Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

.... ο μεγάλος μου γιος 3 ετών διεκδικούσε μαζί με έναν άλλον 3χρονο το ίδιο παιχνίδι, ένα φορτηγό.

Άρχισαν να αρπάζονται άγρια και είπα στο παιδί μου να το αφήσει να παίξει το άλλο παιδάκι και να το πάρει αυτός αργότερα.

Μετά από 1 ολόκληρη ώρα παιχνιδιού και γκρίνιας του δικού μου ο άλλος άφησε το παιχνίδι και έπαιζε με κάτι άλλο.

Τότε λέω του Αλέξ. πήγαινε να το πάρεις τώρα να παίξεις.

Πάει το παίρνει και τότε ξαναέρχεται ο άλλος και τον χτυπάει.

Η μάνα του που παρακολουθούσε δεν επενέβηκε καθόλου.

Αντιθέτως όταν ο δικός μου κράταγε ένα μικρό αυτοκινητάκι ο γιος της το τραβούσε και λέει, α του αρέσουν πολύ τα αυτοκινητάκια.

Ε μα, και του δικού μου της λέω, τρελαίνεται.

Τί να πω; Μήπως έκανα λάθος την πρώτη φορά που πήρα τον Αλέξ. μακριά από το παιχνίδι ή μήπως έπρεπε να τον βάλω να ξαναυποχωρήσει;

Διαφημίσεις

επρεπε να της πεις να μαζεψει το παιδακι της οπως εκανες κ εσυ με το δικο σου.ελεος με κατι μουλαρες πια!

α να χαιρομαστε τους γιους μας αυριο βρεεε!:P

επρεπε να της πεις να μαζεψει το παιδακι της οπως εκανες κ εσυ με το δικο σου.ελεος με κατι μουλαρες πια!

α να χαιρομαστε τους γιους μας αυριο βρεεε!:P

'Ελα βρε Δήμητρα πώς να της το έλεγα αυτό;

Χρόνια πολλά στο μικρό και με το καλό το μπεμπέ.

Εμείς έχουμε και γενέθλια μαζί.

Εσύ καλά έκανες και έδειξες στο παιδί σου τον σωστό τρόπο της συμμετοχής σε ένα παιχνίδι... Δυστυχώς υπάρχουν πολλές γαϊδούρες μάνες που νοιάζονται μόνο πως θα περάσει του παιδιού τους. Προσωπικά, όταν πέφτω σε τέτοιες περιπτώσεις απλά απομακρύνω το παιδί μου από εκεί, δεν θα πιάσω κουβέντα με μια μάνα που δεν πρόκειται να συνεννοηθώ, ούτε θα διδάξω εγώ τρόπους συμπεριφοράς στα ξένα παιδιά. Παίρνω το παιδάκι μου και πάμε να ασχοληθούμε με κάτι άλλο ή του τραβάω την προσοχή με άλλα παιχνίδια. Αν τώρα, το εν λόγω παιδάκι έρθει και διεκδικήσει το νέο παιχνίδι που ασχολείται το παιδί μου, εκεί έχω επέμβει (αν και δεν το θεωρώ σωστό γενικότερα, τα παιδιά είναι παιδιά και καλο είναι να τα βρίσκουν μεταξύ τους) λέγοντας "τώρα παίζει η Μυρτώ, μετά είναι η σειρά σου!"

Αλλά πραγματικά κι εγώ απορώ πλέον στο τι πρέπει να κάνουμε! Θεωρώ ότι τα παιδιά που δεν διδάσκονται τρόπους συμπεριφοράς θα γίνουν αγενείς ενήλικες που θα θεωρούν δεδομένο ότι έχουν μόνο δικαιώματα. Αυτούς λοιπόν θα συναναστραφούν τα παιδιά μας... Πως πρέπει λοιπόν να τα μεγαλώνουμε? Μήπως είναι λάθος ή ρομαντικό σε μια τέτοια εποχή να προσπαθούμε να μάθουμε τα παιδιά μας το δίκαιο και το σωστό? Μήπως απλά μεγαλώνουμε μελλοντικούς "καρπαζοεισπράκτορες" όσοι έχουμε επιλέξει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας να σκέφτονται και τους άλλους???

