Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΡΑΧΗΛΟΣ-ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ!

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΠΗΓΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ!ΕΙΜΑΙ 37ΚΑΙ 6!!Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΛΕΙΣΤΟΣ!ΕΧΩ ΠΗΤ 9/10!!ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΣ 9/10!ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΧΡΙ 4-5/10 ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ!ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ?ΞΕΡΕΤΕ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ?ΕΙΔΩΜΕΝ!:shock:

Διαφημίσεις

ματια μου ακι εγω το ιδιο ειχα υπαρχουν κατι υποθετα που σου δινου πριν πας αλλα εμενα δεν μου εκαναν τιποτα, σεμια φιλη μου που ειχε το ιδιο προβλημα η γιατρος της της ειπε να κανει βαθια καθησματα ωστε απο την πιεση του μωρο να μαλακωσει, και σεξ αυτο δεν ξερω αν το εκανεχωρις να θελω να σε τρομαξω και εκεινη και εγω καισαρικη καναμε τελικα,μετα απο 13 ωρες εκεινη και 7 εγω ευχομαι εσενα να σου πανε ολα καλα και να κρατησεις γρηγορα το μωρακι σου αγκαλια

:DΝΙΚΟΛΑΣ 22/01/09 ΜΠΕΜΠΗΣ 05/01/2011 ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΜΟΥ:D

ματια μου ακι εγω το ιδιο ειχα υπαρχουν κατι υποθετα που σου δινου πριν πας αλλα εμενα δεν μου εκαναν τιποτα, σεμια φιλη μου που ειχε το ιδιο προβλημα η γιατρος της της ειπε να κανει βαθια καθησματα ωστε απο την πιεση του μωρο να μαλακωσει, και σεξ αυτο δεν ξερω αν το εκανεχωρις να θελω να σε τρομαξω και εκεινη και εγω καισαρικη καναμε τελικα,μετα απο 13 ωρες εκεινη και 7 εγω ευχομαι εσενα να σου πανε ολα καλα και να κρατησεις γρηγορα το μωρακι σου αγκαλια

ευχαριστω πολυ!το εχω κι εγω για τα υποθετα αλλα αυτο μου ειπε και ο γιατροσ μου!οτι δεν εχουν επιτυχια!η καισαρικη πλεον δεν μου φαινεται και τοσο τρομακτικη γιατι ειναι και αρκετα μεγαλοσ ο μπουμπουκοσ και δεν θα ηθελα ουτε να τον ταλαιπωρησω αλλα ουτε κι εγω να γινω κομματια!θα κανω την προσπαθεια και την υπομονη μου μεχρι την 40η αλλα...!!!ειχεσ πολλουσ πονουσ απο καισαρικη?εχω ακουσει διαφορα!!μενεισ καλλιθεα?κι εγω!:-P

μην φοβασαι..προσπαθηστε για φυσιολογικο τοκετο...μαλλον το εχεις δεδομενο την καισαρικη.....

αλλα ποναει και αυτη ...οποτε μιλα με τον γιατρο για φ.τ

η ξαδερφη μου τα καταφερε ενω μεχρι τελευταια στιγμη ειχε σκληρο και κλειστο τραχηλο

μην απελπιζεσαι

γεννησε φυσιολογικα χωρις προκληση 3 μερες πριν την πητ

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Διαφημίσεις

οχι ματια μου δεν μπορω να πω οτι πονεσα, λιγο μετα την επομενη μερα που επρεπε να περπατησωεκεινη την ωρα σκεφτεσε να πανε ολακαλα με το μωρο οποτε για εσενα δεν σε νοιαζει τιποτα. ο δικος μου γεννηθηκε 4180 και ηταν 38 εβδομαδων με το καλο ελενιτσα να ερθει και ο δικος σου μπεμπης να παιζουμε στη πλατεια

οχι ματια μου δεν μπορω να πω οτι πονεσα, λιγο μετα την επομενη μερα που επρεπε να περπατησωεκεινη την ωρα σκεφτεσε να πανε ολακαλα με το μωρο οποτε για εσενα δεν σε νοιαζει τιποτα. ο δικος μου γεννηθηκε 4180 και ηταν 38 εβδομαδων με το καλο ελενιτσα να ερθει και ο δικος σου μπεμπης να παιζουμε στη πλατεια

