Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προύπνια ανησυχία


aggelikoula2

Recommended Posts

Τι είναι η προύπνια ανησυχία ακριβώς?

Ποιοι παράγοντες την επιδεινώνουν?

Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν το παιδί?

 

Παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος, γιατί ψάχνουμε πληροφορίες για το θέμα και βρίσκουμε σκόρπια πράγματα.Η 6 μηνών κόρη μας έχει έντονη ανησυχία πριν τον ύπνο εδώ και ένα μήνα, κάθε βράδυ...Μήπως κάνουμε κάποιεσ υπερβολές ή μήπως αμελούμε κάτι?:confused:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


εχετε ρουτινα την ωρα του υπνου? Μπανακι, κλπ?

Εχετε ησυχια?

Εχει παιξει/κουραστει αρκετα μεσα στη μερα?

Μηπως εχει κοιμηθει πολυ μεσα στη μερα?

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε ρουτίνα, εννοείται..μπάνιο-θηλασμός-ύπνος, αυτό λειτουργούσε καλά μέχρι 5 μηνών και από τότε κάθε απόγευμα κλάματα, χτύπημα χεριών-ποδιών κτλ, ενώ ταυτόχρονα κλέίνουν τα μάτια της. Κουράζεται αρκετά,πηγαίνει βόλτες το απόγευμα ή παίζουμε στο σπίτι. Τώρα από τα 3 βήματα της ρουτίνας σταθερό έχει μείνει το μπάνιο και ο θηλασμός και ο ύπνος έχει αλλάξει. Στην αρχή σκεφτήκαμε μήπως θέλει να κοιμάται αργότερα γιατί μεγαλώνει.Μόλις της μετακινήσαμε το ωράριο μισή ώρα πιο αργά έγινε πιο ανήσυχη. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι φταίει, αλλά είναι σαν να μην "αφήνεται" στον ύπνο.

Αναπτυξιακό άλμα? άγχος αποχωρισμού από τη μαμά?(ταυτόχρονα άρχισε να ξυπνάει και πιο συχνά τα βράδια)-δόντια?

Ελπίζω να δει το ποστ και κάποιος ειδικός να πει σε όλες μας τι γίνεται με την προύπνια ανησυχία.Φαντάζομαι ότι πολλά παιδάκια θα την έχουν αλλά σε τέτοιο βαθμό?

Link to comment
Share on other sites

κ η δικια μου τα ιδια κανει,το βρισκω φυσιολογικο ομως αφου οι κινησεις της τωρα ειναι περισσοτερες αρα κουραζεται πιο πολυ και εκτος αυτου εβγαλε και 5 δοντια σε ενα μηνα..οποτε κανε υπομονη...!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εμένα δεν εχει προυπνια ανησυχία , αλλα απο 5,5 μηνων περίπου ξεκίνησε να κοιμάται πιο ανήσυχα το βράδυ και να ξυπνάει συχνότερα . Αλλα μερικές μέρες είναι σχετικά καλές πλέον ...........

JJBjp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

εμενα ο μικρος εχει υπερενταση παντα πριν κοιμηθει και αυτο γινετε απο 1 μηνων.στην πορεια καταλαβα οτι ουτε τα μπανακια βοηθαγαν ουτε τιποτα γιατι ηθελε να κοιμηθει και δεν τον αφηνα.απλα καποια στιγμη αρχισα να καταλαβαινω οτι μολις εκανε συγκεκριμενες κινησεις η αντιδρασεις(ετριβε συνεχεια τη μυτη,τραβαγε το αυτακι)ηταν ωρα για υπνο. οπου και να ειμαστε οτι ωρα και να ηταν επρεπε να κοιμηθει πινοντας γαλα.τοτε οχι μετα.αν περναγε εστω και μιση ωρα ειχαμε κλαματα και τσιριδες και δεν μπορουσα με τιποτα να τον κοιμησω.οταν γινοταν εγκαιρα μπορει να κοιμοταν σε 5 λεπτα ενω οταν δεν το καταλαβαινα εγκαιρα η ειχα κοσμο στο σπιτι μπορει να προσπαθουσα και 1,5 ωρα και ο υπνος που εκανε ηταν αστατος για πολλες ωρες ακομα.ειναι μερικα μωρακια που θελουν να ειναι ξυπνια μηπως και χασουν τιποτα ενδιαφερον....;)

Link to comment
Share on other sites

Σε εμάς πάλι συμβαίνει κάτι άλλο. Στην αγκαλιά μας κοιμάται του καλού καιρού και με το που πάμε να τη βάλουμε στο κρεβατάκι της ξυπνάει και αρχίζει τα κλάματα. Εντάξει είναι μόλις 2 μηνών αλλά μας προβληματιζει κάπως το γεγονός.Τι μπορούμε να κάνουμε?