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Διαφημίσεις

'Ελα βρε Δήμητρα πώς να της το έλεγα αυτό;

Χρόνια πολλά στο μικρό και με το καλό το μπεμπέ.

Εμείς έχουμε και γενέθλια μαζί.

θα το ελεγες καπως αλλιως ρε παιδι μου.καλα εγω τα παιρνω κ ευκολα κ τα ξεστομιζω:rolleyes: μπορουσες πχ να πεις ''σειρα σου να τον μαζεψεις τωρα''μεταξυ σοβαρου κ αστειου.καπως ετσι.

εχετε κ γεννεθλια?ααα χρονια σας πολλα χ 2 τοτε!!!

Κατά τη γνώμη μου,ως βρεφονηπιοκόμος που έχω δει παρόμοια περιστατικά τόσο σε παιδότοπους όσο και σε παιδικούς σταθμούς,νομίζω ότι καλά έκανες την πρώτη φορά και έπεισες τον γιο σου να υποχωρήσει αλλά την δεύτερη φορά,εφόσον είδες ότι η μητέρα του άλλου παιδιού δεν ασχολείται,έπρεπε να πιάσεις το παιδάκι με το καλό και να του εξηγήσεις ότι τώρα είναι σειρά του Αλέξανδρου να παίξει με το παιχνίδι αυτό και να περιμένει την δική του σειρά.Δεν ξέρω κατά πόσο θα σε άκουγε,συνήθως τέτοιας ηλικίας παιδιά "φοβούνται" κατά κάποιο τρόπο τις μαμάδες των άλλων παιδιών και υποχωρούν...Αλλιώς θα έπρεπε να κάνεις μια συζήτηση με την μαμά του...

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Αλλά πραγματικά κι εγώ απορώ πλέον στο τι πρέπει να κάνουμε! Θεωρώ ότι τα παιδιά που δεν διδάσκονται τρόπους συμπεριφοράς θα γίνουν αγενείς ενήλικες που θα θεωρούν δεδομένο ότι έχουν μόνο δικαιώματα. Αυτούς λοιπόν θα συναναστραφούν τα παιδιά μας... Πως πρέπει λοιπόν να τα μεγαλώνουμε? Μήπως είναι λάθος ή ρομαντικό σε μια τέτοια εποχή να προσπαθούμε να μάθουμε τα παιδιά μας το δίκαιο και το σωστό? Μήπως απλά μεγαλώνουμε μελλοντικούς "καρπαζοεισπράκτορες" όσοι έχουμε επιλέξει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας να σκέφτονται και τους άλλους???

eleni_k με προβλημάτισες πολύ έντονα....

Το σκέφτομαι κι εγώ αυτό πολλές φορές.

Και το παιδάκι μου γενικά το βάζω να υποχωρεί και με τα δίδυμα.

Λες να του κάνω κακό;

Αλλά η κοπέλα αυτή πολύ αγενής δεν ήταν;

Σε ευχαριστώ για τις ευχές.

Και Χρόνια Πολλά για τα παιδάκια σας (για αύριο)! Πάντα γερά κι ευτυχισμένα!!!

