Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλοδαπή Νταντά με πρόβλημα υγείας - Χωρις καρτα

Recommended Posts

Γράφω για μια φίλη μου που μόλις μου είπε οτι της προεκυψε μια κατάσταση με την αλλοδαπή νταντά τους και δεν ξερει τι να κάνει. Εγω δεν εχω ιδεα οποτε θα εκτιμόυσα τις γνώμες οσων γνωρίζουν.

Η κοπέλα εργάζεται στην φίλη μου 1 χρόνο. Όλο αυτο τον καιρό ζητάει η φίλη μου να βγάλει η κοπέλα ξανα ΙΚΑ ( ειχε ΙΚΑ για 6 χρονια αλλα το διέκοψε) αλλα αυτη απαντουσε όλο οτι δεν έχει ετοιμα τα χαρτιά της, έχει λήξει η πράσινη κάρτα και μολις ανοιξουν παλι οι εγγραφες θα ξαναβγαλει και αλλα τέτοια. Η φιλη μου επέμενε και εμπιστευοταν την κοπέλα αλλα αυτη ολο της ελεγε οτι το εχει δρομολογήσει και ολο οτι θα κανει την διαδικασια.

Η φίλη μου αγχωνοταν γιατι δεν ήθελε να δουλεύει ανασφαλιστη αλλα επειδη κλαιγόταν οτι εχει προβλήματα δεν ηθελε και να την διωξει.

Μεχρι που σημερα της ειπε οτι ειχε ραντεβου με γυναικολογο στο ΙΑΣΩ και της ειπε οτι χρειαζεται βιοψια στο στηθος γιατι κατι βρηκανε. Ζητησε απο την οικογενεια πολλα λεφτα για να βγαλει τα νοσηλεια σε ιδιωτικο νοσοκομειο. ( Λεφτα ζητουσε απο πριν για διαφορα θεματα και τωρα η φιλη μου δεν μπορει να ξερει καν εαν λεει αληθεια )

Δεν εχουν τα παιδια καθολου λεφτα αυτο το διαστημα και μετα βιας βγαζουν το μηνα πέρα για τα βασικα εξοδα οικογενειας συν νταντα επειδη δεν βοηθανε οι γιαγιαδες. Δεν μπορει να της δωσει πολλα. Το θεμα ειναι εαν η κοπελα, χωρις πρασινη καρτα και χωρις ασφαλεια μπορει να παει σε δημοσιο νοσοκομειο. Γνωριζει κανεις ποια ειναι η τρεχουσα κατασταση στα νοσοκομεια ?

Νομιζω οτι εμπλεξε σε ασχημη κατασταση διοτι δεν ξερει καν εαν χρειαζεται ιατρικη βοηθεια ή ειναι αλλος ενας τροπος να εκβιασει χρηματα οπως εκανε στο παρελθον. Απο την αλλη εαν ειναι αληθεια η φιλη μου θεωρει ηθικο να την βοηθησει οσο μπορει αλλα δεν εχει την δυνατοτητα να της πληρωσει ιδιωτικα ολα αυτα τα πραγματα. Τι κανει κανεις ?

Διαφημίσεις

νομιζω οτι λεει μουφες...

η κοπελα που με βοηθαει με τη μικρη μου, γεννησε σε δημοσιο νοσοκομειο, ο αντρας της εχει νοσηλευτει μετα απο ατυχημα, δεν ειχαν προβλημα αν και δεν εχουν χαρτια...

(βεβαια, εχουν ΙΚΑ... κολλανε ενσημα κανονικα)

νομιζω οτι λεει μουφες...

η κοπελα που με βοηθαει με τη μικρη μου, γεννησε σε δημοσιο νοσοκομειο, ο αντρας της εχει νοσηλευτει μετα απο ατυχημα, δεν ειχαν προβλημα αν και δεν εχουν χαρτια...

(βεβαια, εχουν ΙΚΑ... κολλανε ενσημα κανονικα)

Αρα να της πει να ενεργοποιησει αμεσα το ΙΚΑ να της τα καλυψει ?

μαλλον θελει να της αρπαξει τα λεφτα της φιλης σου κ να την κανει με ελαφρα...μη της τα δωσει..!

Μου ειπε οτι πριν 5 ημερες της ζητησε 700 Ε για να πληρωσει για ενα οικοπεδο στην πατριδα της που θα της το επερνε η τραπεζα και οταν η φιλη μου ειπε οτι δεν εχει τα λεφτα εσκασε αυτο. Της εδειξε μαλιστα μια μελανια στο στηθος και της ειπε οτι φοβαται οτι ειναι καρκινος και οτι της εκλεισε η αλλη κυρια που δουλευει ραντεβου με ιατρο στο ΙΑΣΩ. Μετα της εστειλε μυνημα οτι θελει βιοψία και θελει 700 Ε για ολα τα προβληματα. Τι να πω, τοσο μουφα ?