Link to comment
Share on other sites

φωτούλα και εγώ προσπαθώ να την κοιμίζω όταν δείχνει σημάδια νύστας..αλλά αν πχ θέλει να κοιμηθεί στις 7 το απόγευμα δεν την αφήνω γιατί στις 8 κοιμάται για βράδυ..το έχω σκεφτεί ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να της επιδεινώνω την προύπνια ένταση αλλά τι να κάνω? επίσης έχω σκεφτεί μια μέρα να αφεθώ εντελώς στον δικό της ρυθμό, δηλαδη όποτε νυστάζει να την κοιμίζω και να δούμε πώς θα διαμορφώσει η ίδια το πρόγραμμά της..δεν το έκανα μέχρι στιγμής γιατί φοβάμαι ότι δεν θα είναι καθόλου βολικό για μας και θηλάζει κιόλας και φοβάμαι ότι όλη τη μέρα θα πρέπει να είμαι εκεί..μπορεί όμως να κάνω λάθος..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κι εγώ το κάνω αυτό. Το θέμα είναι ότι ενώ νυστάζει παρα πολύ,κοιμάται στην αγκαλιά μας και με το που τη βάζουμε στο κρεβάττι ξυπνάει και χαλάει τον κόσμο.Αυτό γίνεται όλη τη νύχτα.Μέχρι να εξαντλήσει όλα της τα όρια, γύρω στις 3-4 το πρωί κι έπειτα κοιμάται μέχρι τις 9, πίνει το γάλα της ξανακοιμάται μέχρι τις 1 το μεσημέρι και μετά τέλος.Το απόγευμα κοιμάται πολύ λίγο, άντε μία ώρα κι αυτή όχι μαζεμένη.Μήπως να την ξυπνάω το πρωί;Από την άλλη τη λυπάμαι γιατί κι αυτή έχει ξενυχτήσει και κοιμάται του καλού καιρού...

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα. νομίζω πως απλα εχει ενόχληση απο τα δοντάκια. θα περάσει πολλές τέτοιες φάσεις μεγαλώνοντας. εμενα πχ ενω κοιμόταν χωρις εμας να ειμαστε στο δωματιο μεχρι να κοιμηθεί. εδω και 3 μήνες θέλει μεχρι να τον πάρει ο υπνος να ειμαστε η εγω η ο πατερας του στο δωμάτιο. εχουν αλλάξει διάφορα στις συνήθειες του παντως απο τοτε που ηταν μικρακι κ φαντάζομαι πως θα αλάξουν πολλά ακόμη

M6bap3.png

 

cik1p3.png

Link to comment
Share on other sites

Η μικρούλα μου ειναι τωρα σεδον 11 μηνων...εδω και μια βδομαδα που περπάτησε εχει αυτη την προϋπνια ανησυχια...σαν να ''παλεύει'' με τον ύπνο.

Εγω το συνδιαζω με την καινουρια αυτη δεξιότητα γιατι το ξαναπερασαμε αυτο οταν εμαθε να καθεται στον κωλο της και οταν εμαθε να σηκώνεται...

μπορει να κανω και λαθος...

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια θα σας περιγράψω μια συνηθισμένη μέρα με τη μικρή(μάλλον απόγευμα-βράδυ)

 

Λοοιποοοόν..Μετά το μπάνιο και λίγα ζουζουνίσματα στο κρεβάτι με την κατάλληλη ατμόσφαιρα(χαμηλός φωτισμός, νανούρισμα με φωτεινά ζωάκια στον τοίχο κλπ), ξαπλώνουμε και οι 2 γιατί θηλάζω ξαπλωτή λόγω της μέσης μου.

