Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα.Εχω κανα δυο μερες ενα θεματακι που πραγματικα με ανυσηχει και θελω να δω αν καμια αλλη μανουλα το εχει δει στο παιδακι της.

Προχτες ειδα τα νυχακια του ποδιου της ζουζουνας μου και ειταν σχεδον σαν φαγωμενα.Τη ρωτησα γιατι ειναι ετσι τα ποδια,αν χτυπησε κλπ και μου ειπε οτι αυτη τα εκανε..Δεν εδωσα σημασια..Λεω θα της τα στραβοεκοψε η γιαγια της .

Χτες ενα απο τα νυχια ειχε ματωσει οπως και ενα του χεριου-Ειχε τραβηξει και πετσα!!!!!Τη ξαναρωτησα και μου λεει "εγω το εκανα αλλα ποναει τωρα"

Σοκ.Τη ρωτησα πως το κανει και μου εδειξε στο χερι μου-τα τραβαει προς τα εξω μεχρι...να σπασουν..

Εχω παθει πλακα.δεν την εχω δει ποτε να το κανει εδω-μου ειπε οτι στο σχολειο το κανει αλλα δεν λεει τιποτα αλλο.ΓΙατι μωρο μου??Πρεπει να τα κοψω μου λεει...:(

Ομολογω οτι δεν της τα κοβωκαι συριζα γιατι πιο μικρη την ειχα κοψει κατα λαθος και φοβαμαι και λεω μηπως τα αφησα πολυ καιτην ενοχλουσαν.

Παρολα αυτα μου κανει για κατασταση εντονου στρες η νομιζω???

Με τις δασκαλες τις θα μιλησω αυριο καθοτι Κυριακη σημερα

Στον παιδικο παει με μεγαλη χαρα και περναει πολυ ομορφα και εγω οταν λειπω ειναι ο μπαμπας της.Θελω να πω δεν μενει χωρις εμας εκτως σχολειου και πιστεψτε με πιστευω οτι δεντις στερουμε αγαπη

Ειναι χαρουμενο και πανεξυπνο παιδιακι.Αν εχει αγχος γιατι να εχει??

Διαφημίσεις

Τωρα για το παιδακι σου δε ξερω να σου πω .... αλλα κι εγω εχω ζητημα με τα νυχια. οχι τωρα...απο μικρο παιδι (ειχα φτασει σε σημειο να τα σκιζω με ξυραφακια astor)....τωρα συνειδητοποιω οτι ειναι θεμα αγχους....

Τι αγχος μπορει να ειχα ως παιδι? δε ξερω...μαλλον το αποδιδω στην υπερκινητικοτητα μου παντως ....

Απο την αλλη ,μπορει απλα να το χει δει για παιχνιδι....

Εγω θα ρωτουσα τον παιδιατρο παντως ....

Ξυραφακια???ουαου!!

Καλημερα.Κι εγω σαν κατασταση αγχους ερμηνευω αυτο το πραγμα.μου φαινεται πολυ ψυχαναγκαστικο.

Εχω φρικαρει τελειως.

Σκεφτομαι μηπως της λειπει η πιπιλα της-που την επαιζε με τα χερια και τωρα θελει με κατι αν απασχολει τα χερακια της

Σκεφτομαι μηπως νυσταζε και ξεσπαγε εκει

Σκεφτομαι μηπως ακομη την βαλανε καμια τιμωρια στον παιδικο και την ξεχασανε παραπανω ωρα....:|:|:|!!!

Πιο μεσημερι θα μιλησω και με τον παιδικο γιατι στι σπιτι δεν εγινε αυτο.Εκει εγινε ή στην πεθερα μου

Και δεν ειναι τρωω νυχια-ειανι τραβαω νυχια

Γεια σου gavramid. Αυτό που λες με το άγχος μου το είχε πει και η παιδίατρος της κόρης μου, η οποία τρώει τα νύχια της από 2 ετών περίπου. Από τότε έχω να της τα κόψω στα χέρια και σήμερα είναι 8. Η δικιά μου δεν πήγε ποτέ παιδικό σταθμό και δεν μπορώ να κατανοήσω τι είδους άγχος έχει ένα παιδάκι σε τόσο μικρή ηλικία, σχεδόν μωρό. Η δική σου μάλλον προσπαθεί να τα κόψει με τα χέρια της και επειδή δεν γίνεται αυτό με ομοιομορφία τα νυχάκια της καταλήγουν να τραβιούνται σε μεγλύτερα κομμάτια με δέρμα μαζί.