ευχαριστω πολυ κοριτσια!!δεν την εχω σιγουρη γι αυτο ειπαμε να εξαντλησουμε τα περιθωρια αλλα να μην ξεπερασουμε την πητ!κι εγω μεχρι τωρα δεν ηθελα με τιποτα καισαρικη!!αλλα δεν θελω να ρισκαρω και την ακεραιοτητα του μικρου!γιατι ειναι αρκετα μεγαλοσ και μπορει να σταματησε να κατεβαινει ειτε γιατι δεν χωραει ειτε γιατι ο λωροσ του ειναι μικροσ ειτε γιατι κατι τον εμποδιζει!η απλα ειναι τεμπελησ!οποτε ειπαμε να περιμενουμε και θα δουμε!να σασ ζησουν!!!:cool:

αυτο με το τεμπελης που ειπες θα το αντιμετοπιζεις συνεχεια και στην πανα, και στην ομιλια,και στην πιπιλα κ.α ετσι ειναι τα αγορακια στην Καλλιθεα που κοντα εισαι αν δεν θες πες το μου σε πμ

εγω γεννησα στις 38+4 με κτ γτ ο τραχηλος ηταν τελειος κλειστος κ ουτε τελικα θα ανοιγε λογω περιτυλιξhς η οποια δεν φαινοταν στον υπερηχο.να σημειωσω οτι η γιατρος μου μου ελεγε να περιμενω μηπως γεννησω με φτ και μου ειχε πει να περπαταω αρκετα το οποιο κ εκανα (περιπου 3 χλμ την ημερα) και να κανω σεξ διοτι το σπερμα περιεχει μια ουσια η οποια προκαλει συσπασεις και την οποια περιεχει κ το φαρμακο που σοτ βαζουν οταν κανεις προκληση (αλλα σεξ δεν εκανα γτ ο αντρασ μου μολις το ακουσε ερχισε νατρεχει ο φοβιτσιαρης :P )

δεν ξερω αν περπατας παντως εγω μετα ενοιωθα την μπουμπου να σπρωχνει προς τα κατω.να ρωτησω κ κατι συσπασεις εχεις? κ αυτες βοηθουν.εγω ειχα απο την πρωτη μερα πουμπηκα στον μηνα αλλα τιποτα

Κορίτσια κ εγώ είμαι 35 κ 4 μέρες σήμερα απλά έχω λιγομνια και κάποια στιγμή έως τις 37 θα κάνουμε πρόκληση και χτες μου είπε ότι έχω 4 τραχιλο και σκληρό πως θα τον ανοίξουμε μου λέει λέτε να με πάει για μαχαιρά αυτήν την φορά ?

παντός στον γιο μου στις 36 .5 γέννησα με πρόκληση πάλι λόγο σπασμένου σάκου και με περιτυληξη 3 φορεσ ομφαλιο λορο στον λαιμο

και έκανα 31 ώρες πολύ πόνο

αλά φυσιολογικά

.....

Διαφημίσεις

εγω γεννησα στις 38+4 με κτ γτ ο τραχηλος ηταν τελειος κλειστος κ ουτε τελικα θα ανοιγε λογω περιτυλιξhς η οποια δεν φαινοταν στον υπερηχο.να σημειωσω οτι η γιατρος μου μου ελεγε να περιμενω μηπως γεννησω με φτ και μου ειχε πει να περπαταω αρκετα το οποιο κ εκανα (περιπου 3 χλμ την ημερα) και να κανω σεξ διοτι το σπερμα περιεχει μια ουσια η οποια προκαλει συσπασεις και την οποια περιεχει κ το φαρμακο που σοτ βαζουν οταν κανεις προκληση (αλλα σεξ δεν εκανα γτ ο αντρασ μου μολις το ακουσε ερχισε νατρεχει ο φοβιτσιαρης :P )

δεν ξερω αν περπατας παντως εγω μετα ενοιωθα την μπουμπου να σπρωχνει προς τα κατω.να ρωτησω κ κατι συσπασεις εχεις? κ αυτες βοηθουν.εγω ειχα απο την πρωτη μερα πουμπηκα στον μηνα αλλα τιποτα

