Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συγχαρητήρια σε εστιατόριο φιλικό προς τα παιδιά...

Recommended Posts

Καλησπέρα σας...

Μετά τη γέννηση του μικρού...ο οποίος είναι τώρα 21 μηνών...άκουγα για έξοδο για φαγητό και κάτι με έπιανε...ρίγος, σύγκρυο, ταραχή, τεταρταίος πυρετός πείτε το όπως θέλετε...όχι δεν ήταν θέμα τσιγκουνιάς ή ξαφνικής αποστροφής προς τα εστιατόρια και φαγάδικα γενικώς...ήταν ότι με το που θα πάταγα το ποδαράκι μου θα έβλεπα πόσο πίσω είναι η όλη τους οργάνωση σε θέμα παιδιών...

Με τον καιρό σκεφτόμουν ότι μόνο τα νεαρά ζευγαράκια έχουν δικαίωμα στο φαγητό, ενώ αν έχεις παιδιά...κάτσε σπίτι σου κυρά μου και μαγείρεψε...

Τα προβλήματα πολλά και ποικίλα είτε τα τραπέζια θα ήταν τόσο στριμωγμένα που για να περάσει καρότσι ούτε λόγος...είτε το θέμα αντίδρασης από το προσωπικό...είχα βαρεθεί να τρώω και να βλέπω μούτρα ως το πάτωμα που σημειωτέον ο μικρός είναι γενικότερα ήσυχο παιδάκι...είτε το θέμα καθαριότητας...κλπ

Ακόμα και οι "οικογενειακές" ταβέρνες δεν μπορώ να πω ότι με κάλυπταν πλήρως...προς Θεού δεν λέω ότι όλες είναι χάλια αλλά οι περισσότερες είναι απλά κατ' όνομα...

Δεν θα πιάσω δε καθόλου το θέμα του καπνίσματος ή την αγενέστατη συμπεριφορά κάποιων άλλων συνδαιτημόνων...

Οπότε είχαμε αποκλείσει όλα τα αγαπημένα μας εστιατόρια και στέκια πλέον και κυρίως πηγαίναμε στις αμερικανικές αλυσίδες που τουλάχιστον ήταν λίγο πιο οργανωμένες...

Την Κυριακή το μεσημέρι που μας πέρασε βρεθήκαμε με τα ξαδέρφια μας...παίξανε τα παιδάκια...έχουν μία κορούλα 27 μηνών και μετά ήρθε η ώρα για φαγητό οπότε είπαμε να φάμε έξω και μάλιστα στο Περιστέρι...με το που διαλέξαμε τραπέζι είχαν βγάλει ήδη έξω καρεκλάκι φαγητού για τον μικρό μου...το menu είχε 3-4 πιάτα για παιδικό menu μπιφτεκάκια, μακαρόνια και δεν θυμάμαι τι άλλο...μας έφεραν μικρά μαχαιροπήρουνα (αν και όχι πλαστικά) για τα πιτσιρίκια...

Η ξαδέρφη άλλαξε και τη μικρή της μέσα αφού είχαν αλλαξιέρα...

Μετά το φαγητό και αφού τα μικρά ψιλο-βαρέθηκαν τα αφήσαμε να κατέβουν και να είναι γύρω από το τραπέζι...το προσωπικό όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε αλλά τους χαμογελούσε και διασκέδαζε μαζί τους...ειλικρινά είχα πολύ καιρό να περάσω τόσο καλά σε μεσημεριανή έξοδο...

Δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω το όνομα του μαγαζιού αλλά ειλικρινά εμένα με κέρδισαν ως πελάτη...παρόλο που είχα πάει 2 φορές πριν...τώρα το εκτίμησα πραγματικά!

Επίσης, να πω ότι καθόμασταν έξω... και δεν ξέρω πως θα είναι η κατάσταση το χειμώνα... αλλά θεωρώ ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν...

Δίνω λοιπόν συγχαρητήρια στο προσωπικό και τη διεύθυνση του εστιατορίου γιατί με τη στάση τους όντως σέβονται και υπολογίζουν την οικογένεια που θέλει να ξεφύγει λίγο... και εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά τους!

Διαφημίσεις

αν και θεσσαλονίκη θα ήθελα να πεις το όνομα του μαγαζιού για να ξέρουμε όλοι και να τιμάμε τους καλούς επαγγελματίες..εξάλλου δεν θα θεωρηθεί γκρίζα διαφήμηση, απλώς μεταφέρεις τις εμπειρίες σου.

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Καθότι εσείς το ζητήσατε... και ελπίζω να μην φωνάξουν οι administrators... το μαγαζί λέγεται Γκαλερί του Μεζέ, είναι στο Περιστέρι και έχει και site για να πληροφορηθείτε γενικότερα...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Mπράβο σου που άνοιξες τέτοιο θέμα, ελπίζω μέσα από εδώ να βρούμε κανένα τέτοιο και στη Θεσσαλονίκη...

Τέτοια εστιατόρια μέχρι τώρα έχω συναντήσει μόνο στην ΚΡΗΤΗ και όχι μόνο ένα αλλά πολλά, παρόλλο που έχω επισκεφτεί αρκετά μέρη στην ελλάδα...τεράστιος σεβασμός στο παιδί....

