Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έως πριν λίγες μέρες όλα καλά... τώρα τι κάνω λάθος???

Recommended Posts

αυτο θα σου ελεγα κ εγω.τα πρασινα κακα αυτο δειχνουν.μα γιατι το κοβεις το μωρο?επειδη σου λενε ολοι οτι τι?τρωει πολυ?γαλα πινει το καημενο!ας κανουν κουμαντα στα στομαχια τους κ στις μπριζολες τους ο καθενας αντε γιατι πολυ με νευριαζουν κατι τετοιοι:evil:

καθε ποσες ωρες τρωει το μωρο?

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει ο παίδαρος Νικολίνα μου! Ακριβώς όπως τα λέει η Πατσούρου είναι. Να αφήνεις τον μπεμπάκο στο στήθος όσο θέλει αυτός και να μην τον σταματάς. Πέτα τα ρολόγια και απόλαυσε τις αγκαλίτσες.

Όσον αφορά στα τινάγματα στον ύπνο του, να ξέρεις ότι τα νεογέννητα βρίσκονται την περισσότερη ώρα που κοιμούνται σε κατάσταση REM (rapid eye movement) και περνούν μόνο μικρά διαστήματα βαθύ ύπνου.

Οπότε όλα φυσιολογικά, πέτα το άγχος και καλή σας συνέχεια :)

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Καλησπέρα σας...

Γέννησα στις 17 Αυγουστου με καισαρική (δυστυχώς) ένα μπέμπη 3.950 και 55 εκ. Τον θήλασα μετά από σχεδόν μισή ώρα (αν όχι μισή, σίγουρα μέσα στην ώρα...) ενώ ήμουν στην ανάνηψη... Με βοήθησε πολύ η μαία μου... Και στη συνέχεια με βοήθησαν πολύ και οι μαίες στο μαιευτήριο...

Εως τώρα τα πηγαίναμε τέλεια με το θηλασμό... καπου έκανα βλακεία κ προσπαθώ να την διορθώσω...

Για να καταλάβετε, ενώ μέχρι τώρα θήλαζε άψογα... Φεύγοντας από το μαιευτήριο ζύγιζε 3.660 και πήρε κ 440 γρ. σε 3 μέρες... και έκανε κ εκκενώσεις σωστές... (χρυσαφί σποράκια και σε σχετικά μεγάλη ποσότητα)

τις τελευταίες 3 μέρες, συνέβησαν κάποια περιστατικά που με άγχωσαν....Μία φορά θήλαζε πολλή ώρα και όταν σταμάτησε έκανε εμετό... Ακουγοντας κ μερικους (τα γνωστά ξέρετε) που έλεγαν ότι τρώει πολύ, έχω πολύ γάλα ή θέλει μπουκάλι... αγχώθηκα και στους επόμενους θηλασμους τον έκοβα... Ένα ακόμα περιστατικό που με άγχωσε είναι ότι μερικές φορές τινάζεται συνεχόμενα στον ύπνο του (σαν σπασμους) κ με τρομάζει πολύ...

Επίσης, μερικές φορές εκεί που είναι να κοιμηθεί ανοίγει τα μάτια έτσι που φαίνεται μόνο το λευκό των ματιών του και επίσης με τρομάζει...

Και ενώ τις πρώτες μέρες πήρε 440 γρμ. όταν τον ζύγισα χθες είχε πάρει μόνο 60 γρμ. και παρατήρησα οτι κ στις κενώσεις του τα σποράκια δεν ήταν μόνο χρυσαφί αλλά και πρασινωπα, και είναι πλέον λιγότερη η ποσότητά τους σε κάθε πάνα, αν και ο αριθμός σε πάνες που χαλάμε είναι ο ίδιος... .. άρα κάτι κάνω λάθος...

Ξαναδιάβασα την Πατσουρου, και έφτασα στο συμπέρασμα ότι μάλλον τον σταματάω λίγο πριν πάρει το "καλό" γάλα... Τρώει δηλαδή μόνο το πρώτο γάλα που είναι σαν νεράκι... Λέω εγώ τώρα... Για πείτε κ εσείς...?