σε ευχαριστουμε κοριτσι!κ συ να χαιρεσαι τα δικα σου:P

Κατά τη γνώμη μου,ως βρεφονηπιοκόμος που έχω δει παρόμοια περιστατικά τόσο σε παιδότοπους όσο και σε παιδικούς σταθμούς,νομίζω ότι καλά έκανες την πρώτη φορά και έπεισες τον γιο σου να υποχωρήσει αλλά την δεύτερη φορά,εφόσον είδες ότι η μητέρα του άλλου παιδιού δεν ασχολείται,έπρεπε να πιάσεις το παιδάκι με το καλό και να του εξηγήσεις ότι τώρα είναι σειρά του Αλέξανδρου να παίξει με το παιχνίδι αυτό και να περιμένει την δική του σειρά.Δεν ξέρω κατά πόσο θα σε άκουγε,συνήθως τέτοιας ηλικίας παιδιά "φοβούνται" κατά κάποιο τρόπο τις μαμάδες των άλλων παιδιών και υποχωρούν...Αλλιώς θα έπρεπε να κάνεις μια συζήτηση με την μαμά του...

Το είπα μία, έπαιξες εσύ ασε και τον Αλέξ. να παίξει λίγο, αλλά η μαμά του μόνο χαμογέλασε όταν ο γιος της τράβηξε πάλι το παιχνίδι.

Διαφημίσεις

Το είπα μία, έπαιξες εσύ ασε και τον Αλέξ. να παίξει λίγο, αλλά η μαμά του μόνο χαμογέλασε όταν ο γιος της τράβηξε πάλι το παιχνίδι.

εμ γιαυτο σου λεω αγαπη μου...πρεπει να μιλας πιο ...ανοιχτα σε τετοιες περιπτωσεις!ειχα εγω μια γνωστη που ηρθε μια κ τελευταια φορα σπιτι μου οταν η μεγαλη μου ηταν εναμισι ετων .το δικο της ηταν 1 χρονο μεγαλυτερο κ την χτυπουσε συνεχεια!κ με πραγματα στο κεφαλι!αυτη το μονο που ελεγε ηταν ''δημητρακη οχι ετσι αγαπη μου'' κ συνεχιζε να καπνιζει στο μπαλκονι:evil: αυτο συνεχιστικε για πανω απο 1 ωρα.την ειχε σακατεψει την δικια μου!παιρνει κ η ραφαελα ενα παιχνιδι κ του το κοπαναει στο κεφαλι!αυτο αρχισε να κλαιει αυτη πειραχτηκε!οποτε γυριζω κ της λεω''ε σειρα σας να τις φατε τωρα ε?'' πηγε κ τοτε ο δικος της να σηκωσει χερι στην κορη μου κ του λεω νευριασμενα ''ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΜΕ!'' αυτο με κοιταξε ετσι :shock: και συνεχιζω ''ΤΙ?αφου δε σε μαλωνει η μαμα...σε μαλωνω εγω που χτυπας το παιδι μου΄''αυτο το ειπα για να το ακουσει η μανα!εκατσε κανενα 20λεπτο ακομα με ξυνισμενη μουρη κ το παιδι της στην αγκαλια!κ ουτε ξαναπατησε απο τοτε!ειχα μια σκασιλα...:rolleyes:

εμ γιαυτο σου λεω αγαπη μου...πρεπει να μιλας πιο ...ανοιχτα σε τετοιες περιπτωσεις!ειχα εγω μια γνωστη που ηρθε μια κ τελευταια φορα σπιτι μου οταν η μεγαλη μου ηταν εναμισι ετων .το δικο της ηταν 1 χρονο μεγαλυτερο κ την χτυπουσε συνεχεια!κ με πραγματα στο κεφαλι!αυτη το μονο που ελεγε ηταν ''δημητρακη οχι ετσι αγαπη μου'' κ συνεχιζε να καπνιζει στο μπαλκονι:evil: αυτο συνεχιστικε για πανω απο 1 ωρα.την ειχε σακατεψει την δικια μου!παιρνει κ η ραφαελα ενα παιχνιδι κ του το κοπαναει στο κεφαλι!αυτο αρχισε να κλαιει αυτη πειραχτηκε!οποτε γυριζω κ της λεω''ε σειρα σας να τις φατε τωρα ε?'' πηγε κ τοτε ο δικος της να σηκωσει χερι στην κορη μου κ του λεω νευριασμενα ''ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΜΕ!'' αυτο με κοιταξε ετσι :shock: και συνεχιζω ''ΤΙ?αφου δε σε μαλωνει η μαμα...σε μαλωνω εγω που χτυπας το παιδι μου΄''αυτο το ειπα για να το ακουσει η μανα!εκατσε κανενα 20λεπτο ακομα με ξυνισμενη μουρη κ το παιδι της στην αγκαλια!κ ουτε ξαναπατησε απο τοτε!ειχα μια σκασιλα...:rolleyes:

Έλα Δήμητρα! Τί γαϊδάρες είναι αυτές;

Πώς μεγαλώνουν τα παιδιά τους;

Βλέπεις καθημερινά στο δρόμο αγενης ανθρώπους και στην οδήγηση.

Μήπως είχαν τέτοιες μανάδες; :confused:

Έλα Δήμητρα! Τί γαϊδάρες είναι αυτές;

Πώς μεγαλώνουν τα παιδιά τους;

Βλέπεις καθημερινά στο δρόμο αγενης ανθρώπους και στην οδήγηση.

Μήπως είχαν τέτοιες μανάδες; :confused:

μουλαρες κ γαιδαρες μαζι...οχι δε θα αφησω ποτε το παιδι μου να τις τρωει η να το αδικουν κ να κανει πισω:evil: ακομα κ αν αυτο ειναι λαθος.

Κορίτσια, δεν έχει νοήμα, με μαμάδες που δικαιολογούν πάντα τα παιδιά τους ή φέρονται σαν να είναι τα μοναδικά στο πάρτυ δεν μπορείς να βγάλεις άκρη, μόνο να εκνευριστείς μπορείς. Θεωρώ χαμένο χρόνο το να την πιάσεις και να της πεις το αυτονόητο. Άλλωστε το πως θα συμπεριφερθεί ένα παιδάκι στο πάρτυ είναι αποτέλεσμα της όποιας "δουλειάς" έχει γίνει ή όχι από το σπίτι... Και 3 χρονών παιδάκι μπορεί να καταλάβει ότι πρέπει να περιμένει την σειρά του...

Frosobal αναγκαστικά θα πρέπει ο Άλεξ σου να υποχωρεί προς το παρόν με τα δίδυμα (βέβαια φαντάζομαι ότι που και που δίνεις δίκαιο σε αυτόν κι όχι στα μωρά, έτσι?). Στην Μυρτώ σαν μεγαλύτερη έχω κάνει σαφές ότι μέχρι να μεγαλώσει ο μικρός αδερφός της και να καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, να μην τον μαλώνουμε και να του δείχνουμε και οι δύο τι είναι σωστό. Πότε θα μεγαλώσει? "Όταν περπατήσει, βγάλει πολλά δόντια, τρώει μόνος του όπως εσύ, μιλάει κτλ" για να καταλάβει την διαφορά. Σε μας πάντως έχει πιάσει αυτό το σύστημα, περιμένουμε να μεγαλώσει ο μπέμπης για να έχουν κι οι δικές τους πράξεις συνέπειες!

Βασικά ξέρουμε ποιο είναι το σωστό και πως θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας, αλλά ρε γμτ, κάτι τέτοιες μανάδες όπως αυτή του πάρτυ, ώρες ώρες με κάνουν και σκέφτομαι πολύ αρνητικά...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Εφοσον την πρωτη φορα τον απομακρυνες για να ηρεμησουν επρεπε την δευτερη φορα να κανεις και μια παρατηρηση και στο αλλο παιδακι με ηρεμο τροπο.

Αφου ορισμενες μανουλες ειναι στην κυριολεξια ¨στον κοσμο τους¨και δεν πανε να χαλανε το παιχνιδι των αλλων παιδιων αρκει να μην ενοχλουν τις ιδιες ,πρεπει να επεμβενουμε εμεις αλλα οχι μονο στα δικα μας παιδια.