 

Φάση 1η-8.00

 

η Θάλεια αρχίζει να χτυπάει χέρια πόδια ή τα πόδια μεταξύ τους, να κάνει τόξο το σώμα της, να γκρινιάζει αρχικά και μετά από λίγο να ουρλιάζει ( πως κάνουν πιο μεγάλα παιδιά όταν τους αρνείσαι κάτι? 'ετσι..)

Για στήθος ούτε κουβέντα, δεν γυρνάει να το κοιτάξει, παρότι κουτουλάει από τη νύστα, τρίβει τα μάτια, χασμουριέται κλπ..

Εγώ πότε της τραγουδάω, πότε τη χαιδεύω για να ηρεμήσει και να μπει σε φάση ύπνου, πότε τα παρατάω εντελώς και την αφήνω να εκτονωθει..( εδώ σκέφτομαι και το τσιγάρο που το έχω χρόνια κομμένο και τέτοια)

 

Φάση 2η-9.00

 

Με τα πολλά, αφού η επιθυμία της Θάλειας για ύπνο υπερισχύει της επιθυμίας της να μείνει ξύπνια, αρχίζει και παρουσιάζει σημάδια χαλάρωσης..γυρνάει προς το στήθος, το πιάνει αλλά μετά από 2 ρουφηξιές, το αφήνει, χτυπάει χέρια-πόδια..και αυτό συνεχίζεται για κάνα 10 λεπτο μέχρι να ηρεμήσει εντελώς.

 

Φάση 3η-9.15

 

είναι πλέον στο στήθος και θηλάζει, πότε τρώει και πότε νανουρίζεται..εγώ για να μείνω πιστή και στη μέθοδο που ακολουθω (to non crying solution) πρέπει να της βγάλω το στήθος πριν κοιμηθεί εντελώς..όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν πετυχαίνει πάντα..πρώτα της μετακινώ χέρια και πόδια ώστε να είναι ανάσκελα ( για να μην γυρίσει και ξυπνήσει)..μετά σιγά-σιγά τησ βγάζω το στήθος..μισοξυπνάει..το ξαναβάζω..μισοξυπναει..το ξαναβάζω..φιουυυυ..γύρω στην 5η προσπάθεια καταφέρνω να το βγάλω..και τώρα ξεκινάει η διαδικασία του να φύγω από το κρεβάτι χωρίς να ξυπνήσει..ουφ!!

 

Φάση 4η-9.30

 

το κρεβάτι τρίζει γ*****ο..σηκώνομαι σιγά-σιγά και στην μιση διαδρομή "κριιικ"..ξυπναει..φτου γ****** πάλι βυζί-νανουρισμα-βγάλσιμο κλπ..

εκεί που 'εχω επιτέλους σηκωθεί και πάω κάτω επιτέλους να δω τιβι και να ξεχαστώ, ακούγεται είτε το σκυλί του γείτονα ειτε τα ανήψια από δίπλα είτε ένα μηχανάκι!!!!!!!! πάλι από την αρχή σαν να μην άλλαξε τίποτα...τελικά μετά από προσπάθειες η Θάλεια κοιμάται πιο βαθειά και εγώ κατεβαίνω νά φάω και να χαλαρώσω λίγο υποτίθεται..

 

Φάση 5η-9.35

 

αρχίζω να τρώω, λίγο κρασάκι, λιγες βλακείες στην τηλεόραση..κι εκεί που λέω το παιδί κοιμάται σήμερα ..ουαααα ακούω από την ενδοεπικοινωνία..τρέχω σφαίρα γιατί αν μείνει πολύ ώρα και ξαγρυπνήσει άστα να πάνε..πάλι βυζί-νανούρισμα-βγάλσιμο κλπ..

Μέχρι τις 12 περίπου μπορεί να ξυπνήσει 4 φορές στις κακές και 2 στις καλές μέρες..

 

Φάση 6η-12-8 το πρωί

 

σε αυτό το διάστημα μπορεί να ξυπνήσει από 4 ως 8 φορές..εγώ εκεί βράχος..βυζί-νανούρισμα-βγάλσιμο-φεύγω..όταν όμως τα παίζω εντελώς με παίρνει εννοείται ο ύπνος μαζί της..εγώ ροχαλίζω και αυτη με κοιτάει με απορία χα,χα!! δεν με ξυπνάει όμως ποτέ!!