Ευχαριστώ πολύ που με ακουσατε...

Σας ευχαριστώ ... το μωρό στην αρχή, όταν πρωτοήρθαμε στο σπίτι έτρωγε κάθε μιαμιση με δύο ώρες... Αργότερα έτρωγε κάθε ώρα για γύρω στο 15 λεπτο και τώρα τρώει κάθε 2 με 3 ώρες για περίπου 20-30 λεπτά... Από όταν συνειδητοποίησα το λάθος μου, τον αφήνω... και εξαφανίστηκαν μεν τα πράσινα σποράκια, όμως έχουν ελαττωθεί γενικώς τα σποράκια... Αυτό τι σημαίνει? Ελπίζω να βοηθήσει κ ο γιατρός σήμερα (εύχομαι να είναι υπέρ του αποκλειστικου θηλασμου)...

και πάλι σας ευχαριστώ κ να χαίρεστε τα παιδάκια σας

Σας ευχαριστώ ... το μωρό στην αρχή, όταν πρωτοήρθαμε στο σπίτι έτρωγε κάθε μιαμιση με δύο ώρες... Αργότερα έτρωγε κάθε ώρα για γύρω στο 15 λεπτο και τώρα τρώει κάθε 2 με 3 ώρες για περίπου 20-30 λεπτά... Από όταν συνειδητοποίησα το λάθος μου, τον αφήνω... και εξαφανίστηκαν μεν τα πράσινα σποράκια, όμως έχουν ελαττωθεί γενικώς τα σποράκια... Αυτό τι σημαίνει? Ελπίζω να βοηθήσει κ ο γιατρός σήμερα (εύχομαι να είναι υπέρ του αποκλειστικου θηλασμου)...

και πάλι σας ευχαριστώ κ να χαίρεστε τα παιδάκια σας

φυσικα και δεν θα τον σταματας την ωρα που τρωει! ποιος τα λεει αυτα?:evil:

τον αφηνεις ΟΣΟ θελει στο στηθος, οταν το αφησει μονος του αν κλαει και ψαχνει προσφερεις το αλλο, αν οχι τρωει απο το ενα και στο επομενο γευμα απο το αλλο.

οσο για τα τιναγματα στον υπνο, ολα τα νεογεννητα εχουν αυτο το αντανακλαστικο και τρομαζουν - τιναζονται ξαφνικα (αυτο εννοεις?)

να σου ζησει!!!

Διαφημίσεις

Οπως στα είπαν τα κορίτσια (και κατάλαβες και εσυ).Οση ώρα θέλει το μωράκι.Ακόμα έίναι μικρούλι και αυτό(δεν έχει πολύ δύναμη)και το στομαχάκι του και θέλει να τρώει συχνά.

Ο δικός μου-είμαστε 2 μηνων- κάνει ακόμα κάτι θηλασμούς που διάρκούν ώρες!Θελει υπομονή και επιμονή.Είναι το πιο σημαντικο δώρο που μπορούμε να κάνουμε τώρα στα παιδιά μας.

... και εξαφανίστηκαν μεν τα πράσινα σποράκια, όμως έχουν ελαττωθεί γενικώς τα σποράκια... Αυτό τι σημαίνει? Ελπίζω να βοηθήσει κ ο γιατρός σήμερα (εύχομαι να είναι υπέρ του αποκλειστικου θηλασμου)...

Καλε, δεν θα κάνει συνέχεια σποράκια το μωρό.Δεν είναι απαραίτητο.

Εμένα η παιδιατρος μου μου είχε πει οτι στον αποκλειστικο θηλασμό είναι φυσιολογικά πολλών ειδών κακάκια.Σποράκια,χωρίς,μουστάρδα, πολύ νερουλα.

ΝΑ σου ζήσει το μωράκι σου!

QqmLp3.png

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου... Τελικά όλα καλά με το θηλασμό, αλλά τώρα έχει το μωρό μπουκωμένη μυτουλα κ τον ταλαιπωρεί πολύ... Κάνω αυτό με τον φυσιολογικό ορό... αλλά δεν ξέρω αν το κάνω σωστά κ μετά από κάποιες ώρες επανέρχεται το πρόβλημα και δεν μπορεί ουτε να φάει το καημένο μου...