Το θεμα ειναι οτι αυτη λεει οτι εχει προβλημα αρα η οικογενεια ειναι σε μια κατασταση που δεν μπορουν να την διωξουν ( γιατι εαν ειναι αληθεια) αλλα δεν αντεχουν συνεχεια να τους ζηταει χρηματα γιατι δεν τα εχουν.

Διαφημίσεις

σορρυ δεν ειμαι γιατρος αλλα απο ποτε ο καρκινος αφηνει μελανιες?:shock: να της πεις να ζητησει ιατρικη βεβαιωση οτι οντως πασχει κ να πανε μαζι σε καποιον γιατρο να δουμε τι θα της πει!

σορρυ δεν ειμαι γιατρος αλλα απο ποτε ο καρκινος αφηνει μελανιες?:shock: να της πεις να ζητησει ιατρικη βεβαιωση οτι οντως πασχει κ να πανε μαζι σε καποιον γιατρο να δουμε τι θα της πει!

Καλή σκεψη.

Την ειχε πατησει μια φιλη μου ασχημα με παρομοιο εκβιασμο και αν θυμαμαι καλα απο ελληνιδα νταντα. Σε απειλουν με καταγγελια και σε εκβιαζουν για χρηματα. Εμενα μουφα μου φαινεται.......Ας της πει οντως οτι αυτη δεν δινει λεφτα αν δεν μιλησει η ιδια με το γιατρο.

παντως η φιλη μου τα σκασε χοντρα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Τώρα μόλις μιλήσαμε και μου ειπε οτι ειπε στην κοπέλα να βγαλει ΙΚΑ να της καλυψει τα εξοδα γιατι το μονο που μπορει να της δωσει ειναι 200 Ε και δεν εχει αλλα. Και ξαφνικα το "χρειαζομαι βιοψια" εγινε "ειναι μια απλη κυστη". Τα εχει δει ολα η φιλη μου. Δεν ξερει τι ειναι αληθεια και τι οχι.

Της ειπα αυτο που προτεινατε για χαρτι γιατρου και επισης της ειπα να πανε μαζι στον γιατρο. Δεν ξερω τι θα κανει αλλα αυτη η κοπελα μου φαινεται οτι τους δουλευει ψιλο γαζί. Κατ'αρχην γιατι να κανει την "επεμβαση" στι ΙΑΣΩ και οχι σε Δημόσιο απο την στιγμη που οπως λεει δεν εχει λεφτα και εχει προβλημα?

Διαφημίσεις

Εγω παλι η ξανθια δεν καταλαβα...αντε και η κοπελα εχει προβλημα...για ποιο λογο ειναι αναγκασμενη η φιλη σου να της πληρωσει το οτιδηποτε?

Να την απειλησει οτι τι?Οτι την εχει και δουλευει ανασφαλιστη?Γιατι μπορει να αποδειξει κατι τετοιο?Με ποιο τρόπο?

Εγω παλι η ξανθια δεν καταλαβα...αντε και η κοπελα εχει προβλημα...για ποιο λογο ειναι αναγκασμενη η φιλη σου να της πληρωσει το οτιδηποτε?

Να την απειλησει οτι τι?Οτι την εχει και δουλευει ανασφαλιστη?Γιατι μπορει να αποδειξει κατι τετοιο?Με ποιο τρόπο?

Αυτη η οικογενεια ειναι ψυχουλες και μαλλον τους εκμεταλευεται. Ολο τον καιρο που ειναι εκει μια τους κλαιγεται οτι η κορη της δεν εχει γαλα ( 5 χρονων παιδι εχει, ποσο κοστιζει το φρεσκο γαλα?), μετα στελνει την κορη της στην πατριδα της και αρχιζει οτι δεν εχει να της πληρωσει το σχολειο, μετα αυτο με το οικοπεδο και τωρα ηρθε και η "ασθενεια". Επειδη αυτοι δεν ειναι απαιτητικοι και ειναι ηπιοι ανθρωποι μαλλον τους βρηκε και τους δουλευει. Οταν δεν δινουν αυτοι λεφτα παει στους γονεις της κοπελας και ζηταει! Απιθανα πραγματα.

Αλλα ετσι ειναι, απο την στιγμη μαλιστα που της ζητάνε να βγαλει ΙΚΑ τοσο καιρο, δεν ειναι υποχρεωμενοι να δωσουν τιποτα. Απλα νομιζω οτι επειδη αυτη φροντιζει το παιδι νομιζει οτι τους εχει στο χερι.