Μπορουσες να του πεις ευγενικα οτι επαιξες αρκετη ωρα εσυ και εφοσον το αφεισες τωρα ειναι η σειρα η δικη μας να παιξουμε και οταν τελειωσουμε θα το ξαναπαρεις.

Συνηθως τα μικροτερα παιδια ¨φοβουντε¨τους γονεις και ετσι υποχωρουν.

Διαφημίσεις

Μου έχει τύχει σε παιδικά γενέθλια, παρούσες η μαμά και η γιαγιά του άλλου κοριτσιού, το οποίο έπαιρνε συνέχει τα αλμυρά από το πιάτο της δικιάς μου και μετά και με το κουτάλι το γλυκό! Αυτές απλά κοιτούσαν! Πόσες φορές να της δείξω πια ποιο είναι το δικό της πιάτο!!! Αναίσθητες εντελώς!

Καλά ακούστε σκηνικό στις διακοπές. Ο μικρός μου μόλις έβλεπε παιδάκι, το πλησίαζε το αγκάλιαζε και το φιλούσε... Αυτό μέχρι πριν τρεις εβδομάδες που πήγαμε διακοπές και πέσαμε πάνω στον Παντελάκη. Ο Παντελάκης 17 μηνών (ο δικός μου 15) πλησιάζει τον δικό μου, πάει ο μαλλιάς μου να τον αγκαλιάσει και ο άλλος τον αρχίζει στις γρήγορες! Στην αρχή δεν μίλησα, σκέφτηκα ότι πρέπει να το δει κι αυτό ο μαλλιάς, αλλά βλέποντας τους γονείς του να μην λένε τίποτα, τράβηξα το δικό μου... Του λέω "Παντελάκη δεν χτυπάμε αγάπη μου, μόνο αγκαλίτσες κάνουμε τα παιδάκια" και αφήνω τον μαλλιά να ξαναπάει κοντά του... Το ίδιο σκηνικό! Η μαμά το μόνο που είπε ήταν "Μωρέ παιδάκια είναι, πρέπει κάπου να διοχετεύσουν την ενέργειά τους!!!" κι ότι ίσως θα πρέπει κι ο δικός μου να του δώσει καμμία!!! Ρε παιδιά έπαθα σοκ, όταν η κόρη μου στα 2 πέρασε μια φάση που χτυπούσε τα παιδάκια μου είχε έρθει ο θάνατος! Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί, τελικά για μία εβδομάδα την προειδοποιούσαμε από το σπίτι πριν βγούμε έξω ότι αν κάνει παιδάκι να κλάψει θα την πάρουμε και θα φύγουμε, αυτό κάναμε χωρις φωνές και υστερίες (εκείνη φυσικά χτυπιόταν) και σε λιγότερο από εβδομάδα το έκοψε! Η μαμά του Παντελάκη ερχόταν μετά για να παίξουν και καλά τα παιδιά μας και απλά την απέφευγα...

Ελα όμως που τώρα ο μικρός μόλις πλησιάζει παιδάκι σηκώνει το χέρι του και λέει ντα!!! Αν είχα αυτήν την μαμά μπροστά μου τώρα θα την έβριζα!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

eleni_k έχεις δίκαιο. Μαλλον αυτές οι μανάδες δεν ασχολούνται γιατί δεν τις νοιάζει.

Ντιντι όπως έγραψα και πιο πάνω το είπα στο παιδάκι αυτό τη δεύτερη φορά και η μάνα του πάλι έκανε την πάπια.

Πάντως έχω να το λέω. Ήταν και άλλη μια μαμά με ένα 3χρονο κοριτσάκι. Πάλι με τον Αλέξ. διεκδικύσαν το ίδιο παιχνίδι. Πάω να τον πα΄ρω και παρεμβαίνει η μαμά, κάθεται κάτω με το παιχνίδι και τα βάζει και τα δύο μαζί να πάιξουν λέγοντας τους μια ιστορία με το παιχνίδι.