1457745k8p286od3g.gif

Διαφημίσεις

Κι εγω ολο μου το αγχος το ξεσπαγα στα νυχια και τα μαλλια μεχρι που τελειωσα το πανεπιστημιο.Αφου η μαμα μου με κοροιδευε και ελεγε "Αντε να τελειωσεις να ηρεμησουν και τα νυχακια σου που τα εχεις πεθανει"...χιχιχι!!!Και οντως με το που τελειωσα με σπουδες και επιασα δουλεια και μπηκα σε μια ταξη...ουδεποτε ξαναπειραξα τα νυχια μου.

Μονο μεσα στην ταξη το κανει η μικρη?Τη ρωτησες καθολου αν υπαρχει κατι στην ταξη που την ενοχλει και τη στεναχωρει μηπως?

Η μεγάλη μου το έκανε περίπου. Το τραβούσε όχι προς τα πάνω αλλά σαν να το σχίζει κάπως και όποιον πάρει ο χάρος. Κάποιες φορές τα μάτωνε και πονούσε αρκετά και της εξηγούσα πως γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο της έλεγα να μην το κάνει. Πάρα πολλές φορές το συζητήσαμε και μου είπε πως την ενοχλούν. Πλέον τα κόβουμε πολύ κοντά (ακριβώς εκεί που ξεκινάει το άσπρο του νυχιού) και λύσαμε το ζήτημα.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Μονο μεσα στην ταξη το κανει η μικρη?Τη ρωτησες καθολου αν υπαρχει κατι στην ταξη που την ενοχλει και τη στεναχωρει μηπως?

Δεν λεει βρε κοριτσια και ειναι πολυ μικρη κι ολας για να την αγχωνει κατι..και πως να το βρω??Λεει οτι επρεπε να τα κοψει...

Κι εγω λεω καλα να τα τρωει-να τα τραβαει??ποναει πολυ αυτο το πραγμα...

Αν το συνεχισει νομιζω οτι εχουμε προβλημα

• 1 month later...

και με την δικια μου που κλεινει τα 3 σε ενα μηνα το ιδιο προβλημα εχω και η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω . μέχρι και γάντια σκέφτηκα να της φορέσω..οταν δεν φοράει κάλτσες πειράζει και τα νύχια του ποδίού. δεν μπορω να καταλάβω τι μπορεί να σημαίνει..παιδικό δεν πάει, την κρατάνε οι γονείς μου. λέτε να χρειάζεται να ζητήσω βοήθεια?

Διαφημίσεις

και με την δικια μου που κλεινει τα 3 σε ενα μηνα το ιδιο προβλημα εχω και η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω . μέχρι και γάντια σκέφτηκα να της φορέσω..οταν δεν φοράει κάλτσες πειράζει και τα νύχια του ποδίού. δεν μπορω να καταλάβω τι μπορεί να σημαίνει..παιδικό δεν πάει, την κρατάνε οι γονείς μου. λέτε να χρειάζεται να ζητήσω βοήθεια?

Σαικο κατασταση -αστα..φτανει σε σημειο να τα ματωνει-Τωρα βρηκα μια λυση ...της τα κοβω συριζα και δεν βρισκει ενδιαφερον να πειραζει το "κρεας" της.

Δεν νομιζω οτι χρειαζομαστε βοηθεια.Αντι να τα τρωνε απλα τα πειραζουν με το χερι..Ετσι πιστευω πια τουλαχιστον

Την ρωτησα τις προαλες γιατι το κανει και μου ειπε.."ειναι μεγαλα μαμα.με τσιμπανε και πρεπει αν τα κοψω" Ηταν κανονικα εντωμεταξυ ..της τα εκοψα συριζα και για λιγες μερες εχω υσηχασει