Απο οτι καταλαβα θα ψαξουν να βρουνε καινουργια κοπελα γιατι αυτη δεν ειναι κατασταση. Αντε να την εμπιστευθεις μετα αυτη με το παιδι σου....

Εγω παντως ανθρωπο με τετοια συμπεριφορα...δεν υπηρχε πιθανοτητα να τον αφησω να μπαινοβγαινει στο σπιτι μου...ποσο μαλλον να κραταει το παιδι μου.

Μου φαινεται η φιλη σου ειναι λιγο στην κοσμαρα της.Θα παθει τπτ χειροτερο και θα ψαχνεται.

δεν μπορει να την εκβιασει για την ασφαλιση γιατι ανετα μπορει να παει και η φιλη σου στο αλλοδαπων απλα την ριχνει στο φιλοτιμο καλυτερα θα ειναι σιγα σιγα νατην διωξει ποιος ξερει τι αλλο εχει στο μυαλο της η κυρια αυτα ειναι το λιγοτερο ας εχει τα ματια της 14

Λεμονακι η φιλη μου παντως που ειναι γατα κι ο αντρας της το ιδιο ξηλωθηκαν χοντρα με τη δικια τους. Δεν θυμαμαι καθολου τις λεπτομερειες τωρα, τι ακριβως ειχε γινει....ηταν σιγουρα ελληνιδα ομως και ζητησε πολλα λεφτα για να μη κανει καταγγελια. Το φυσουσε και εν κρυωνε η φιλη μου, περασε μεγαλη στενοχωρια, δεν το περιμεναν κι αυτη φαινοταν αψογη η κυρια.

Μαλιστα το ελεγα τοτε σε φιλες μου που ειχαν ντανταδες, μη τυχον κρατανε γυναικες χωρις ικα για να μη την πατησουν κι αυτες! Σε κρατανε στο χερι, το ικα τις προστατευει, ως εργαζομενες.

Η δικια σας σιγουρα λεει ψεμματα, δεν το συζητω.......τους βρηκε κοροιδα, ακου παει και ζηταει λεφτα απο τους γονεις τους! Να την αλλαξουν γρηγορα και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αλλαξουν κλειδια του σπιτιου.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Veraκι, ήθελε να την διώξουνε καιρό αλλα τους επιανε στο φιλότιμο οτι ζορίζεται και δεν το κάνανε. Κακως, γιατι εδω μιλάμε για ενα παιδάκι που ειναι στην φύλαξή της. Απο οτι καταλαβαινω επίτιδες δεν εβγαζε ΙΚα παρ'ολο που της το λέγανε συνέχεια για να δημιουργεί τέτοια θέματα.

Ξέρει κανεις ποσο καιρό θέλεις να ξαναενεργοποιήσεις το ΙΚΑ με αυτασφάλιση ? Της είπαν να το κάνει και να κάνει εκει οτι επεμβάσεις θελει και όχι στο θπερπολυτελες ΙΑΣΩ.

Οχι δεν ξερω, με ενα τηλεφωνο στο ικα μπορουν να μαθουν πιστευω.

Γνωμη μου ειναι να ετοιμασουν την αποπομπη πολυ προσεχτικα και να ειναι απολυτοι. οΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΛΕΙΔΙΑ και προσοχη σε τιμαλφη του σπιτιου. Η θα της πει οτι το παιδι πλεον θα κραταει καποιος συγγενης η οτι τους εχει στοιχισει τοσα χρηματα με ολα αυτα που δεν μπορουν πια να την κρατησουν.

Το ελεγα στον μπαμπα μου πριν που απασχολουσε και αλλοδαπους σε εργασιες και μου λεγε για τετοιες περιπτωσεις, πολλοι το κανουν επιτηδες απο την αρχη, ακομα κι οταν ειναι ασφαλισμενοι κανονικα ψαχνουν τροπους να σε εκβιασουν. Ελπιζω να μην εχουν προβληματα με το ΙΚΑ, γιατι το ικα δεν καταλαβαινει απο δικαιολογιες 'εγω της ειπα να ασφαλιστει, αυτη δεν ηθελε!"

Ειναι πολυ αγχωμένη η φίλη μου. Οι γονεις της λείπουν και δεν έχει κανέναν να την βοηθήσει και πρέπει να εργαστει. Ψαχνει να βρει οπως μιλάμε καποια καινουργια και οπως ειπες vera να πει στην παλια οτι δεν εχουν λεφτα να την κρατήσουν. Αλλαγη κλειδαριας οπωσδήποτε.