εμενα ξεκινησαν εντονεσ συσπασεισ στην 35η!ηδη ειχα απο πριν αλλα ελαφριεσ!αλλα εδω και 15μερεσ δεν εχει προχωρησει γι αυτο μου ειπε οτι μπορει κατι να τον ενοχλει να κατεβει η οτι ειναι τετοιοσ ο ρυθμοσ του και γι αυτο θα περιμενουμε μεχρι την 40η μηπωσ τυχον και κανει την εκπληξη!!:P

ειχα ΠΗΤ 12-12 αλλα μεχρι και εκεινη την ημερομηνια ο τραχηλος ηταν πολυ σκληρος.

Μπηκα στην κλινικη 13/12 και στις 11 το βραδυ μου εβαλαν υποθετο για προκληση .Οι συσπασεις ξεκινησαν μετα απο 2 ωρες σχεδον και μαλιστα πολυ εντονες και συχνες αλλα ο τραχηλος μου παρεμενε παρα πολυ σκληρος με διαστολη μηδενικη.

Τελικα μετα απο σχεδον 24 ωρες πολυ πονου και ταλαιπωριας (παρακολουθουσαμε συνεχεια τους χτυπους της μικρης μου)γεννησα με καισαρικηκαι αυτο που μου ειπε η γιατρος μου οταν συνηλθα γιατι με κανανε σχεδον ολικη ναρκωση επειδη απο την ταλαιπωρια επεσε η πιεση μου και φοβηθηκαν ,ειναι οτι δεν προκειτε να γεννουσα φυσιολογικα οσο και να περιμεναμε λογω αδρανεια του τραχειλου της μητρας.

Στην επομενη γεννα φυσικα ουτε μπηκα στην διαδικασια του φυσιολογικου μετα απο αυτη την εμπειρια.

Μακαρη να πανε ολα καλα ,απλα επειδη ειναι πρωτη σου γεννα πρεπει να εξαντλησεις ολες τις πιθανοτητες να γεννησεις φυσιολογικα και μετα να καταληξεις στην καισαρικη.

Θα κανεις οτι καλυτερο για το μωρακι σου και εσενα .Με το καλο!!!!!!

και εμενα ηταν κλειστος ,μπηκα γιαπροκληση και ολα καλα,το βασικο ειναι ναμην σου βαλει πολυ οξυτοκινη γιατι μπορει ετσι ναπεσουν οι παλμοι του παιδιου και να σου πει για καισαρικη ,ουτε να αφησεις να σου κανουν επισκληρηδιο πριν γινει διαστολη 6-7,ετσι πρεπει γιατι ενοχοποποιειται η νωριτερη χρηση της για διακοπη συσπασεων και παλι καταληγεις γιακαισαρικη...

τοκετός που δεν προχωράει κάποιο λόγο έχει και δεν προχωράει. Κι εγώ πρόκληση, διαστολή μηδέν και μετά από 11 ώρες καισαρική -ευτυχώς-και το μωράκι είχε δυσφορήσει. Παρόλα αυτά μην απογοητεύεσαι ακόμα. Όλα θα πάνε καλά;)

και εγω γεννησα με καισαρικη!!ειχα συπασεις αλλα ο τραχηλος δεν ανοιγε με τιποτα δεν ειχε μαλακωσει καθολου!!!οποτε μπηκα προγραμματισμενα για καισαιρικη 2 μερες πριν την πητ!!

Διαφημίσεις

και εγω γεννησα με καισαρικη!!ειχα συπασεις αλλα ο τραχηλος δεν ανοιγε με τιποτα δεν ειχε μαλακωσει καθολου!!!οποτε μπηκα προγραμματισμενα για καισαιρικη 2 μερες πριν την πητ!!

σιγουρα θα το προσπαθησω για φυσιολογικο αλλα δεν θελω να ρισκαρω για το παιδι!!ποσο ποναγε βρε κοριτσια η καισαρικη????και ποση ωρα κραταει??ευχαριστω:P

Έχω γράψει πολλές φορές την ιστορία μου. Πιστεύω ότι ο γιατρός σου βιάζεται. Δε γίνεται να μιλάει για καισαρική χωρίς σοβαρή αιτία. Γιατί το γεγονός ότι δεν έχεις διαστολή (είναι κλειστός όπως λες ο τράχηλος) στην 38η εβδομάδα δεν είναι ένδειξη για καισαρική, όπως και το να μην έχεις διαστολή 4-5 μέρες πριν την ΠΗΤ σου, όπως και το να μην έχεις διαστολή την ημέρα της ΠΗΤ ή και μερικές μέρες μετά... και πάει λέγοντας!