Ο μικρός συνέχεια με ρωτάει πότε θα πάμε στην κρήτη σε ταβέρνα...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

ωραια ιδεα, ας κανουμε μια λιστα θα ελεγα!:D

εγω δεν εχω κατι να προτεινω, γιατι απο ολα αυτα:

καρεκλακι, πραγματικος και οχι εικονικος:mad: χωρος μη καπνιστων, ευγενικη συμπεριφορα, επιλογη παιδικου μενου, σερβιτσιο, χωρος αλλαγης.....

δεν υπαρχει ουτε ενα εστιατοριο-ταβερνα που να εχουμε παει κ να να τα εχει ολα..ολο κ κατι λειπει...

Στο μόνο μαγαζί που έχω δει παιδικό καρεκλάκι και παιδικά γεύματα είναι σε γνωστή αλυσία ταχυφαγείων.Είναι θετικό που έστω και λίγα μαγαζιά που δεν ανήκουν σε αλυσίδα κάνουν μια προσπάθεια να ευχαριστήσουν και τους μικρούς πελάτες!

tta4bed.aspx

Άλλο ένα μαγαζί που είναι πολύ φιλικό προς τα μωρά είναι οι Λεύκες στο Γαλάτσι. Πήγαμε καλοκαίρι με τον μικρό, Σάββατο βράδυ (το μαγαζί ήταν γεμάτο) αλλά αμέσως μου έφεραν καρεκλάκι και ήταν πολύ εξυπηρετικοί.

8HQvp2.png

Άλλο ένα μαγαζί που είναι πολύ φιλικό προς τα μωρά είναι οι Λεύκες στο Γαλάτσι. Πήγαμε καλοκαίρι με τον μικρό, Σάββατο βράδυ (το μαγαζί ήταν γεμάτο) αλλά αμέσως μου έφεραν καρεκλάκι και ήταν πολύ εξυπηρετικοί.

Στις Λεύκες έχω παει αρκετές φορές αλλά χωρίς παιδί! Απλά θέλω να πω οτι έχει πολύ καλό φαγητό, ωραία μουσικούλα, και περιβάλλον που προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ.

Δοκιμάστε το.

Διαφημίσεις

Στο ηρακλειο (κρητη οπως λεει και η DALIA ) εχουμε ενα εστιατοριο-καφετερια-ζαχαροπλαστειο στο Γαζι που εμας τουλαχιστον μας αρεσει πολυ. Απο φαγητο οτι μπορεις να φανταστεις. απο αρνι μεχρι πιτσα και ως τωρα οσα εχουμε δοκιμασει ειναι παρα πολυ καλα!

Δεν εχει ομως παιδικα καρεκλακια αλλα ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ εσωτερικο με μουσικη, και καθε σαββατο νομιζω ή οταν εχει παρτυ (αναλαμβανει κ παιδικα γενεθλια) εχει κ κοπελες να προσεχουν τα παιδια. Εχει παιχνιδια αυτα που σκαρφαλωνουν με τσουληθρες κ κατασκευες και μερος να ζωγραφισουν τα παιδακια κι ενα μικρο χωρο για τα πιο μικρουλια με πιο βρεφικα παιχνιδακια. Εσυ μπορεις να τρως και τα παιδακια να παιζουν και τα βλεπεις αφου ειναι ο χωρος περιορισμενος μεν αλλα με διαφανες πλεξιγκλας οποτε ουσιαστικα ειναι διπλα σου... Μας εχει σωσει κοριτσια!:P

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

εγω παντως δε βλεπω κατι φοβερο εκτος απο το μαγαζι που σου λεω, αλλα για να το λες φανταζομαι πως θα ναι αθηνα... τοτε που ημουν αθηνα δεν ειχα παιδια οποτε πραγματικα δε ξερω τι γινεται...αλλα πχ τα χριστουγεννα που θα παμε στους δικους μου θα πρεπει να βρω λυσεις και για μας και για τα παιδια. (ευτυχως στο πατρικο μου διπλα εχει παιδικη χαρα!) τωρα ειδα πως εισαι θεσσαλονικη,,,,στη θεσσαλονικη εχετε αυτο το παιδοτοπο φυλαξη στο κοσμος που εδω θα μου λυνε τα χερια καμια φορα! τετοια ας πουμε δεν εχει!(ενα μονο μου χαν πει παλια που δε ξερω αν λειτουργει ακομα και δεν ειναι κοντα σε μαγαζια...)

v & a εμείς μείναμε περισσότερο στα χανιά και δεν εννοώ χώρους που να βολεύουν αλλά εννοώ συμπεριφορά προς το παιδί, ειδικό μενού για το παιδί, όλες οι ταβέρνες στα χανιά είχαν χώρ για να παίξουν τα παιδιά κ.τ.λ είναι πράγματα που εμένα προσωπικά μου έκαναν εντύπωση...

rQGhp3.png

ναι αυτο με τα μενου το εχουν γενικα παρα πολλοι, μεχρι και στις πιτσαριες ντελιβερι και λοιπα. δε ξερω γενικα στην επαρχια νομιζω πως την οικογενεια σαν εννοια την νοιαζονται περισσοτερο. ετσι εχω καταλαβει...