Ελπίζω να φτιάξει κ αυτό γρήγορα ...

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου... Τελικά όλα καλά με το θηλασμό, αλλά τώρα έχει το μωρό μπουκωμένη μυτουλα κ τον ταλαιπωρεί πολύ... Κάνω αυτό με τον φυσιολογικό ορό... αλλά δεν ξέρω αν το κάνω σωστά κ μετά από κάποιες ώρες επανέρχεται το πρόβλημα και δεν μπορεί ουτε να φάει το καημένο μου...

Ελπίζω να φτιάξει κ αυτό γρήγορα ...

Από μία έμπειρη σε θέματα βουλωμένης μύτης...

Υπάρχουν 2 τρόποι να βάλεις ορό: Ο ένας είναι μόλις βάλεις τον ορό να αφήσεις το μωρό κάτω γυρνώντας το όμως στα πλάγια για να μην πνιγεί και ο δεύτερος μόλις βάζεις τον ορό να το σηκώνεις αγκαλιά με το κεφαλάκι του να κοιτάει το πάτωμα για να βγάλει μυξούλες... Εγώ έβλεπα καλύτερα αποτελέσματα με το δεύτερο τρόπο απλά θα βρεις εσύ ποιος σου κάνει καλύτερα! Επίσης φρόντιζε να το κάνεις μόλις ξυπνάει πριν φάει για να μπορεί να ανασαίνει καλύτερα.

JQVOp3.png

Είναι φυσιολογικό έχω ρωτήσει την παιδίατρο.

Τα σποράκια είναι γάλα. Και τα κακά μπορεί να ποικίλουν από πράσινα μουσταρδί ελαφρώς κοκκινωπά έως και άσπρα αν είναι κρυωμένα. Όλα έχουν σχέση με την διατροφή μας. Το σφίξιμο μπορεί να είναι κολικοί.

beeeeezzzzz

Διαφημίσεις

emena re koritsia kanei sporakia kai piezetai para poly (thilasmos kai simpliroma)

einai enos minos mono

το αγελαδινο γάλα προκαλεί συχνά δυσκοιλιότητα.

Γιατί το δίνεις; Αν θέλεις μπορείς να βρεις στο φόρουμ βοήθεια ώστε να το κόψεις

jv42p3.png

DfUyp2.png

Και τα κακά μπορεί να ποικίλουν από πράσινα μουσταρδί ελαφρώς κοκκινωπά

Τα κακά του μωρού που θηλάζει αποκλειστικά απ'όσο ξέρω δεν πρέπει να είναι καθόλου κοκκινωπά, ούτε ελαφρώς ούτε βαρέως. Το κόκκινο πιθανότατα σημαίνει αίμα και πρέπει να διερευνηθεί. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. Τα κακά πρέπει να είναι κίτρινα-μουσταρδί

jv42p3.png

DfUyp2.png

Επίσης, μερικές φορές εκεί που είναι να κοιμηθεί ανοίγει τα μάτια έτσι που φαίνεται μόνο το λευκό των ματιών του και επίσης με τρομάζει...

Καλημέρα! Από όσο διάβασα, τα πήγατε καλά με το θηλασμό, μπράβο! Είμαι και εγώ νέα μαμά, αυτό που περιγράφεις με το λευκό το ματιών το έζησα και εγώ το πρώτο διάστημα με τη μπέμπα μου και τρόμαζα πολύ! Μέχρι που το ανέφερα στην παιδίατρο και με καθησύχασε, ενώ μεγαλώνοντας η μπέμπα το σταμάτησε! Μην ανησυχείς!

