ. σιρόπι γλυκόζης

 

Πως το κάνουμε:

 

 

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το χυμό λεμονιού μαζί με τη πηκτίνη και τη σόδα και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε.
  2. Σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το σιρόπι γλυκόζης και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν, σταματάμε να ανακατεύουμε και βάζουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. Κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά μόλις η θερμοκρασία φτάσει τους 280°F ή 137.7°C.
  3. Αδειάζουμε αμέσως το μείγμα στη κατσαρόλα με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  5. Για να πλάσουμε το μείγμα σε μπαλίτσες, πρέπει να βουτάμε τα χέρια μας πριν από κάθε μπαλίτσα σε ζάχαρη άχνη. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί το μείγμα είναι κολλώδες. Κάθε μπαλίτσα που πλάθουμε, την τυλίγουμε (την ίδια στιγμή) σε ζάχαρη (κανονική ζάχαρη όχι άχνη).
  6. Καλύπτουμε το σκεύος με τα ζελεδάκια με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί χυμό λεμονιού, χυμό πορτοκαλιού.

 

 

Δήμητρα!! 10/07/2007

Μπουμπουνουλα!! 13/12/2012

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...