Το μεγάλο μωρό πώς το εννοεί ο γιατρός? Αν κάνεις συχνά καρδιοτοκογραφήματα και το μωρό δείχνει να είναι καλά και να μη δυσφορεί δε βλέπω το λόγο να είναι κακό το γεγονός ότι είναι μεγάλο το μωράκι σου.Εκτός κι αν είσαι μικροκαμωμένη και φοβάται μήπως δυσκολευτείς να το γεννήσεις!

Ειλικρινά γιατρός δεν είμαι και δε θέλω να το παίξω ειδική, απλά έχω ενημερωθεί για κάποια πράγματα λίγο λόγω της δικής μου περίπτωσης. Στο 1ο μου λοιπόν μωρό ο τράχηλος εμένα ήταν πολύ σκληρός. Επίσης εννοείται ότι δεν είχα διαστολή ακόμα και 4 μέρες μετά την ΠΗΤ μου.Και ήταν επίσης και το μωρό ψηλά,δεν είχε εμπεδωθεί και ο τράχηλος ψηλά!

Δοκίμασα κι εγώ τα πάντα μπας και μαλακώσει ή μπας και κάνω διαστολή. Από σεξ χωρίς προφυλάξη όπου το σπέρμα λέει περιέχει προσταγλανδίνη, μια ουσία η οποία μαλακώνει τον τράχηλο, από περπάτημα ίσα με 5 χλμ την ημέρα, μέχρι και νερό με κανέλες και γαρύφαλλα συνταγή μιας μαίας λέει που βοηθάει να κάνεις συσπάσεις! Το τελευταίο δεν το συνιστώ...και θεωρώ ότι μες στην απελπισία μου έκανα πολλά ανόητα πράγματα για να μη μπω στο νοσοκομείο με ραντεβού.

Τελικά κλείσαμε ραντεβού 4 μέρες μετά την ΠΗΤ μου. Δεν είχα καμιά αντίρρηση να μπω και αργότερα. Ο γιατρός μου, διευθυντής του μαιευτικού τμήματος στο γενικό νοσοκομείο της πόλης μου και φίλος της μάνας μου. ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ! Ότι δε θα μπω για καισαρική χωρίς λόγο δλδ. Του το είχα ξεκαθαρίσει κιόλας ότι είμαι έτοιμη, κατάλληλα προετοιμασμένη ψυχολογικά και σωματικά για να γεννήσω φυσιολογικά. Εννοείται ότι αν προέκυπτε το παραμικρό πρόβλημα η καισαρική θα ήταν και δική μου επιλογή. Αλλά εγώ ήθελα φυσιολογικά να το παλέψουμε ακόμα κι αν οι συνθήκες έδειχναν ότι δεν ευνοούν.

Είχα κάνει και μαθήματα ανώδυνου τοκετού 20 τον αριθμό,είχα ενημερωθεί για όλη τη διαδικασία και είχα και πολλή υποστήριξη από μαία, σύζυγο και τη νοσηλεύτρια μανούλα μου. Και ήξερα ότι το παν είναι να αναπνέεις σωστά,να είσαι ψύχραιμη, θετική και να μη φοβάσαι τον πόνο αλλά να συνεργάζεσαι μαζί του.

Μου έβαλε υπόθετο προσταγλανδίνης για να μαλακώσει ο τράχηλος αλλά δεν είχα κανένα πονάκι, μου έσπασε τα νερά (να σημειώσω ότι ο τράχηλος παρέμενε τόσο σκληρός και ήταν τόσο ψηλά που αγανάκτησε να μου σπάσει τα νερά!!!) κι ακόμα καμία πρόοδος. Μέχρι που μπήκε και η ωκυτοκίνη και άρχισαν μικρά πονάκια στις 9 παρά δέκα το πρωί.