Ερώτηση : Πως κατάφερες να θηλάσεις τόσο έγκαιρα? Και εγώ με καισαρική γέννησα αλλά παρόλο που το είχα ζητήσει από τον γιατρό μου να πάρω γρήγορα το μωρό στο στήθος, τελικά μου το έφεραν μετά από τρεις ώρες και κάτι... (Γέννησα στο Γένεσις)

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Τα κακά του μωρού που θηλάζει αποκλειστικά απ'όσο ξέρω δεν πρέπει να είναι καθόλου κοκκινωπά, ούτε ελαφρώς ούτε βαρέως. Το κόκκινο πιθανότατα σημαίνει αίμα και πρέπει να διερευνηθεί. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. Τα κακά πρέπει να είναι κίτρινα-μουσταρδί

Ναι το κόκκινο είναι είτε αίμα (π.χ λόγω αλλεργίας) ή άλατα λόγω μη επαρκούς πρόσληψης υγρών. EDIT: ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΣΑ - ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΚΑ... Γενικά παιδίατροι μη ενήμεροι περί θηλασμού λένε κοτσάνες για τα κακά των παιδιών που θηλάζουν - έχω ακούσει π.χ. ότι τα πράσινα κακά οφείλονται στις σαλάτες που τρώει η μαμά :shock:...

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Από όσο διάβασα, τα πήγατε καλά με το θηλασμό, μπράβο! Είμαι και εγώ νέα μαμά, αυτό που περιγράφεις με το λευκό το ματιών το έζησα και εγώ το πρώτο διάστημα με τη μπέμπα μου και τρόμαζα πολύ! Μέχρι που το ανέφερα στην παιδίατρο και με καθησύχασε, ενώ μεγαλώνοντας η μπέμπα το σταμάτησε! Μην ανησυχείς!

Ερώτηση : Πως κατάφερες να θηλάσεις τόσο έγκαιρα? Και εγώ με καισαρική γέννησα αλλά παρόλο που το είχα ζητήσει από τον γιατρό μου να πάρω γρήγορα το μωρό στο στήθος, τελικά μου το έφεραν μετά από τρεις ώρες και κάτι... (Γέννησα στο Γένεσις)

Απάντηση: η μαία μου μου τον έφερε στην ανάνηψη... κ εγώ δεν το περίμενα να τον θηλάσω τόσο γρήγορα αλλά η μαία μου ήταν καταπληκτική... μου τον έφερε αμέσως κ μετά στο δωμάτιο επίσης μου τον έφεραν πολύ γρήγορα κ όταν τους είπα ότι θέλω να τον θηλάζω αποκλειστικά τον έφερναν όποτε έκλαιγε... :D

Τις τελευταίες 2 μέρες (και μετά το ζύγισμα της Δευτέρας που ευτυχώς ήταν καλό, πήρε 450γρ. σε μία εβδομάδα) δεν τρώει καλά τα απογεύματα και σφύγγεται κ πολύ για να κάνει κακά του... προσπαθώ να καταλάβω τι κάνω λάθος, άν έκοψα κάτι ή αν πρόσθεσα κάτι στο φαγητό μου κ δεν μπορώ να καταλάβω...

Ενώ πεινάει εντωμεταξύ πιάνει το στήθος με μανία για 2 λεπτά μετά κλαίει κ χτυπιέται σαν να προσπαθεί να το βρει κ τρώει το μπράτσο μου (ενώ εγώ του δίνω το στήθος) κ μετά αφου ηρεμεί κ ξαναπιάνει το στήθος ξανακλαίει γοερά... Δεν ξέρω τι κάνω λάθος... πραγματικά... μέχρι τώρα προσπαθώ να είμαι ήρεμη για να μην του μεταδώσω κ το δικό μου άγχος... αλλά αν συνεχίσει αυτό το τροπάριο πόσο θα αντέξω? Γάλα εντωμεταξύ έχω γιατί ζουλιέμαι κ βγαίνει...

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι σταματάει να τρώωει όταν πονάει κ θέλει να ενεργηθεί κ σφίγγεται... Υπάρχουν στιγμές που σφίγγεται πολύ κ κοκκινίζει κ κλαίει με δάκρια γιατί δεν μπορεί να ενεργηθεί... κ εκεί σπαράζει η καρδιά μου...

και όταν ενεργείται είναι λίγα τα κακάκια του ...