Αυτα ενα μαθημα για ολους μας οτι πρεπει αυτος που μπαινει σπιτι μας να εχει ολα τα νομιμα δικαιολογιτικα και παλι θελει προσοχη γιατι δεν μπορεις να εμπιστευτεις κανέναν.

Εγω παντως ανθρωπο με τετοια συμπεριφορα...δεν υπηρχε πιθανοτητα να τον αφησω να μπαινοβγαινει στο σπιτι μου...ποσο μαλλον να κραταει το παιδι μου.

Συμφωνω απολυτα!!!

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Αυτα ενα μαθημα για ολους μας οτι πρεπει αυτος που μπαινει σπιτι μας να εχει ολα τα νομιμα δικαιολογητικα και παλι θελει προσοχη γιατι δεν μπορεις να εμπιστευτεις κανέναν.

Ακριβως,....οταν μου χε πει την ιστορια η φιλη μου, πως την εξαπατησε η νταντα της και τος εκβιασε στυγνα εκει που δεν το περιμεναν, και τους παρατησε ξαφνικα με αποτελεσμα τα παιδια που ειχαν δεθει μαζι της να στενοχωρηθουν πολυ, ειχα μεινει αναυδη και ειπα την ιστορια σε ολους τους γνωστους μου ακριβως γι αυτο το λογο......επειδη οι περισσοτεροι δεν θελουν να πληρωνουν ασφαλεια για οικονομια. Ειναι τελικα πολυ επικινδυνο.

Η κατι ασχετο-σχετικο...η κουμπαρα εβαψε το σπιτι της προσφατα και ο μπογιατζης επεσε και εσπασε πολυ ασχημα το ποδι του. ΠΟλλαπλα χειρουργεια χρειαστηκαν. Ευτυχως γι αυτην το σπιτι ηταν με δανειο και υπηρχε καλυψη ικα, κολληθηκαν ενσημα δλδ, αλλιως θα ειχε μπλεχτει πολυ ασχημα......που παλι ετρεξε πολυ για να τα κανονισει ολα. Ποιος σημερα κανει τετοιες εργασιες και πληρωνει ικα?

Ειχαμε πάρει μια κοπέλα για λίγες ωρες στο σπίτι οταν ήμουν εγκυος και για να μείνει μετα και με το παιδί. Μια μέρα, ενω ήμουν στον μήνα μου και δεν μπορουσα να κουνηθω μου ανακοινωνει καθως σιδερωνε οτι αυριο θα φυγει γιατι βρηκε αλλου δουλεια. Εμεινα παγωτο. Έτρεχα πανικοβλητη 9 μηνων να βρω άλλη γιατι θα γεννουσα απο στιγμη σε στιγμη και δεν θα ειχα και εγω καμια βοηθεια ( επρεπε να δουλεψω απο τις πρωτες ημερες που γεννησα απο το σπιτι ).

Οι περισσοτερες ενδιαφερονται μονο για την τσεπη τους και ειναι πααααρα πολυ δυσκολο πραγμα να βρεις καποιον σωστο ανθρωπο να ειναι με το παιδι σου. Και εγω τωρα πάλι ψάχνω.

Η κατι ασχετο-σχετικο...η κουμπαρα εβαψε το σπιτι της προσφατα και ο μπογιατζης επεσε και εσπασε πολυ ασχημα το ποδι του. ΠΟλλαπλα χειρουργεια χρειαστηκαν. Ευτυχως γι αυτην το σπιτι ηταν με δανειο και υπηρχε καλυψη ικα, κολληθηκαν ενσημα δλδ, αλλιως θα ειχε μπλεχτει πολυ ασχημα......που παλι ετρεξε πολυ για να τα κανονισει ολα. Ποιος σημερα κανει τετοιες εργασιες και πληρωνει ικα?

Εμεις οταν χτίζαμε σπιτι επιμέναμε για αυτον τον λόγο να ειναι ολοι οι εργάτες με ΙΚα. Λαι οντως, εκει που δουλευε ένας ηλεκτρολογος λιποθυμισε και έπεσε. Νοσοκομεια, εξετασεις και ιστοριες αλλα ήμασταν καλυμένοι επειδη ειχε ΙΚΑ. Δυστυχως δεν το γνωριζουν ολοι αυτο.

Αυτο ειναι κλασικο...βρισκουν μια δουλεια με λιγα παραπανω καισε αφηνουν.