Συμφωνώ κι εγώ. Κι εγώ έτσι συμπεριφέρομαι σε ανάλογη περίπτωση. Όταν στο μικρό μου γιο δε ένα λίγο μεγαλύτερο παιδάκι άρχισε να ρίχνει σφαλιάρες και ο δικός μου που δεν ξέρει να σηκώσει χέρι, καθότανε, εξήγησα στο άλλο παιδάκι (αφού η μαμά του αγρόν ηγόραζε) ότι δεν το κάνουμε αυτό. Ε, όταν συνέχισε να χτυπάει το γιο μου τότε σήκωσα και εγώ τη φωνή και εκείνη την ώρα ειλικρινά δεν με ενδιέφερε εάν ήταν στο πλαίσιο της καλής ψυχολογικής αντιμετώπισης ή όχι...

wjhKp3.png

c5dop3.png

• 2 months later...

Ενώ η Εριέττα ανυπομονούσε να πάμε στο πάρτυ του συμμαθητή της και ξύπνησε χαράματα και με ρωτούσε αν ήρθε η ώρα να πάμε, όταν πήγαμε:

-Αγκαλιάστηκαν με τα παιδιά της τάξης της, χάρηκε που τα είδε σε άλλο περιβάλλον αλλά ως εκεί.

-Δεν ήθελε να κάτσω μαζί με τους άλλους γονείς αλλά μαζί της να παίζουμε.

-Δεν ήθελε να μιλάω με κανένα άλλο παιδάκι ή μαμά και μου έλεγε μη μιλάς΄με κανένα, μόνο μαζί μου.

-Μόλις έσβησαν την τούρτα με πήρε από το χέρι και μου λέει φεύγουμε.

Αυτό το "μη μιλάς με κανένα, μόνο μαζί μου" το κάνει συχνά πυκνά τώρα τελευταία.

Να προβληματιστώ ή φάση είναι κι'αυτό (φάση το ένα, φάση το άλλο να δούμε που θα μας βγάλουν οι απανωτές φάσεις).:confused:

Δεν ξερω βρε κουκλα μου παιδοψυχολογος εν ειμαι αλλα και η δικια σου πολυ μικρουλα ειναι ακομα για τετοιου ειδους κοινωνικοποιηση νομιζω απο τα λιγα που εχω διαβασει. Αυτα ξεκινανε συνειδητα απο τα 3 και πανω. Καλα βεβαια το παιδι αναγκαστικα μαθαινει καποια πραγματα λογω παιδικου αλλα δεν ειναι κατι που ηλικιακα θα το διαλεγε αν ειχε επιλογη. Ελπιζω να καταλαβαινεις τι λεω. Οποτε δεν μου κανει εντυπωση που προτιμαει εσενα για παιχνιδι και οχι τα αλλα παιδακια. Τωρα γιατο οτι σου λεει μην μιλας σε κανενα μονο μαζι μου εγω το βλεπω διεκδικηση της μαμας της. Τπτ αλλο. Επισης απολυτα φυσιολογικο ηλικιακα.......αν κανω λαθος καποιος που να ξερει ας μας πει. Αυτα απλα τα εχω διαβασει σε αρθρα εδω και εκει. Ε, και απο οτι συζητησα με την παιδιατρο μου που μου ειπε οτι τα παιδια διαλεγουν φιλους και απολαμβανουν ομαδικο παιχνιδι συνειδητα και απο δικη τους επιλογη περαν των 3.......