Γέννησα χωρίς επισκληρίδιο γιατί αφενός δεν έχω τέτοια επιλογή στο νοσοκομείο,αφετέρου και δικό μου αναισθησιολόγο να έφερνα κάτι που μπορούσα να κάνω, δεν ήθελα να καθυστερήσει η διαδικασία και φοβόμουν και τη νάρκωση. Το μωρό βγήκε στις 12 το μεσημέρι. Οι πόνοι ήταν απανωτοί αλλά ανεκτοί μέχρι περίπου μισή ώρα πριν να μπω στο χειρουργείο και μόλις μισή ώρα μπορώ να πω ότι ήταν δυνατοί. Αλλά με τις αναπνοές τα έβγαλα πέρα! Η διαδικασία των εξωθήσεων ήταν μαγική,υπέροχη σε άλλη μισή ώρα είχε έρθει το μωράκι μου στον κόσμο. Συνολικά δλδ 3 ώρες έκανα να γεννήσω!

Το μωρό ήταν 55 εκατοστά και 4.250 γρ!!! Δε με δυσκόλεψε καθόλου κατά την έξοδο, κατέβηκε κατά τη διάρκεια του τοκετού, δεν είχα πόνους μετά, ακόμα και στην τομή στο περίνεο δεν πονούσα καθόλου κι όλα ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για μένα. :D

Για μένα έχει σημασία ένας γιατρός εμπιστοσύνης ο οποίος τη λέξη καισαρική δεν θα τη βάλει στο στόμα του αν δεν υπάρχει πραγματική και σοβαρή αιτία κατά τη διάρκεια του τοκετού. (αν και πολλοί γιατροί "φτιάχνουν" μόνοι τους αιτίες για να σε βάλουν για καισαρική)

Καιμεγάλη σημασία η ψυχραιμία και η καλή ψυχολογία της μέλλουσας μανούλας όταν πάει να γεννήσει! Να σκέφτεσαι ότι όλα θα πάνε καλά! Αλλά σε 1η φάση κάνε μια ειλικρινή κουβέντα με το γιατρό σου... Εγώ πάντως στράβωσα με όσα διάβασα... :?

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ! :roll:

πες τα βρε μικιό μου!!!

Ελένη μου, δεν τίθεται θέμα καισαρικής παρά μόνο αν έχεις μπει ήδη στη διαδικασία φ.τ. και οι ενδείξεις (δυσφορία μωρού, μη συνεργασία της επιτόκου κλπ.) δείχνουν προς τα εκεί.

Μπήκα με πρόκληση 5 μέρες πριν την ΠΗΤ γιατί δεν είχα διαστολή, ο μικρός ήταν ήδη 3.5 κιλά και δεν ήθελα να ανεβάσω τις πιθανότητες για κ.τ. αν μεγάλωνε κι άλλο. Ο γιατρός μου εξήγησε ότι ο μικρός είχε πάρει θέση, ήταν χαμηλά, ο τράχηλος κλειστός αλλά μαλακός. Τη μέρα που έκανα εισαγωγή και όταν μου πήρε αίμα το πρωί στις 8 είχα διαστολή 0. Στις 10 μου έβαλε τον ορό ωκυτοκίνης. Στις 10 και 40 μου έσπασε τα νερά με διαστολή 1. Στις 12:30 είχα διαστολή 4 και έκανα την πρώτη δόση επισκληριδίου. Στις 15:10 είχα διαστολή 7 και έκανα τη δεύτερη δόση, η οποία δεν πρόλαβε να επιδράσει γιατί μόλις έριξε το φάρμακο ο αναισθησιολόγος, με εξετάζει ο γιατρός και είχα διαστολή 10. Φεύγουμε για χειρουργείο, στη δεύτερη εξώθηση 15:27 γεννήθηκε το Νικολί 3550 χωρίς ίχνος ταλαιπωρίας στο κορμάκι του! Μέχρι και το μαλλί του ήταν άψογο, καρφάκια :)

Παρόλο που ήταν μεγάλος, παρόλο που μπήκα με πρόκληση, δεν τέθηκε ούτε μια φορά το διλλημα της καισαρικής!