Εγω δεν ειχα ποτε καμμια σπιτι, το σκεφτηκα για καθαρισμα, αλλα δεν εχω συνηθισει και νιωθω ασχημα....και για το παιδι δεν θα αντεχα να το εχει απο μωρο ξενη γυναικα, να δεθει μαζι της, να την νομιζει οικειο προσωπο......ξερω οτι γινεται απο αναγκη, αλλα πραγματικα δεν το αντεχω...προτιμησα να αφησω τη δουλεια στην ακρη, παρολο που στριμωχτηκαμε πολυ οικονομικα. Η φιλη μου οταν τους παρατησε η νταντα ελεγε οτι τα παιδια ειχαν πλανταξει στο κλαμμα, δεν καταλαβαιναν γιατι τους παρατησε η αγαπημενη τους νταντα....το πηραν πολυ ασχημα.

Αυτο ειναι κλασικο...βρισκουν μια δουλεια με λιγα παραπανω καισε αφηνουν.

Εγω δεν ειχα ποτε καμμια σπιτι, το σκεφτηκα για καθαρισμα, αλλα δεν εχω συνηθισει και νιωθω ασχημα....και για το παιδι δεν θα αντεχα να το εχει απο μωρο ξενη γυναικα, να δεθει μαζι της, να την νομιζει οικειο προσωπο......ξερω οτι γινεται απο αναγκη, αλλα πραγματικα δεν το αντεχω...προτιμησα να αφησω τη δουλεια στην ακρη, παρολο που στριμωχτηκαμε πολυ οικονομικα. Η φιλη μου οταν τους παρατησε η νταντα ελεγε οτι τα παιδια ειχαν πλανταξει στο κλαμμα, δεν καταλαβαιναν γιατι τους παρατησε η αγαπημενη τους νταντα....το πηραν πολυ ασχημα.

Ασε, ειναι πολυ ασχημο να εξαρτασαι απο ξενους ανθρωπους και στην ουσια να συμβιωνεις. Μακάρι να ειχαμε μια νταντα ομως που θα εχει αγαπησει το παιδι. Την δικια μας δε την θελει και πολυ γιατι βαριεται και αρα πρεπει να βρουμε καποιον αλλον. Αλλα ειναι πολυ ασχημο να δένονται και μια μέρα απλα να φευγουν.Απο την αλλη αυτο που ακουω ειναι οτι εαν ειναι καλες και τα παιδια δένονται αρχιζει και εκβιασμος για περισσοτερα λεφτα αφου βλεπουν οτι την εχουν αναγκη.

Οσο το γιατι την κρατανε οι φιλοι μου ειναι μαλλον γιατι επεσαν θυματα της. Περα απο τα δραματα που εκανε πως ειχε ειναι και αυτο που λεει η vera. Την ειχε συνηθισει και ο μικρος και δεν θελανε πολλες αλλαγες.

Ειναι πολυ αγχωμένη η φίλη μου. Οι γονεις της λείπουν και δεν έχει κανέναν να την βοηθήσει και πρέπει να εργαστει. Ψαχνει να βρει οπως μιλάμε καποια καινουργια και οπως ειπες vera να πει στην παλια οτι δεν εχουν λεφτα να την κρατήσουν. Αλλαγη κλειδαριας οπωσδήποτε.

Αυτα ενα μαθημα για ολους μας οτι πρεπει αυτος που μπαινει σπιτι μας να εχει ολα τα νομιμα δικαιολογιτικα και παλι θελει προσοχη γιατι δεν μπορεις να εμπιστευτεις κανέναν.

Παρόμοια ιστορία είχα κι εγώ πριν δύο μήνες.

Ειχα πάρει μια κοπέλα για τα παιδιά, με χαρτιά κανονικά και νόμιμα (τουλάχιστον έτσι μου είπε). Μιλήσαμε για ΊΚΑ και μου είπε ότι κάνει αυτασφάλιση, με έμπλεξε με κάτι ιστορίες του ΟΓΑ κλπ κλπ κι έτσι εγκατέλειψα κι εγώ την ιδέα του ΙΚΑ. Της ζήτησα διαβατήριο και μου είπε ότι ήταν στην ανανέωση της άδειας. :shock:Οταν της είπα ότι θα ταξιδεψουμε με αεροπλάνο άρχισε να μου τα μασάει. :shock:

Γενικά μην πολυλογώ η τύπισσα ήταν παθολογικά ψεύτρα.:shock::shock::shock:

Την πιάσαμε πολλές φορές ακόμα και σε απλά θέματα να λέει ψέματα. Φυσικά στις 15 ημέρες την καταλάβαμε και την διώξαμε αλλά θέλω να πω ότι πραγματικά δεν ξέρουμε τί κυκλοφορεί και δεν ξέρω πως μπορείς να προφυλακτείς...:confused::confused::confused:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...