 

Και έτσι κορίτσια περνάνε οι μέρες και οι νυχτες σε αυτή τη φάση..ευτυχώς έχω και το φόρουμ να μοιραστώ αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές γιατί θα είχα σαλτάρει!! κάποιες ίσως βρουν ότι οι εμπειρίες μας μοιάζουν αρκετά..σόρι για το μεγάλο ποστ..:-D

Link to comment
Share on other sites

μια απο τα ιδια αγγελικουλα..και το πεταγμα της μυγας τον ξυπναγε.παντως ο δικος μου νομιζω αρχισε να ηρεμει και να μην ξυπνα τοσο συχνα απο οταν επιασε την πιπιλα 4,5 μηνων.μεχρι τοτε ειχαμε ατελειωτες ωρες προσπαθιων .βασισμενες παντα στο δικο του προγραμμα.μην ξεχνας πως ολα αυτα θα περασουν θ αλλαζει και εκεινο συνεχως

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αγγελικούλα οι δικές μας περιπτώσεις μοιάζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !!!!!!!!!

Μονο που αυτο που κάνει εντύπωση είναι οτι οταν ήταν μικρή κοιμόταν 7ωρο συνεχόμενο και το μαρτύριο ξεκίνησε απο 5,5 μηνων και συνέπεσε με την περίοδο που ξεκίνησε να μπουσουλάει , κάθεται , σηκώνεται και τώρα βγάζει δόντια και κανει και αλλα χαριτωμένα . Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο . Και αν πρόκειται να τελειώσει σύντομα , δεν με πειράζει αν δεν μάθω ........ αλλα 2 μήνες τώρα δεν λέει να τελειώσει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τι θα γίνει ?

JJBjp3.png

Link to comment
Share on other sites

φωτούλα πιπίλα δεν πιάνει με τίποτα!!!

κλειώ, και η Θάλεια μέχρι 5,5 μηνών ήταν έτσι..κοιμόταν 4ωρα τουλάχιστον..μόλις μπήκε στον 6ο και άρχισε να κάθεται, να κινείται πιο πολύ, να τρώει στερεέσ τροφές κλπ΄άρχισε και να αλλάζει η συμπεριφορά της στον ύπνο.επίσης, ξαφνικά δεν θέλει με τίποτα να απομακρύνομαι!!

πιστεύω πως είναι το άγχος αποχωρισμού και όλα τα αναπτυξιακά που κάνουν αυτέσ τις αλλαγές..το θέμα είναι πόσο θα κρατ'ησει...αρχίζω να γίνομαι ράκοσ:shock::lol:

 

α! και κάτι άλλο σημαντικό που παρατήρησα: το συχνό ξύπνημα επιδεινώθηκε όταν άρχισα να της μειώνω κι άλλο τους χρόνους που μένει στο στήθος για νανούρισμα..αντιστέκεται πολύ σ'αυτό με αποτέλεσμα ναι μεν να έχουν μειωθεί οι χρόνοι ( δηλ.μπορεί να χρειαστεί μόνο 1 λεπτό μέσα στη νύχτα όταν ξυπνήσει), αλλά έχουν αυξηθεί πολύ οι φορές..

Link to comment
Share on other sites

χθες εγραχα στο θεμα και αποψε ειχα μια αυπνη νυχτα. ισως τα δοντακια ισως ματι που λεει κ η μαμα μου (κουκουβαγιογιαγια) ετσι ξαφνικα κλαματα ανα μιση ωρα. ειπαμε αλλαζουν απο την μια μερα στην αλλη!

M6bap3.png

 

cik1p3.png

Link to comment
Share on other sites

3 μηνων και κατι το νινι μας και ξεκινησε και εμας μια προυπνια ανησυχια ,

παλευουμε δηλαδη κανενα μισαωρο με κλαματακια και χτυπηματακια πριν τον τελικο νυχτερινο υπνο - ο οποιος ευτυχως κραταει σερι 8-9 ωρες τουλαχιστον -

 

Σαν παρατηρηση η προυπνια ανησυχια ξεκινησε ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια νυχτα που καναμε το 2ο μας εμβολιο , μια εβδομαδα δηλαδη απο σημερα , και συνεχιζεται (εκτος απο μια νυχτα που κοιμηθηκε χωρις ανησυχια) ....