εγω θα ελεγα μην τρελλενεσαι.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Μου έκανε κάπως εντύπωση γιατί στον παιδικό απ'ότι μου λενε οι δασκάλες τα πάει πολύ καλά με όλα τα παιδάκια και είναι και πολύ καλή στο ομαδικό παιχνίδι. Έβλεπα και τα άλλα στο πάρτυ που ήταν στην ηλικία της και κανένα δεν έτρεχε τη μάνα του ξωπίσω και προβληματίστηκα. Βέβαια να πω την αλήθεια τα υπόλοιπα παιδάκια έχουν όλα ανεξαιρέτως μεγαλύτερα αδερφάκια και πιθανά να είναι εξοικιωμένα με τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Μου έκανε κάπως εντύπωση γιατί στον παιδικό απ'ότι μου λενε οι δασκάλες τα πάει πολύ καλά με όλα τα παιδάκια και είναι και πολύ καλή στο ομαδικό παιχνίδι. Έβλεπα και τα άλλα στο πάρτυ που ήταν στην ηλικία της και κανένα δεν έτρεχε τη μάνα του ξωπίσω και προβληματίστηκα. Βέβαια να πω την αλήθεια τα υπόλοιπα παιδάκια έχουν όλα ανεξαιρέτως μεγαλύτερα αδερφάκια και πιθανά να είναι εξοικιωμένα με τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Μεγαλη πιθανοτητα να ειναι αυτο. Στον παιδικο σου ξαναλεω πρεπει να κανουν ορισμενα πραγματα και τα παιδακια δεν ειναι χαζα. Ξερουν να προσαρμοζονται. Ειναι μερος της επιβιωσης τους. Απαξ και δεν υπαρχει επιλογη θα το κανουν αυτο. Τωρα βεβαια ομαδικο απο ομαδικο διαφερει και ειμαι σιγουρη οτι αμα δεις το ομαδικο που 'περιγραφουν' οι παιδικοι στους 12, στους 24 και στους 36 μηνες θα δεις τεραστια διαφορα. Απλα οι ηλικιες αυτες λειτουργουν διαφορετικα. Το βλεπω και στην παιδικη. Ομαδικο θεωρει η μαμα που το 12μηνο ακολουθει ενα αλλο 12 μηνο.....εγω το θεωρω περιεργεια. Ομαδικο θεωρει η αλλη μανουλα το οτι το 24μηνο περνει την μπαλα του αλλου 24μηνου και του δινει το αμαξι να παιξει, εγω το θεωρω ανταλλαγη.......ομαδικο θεωρει η μανα του 36μηνου οταν η κορη της παει και συνειδητα παρει την κορη της αλλης μανουλας απο το χερι και της πει παμε να παιξουμε καστρο κατω απο την τσουλιθρα. Ειμαι η πριγκιπησα, εσυ τι θα εισαι.....? Και αυτο ειναι για μενα οντως ομαδικο.......

Καταλαβες? :-D μην τρελλενεσαι.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Καταλαβες? :-D μην τρελλενεσαι.......

Ναι έχεις δίκιο σ'αυτό, δεν το σκέφτηκα καθόλου έτσι και τώρα που το λες έχεις απόλυτο δίκιο. Το είδα από άλλη γωνία, συγκρίνοντας την Εριέττα με τα άλλα παιδάκια (λάθος μου βέβαια).

Μην το λές....

και η μικρή μου, που έχει μεγαλύτερη αδερφή, έτσι αντιδρά. Σε μια αντίστοιχη περίπτωση σε πάρτυ, την ώρα που φεύγαμε και φιλάω εγώ το άλλο παιδάκι που είχε τα γεννέθλια, ορμάει πάνω μου και φωνάζει "μανούλα μου, μανούλα μου" και γυρνάει στο άλλο παιδάκι και του λεει "δική μου η μανούλα, αυτή είναι η δική σου".:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Νομίζω ότι είναι η φάση τους. Δεν ξέρω αν περνάει στα 3 διότι και η μεγάλη μου το έχει αυτό... όχι τόσο έντονα, φυσικά, αλλά είναι άλλος χαρακτήρας

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...