Μπήκα όμως όπως και η φίλη μου μικιό με ψυχολογία ότι όλα θά πάνε σούπερ, θα γεννήσω φυσιολογικά γιατί αυτό αξίζει στο μωρό μου και θα γεννήσω και γρήγορα γιατί σιγά μην καθόμουν πολλές ώρες χωρίς καφέ και φαγητό :) Μακιγιαρισμένη και με μαλλί κομμωτηρίου παρακαλώ!!! Στην ανάνηψη να φανταστείς, η μαία μου πίεζε την κοιλιά για να καθαρίσει από τα υπολείματα (τι σου λέω τώρα!) και γω έψαχνα να βρω σήμα με το blackberry για να πω στον κόσμο όλο ότι γέννησα τον παίδαρο!!!

Όπως είπε το μικιό μου, όλα τα λεφτά είναι ο γιατρός και η ψυχολογία σου! Όλα θα πάνε καλά! Καλώς να έρθει το αστεράκι σου :)

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

πες τα βρε μικιό μου!!!

Ελένη μου, δεν τίθεται θέμα καισαρικής παρά μόνο αν έχεις μπει ήδη στη διαδικασία φ.τ. και οι ενδείξεις (δυσφορία μωρού, μη συνεργασία της επιτόκου κλπ.) δείχνουν προς τα εκεί.

Μπήκα με πρόκληση 5 μέρες πριν την ΠΗΤ γιατί δεν είχα διαστολή, ο μικρός ήταν ήδη 3.5 κιλά και δεν ήθελα να ανεβάσω τις πιθανότητες για κ.τ. αν μεγάλωνε κι άλλο. Ο γιατρός μου εξήγησε ότι ο μικρός είχε πάρει θέση, ήταν χαμηλά, ο τράχηλος κλειστός αλλά μαλακός. Τη μέρα που έκανα εισαγωγή και όταν μου πήρε αίμα το πρωί στις 8 είχα διαστολή 0. Στις 10 μου έβαλε τον ορό ωκυτοκίνης. Στις 10 και 40 μου έσπασε τα νερά με διαστολή 1. Στις 12:30 είχα διαστολή 4 και έκανα την πρώτη δόση επισκληριδίου. Στις 15:10 είχα διαστολή 7 και έκανα τη δεύτερη δόση, η οποία δεν πρόλαβε να επιδράσει γιατί μόλις έριξε το φάρμακο ο αναισθησιολόγος, με εξετάζει ο γιατρός και είχα διαστολή 10. Φεύγουμε για χειρουργείο, στη δεύτερη εξώθηση 15:27 γεννήθηκε το Νικολί 3550 χωρίς ίχνος ταλαιπωρίας στο κορμάκι του! Μέχρι και το μαλλί του ήταν άψογο, καρφάκια :)

Παρόλο που ήταν μεγάλος, παρόλο που μπήκα με πρόκληση, δεν τέθηκε ούτε μια φορά το διλλημα της καισαρικής!

Μπήκα όμως όπως και η φίλη μου μικιό με ψυχολογία ότι όλα θά πάνε σούπερ, θα γεννήσω φυσιολογικά γιατί αυτό αξίζει στο μωρό μου και θα γεννήσω και γρήγορα γιατί σιγά μην καθόμουν πολλές ώρες χωρίς καφέ και φαγητό :) Μακιγιαρισμένη και με μαλλί κομμωτηρίου παρακαλώ!!! Στην ανάνηψη να φανταστείς, η μαία μου πίεζε την κοιλιά για να καθαρίσει από τα υπολείματα (τι σου λέω τώρα!) και γω έψαχνα να βρω σήμα με το blackberry για να πω στον κόσμο όλο ότι γέννησα τον παίδαρο!!!

