Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τέλος οι αστυνομικές ταυτότητες – Έρχεται η κάρτα του Πολίτη

poukis

Recommended Posts

Θα περιέχει στοιχεία για τις συναλλαγές με το Δημόσιο και θα δημιουργηθεί με προδιαγραφές ασφαλείας. Αρχίζει να εφαρμόζεται από το 2011. Θέλουν να "κόψουν" και την γραφειοκρατία.

Μέσα στο 2011 θα ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με την Κάρτα του Πολίτη. Η κάρτα αυτή θα δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί και θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ, που θα αναλάβει την έκδοση των νέων καρτών μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί οδηγία για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Στην κάρτα θα περιέχονται «όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο ακόμη και μέσω Διαδικτύου», όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ανάμεσα στα άλλα θα υπάρχουν, εκτός από το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μαξίμου η τότε υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τη χαρακτήρισε ως «κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ» και πρόσθεσε ότι θα περιέχει «και όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετείται πολύ γρήγορα ο πολίτης όταν πηγαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,και να μη χρειάζεται η γραφειοκρατία».

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Διαφημίσεις

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αφου δεν μπορουμε να εντοπισουμε οσους ψαχνουμε για τυχον κλησεις ή χρεη προς το δημοσιο θα τους αναγκασουμε να αντικαταστησουν τις αχρηστες τοτε ταυτοτητες με καρτες μπας και τους τσιμπησουμε και αντλησει ετσι το κρατος παρανοιας τα χρεη του....

συγνωμη αλλα εδωσα ενα σωρο λεφτα για να τη βγαλω τη ρημαδα..φωτογραφιες παραβολα και τωρα θελουνε αλλα?

οπως το διαβατηριο μολις το εβγαλα το αχρηστεψανε..αι σιχτιρ..

συγνωμη αλλα εδωσα ενα σωρο λεφτα για να τη βγαλω τη ρημαδα..φωτογραφιες παραβολα και τωρα θελουνε αλλα?

οπως το διαβατηριο μολις το εβγαλα το αχρηστεψανε..αι σιχτιρ..

Πες το αυτό και ξανα πες το,το καλοκαίρι μετα απο 3 πηγαινε-ελα στο αστ.τμημα της περιοχής μου την έβγαλα και πριν 2 χρόνια έτσι πάλι μόλις είχα βγάλει το διαβατήριο τα αλλάξανε!!!!

Διαφημίσεις

Πες το αυτό και ξανα πες το,το καλοκαίρι μετα απο 3 πηγαινε-ελα στο αστ.τμημα της περιοχής μου την έβγαλα και πριν 2 χρόνια έτσι πάλι μόλις είχα βγάλει το διαβατήριο τα αλλάξανε!!!!

Ξερετε αν αυτο θα ισχυσει και για τις στρατιωτικες ταυτοτητες;

h0MYp3.png

μολις ειχα βγαλει διαβατηριο μετα απο λιγο καιρο τα αχρηστεψανε μετα πηγα εβγαλα ταυτοτητα μετα μου κανανε παρατηρηση γιατ μετα τον γαμο επρεπε να την αλλαξω αμαν πια για φωτογραφιες και παραβολα θα δουλευουμε ασε τη ταλαιπωρια...

Εγω άκουσα πως τις ίδιες ταυτότητες στην Αγγλία τις έβγαλαν και μετά τις απέσυραν. Και σιγά μη λυθεί στην χώρα μας η γραφειοκρατία με την αλλαγή της ταυτότητας. Η ταυτότητα είναι η λύση των προβλημάτων μας. Αν μου πουν τι στοιχεια θα περιέχει αυτη η ταυτότητα τότε βλέπουμε.

Δεν θέλω να αποχωριστώ την ταυτότητα που έβγαλα στην ηλικία των 17. Είναι κακό?

Αντε πάλι θα τα εισπράξει το κράτος με χαρτόσημα και παράβολα των παραβόλων για να βγάλουμε την κάρτα του πολίτη!

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

και μετά από αυτό το μικροτσίπ... γιατι η κάρτα είναι κάρτα και χάνεται... έτσι θα μας το πασσάρουν κι αυτό.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

αγαπητοι φιλοι και φιλες νιωθω την υποχρεωση να σας ενημερωσω για τις πονηρες διαθεσεις της τωρινης μας κυβερνησης...

ποιο συγκεκριμενα στη διεθνη εκθεση θεσαλλονικης ο πρωθυπουργος μας εξειγειλε οτι σκοπος της κυβερνησης ειναι να αντικαταστησει την αστηνομικη μας ταυτοτητα με την ΄΄καρτα του πολιτη΄΄...

η καρτα αυτη θα περιεχει ηλεκτρονικο μικροτσιπ το οποιο θα εχει προσωπικα δεδομενα καθως και αριθμους ΑΜΚΑ , ΑΦΜ , διπλωμα οδηγησης και οτιδηποτε αλλο αφορα τα προσωπικα μας στοιχεια...

στην αγγλια ηδη ο λαος δεν αποδεχτηκε αυτη την πονηρη καρτα γιατι προσβαλει την διακρητικοτητα των προσωπικων δεδομενων καθε ατομου...

η αληθεια ειναι οτι το θεμα δεν ειναι μονο κοινωνικο αλλα και θρυσκευτικο διοτι το μικροτσιπ που θα εχει η καρτα θα αναγραφει τον αριθμο 666...

η εκκλησια μας ηδη εχει αρχισει να κοινητοποιειτε για αυτο το θεμα με σκοπο να μαζευτουν τουλαχιστον 300.000 υπογραφες για να μην περασει αυτη η τροπολογια της κυβερνησης...