αχ δεν ξέρω τι κάνω λάθος... τι τρώω που τον πειράζει ή τι δεν τρώω... αν μπορεί κάποια να με βοηθήσει...

σας ευχαριστώ που με ακουτε

νικολινα μου εχει πονακια το μωρο σου γι'αυτο μαλλον κλαιει,ειδικα τις απογευματινες ωρες...

τριξε του λιγο την κοιλιτσα και μετα απο λιγο ξαναβαλτο να φαει

• 1 month later...

Η παιδίατρος μου είπε ότι παιδιά με έντονη παλινδρόμηση, επειδή τους καίει ο οισοφάγος κλαίνε πολύ και διώχνουν το στήθος... Επίσης, μου είπε ότι αν εμείς φάμε κάτι αλλεργιογόνο όπως φυστίκι ενδέχεται να δούμε λίγο πορτοκαλί στα κακά του. ΤΟ πρόβλημα είναι όταν βλέπουμε αίμα και μάλιστα σε επανάληψη γιατί τότε σημαίνει αλλεργία στο γάλα.

beeeeezzzzz

Απάντηση: η μαία μου μου τον έφερε στην ανάνηψη... κ εγώ δεν το περίμενα να τον θηλάσω τόσο γρήγορα αλλά η μαία μου ήταν καταπληκτική... μου τον έφερε αμέσως κ μετά στο δωμάτιο επίσης μου τον έφεραν πολύ γρήγορα κ όταν τους είπα ότι θέλω να τον θηλάζω αποκλειστικά τον έφερναν όποτε έκλαιγε... :D

Τις τελευταίες 2 μέρες (και μετά το ζύγισμα της Δευτέρας που ευτυχώς ήταν καλό, πήρε 450γρ. σε μία εβδομάδα) δεν τρώει καλά τα απογεύματα και σφύγγεται κ πολύ για να κάνει κακά του... προσπαθώ να καταλάβω τι κάνω λάθος, άν έκοψα κάτι ή αν πρόσθεσα κάτι στο φαγητό μου κ δεν μπορώ να καταλάβω...

Ενώ πεινάει εντωμεταξύ πιάνει το στήθος με μανία για 2 λεπτά μετά κλαίει κ χτυπιέται σαν να προσπαθεί να το βρει κ τρώει το μπράτσο μου (ενώ εγώ του δίνω το στήθος) κ μετά αφου ηρεμεί κ ξαναπιάνει το στήθος ξανακλαίει γοερά... Δεν ξέρω τι κάνω λάθος... πραγματικά... μέχρι τώρα προσπαθώ να είμαι ήρεμη για να μην του μεταδώσω κ το δικό μου άγχος... αλλά αν συνεχίσει αυτό το τροπάριο πόσο θα αντέξω? Γάλα εντωμεταξύ έχω γιατί ζουλιέμαι κ βγαίνει...

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι σταματάει να τρώωει όταν πονάει κ θέλει να ενεργηθεί κ σφίγγεται... Υπάρχουν στιγμές που σφίγγεται πολύ κ κοκκινίζει κ κλαίει με δάκρια γιατί δεν μπορεί να ενεργηθεί... κ εκεί σπαράζει η καρδιά μου...

και όταν ενεργείται είναι λίγα τα κακάκια του ...

αχ δεν ξέρω τι κάνω λάθος... τι τρώω που τον πειράζει ή τι δεν τρώω... αν μπορεί κάποια να με βοηθήσει...

σας ευχαριστώ που με ακουτε

Έχει και ο δικός μου ακριβώς την ίδια συμπεριφορά..Έβγαλες καμιά ακρή τι μπορεί να φταίει και αν ναι τι έκανες να το διορθώσεις?Ευχαριστώ!

[U][URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lbff.lilypie.com/BI1sp2.png[/IMG][/URL][/U][COLOR=Black][I]

.. [SIZE=1][B]βλέφαρό μου, σκαλιστό, αχ τυχερό μου
μη χαράζεις, άστρο της αυγής , μη μου τρομάζεις..[/B][/SIZE][/I][/COLOR]

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...