Όπως είπε το μικιό μου, όλα τα λεφτά είναι ο γιατρός και η ψυχολογία σου! Όλα θα πάνε καλά! Καλώς να έρθει το αστεράκι σου :)

και μενα ο γιατροσ ειναι υπερ του φυσιλογικου!!οπωσ κι εγω!!ειπαμε οτι θα εξαντλησουμε ολα τα περιθωρια και μετα θα καταληξουμε!!υπαρχουν πολλεσ περιπτωσεισ και η καθεμια μοναδικη!σε αλλεσ που προσπαθησαν τελικα εκαναν καισαρικη και σε αλλεσ φ.τ. οπωσ σε εσασ!!μακαρι να πανε ολα καλα!!ευτυχωσ τουλαχιστον η ιατρικη εχει προχωρησει τοσο πολυ που και οι 2 γεννεσ ειναι πολυ ασφαλησ για τη μανα και το παιδι!!:P

και μενα ο γιατροσ ειναι υπερ του φυσιλογικου!!οπωσ κι εγω!!ειπαμε οτι θα εξαντλησουμε ολα τα περιθωρια και μετα θα καταληξουμε!!υπαρχουν πολλεσ περιπτωσεισ και η καθεμια μοναδικη!σε αλλεσ που προσπαθησαν τελικα εκαναν καισαρικη και σε αλλεσ φ.τ. οπωσ σε εσασ!!μακαρι να πανε ολα καλα!!ευτυχωσ τουλαχιστον η ιατρικη εχει προχωρησει τοσο πολυ που και οι 2 γεννεσ ειναι πολυ ασφαλησ για τη μανα και το παιδι!!:P

ακριβώς! Οπότε θα πας με την καλύτερη διάθεση ότι όλα θα πάνε υπέροχα και το παιδάκι σου θα φτάσει γερό στην αγκαλιά σου! :)

πρόσεξε όμως...στο πρώτο σου μήνυμα αναφέρεις ότι ο γιατρός σου είπε ότι αν δεν έχει ανοίξει καθόλου ο τράχηλος, τότε θα πας για καισαρική...

αυτό που σου είπα και γω και η μικιό είναι ότι είχαμε ΚΛΕΙΣΤΟ τράχηλο και στην περίπτωση της μικιό ήταν ΚΑΙ σκληρός ΚΑΙ το παιδί ψηλά σε αντίθεση με μένα που είχε μαλακώσει και ο Νικόλας είχε εμπεδωθεί. Παρόλαυτα, η φιλενάδα γέννησε πιο εύκολα, πιο γρήγορα και μεγαλύτερο μωρό!

Ο γιατρός σου δε μου φαίνεται και πολύ υπέρ του φυσιολογικού με αυτά που λέει...εκτός και αν βλέπει κάτι που δεν το ξέρουμε...τι να πω...

Με το καλό!

Υ.Γ. Και μην αγχώνεσαι!

Φιλικά,

Μαρία

α να συμπληρώσω ότι σε αντίθεση με τη φίλη μικιό, δεν έκανα τίποτα για να ανοίξει ο τράχηλος :) ούτε σεξ, ούτε περπάτημα (θεός φυλάξει αυγουστιάτικα!), ούτε ροφήματα...

α να συμπληρώσω ότι σε αντίθεση με τη φίλη μικιό, δεν έκανα τίποτα για να ανοίξει ο τράχηλος :) ούτε σεξ, ούτε περπάτημα (θεός φυλάξει αυγουστιάτικα!), ούτε ροφήματα...[/QUO

μου ειπε ομωσ οτι και να μην εχει ανοιξει καθολου θα κανουμε τη προσπαθεια μασ για φ.τ. και μετα θα παμε για καισαρικη!εγω πιστευω οτι αν ηθελε να με παει για καισαρικη θα μου ελεγε οτι εχω λιγα αμνιακα που εγω δεν προκειται ουτωσ η αλλωσ να το καταλαβω και αφου το παιδι ειναι ετοιμο θα με εβαζε τη δευτερα για καισαρικη να τελειωνει!!δεν θα ελεγε παμε για τη 40ηβδομαδα!και τη δευτερα 38και 3 μια χαρα θα ηταν!!κι εγω εχω κανει μαθηματα ανωδυνου και ειμαι υπερ του φυσιλογικου αλλα....!!θα δειξει!μακαρι!ευχαρισω!!να σασ ζησουν!:P

α να συμπληρώσω ότι σε αντίθεση με τη φίλη μικιό, δεν έκανα τίποτα για να ανοίξει ο τράχηλος :) ούτε σεξ, ούτε περπάτημα (θεός φυλάξει αυγουστιάτικα!), ούτε ροφήματα...[/QUO