αξιζει να σημειωθει οτι αυτη η πονηρη κατασταση που παμε να βιωσουμε σημερα εχει προφυτευτει απο τους αγιους πατερες της εκκλησιας μας...

στο χερι μας ειναι να αλλαξουμε αυτη την υποπτη κατασταση...

μπορειτε να μαθετε περισσοτερα στο παρακατω λινκ οπως επισης να υπογραψετε ηλεκτρονικα για την αρνηση σας στην καρτα του πολιτη...

http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/07/blog-post_5271.html

http://www.orthros.org/Greek/Eidiseis/E_Arnoumai2.php

Α μπράβο, κάπου το έθιξα κι εγώ αυτό το θέμα... στην Αμερική το ξέρεις ότι το τσιπ το έχουν βάλει οικειοθελώς κάποιοι (δεν θυμάμαι αριθμό), για να κάνουν τις συναλλαγές τους;Δηλ. έτσι τους πασσάρανε... Σε κανέναν δεν θα πουν ότι συντάσσεσαι με τον Αντίχριστο βάζοντας αυτό το τσιπ.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Ξεκολλήστε με το 666 και τους Αντίχρηστους πια! Ο Μεσαίωνας και το κυνήγι μαγισσών τέλειωσε κάπου στον 15ο αιώνα.

Ο καθένας πιστεύει εκεί που θέλει... Αλλά από κάτι τέτοια σχόλια φοβόμαστε να λέμε ότι είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Διαφημίσεις

1 .Πρακτικα, η καρτα αυτη δεν ειναι οπως ολες οι καρτες? δεν μιλαμε για τσιπ στο χερι. οποτε τι ακριβως κανει και με ποιον τροπο? Μπορεις να εξηγησεις αναλυτικα? Παντα ειχα αυτη την απορια (για τις καρτες μιλω). Πώς βλαπτει? Ειλικρινα ερωτω.

2. Τωρα, πιστευω οτι δεν θα ειναι απαραιτητο για ατομα που ειναι κατοικοι προσωρινα ομως αλλου κρατους-μελους? Αντε παλι με τις γραφειοκρατιες δεν μπορωωωω, πριν λιγους μηνες αλλαξα ταυτοτητα!!! Το διαβατηριο δεν αρκει για συναλλαγες?

η αληθεια ειναι οτι το θεμα δεν ειναι μονο κοινωνικο αλλα και θρυσκευτικο διοτι το μικροτσιπ που θα εχει η καρτα θα αναγραφει τον αριθμο 666...

Έλεος βρε παιδιά , αμάν με το 666, αυτο που γράφεις είναι αποδεδειγμένο???

Προσωπικά δεν θεωρώ παραβίαση των προσωπικών μου δεδομένων, το να αναφέρεται το ΑΦΜ , ο ΑΜΚΑ , και οτιδήποτε άλλο ΗΔΗ αναφέρεται και είναι γνωστό σε διάφορες υπηρεσίες...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Αγαπητή ARNIKOL άλλο πράγμα η πίστη, άλλο ο αναχρονισμός και ο σκοταδισμός. Το ένα δεν προϋποθέτει το άλλο, για αυτό σου είπα ότι το κυνήγι των μαγισσών τελείωσε.

There is no patch for human stupidity.

Με κίνδυνο να θεωρηθώ γραφική, θα κρατήσω τις απόψεις μου πάνω σ'αυτό το θέμα για τον εαυτό μου.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

να προσθέσω μόνο: όποιος πιστεύει στο Χριστό, πιστεύει και στην Αποκάλυψη. Εκεί τα λέει όλα...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

μπορει καποιοι να πιστευουν οτι ειναι μια απλη καρτα και δεν τρεχει τιποτα...

οσοι πιστευουν και θελουν να λεγονται χριστιανοι ορθοδοξοι και διαβασουν και κατι παραπανω θα ξερουν οτι ολα αυτα ειναι προφυτευμενα και γραμμενα απο αγιους μας εκατονταδες χρονια πριν...

και φυσικα για να απαντησω σε μια φιλη πιο πανω δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να ερθει καποιος και να σου πει οτι αυτη η καρτα θα περιεχει το 666 τοσο ξεκαθαρα...

τωρα αν πιστευω οτι μπορουμε να αλλαξουμε αυτη την κατασταση ... πιστευω οτι μπορουμε να το παλεψουμε...αξιζει τον κοπο...

δικαιωμα του καθενος ειναι να δεχτει ή οχι...

μας περιμενουν δυσκολα χρονια...θα ζησουμε ασχημες καταστασεις...ειναι ολα γραμμενα και ειναι ολα πολυ κοντα μας...

το επομενο βημα μετα την καρτα θα ειναι το μικροτσιπ αυτο πανω μας...

Δεν βλέπω κανένα κυνήγι μαγισσών. Για μένα δεν είναι κάτι που το λέι απλά η εκλησία ή μερικοί παπάδες. Είναι κάτι που έχει γραφτεί χρόνια πρίν στην αποκάλυψη και όσα έχουν γραφεί έχουν γίνει κατά τη δική μου άποψη. Με ενοχλεί πραγματικά να υποστηρίζουμε ανθρώπους με διαφορετική θρησκία και να σεβόμαστε τα πιστεύο τους όσο παράλογα και ακραία και να είναι και όταν μιλάμε για χριστιανισμό να αφορίζουμε κάποια πράγματα χάρην της προοδευτικότητας και του 20ου αιώνα που διανίουμε.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...