12/7/10 my princess was born !!!

Link to comment
Share on other sites

Blacktan κάπου διάβαζα ότι το εμβόλιο μπορεί να τουσ προκαλέσει μια ανησυχία μέχρι και 10 μέρες..

Πάντως ένας λόγος για ανησυχία πρίν τον ύπνο είναι η υπερβολική κούραση μάλλον..αλλά δεν μπορέίς πάντα να την προλάβεις ή να διαβάσεις σωστά τα σημάδια που λέμε..

Link to comment
Share on other sites

Εμένα η μπέμπα μου τώρα είναι 10 μηνών και σχεδόν πάντα έτσι ήταν,εκτός από νεογέννητο,που όπου κι αν την ακουμπούσαμε κοιμόταν.

Όσο καιρό τη θήλαζα-και μεγάλο διάστημα κοιμόμασταν όλοι μαζί στο κρεβάτι μας-νανουριζόταν με το στήθος στο στόμα,με τίποτα άλλο.

Όταν αρχίσαμε το φαγητό και το μωρό χόρταινε κοιμόταν πολύ καλύτερα,αλλά πάντα υπάρχει μια γκρίνια με διάφορες διαβαθμίσεις πριν κοιμηθεί.

Άλλες φορές κοιμάται κατευθείαν στην αγκαλιά μου και τη βάζω στην κούνια της και συνεχίζει να κοιμάται,άλλες παρόλο που την κρατάω αγκαλιά στριφογυρνάει,σηκώνεται,κάνει παλαμάκια,παίζει,μετά ξανακουρνιάζει,μπορεί να κλαίει,την κρατάω λίγο πιο σφιχτά επάνω μου και τελικά κοιμάται...

Τώρα τη βοηθάει και η πιπίλα,οπότε έχω ηρεμήσει από αυτό το θέμα.

Πάντως για το διάστημα που θηλάζαμε,πιστεύω ότι δε χόρταινε αρκετά και γι'αυτό δεν μπορούσε να κοιμηθεί.Δεν ξέρω αν είναι σωστό,αλλά έτσι νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

βρε δωράκι εμένα οταν ξυπναει δεν τρώει..μόνο θέλει να πιπιλίσει για νανούρισμα..όταν είναι να φάει το κάνει..στισ 8-12 και μετά στισ 5-6 το πρωί ..τισ ενδιάμεσεσ φορές απλά θέλει να με νιώθει εκεί..αυτό καταλαβαίνω εγώ..

Link to comment
Share on other sites

Αγγελικούλα ποσο σε καταλαβαινω...και εμεις θηλαζουμε ξαπλωτες και κοιμαται στο κρεβατι μας γιατι αλλιως δεν την παλεύω να πάω στη δουλεια το πρωι....και αν χορτασει απο το γαλα χωρις να εχει νανουριστει...προσπαθει να δραπετευσει απο το κρεβατι...εδω και ενα μηνα που εχει μαθει να το κατεβαινει και μονη της...ξυπναει τη νυχτα σαν γατα...και κατεβαινει απο το κρεβάτι για να κάνει τις ''δουλίτσες'' της στο κομοδίνο....

Link to comment
Share on other sites

τζια είναι 10 μηνών και περπατάει? μπράβο το κορίτσι!! χμμ..μάλλον θα πρέπει να ψηλώσουμε το κάγκελο του κρεβατιού..εμείς δεν την έχουμε στο κρεβάτι αλλά σε ένα μονό κρεβάτι στο δωμάτιό της που το έχουμε κάνει κούνια και μας χωράει και τις 2 για να μπορώ να τη θηλάζω ξαπλωτή..μερικέσ φορέσ απο την κούραση με πέρνει ο ύπνος μαζί της..:P

Link to comment
Share on other sites

ναι αγγελικουλα...

περπαταει με βοηθεια τα επιπλα απο 8,5 μηνών και πριν απο μια βδομαδα αρχισε να περπαταει με τα χερια ψηλα....

στη γυμναστικη ειμαστε αριστες...κατεβαινει και τα κρεβατια σου λεω με τον κωλινο...αλλα απο λεξουλες μηδεν..ουτε μαμα δεν εχω ακουσει...

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...