μου ειπε ομωσ οτι και να μην εχει ανοιξει καθολου θα κανουμε τη προσπαθεια μασ για φ.τ. και μετα θα παμε για καισαρικη!εγω πιστευω οτι αν ηθελε να με παει για καισαρικη θα μου ελεγε οτι εχω λιγα αμνιακα που εγω δεν προκειται ουτωσ η αλλωσ να το καταλαβω και αφου το παιδι ειναι ετοιμο θα με εβαζε τη δευτερα για καισαρικη να τελειωνει!!δεν θα ελεγε παμε για τη 40ηβδομαδα!και τη δευτερα 38και 3 μια χαρα θα ηταν!!κι εγω εχω κανει μαθηματα ανωδυνου και ειμαι υπερ του φυσιλογικου αλλα....!!θα δειξει!μακαρι!ευχαρισω!!να σασ ζησουν!:P

Δηλ ρε κορίτσια εγώ που έχω λιγομνια από τις 23 Αύγουστου την τρίτη θα με χώση καισαρική? Μου είπε ότι μόλις κλείσουμε τις 36εβδομαδεσ θα κάνουμε πρόκληση τοκετού αλά ο τράχηλος είναι πολύ σκληρός και πολύ Πάνο θα με πάει για καισαρική δηλ ? δεν το ανάφερε καθόλου όμως απλά έδηξε την ανησυχία της

.....

Δηλ ρε κορίτσια εγώ που έχω λιγομνια από τις 23 Αύγουστου την τρίτη θα με χώση καισαρική? Μου είπε ότι μόλις κλείσουμε τις 36εβδομαδεσ θα κάνουμε πρόκληση τοκετού αλά ο τράχηλος είναι πολύ σκληρός και πολύ Πάνο θα με πάει για καισαρική δηλ ? δεν το ανάφερε καθόλου όμως απλά έδηξε την ανησυχία της

επειδη καποιοι γιατροι ακολουθουν αυτη τη τακτικη δεν σημαινει οτι ολοι οι γιατροι ειναι ιδιοι!μην γινομαστε υπερβολικεσ!εχεισ εμπιστοσυνη στη γιατρο σου?αν δεν εχεισ και νιωθεισ πια οτι σε κοροιδευει πηγαινε σε ενα αλλο μαιευτηριο και κανε υπερηχο να παρεισ μια δευτερη γνωμη!μην βαζεισ ομωσ τετοιεσ σκεψεισ και πασ με χαλια ψυχολογια!!!ενταξει ειπαμε μην εχουμε και τυφλη εμπιστοσυνη στουσ γιατρουσ και να ειμαστε ενημερωμενεσ αλλα.....!!!:P

επειδη καποιοι γιατροι ακολουθουν αυτη τη τακτικη δεν σημαινει οτι ολοι οι γιατροι ειναι ιδιοι!μην γινομαστε υπερβολικεσ!εχεισ εμπιστοσυνη στη γιατρο σου?αν δεν εχεισ και νιωθεισ πια οτι σε κοροιδευει πηγαινε σε ενα αλλο μαιευτηριο και κανε υπερηχο να παρεισ μια δευτερη γνωμη!μην βαζεισ ομωσ τετοιεσ σκεψεισ και πασ με χαλια ψυχολογια!!!ενταξει ειπαμε μην εχουμε και τυφλη εμπιστοσυνη στουσ γιατρουσ και να ειμαστε ενημερωμενεσ αλλα.....!!!:P

Το θέμα είναι ότι έχω ρήξη αμνιακού και τις έχω εμπιστοσύνη αν ήταν θα μου το έπαιρνε από τις 23 Αύγουστου που έσπασαν τα νερά δεν τίθεται τέτοιο θέμα δηλ εμπιστοσύνης

Απλά μου είπε ότι ο τράχηλος είναι 4 και σκληρός και έδειξε να ανήσυχη

μαλακώνει με κοπιώ τρόπο? είμαι μονό 35 και 5 μέρες και περιμένουμε να φτάσουμε στις 36 να γλυτώσουμε την προοροτητα στην πρώτη γέννα μου έσπασαν πάλι τα νερά και ταλαιπωρήθηκα πολύ να γεννήσω με τεχνητούς πόνους και διαστολή 0 για 31 ώρες

.....